Baba Vanga i WWIII

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tranquil

#26 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by tranquil »

Priznajem Babi Vangi da je fenomen. Koliko god moderatori selili teme o njoj na Bez Cenzure, ponovo se nove pojave na nekom podforumu gdje im nije mjesto. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja se iskreno nadam da se ovo prorocanstvo nece obistiniti, barem ne ovo. U slucju da se desi svima zelim puno srece uz pjesmicu TBF-a "Smak svita".

Sretno. :)

slobodni armirach

#28 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by slobodni armirach »

bem mu misha, haman nishta od nashih ustavnih reformi

Mah cim se mlada skolovala u Zemunu, nista joj ne vjerujem,...

Ulazi Zemunac u crkvu i pop mu kaze:
"Hristos Voskrese!", a Zemunac njemu:
Cuo sam brate, strasno....!!!

ova proracanstva, osobno mislim cista zajebancija, tek kad se neka pizdarija desi, sjeti se neki budzetski korisnik kako je negdje procitao Nostradamusove LSD price. Kamara strucnjaka se sabere pa odgonetaju, da nije ovo da nije ono,

pa i ova bugarka, dje je bila prije no sto sokolovi sinji, ne udarishe na dvije stijene americke,
a pa BABA kako pade ona Treca zgrada?
da nije od straha?
Ajatolah_

#29 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Ajatolah_ »

Kako bi ovaj korejski sukob mogao prerasti u WWIII? Ne vidim koja bi to zemlja mogla stati na stranu Sjeverne Koreje. :-)
callmethebreeeze

#30 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by callmethebreeeze »

dok torabi ne potvrdi ja ne vjerujem.
callmethebreeeze

#31 Re: Baba Vanga i WWIII

tranquil wrote:Priznajem Babi Vangi da je fenomen. Koliko god moderatori selili teme o njoj na Bez Cenzure, ponovo se nove pojave na nekom podforumu gdje im nije mjesto. :lol:
treba otvoriti jedan podforum za sve ljubitelje paranormalnog.
MokeQc

#32 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by MokeQc »

EdoI wrote:Kako bi ovaj korejski sukob mogao prerasti u WWIII? Ne vidim koja bi to zemlja mogla stati na stranu Sjeverne Koreje. :-)
Cini mi se da su neki vec apelovali na Kinu da ne podrzava Sj. Koreju. Inace su im oni simpatizeri, 'po partijskoj liniji'.
Ne znam da li se Peking izjasnio do sada po pitanju podrske Sj. Koreji...
MokeQc

#33 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by MokeQc »

Ma stipu Vangu, nego sta nam Azira vidi u kasikama ? :lol:
MokeQc

#34 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by MokeQc »

callmethebreeeze

#35 Re: Baba Vanga i WWIII

torabi je rekao da ce uloziti svu svoju energiju u sprijecavanje sukoba.
2407

#36 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by 2407 »

callmethebreeeze wrote:torabi je rekao da ce uloziti svu svoju energiju u sprijecavanje sukoba.
Sta? Poslat ce im tanker vode? :mrgreen:
tranquil

#37 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by tranquil »

callmethebreeeze wrote:
tranquil wrote:Priznajem Babi Vangi da je fenomen. Koliko god moderatori selili teme o njoj na Bez Cenzure, ponovo se nove pojave na nekom podforumu gdje im nije mjesto. :lol:
Ako pričamo o SF-u i drugim oblicima fikcije, treba.

Ako pričamo o podforumu gdje ćemo zaozbiljno pričati o tim stvarima, bolje da me odmah baniraju na dan otvaranja, jer ću ban svakako zaslužiti.
callmethebreeeze

#38 Re: Baba Vanga i WWIII

2407 wrote:
callmethebreeeze wrote:torabi je rekao da ce uloziti svu svoju energiju u sprijecavanje sukoba.
citavo japansko more ce podvrgnuti tretmanu. :D zato nece moci raditi u bosni bar jedno tri dana.
2407

#39 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by 2407 »

callmethebreeeze wrote:
2407 wrote:
citavo japansko more ce podvrgnuti tretmanu. :D zato nece moci raditi u bosni bar jedno tri dana.
Nek proba to prvu u Tuzli na slanim "morima" da se ne bi obruko pred kosokim. Propade mu onda trziste 2 milijarde ljudi tesko :mrgreen:
CungaLunga

#40 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by CungaLunga »

Eh vala, a one Maje u americi previdjeli smak svijeta 2012...kome vise da vjerujem? bugarskoj babi ili meksickom Maji? Makar se vise ne trebam brinuti o globalnom zagrijavanju...
slobodni armirach

#41 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by slobodni armirach »

CungaLunga wrote:Eh vala, a one Maje u americi previdjeli smak svijeta 2012...kome vise da vjerujem? bugarskoj babi ili meksickom Maji? Makar se vise ne trebam brinuti o globalnom zagrijavanju...
neki dan i zvanicno je pomjeren datum sto se tice Maja, nije vise 2012, kazu zajeb u racunanju, pa ce nam javiti novi datum.
black

#42 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by black »

prvo shto mi je upalo u ochi :mrgreen:
Školovala se u Zemunu.....
S obzirom da je bila nepismena, njena proročanstva zapisivali su rodbina i prijatelji.
kriticarka_nikova

#43 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by kriticarka_nikova »

tranquil wrote:
callmethebreeeze wrote:
Ako pričamo o SF-u i drugim oblicima fikcije, treba.

