Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
phillie

#51 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by phillie »

@Bodkin
Pa isti su i jedni i drugi,nevezano za turbo folk...bilo kakve terevanke u kojima ponistavas sve ono si u ramazanu gradio su meni neshvatljive. Isto tako ljudi koji kako ti kazes osudjuju pijanke, lago veliki vjernici, a ovamo koristeci polozaj i rupe u zakonu za jedan mjesec strpaju u svoj dzep neciju godisnju platu....Nije samo alkohol u pitanju, u pitanju je svaka pora naseg drustva. Zato sam i rekao da nam je kao narodu moralna vertikala otisla u hendek. Neko rece,da onaj ko je istinski 'konzumirao' Ramazan nece sebi ni dopustiti da se srozava na ovaj nacin,potpuno je istinito...
Svako dobro...
Last edited by phillie on 15/09/2009 13:09, edited 1 time in total.
Sunrise00

#52 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Sunrise00 »

Ja ne znam sto se nervirate. Pa neka izadju na Bajram, napiju se ako hoce, njima na dusu. Ne mozemo mi odgajat nikoga :roll:
illuminated

#53 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by illuminated »

Sunrise00 wrote:Ja ne znam sto se nervirate. Pa neka izadju na Bajram, napiju se ako hoce, njima na dusu. Ne mozemo mi odgajat nikoga :roll:
Ko kaze da ne mozemo odgajati nekoga. Sve mi mozemo da propisemo. Uvedemo policijski sat. Zabranimo svaku party i ove djavolje GoGo plesacice koje su otjelovljenje sotone i poslane od sejtana da zatruju nasu finu, pravovjernu, bez-alkoholnu i anti-djed-mraz omladinu.
Mesije nalaze nove kanale za svoju propagandu...

Image
hidrant

#54 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by hidrant »

Ko odreduje sta je normalno?
Ovi sto idu na partije misle da je ono sto oni rade normalno i gledaju na ove, sto ne idu, sa
cudenjem.
Znaci, na ovu temu se ne isplati voditi debata jer je krajnji izhod iste uslovnjen
referentnom tackom, tj. odredivanjem sta je to normalno.
*mima*

#55 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by *mima* »

Svake godine iste teme.
Sunrise00

#56 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Sunrise00 »

illuminated wrote:
Sunrise00 wrote:Ja ne znam sto se nervirate. Pa neka izadju na Bajram, napiju se ako hoce, njima na dusu. Ne mozemo mi odgajat nikoga :roll:
Ko kaze da ne mozemo odgajati nekoga. Sve mi mozemo da propisemo. Uvedemo policijski sat. Zabranimo svaku party i ove djavolje GoGo plesacice koje su otjelovljenje sotone i poslane od sejtana da zatruju nasu finu, pravovjernu, bez-alkoholnu i anti-djed-mraz omladinu.
a sta ces time dobiti? ako ce se napiti i zgrijesiti (gogo plesacice i to) uradit ce to i kad je tu policijski sat, i kad nema partija :roll:
illuminated

#57 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by illuminated »

Sunrise00 wrote:
illuminated wrote:
a sta ces time dobiti? ako ce se napiti i zgrijesiti (gogo plesacice i to) uradit ce to i kad je tu policijski sat, i kad nema partija :roll:
sve cemo da ukinemo i istrijebimo. i plakate i klubove i proizvodjace rakije, i price o vjesticama, i sve muske pantolice koje imaju duzinu preko 32 (Levis Broj). GoGo plesacice cemo deportovati u logor. Necemo dati nikome mogucnost da zgrijesi. Moramo pomoci ljudima...
gumifufna

#58 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by gumifufna »

Samo treba tuzit ove gazde ,kakav bolan bajramski party,to je ismijavanje vjere.Pravi ti party i koncerte ,ali nemoj da to nazivas bajramski .Ko hoce pit on ce pit i bez bajrama i za bajram jer njemu ovi praznici nista neznace.
Poslije utakmice Armenija-BiH pijem pivo a lola veli meni "djeces pivu uz ramazan" a u njega pun sto listica iz kladionice i gleda na teletextu rezultate :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#59 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Admir_1984 »

gumifufna wrote:Samo treba tuzit ove gazde ,kakav bolan bajramski party,to je ismijavanje vjere.Pravi ti party i koncerte ,ali nemoj da to nazivas bajramski .Ko hoce pit on ce pit i bez bajrama i za bajram jer njemu ovi praznici nista neznace.
Poslije utakmice Armenija-BiH pijem pivo a lola veli meni "djeces pivu uz ramazan" a u njega pun sto listica iz kladionice i gleda na teletextu rezultate :-)
Pa najtuznije je sto se gazde prave kao veliki vjernici, u talu su sa nacionalim strankama i prosipaju lazni moral ;-)
veljaca

#60 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by veljaca »

Svakome - njegovo ....
Cholina_Lokica

#61 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Cholina_Lokica »

sha fali, kad imamo ramazansko snizenje pive sho se ne bi i za bajram pilo :lol:
veljaca

#62 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by veljaca »

