Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
reuf69

#1 Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by reuf69 »

Po mom mišljenju jučer je Baho pokazao da je veći Hrvat od svih Hrvata u svijetu.
Negovi komentari i oduševljenja su kao da je rođen u centru Zagreba za razliku kada igra naša repka postao je kao Igor Kristić i Boris Bilić.
Last edited by reuf69 on 13/06/2008 09:08, edited 1 time in total.
testament

#2 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by testament »

Da si prije slušao bahu kako komentariše skont`o bi da se kladio na HRVATSKU :D Zato je i komentarisao tekmu navijački,a ne zato što je veći hrvat od kristića
radeljas

#3 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by radeljas »

bahino odusevljenje hrvatskom repkom traje vec duze. ranije je bilo u smislu "imamo i mi igraca kao i hrvatska i trebamo se ugledati na njih". ali ono sto meni jako smeta je njegovo deranje, a to isto radi i k. ahmetovic. deru se na svaku sansu, valjda odusevljeni sto se hadzijaju od para pretplatnika mjesec dana u austriji. mo's mislit' koja je to zarada u dnevnicama. no na stranu to. prenosi su im puni gresaka, od nemustih recenica svojstvenih nepismenima, koje ni djeca u osnovnoj skoli ne bi sastavila, pa sve do gresaka u poznavanju igre i istorije fudbala. jos jedna stvar koja iritira je podsjecanje gledalaca da su oni tu na licu mjesta, te bahino podsjecanje tipa "kad sam ja prenosio prije 10 godina hrvatska - njemacka" ... nazalost u ovoj zemlji na dosta ili na vecini mjesta su nepismeni, neobrazovani i bahati likovi ala baho ili kemo ... da sad ne govorim o onima sto citaju sportske vijesti tipa onog bilica, dujkovica koji naprave tri greske u recenici sa 5 rijeci

mislim da ni sushec nije bio odusevljen igrom hrvata kao baho :lol: . i da ne pokvarim slavlje hrvata i njihovu prilicno dobru igru, moram ipak da kazem da su imali puno srece do sad i da ce im ona kad tad okrenuti ledja. mozda vec u cetvrt finalu, a do finala ne vjerujem da mogu. kladio bih se na ot
solufash

#4 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by solufash »

Davno sam konstatirao da je on obicno amater i drekavac.

Prenosi utakmicu kao koridu, dere se ko mahnit, hoce da je Juzno Americki komentator a ono Balkansko spadalo.

Ali kada sve sumiras, ne moze nikako biti veci Hrvat od Hrvata iz BIH, ne iz Hrvatske.

Hrvati iz CRO su prirodno i geografski logicni navijaci Hrvatske, i svaka cast za navijanje i sve ostalo.

Ali ovi nasi, priljepci, sto se guraju u Hrvatsku, a samo su vazni Sanaderu za izbore, su stvarno smijesni.

Nekad su me nervirali do bola :x , ali sada su mi shega. :D

Isto kao sto su mi shega ovi nasi sto se bore protiv saveza, a izvor problema u parlamentu.

Uglavnom, svaka cast Hrvatskoj na pobjedi, a Svabe nek prave auta jer sa ovim igracima tipa Balack, Svinjateiger, Podolski, Jansen i penzioner Lehman, ne mogu nista napraviti na Euru, a satro naki favoriti.

Svabe u fudbalu su kao Baho u sportskom komentarisanju :D
fantom slobode

#5 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by fantom slobode »

Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.
radeljas

#6 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by radeljas »

solufash wrote:Ali kada sve sumiras, ne moze nikako biti veci Hrvat od Hrvata iz BIH, ne iz Hrvatske.
jest vala istina. kad god pogledas neko takmicenje vani vidis da tamo ode vise bogatih hercegovaca i ovih iz bosne nego pravih hrvata. sto ne cudi. jer u zapadnoj hercegovini zivi najvise ratnih profitera tj. z.hercegovina je iz rata profitirala ubjedljivo najvise. plus svaki drugi hrvat je neka funkcija u bih ili je ministar ili doministar ili je savjetnik ili predsjenik fudbalskog saveza kao onaj iljo dominikovic, koji jedva sastavlja recenice. pa onda se ima para da se ode i navija za drugu drzavu. a uz to ide prica o ugrozenosti ...
smjesno jeste jer su u hrvatskoj i dalje hercegovci ili bosanci ... najsmjesniji veliki hrvati su mi inace iz kiseljaka ili viteza i njihov novogovor
tech10

#7 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by tech10 »