Ako pričamo o podforumu gdje ćemo zaozbiljno pričati o tim stvarima, bolje da me odmah baniraju na dan otvaranja, jer ću ban svakako zaslužiti.
Zašto?

Osobno sam ljubitelj sajens fikšena, ali obično ovakvi ljubitelji vole i price o paranormalnim stvarima. Pomislim onda da ti SF preferiras samo eto zbog toga sto je to cool i sto jos neko voli koga ti smatras cool. (Vidis kako ovo ruzno zvuci!)

Izvini prijatelju, ali pretjerujes u ismijavanjima. Teme o paranormalnim mogu biti daleko interesantnije od tračarskih tema. Ako te nesto ne zanima onda ne ulazi u raspravu i tacka.

Što se tiče babe Vange ona je (ako se ne varam?) porijeklom Bugarka…Njena proročanstva prva sam postirala na ovom forumu, ali nisam iznosila konkretna misljenja sta mislim o svemu tome. Ucinilo mi se zanimljivim, a i mediji su poceli njena proročanstva objavljivati, pa rekoh….daj da postiram i ja…
Prije 9 godina putovala sam na granici između Srbije i Bugarske to jest u onom dijelu gdje zive bugarski srbi koji sebe nazivaju vlasima i cula iz prica naroda da se oni mnogo bave woodo magijom i slicnim sranjima. Vjerujem da je baba Vanga predvidjela mnogim slavim osobama nesto sto im se desilo, ali takodjer i to da je predvidjela ono sto se dešavalo na svjetskoj političkoj sceni, no…za to ima odgovor na sto bi “nevjerne Tome” odmah reagirale ismijavanjem, a nije mi danas bas do toga. Sve u svemu njena “vidovitost” ne vjerujem da je bila dar od Boga, jer ono sto ce se desiti Bog najbolje zna….

Mislim da su slicne “prljave rabote” radili i ostali poznati proroci poput Nostradamusa i drugih. Pod tim “prljavim rabotama” podrazumijevam upravo nesto sto se tice paranormalnog.
kriticarka_nikova

#44 Re: Baba Vanga i WWIII

CungaLunga wrote:Eh vala, a one Maje u americi previdjeli smak svijeta 2012...kome vise da vjerujem? bugarskoj babi ili meksickom Maji? Makar se vise ne trebam brinuti o globalnom zagrijavanju...
Ne širi dezinformacije. Maye nisu predvidjele smak svijeta 2012.godine vec kraj ovog ciklusa i početak novog ciklusa. A sta su pod tim podrazumijevali vidi na netu, proguglaj.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#45 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by ladyblue18 »

kriticarka_nikova wrote:
Ne širi dezinformacije. Maye nisu predvidjele smak svijeta 2012.godine vec kraj ovog ciklusa i početak novog ciklusa. A sta su pod tim podrazumijevali vidi na netu, proguglaj.
:roll: :-) zasto li se onda vec nekoliko godina siri informacija kako su najavili smak svijeta, i zasto se 2012. predstavlja kao smak svijeta?
Valjda onda svi sire dezinformacije.
kriticarka_nikova

#46 Re: Baba Vanga i WWIII

ladyblue18 wrote:
kriticarka_nikova wrote:
:roll: :-) zasto li se onda vec nekoliko godina siri informacija kako su najavili smak svijeta, i zasto se 2012. predstavlja kao smak svijeta?
Valjda onda svi sire dezinformacije.
Ne sire svi dezinformacije. Odkud onda ja zam drugacije? Ili sam bila dovoljno zainteresirana pa cackala i nasla knjige ili je meni najvise stalo do zivota?Ha?

Svasta se spekuliralo u vezi datuma 12.21.2012.g. pa sam i sama mislila da se radi o kraju svijeta…no…nije…nasla sam par knjiga na netu skinula, procitala i to je to.

Ja necu postaljati link ali onaj koga zanima može na netu nadji download knjige o Mayama. Knjiga je zanimljiva i preporučujem svima da je procitaju.

Naime prema Mayama kao sto rekoh bice kraj ovog ciklusa i početak drugog ciklusa.Svijet ima nekoliko ciklusa kako pišu. Peti ciklus se zavrsio 1986. godine a sesti ce poceti 21.12.2012.g. Mi se navodno nalazimo izmedju ciklusa u vremenu koje se naziva “Apokalipsa”. 21.12.2012.godine nastupice novo doba, kad cemo odbaciti svu dosadasnju tehnologiju i poceti sa nekim novim stvarima.

Osobno ne mogu zamislit zivot bez interneta, mobitela i slicno…ali prenosim sta sam citala stoga nemojte mene napadat.
IZVANZEMALJAC

#47 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by IZVANZEMALJAC »

Šta se babi htilo, to se babi snilo.
JThomas

#48 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by JThomas »

vudu magija na granici srbije i bugarske. haiti do tokija.

dame i gospodo - samo kod kritičarke.
kriticarka_nikova

#49 Re: Baba Vanga i WWIII

JThomas wrote:vudu magija na granici srbije i bugarske. haiti do tokija.

Ti samo to znas reci? Woodo magija je rasprostranjena svugdje a ne samo u Africi (odatle je potekla). Citaj malo, edukuj se, mani se foruma i ponavljanja recenica ko papagaj..i ti samo TO znas.
madner

#50 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by madner »

JThomas wrote:vudu magija na granici srbije i bugarske. haiti do tokija.

Gledajte to sa pozitivne strane, radi u obrazovanju i vec sutra ce mozda vase dijete imati srecu da cuje te stavove uzivo :D
Post Reply