Dile wrote:sha fali, kad imamo ramazansko snizenje pive sho se ne bi i za bajram pilo :lol:
Interesantno ......
To nazovi "ramazansko snizenje pive" - nema nikakve veze sa vjernicima islamske vjeroispovjesti .... a piti na Bajram ( za prave vjernike slamske vjeroispovjesti) je veliki grijeh ..... To dvoje poveizivati ( snizenje cijene pive i pijenje za Bajram ) je isto kao kad bi osoba kojoj se pjeva dosla kod osobe koja je u tuzi za umrlim i zapjevao ( jer se njemu pjeva ..... ).
Pijenje "ramazanski snizene pive" na Bajram nije grijeh za one koji nisu vjernici islamske vjeroispovjesti.
Basta

#63 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Basta »

Trebalo bi sve ove gazde koji organiziraju ovakve maloumne skupove i naravno sve pjevace koji zaraduju pare na ovakvim maloumnim skupovima izbaciti iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine jer oni unistavaju i ruse ugled IZBiH, nase vjere Islama, i naseg naroda Bosnjackog. Elektroprivreda BiH bi im trebala iskljuciti struju, trebalo bi poslati skrivene fotoreportere da slikaju te maloumne i da ih onda objavimo na internetu...
Cholina_Lokica

#64 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Cholina_Lokica »

Basta wrote:Trebalo bi sve ove gazde koji organiziraju ovakve maloumne skupove i naravno sve pjevace koji zaraduju pare na ovakvim maloumnim skupovima izbaciti iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine jer oni unistavaju i ruse ugled IZBiH, nase vjere Islama, i naseg naroda Bosnjackog. Elektroprivreda BiH bi im trebala iskljuciti struju, trebalo bi poslati skrivene fotoreportere da slikaju te maloumne i da ih onda objavimo na internetu...
zaboravio se da se i voda zavrne :mrgreen:
illuminated

#65 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by illuminated »

Basta wrote:Trebalo bi sve ove gazde koji organiziraju ovakve maloumne skupove i naravno sve pjevace koji zaraduju pare na ovakvim maloumnim skupovima izbaciti iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine jer oni unistavaju i ruse ugled IZBiH, nase vjere Islama, i naseg naroda Bosnjackog. Elektroprivreda BiH bi im trebala iskljuciti struju, trebalo bi poslati skrivene fotoreportere da slikaju te maloumne i da ih onda objavimo na internetu...
i telefon im treba iskljuciti preko Bh telekoma.

al kako cemo im onda uskratiti da zovu preko mrskog Eroneta i Mobisa?
Ima nekih kafica, koji imaju dizel generator i pogon za destilaciju rakije. sve to treba zaplijeniti i tuziti ih kao sto neko rece.
Mozda da zice presjecemo i uvedemo ometace signala za mobitele?
Nema druge. I nakon presude, deset biceva za svaku nadjenu flasu alkohola.
Nas narod Bosnjacki je znao da se kroz Historiju obracuna sa takvim koji unosili nemoral, brezobrazluk, i skretali pravovjerne sa pravog puta!

...

ne mogu vise :D
Bodkin

#66 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Bodkin »

illuminated wrote:
i telefon im treba iskljuciti preko Bh telekoma.

al kako cemo im onda uskratiti da zovu preko mrskog Eroneta i Mobisa?
Ima nekih kafica, koji imaju dizel generator i pogon za destilaciju rakije. sve to treba zaplijeniti i tuziti ih kao sto neko rece.
Mozda da zice presjecemo i uvedemo ometace signala za mobitele?
Nema druge. I nakon presude, deset biceva za svaku nadjenu flasu alkohola.
Nas narod Bosnjacki je znao da se kroz Historiju obracuna sa takvim koji unosili nemoral, brezobrazluk, i skretali pravovjerne sa pravog puta!

...

ne mogu vise :D
sve objesiti u centru grada za primjer :-D
travar

#67 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by travar »

Ma pušćajte se šupljaka, gdje će biti najbolji dernek, da se psihički spremim :D

Samo da mi je znati šta misle ti "đikani" kad dođu na Bajram namaz, a hodža počne vaziti o tome kako se treba ponašati za vrijeme Bajrama i još natukne da se neki nalaze upravo tu u džamiji.
Ja bih u zemlju prop'o, 'nako k'o žeton :D
Ali neko valjda umjesto obraza đon ima, gore ionako nema ništa.
todd_smith

#68 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by todd_smith »

Admir_1984 wrote:
slucajni_prolaznik wrote:Blize se Bajramski praznici, a ujedno s njima i terevenke, opijanja, masovne tuce (tu i tamo koja izbodena zrtva). Sve u svemu, neugodno i apsolutno suprotno ne samo vjerskim nacelima.
Kao da su neki pravo "jedva docekali" da Bajram svane, pa da mogu onako zdruzeno urlati, mlatiti se, opijati, da izvinete: usvinjiti.
Kao da Bajram nije islamski praznik, nego nekakva spontana zurka, gdje se mijesaju pozude s alkoholom, drogama i nasiljem.

Kakvo je vase misljenje u vezi ovoga?