Ja sam imao dojam da su preuzeli prenos od HRT. :D
karanana

#8 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by karanana »

ili se kladio na hrvatsku (sto je najvjerovatnije razlog)
ili su mu iz FTV-a rekli da bude pristrasan jer ipak hrvati su hrvati, i ako ne bude pristrasan dobit ce jos jedan razlog za trazenje hrvatskog kanala.
cuturica

#9 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

Priča li se ovdje o Bahi ili Hrvatima (usput rečeno Hrvati se pišu početnim velikim slovom kao i Bošnjaci). Nije stvar u tome što Hrvati navijaju za Hrvatsku već što Baho galami ko sivonja. Susjedima svaka čast na pobjedi i pravo da vam kažem zavidim im na privilegiji što igraju na EP i što imaju odličnu ekipu. Treba im čestitati. Što se Bahe tiče bi bi super samo da ne galami bespotrebno. Uredu kada je prilika, ali on galami i kada neko izvodi aut.
Meshtar

#10 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

fantom slobode wrote:Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.

Ma ja on je stara gradska raja, on je "naš".

Uspjeh hrvatske reprezentacije ima uticaj na uspjehe BIh reprezentacije, kao što kućni savjet iz Logavine ima uticaj na izbore u USA.
karanana

#11 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by karanana »

izvini zbog malih slova. ma mrsko mi pritiskati shift pa je skoro sve uvijek pisem malim slovima.
Gandalf

#12 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Gandalf »

solufash svaka čast - post ti je odličan , htio sam nešto i sam reći , al' ti si rekao sve :thumbup:
Maystor

#13 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Maystor »

Ako se dobro sjećam, Baho je prije nekoliko godina veličao i onu Tuđmanovu dvorsku ludu Ćiru Blaževića. Bila je priča da je Ćiro kandidat za selektora BiH, nakon što je dobio otkaz u Hrvatskoj.

A tekmu su zasluženo dobili. Mislim da bih ja bolje vodio Njemačku on onog selektora. Čovjek je započeo utakmicu sa najmanje 2 igrača manje. Igrači kao što je Gomez ili onaj Odonkor ne bi mogli igrati ni u kojoj drugoj reprezentaciji na ovom prvenstvu.
radeljas

#14 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by radeljas »

Meshtar wrote:
fantom slobode wrote:Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.

Uspjeh hrvatske reprezentacije ima uticaj na uspjehe BIh reprezentacije, kao što kućni savjet iz Logavine ima uticaj na izbore u USA.
otprilike tako :lol: cuo sam da je baho i redovan u dzamiji petkom :lol: . pa sta treba dalje raja, sarajlija, nas covjek, vjernik, uskoro ce zavrsiti i fakultet, u koaliciji sa hrvatima ... sve krasno, sve divno. nikad nije kritikovao nsbih, patriota ...
uvjek dobar gost

#15 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by uvjek dobar gost »

... Baho ko baho.... sjeća li se iko tekme Holandija - savezna Yugoslavija ... kada je kod auta za saveznu Yugoslaviju... baho nacionale rekao... naša lopta.. tada je dobio suspenziju na 6. mjeseci.... a sada će biti pohvaljen..
Meni se Baho gadio sinoć, kao što mi gadi Tarik F. ... nisam navijao za Hrvatsku i moj tim je opet zijanio, igračima Hrvatske reprezentacije svaka čast..... a ja ne navijam za njih iz svojih razloga, niti ću ikad navijati za bilo koji komšijsku reprezentaciju.... , a selektor NJemačke... je fulio totalno postavku i igrače....
Baho nacionale... taj čovjek je na platnom spisku fudbalskog-nogometnog (mafijačko-vjersko-nacionalnog) saveza BiH....
baho nacionale......
zimzelen

#16 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by zimzelen »

solufash wrote:Davno sam konstatirao da je on obicno amater i drekavac.

Prenosi utakmicu kao koridu, dere se ko mahnit, hoce da je Juzno Americki komentator a ono Balkansko spadalo.

Ali kada sve sumiras, ne moze nikako biti veci Hrvat od Hrvata iz BIH, ne iz Hrvatske.

Hrvati iz CRO su prirodno i geografski logicni navijaci Hrvatske, i svaka cast za navijanje i sve ostalo.

Ali ovi nasi, priljepci, sto se guraju u Hrvatsku, a samo su vazni Sanaderu za izbore, su stvarno smijesni.

Nekad su me nervirali do bola :x , ali sada su mi shega. :D

Isto kao sto su mi shega ovi nasi sto se bore protiv saveza, a izvor problema u parlamentu.

