Smijao se zato sto su primili isti go kao sto je bio i drugi. I nasmijao se jer su tako naivno primili taj treci go. To sto si ti navijao za Portugal koji je odigrao opet slabo protiv Njemaca i koji je opet podbacio protiv iste ekipe koja ih je nakautirala u utakmici za trece mjesto na svijetskom prvenstvu, zato ti je tako tesko palo to kako im se on nasmijao. Pustimo navijacku pristrasnost ... ali mislim da boljih komentatora nemamo. Mislim da u BiH-a je malo komentatora profesionalaca. Baho je nesto izmedju amatera i profesionalaca.radeljas wrote:bio je odvratan zato sto se onako odvratno smijao kad su portugalci primili treci go. pa to ni njemacki komentator ne bi uradio. pa hvalospjevi njemcima, pa dernjava na svaku polupriliku. covjek mora dobro stisati ton da to slusa. i da ne ponavljam masu zamjerki od ranije. od lupetanja i ocjena igraca, iscudjavanja na nivou malog djeteta, do elementarne nepismenosti. ali sta ocekivati od bivseg prodavaca farmerki u varteksu i covjeka na platnoj listi pashalica i ushanovica, covjeka koji nije rekao rijec protiv mafija iz nsbih. sinoc vidjeh hrt2 do 5. minute utakmice, vidjeh na rtsu pricu pred utakmicu i sta covjek da kaze - oni su za ove nase priucene novinare i novinarke profesionalci. i ne prosipajte suplju o tome kako su nasi pa su dobri. jer isti taj sabahudin se odusevljava hrvatskom igrom kao da ima putovnicu, pa prema tome mozemo i mi biti odusevljeni hrt-ovim sportskim novinarima, jer su za nase izmislili novinarstvo i televiziju
Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Moderator: anex
-
shalaedin
#176 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
-
sofist
#177 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Nije tacno da se smijao zbog toga. Taj smijeh je bio likujuci i pobjednicki. Nismo ludi da to ne skontamo. Svabo napravi faul nad Ronaldom, dobije zuti karton, pa mu dok ovaj lezi na zemlji namjerno stane na nogu sto je automatski crveni, Baho to ne pominje.shalaedin wrote: Smijao se zato sto su primili isti go kao sto je bio i drugi. I nasmijao se jer su tako naivno primili taj treci go. To sto si ti navijao za Portugal koji je odigrao opet slabo protiv Njemaca i koji je opet podbacio protiv iste ekipe koja ih je nakautirala u utakmici za trece mjesto na svijetskom prvenstvu, zato ti je tako tesko palo to kako im se on nasmijao. Pustimo navijacku pristrasnost ... ali mislim da boljih komentatora nemamo. Mislim da u BiH-a je malo komentatora profesionalaca. Baho je nesto izmedju amatera i profesionalaca.
Balak pravi faul nad Fereirom, s dvije ruke ga odgurne, Baho kaze da je Balak veliki igrac i da zna kad se treba posluziti rukom.
Pa halo ba, ako si ti ovca ja nisam. I onda se neko cudi sto je sve ovako. Pocev od onih pretuznih voditeljica emisija o EP-u, seoske "Coca-Cola" scenografije u studiju, preko situacije u Savezu. Munib Usanovic juce kaze da selektor mora biti Bosnjak. To znaci da kod nas nemaju sanse Kapelo ili Murinjo, osim ako se ne izjasne kao Bosnjaci. Kad su mu novinari rekli da ce, kad UEFA to sazna, uslijediti drasticne kazne zbog diskriminacije, Usanovic je odgovorio da je svako mijesanje politike u sport nedopustivo!!!
-
lamija_SA
#178 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Ma dajte ljudi, meni je Baho super! Meni se nekad i ne gleda utakmica kada čujem da je neko drugi komentator.
Bas ta njegova srčanost, zezancija i čine svaku utakmicu koju on komentariše pravom zabavom, što fudbal i treba da bude!
Čak i neke pravo dosadne i spore utakmice on učini interesantnijim svojim komentarima.
Nadam se da je on komentator i večeras, ili nije?
Bas ta njegova srčanost, zezancija i čine svaku utakmicu koju on komentariše pravom zabavom, što fudbal i treba da bude!
Čak i neke pravo dosadne i spore utakmice on učini interesantnijim svojim komentarima.
- Citizen-X
#179 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Cinjenica je da je poceo da pretjeruje - blago receno - iako ja njega stvarno gotivim k'o komentatora. Al' hajd.lamija_SA wrote:Ma dajte ljudi, meni je Baho super! Meni se nekad i ne gleda utakmica kada čujem da je neko drugi komentator.
- Better Man
#180 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Zato što je preofirno navijao za Njemačku i urlao ko idiot na svaki njihov potez i što se nekulturno smijao na način da je vrijeđao portugalskog igrača kod trečeg gola Njemačke koji je neregularan i da ne nabrajam dalje.homo_sapiens wrote:Hajde molim te obrazlozi ovakav stav i misljenje. Zbog cega je bio odvratan ? Konkretno !Better Man wrote:Baho je večeras bio odvratan. FTV ako želi držati do svog ugleda trebali bi ga po hitnom postupku vratit u SA i suspendovati doživotno.
-
belissima
#181 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
On je obicni izvodjac narodne muzike
..nek se toga uhvati...ljigavac obicni!!!!
-
lamija_SA
#182 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Sliver wrote:Stvarno je za uzivati u utakmicama kada Baho prenosi. Fakat uz Mladena Delica jedini komentator s pozitivnom ocjenom. S toliko zara kada radi prenose, nema utakmice koja ce biti dosadna i neinteresantna. Gledao sam mnogo bojih utakmica, ali pravo dosadno mi bude, ali kad je Baho legenda tu nema frke. Baho d ledzend
-
LongDong
#183 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Je li ko primjetio njegov izgovor kada spomene Maradonu? Bas primjetno i upadljivo rastegne i razvuce slovo o... pa to onda zvuci tako "highlanderski"... o yeah Hoba is the best 
- homo_sapiens
#184 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka
Tako je. Za razliku od pojedinih sportskih komentatora koji i dinamicnu i zanimljivu utakmicu "uspavaju" i ucine je zaboravnom.lamija_SA wrote:Ma dajte ljudi, meni je Baho super! Meni se nekad i ne gleda utakmica kada čujem da je neko drugi komentator.
Baho ima sposobnost da gledaocu u potpunosti docara situaciju na terenu, situaciju na i oko stadiona od prije pocetka utakmice, zna prikupiti mnogo zanimljivih informacija, pa, u situaciji kada utakmica opada u svojim kvalitetama, prikazom tih informacija ne dozvoli opadanje interesovanja. Upravo suprotno, zna utakmicu ozivjeti, uciniti je zanimljivom i gledaocu dati povod za gledanje.
Svi imaju svojih gresaka, ima ih i Baho, ali, u cjelini posmatrano, Baho je, trenutno, jedan od nekolicine najboljih TV sportskih komentatora na prostorima bivse drzave. U BiH je daleko ispred ostalih.