Jedan link na tu temu sa http://www.alispahic.net => http://klix.com/n2yufx
Na dnu teksta je linkovan snimak Centralnog Dnevnika na tu temu.

Ma znam sigurno da se ovim nece pozabaviti ni reis, ni sda, ni islamska zajednica. Vaznije im je graditi vile, petljati se u politiku, podrzavati nasilje nad drugacijima i slicne stvari
zasto bi se trebali pozabaviti time?? kada je bajram zna se sta je sta...po islamu su zabranjeni poroci koji svaki vjernik zna [barem bi treao znati, ako ne zna onda nije vjernik]

zasto bi islamska zajednica trebala promovisati logiku?
todd_smith

#69 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by todd_smith »

todd_smith wrote:
Admir_1984 wrote:
slucajni_prolaznik wrote:Blize se Bajramski praznici, a ujedno s njima i terevenke, opijanja, masovne tuce (tu i tamo koja izbodena zrtva). Sve u svemu, neugodno i apsolutno suprotno ne samo vjerskim nacelima.
Kao da su neki pravo "jedva docekali" da Bajram svane, pa da mogu onako zdruzeno urlati, mlatiti se, opijati, da izvinete: usvinjiti.
Kao da Bajram nije islamski praznik, nego nekakva spontana zurka, gdje se mijesaju pozude s alkoholom, drogama i nasiljem.

Ma znam sigurno da se ovim nece pozabaviti ni reis, ni sda, ni islamska zajednica. Vaznije im je graditi vile, petljati se u politiku, podrzavati nasilje nad drugacijima i slicne stvari
zasto bi se trebali pozabaviti time?? kada je bajram zna se sta je sta...po islamu su zabranjeni poroci koji svaki vjernik zna [barem bi treao znati, ako ne zna onda nije neki vjernik]

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#70 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Admir_1984 »

todd_smith wrote:
Admir_1984 wrote:

zasto bi se trebali pozabaviti time?? kada je bajram zna se sta je sta...po islamu su zabranjeni poroci koji svaki vjernik zna [barem bi treao znati, ako ne zna onda nije vjernik]

Iz moralnih razloga? Kad se uplicu u politiku, opravdavaju nasilje nad drugacijima i slicno, onda bi se po meni dobro trebali zabrinuti kako danasnji vjernici obiljezavaju Bajram. I nemojte mi samo reci da je manjina tih "vjernika". Nazalost, njih je velika vecina
Ali_G

#71 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by Ali_G »

Trebala bi IZ da zabrani tocenje alkohola za bajram, pa da ih onda docekaju kako je pocela islamizacija Sarajeva, Bosne...
pustopoljina

#72 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by pustopoljina »

cuj trebala bi IZ zabraniti tocenje alkohola za bajram?!
pa nije svakome bajram,ako je tebi.
a ako tebi samo zabrana moze pomoci da se ne naloces za bajram-onda ces kupiti cugu koji dan ranije i opet biti pijan za bajram.

oblokavanje za bajram sigurno ne rade clanovi IZ ,nego oni sto nisu ni tamo ni ovamo (dakle,po mojoj slobodnoj procjeni,jedno 60% muslimana). nose muslimanska imena,znaju za praznike-a ne znaju fatihu prouciti. bilo bi dobro da se odluce -pa ako su muslimani,neka postuju bajram,ako nisu-da ne hule "u cast tog praznika"...neka idu na halloween party.
mirzazmaj

#73 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by mirzazmaj »

ja zadnjih pet godina uzimam nocnu smjenu za bajram uvece tako da nemam tih problema, meni dobro slobodan sam onda za novu godinu, a ne moram te idiote gledat po gradu :D :D
ProbuseniDolar

#74 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by ProbuseniDolar »

Svakom njegovo. Gazde kafana vide priliku za dobru zaradu, djecurlija jedino za taj dan ima nesto malo parica (bajramluk) pa izadje da se pokaze muskost, klosari vide priliku za izbost nekoga. Nekad mi se cini da je Reis gazda Bazena ili Aque, da bi on licno angazovao Stoju i Sinana i na Bajram namazu pozvao raju da veceras ne zaboravi doci na njegov Bajramski dernek ... uz Stoju naravno. :))
bez_ideje

#75 Re: Bajramske terevenke, masovne tuce i sve ostalo

Post by bez_ideje »

Niti sam vjernik,niti je iko u mom okruzenju vjernik u pravom smislu te rijeci ,pa je Bajram od kako znam za sebe tradicija porodicnog praznika...i ne pada mi na pamet da po kafanama i diskotekama skacem i slavim :-? :-?
Malo mi ruzno dodje ,od prijatelja i poznanika raznoraznih ,koje gledam kako izigravaju vjernike mjesec dana......pa se olese ko stoke za Bajram uz prekodrinske blejalice ,a nekad i pukne film pa "odrzim jedan kraci recital" :mrgreen: redovno popracen komentarima tipa: ti ces mene uciti sta je Bajram i kako se slavi... :roll: :roll: ja definitivno necu,kad te babo i mati nisu naucili :roll:
Post Reply