Uglavnom, svaka cast Hrvatskoj na pobjedi, a Svabe nek prave auta jer sa ovim igracima tipa Balack, Svinjateiger, Podolski, Jansen i penzioner Lehman, ne mogu nista napraviti na Euru, a satro naki favoriti.

Svabe u fudbalu su kao Baho u sportskom komentarisanju :D
Da, ima onaj Milenko, vodi koridu negdje kod Olova, Varesa, gdje li, citao o covjeku u Danima a bilo i na tv i fakat-isti Baho na fudbalskoj tekmi! :lol: :lol:
cuturica

#17 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

A kad je onomad pravio reportažu o Barseloni nigdje nije spomenuto Mehu Kodru pa ga popljuvali u novinama. :lol:
cuturica

#18 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

A kad je kolegu Sinana Sinanovića ubo viljuškom jer su se poprcali oko transfera nekih igrača :lol:
cuturica

#19 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

Pa sinoć kaže "Pogledajte Bilića dole" :lol: :lol: :lol:
abdulazizsarajevo

#20 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by abdulazizsarajevo »

Takvi smo mi...uvjek se nesto dodvoravamo..ko biva vise ce da ans vole..cijene i slicno...
Eto da im Baho pokaze eto kako se vole susjedi..pa se jadan i on nakolacio i sudeci po njegovim komentarima na svaki hrvatski gol se najezio i "pisno" od srece..

Nidje veze.
Uostalom sto to taj isti Baho ne bi navijao za njemacku..vise smo od njih koristi vidjeli..
interpunkcija

#21 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by interpunkcija »

klasicni poltron
karanana

#22 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by karanana »

pa dobro ja razumijem navijanje jer su hrvati konstitutivni narod ovdje i federalna televizija predstavlja njih i naravno moraju se osjecati kao da je ftv njihova televizija. da vas pitam: recimo da je sinosnju tekmu prenosio neki ante umjesto sabahudina, da li bi i tada zamjerali sto je ante pristrasan i sto navija za hrvatsku?

Ili jos jedno pitanje: da li bi zamjerili bahi da je izabrao neku drugu reprezentaciju da za nju navija kroz cijeli euro? recimo da je onakav bio prema njemcima dvije tekme kao sto je prema hrvatima?
uvjek dobar gost

#23 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by uvjek dobar gost »

karanana wrote:pa dobro ja razumijem navijanje jer su hrvati konstitutivni narod ovdje i federalna televizija predstavlja njih i naravno moraju se osjecati kao da je ftv njihova televizija. da vas pitam: recimo da je sinosnju tekmu prenosio neki ante umjesto sabahudina, da li bi i tada zamjerali sto je ante pristrasan i sto navija za hrvatsku?
DA....
Uz konstataciju da nema konstitutivnih, samo dominantni narodi ovdje postoje... samo imao bih sekundu više razumjevanja da je neki Hrvoje prenosio utakmicu... ja navijam za Bosnu i Hercegovinu i pravo me nervira kada se bezze nastojimo nekom uvući u guzicu....
fantom slobode

#24 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by fantom slobode »

Meshtar wrote:
Jeste, on je stara gradska raja, on je Sarajlija.I ne sekira ga uspjeh susjeda.Ima mane, ali je covjek, dobije suspenziju kada kaze "nasa"reprezentacija za reprezentaciju SRJ, navija za Hrvatsku, ide u dzamiju, priljepe mu svasta (evo sada je i na platnom spisku saveza), njegov licni izbor, Baho je raja i nikada se promijeniti nece.Nije savrsen, pokusava da radi svoj posao kako najbolje moze.A sada, sto drugima ne odgovara, tesko je ugoditi narodu...
Meshtar

#25 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

karanana wrote:pa dobro ja razumijem navijanje jer su hrvati konstitutivni narod ovdje i federalna televizija predstavlja njih i naravno moraju se osjecati kao da je ftv njihova televizija. da vas pitam: recimo da je sinosnju tekmu prenosio neki ante umjesto sabahudina, da li bi i tada zamjerali sto je ante pristrasan i sto navija za hrvatsku?

Ili jos jedno pitanje: da li bi zamjerili bahi da je izabrao neku drugu reprezentaciju da za nju navija kroz cijeli euro? recimo da je onakav bio prema njemcima dvije tekme kao sto je prema hrvatima?

Dobijem osip od Bahe i kad prenosi Real...ili recimo sarajevski derbi. Baš se trudi biti objektivan.
Locked