Baba Vanga i WWIII

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

#1 Baba Vanga i WWIII

Post by amrica »

Nisam ljubitelj niti vjerovalac horoskopa, astrologije, paranormalnog i ostalih neopipljivih stvari, kao ni teorija zavjere, ali kad procitam ovako nesto, malo se zamislim :?:
"Nas" rat nije bio dovoljno vazan za velike, cilj im je bio da se medjusobno pobijemo i oslabimo jaku Yugu, sto je uspjesno odradjeno :cry: .
Ali ove dvije Koreje su simboli dva bivsa bloka, dva drustvena uredjenja, dva pola ljudskog postojanja, i iza svake od njih stoje interesi velikih. Znaci nije nemoguce da nesto desi, nadam se da se nece desiti, ali ono, opet.... :roll:
Geografski, daleko je, ali to danas nista ne znaci, u svakom svjetskom ratu mi smo nastradali :sad: jer se nalazimo na pogresnom mjestu, na idealnom mjestu za potkusurivanje sjetskih sila preko tudjih ledja.

A tek kasnija prorocanstva :shock: koja mi necemo imati priliku dozivjeti, cak iako prezivimo ova prva :D

"Ispunjava li se proročanstvo?
Baba Vanga najavila nadolazeći treći svjetski rat

Nakon što je Sjeverna Koreja ispalila nekoliko desetina granata na južnokorejsko ostrvo Yeonpyeong, mnogi koji vjeruju u proročanstva prisjetili su se Babe Vange, Bugarkinje koja je predvidjela da će treći svjetski rat početi u novembru 2010. godine.
Baba Vanga
Baba Vanga
Vangelia Pandeva Dimitrova, poznata kao Baba Vanga, slavu je stekla, kako u Bugarskoj, gdje je živjela od smrti svoje pomajke, tako i u svijetu, i to zahvaljujući svojim nevjerovatno tačnim predviđanjima.

Slijepa Baba Vanga umrla je 1996. godine, međutim njeno ime se i danas često spominje, a mnogi je upoređuju i sa čuvenim Nostradamusom.

Još 1980. godine Baba Vanga je kazala da će u augustu 1999. godine ili početkom 2000. Kursk prekriti voda i da će cijeli svijet plakati nad tim...

Naravno, tada njeno proročanstvo nije imalo smisla. Mnogi su vjerovali da se odnosi na grad Kursk i bili uvjereni da grad ne može i neće biti potopljen. No, proročanstvo se ispunilo, ruska nuklearna podmornica nazvana Kursk je potopljena.

Najavila napad na WTC, posjetio ju je i Hitler

Predvidjela je Vangelia i napad na Svjetski trgovački centar 11. septembra 2001. godine, tvrdeći kako će američki blizanci pasti nakon što ih napadnu čelične ptice...

Također, Baba Vanga je predvidjela Drugi svjetski rat i smrt princeze Diane. Navodno posjetio ju je i Hitler kojem je predvidjela kraj, a predvidjela je i svoju smrt 11. augusta 1996. godine.

Međutim, ono što je pomalo uplašilo javnost posljednjih dana je njeno proročanstvo da će treći svjetski rat početi u novembru 2010. godine.

Slijepa proročica kazala je da će treća velika kataklizma početi kao običan rat, ali će zatim biti upotrebljeno nuklearno i hemijsko oružje. Treći svjetski rat, prema njenim proročanstvu trajat će do oktobra 2014. godine.

Baba Vanga predvidjela je i to da će 2014. godine ljudi patiti od brojnih kožnih bolesti, upravo zbog hemijskog rata. Najavila je da do 2016. u Evropi gotovo neće biti ljudi, a do 2018. Kina će postati nova svjetska sila.

Muslimani, pa komunisti

U njenim proročanstvima se navodi i to da će 2043. doći do procvata svjetske ekonomije i da će Evropom vladati muslimani, a 2076. godine predvidila je besklasno društvo, odnosno komunizam.

Navodi se i to da će 2111. Zemlju grijati umjetno Sunce, a ljude zamijeniti kiborzi, odnosno roboti s ljudskim umom.

Prema njenim proročanstvima, 2125. bit će ostvaren prvi kontakt s vanzemaljicma, a 2167. nastat će nova religija. Najavila je velika proročica i to da će 2183. godine kolonija na Marsu postati nuklearna sila i da će 2256. svemirski brod na Zemlju donijeti strašnu bolest.

Do 2304. ljudi će otkriti tajne Mjeseca, 2371. nastupit će velika glad, doći će i do razvoja nove brzorastuće vrste ljudi, sudara dva umjetna sunca, a 5079. nestat će svega... To će biti kraj svijeta, navodi se u proročanstvima Bugarkinje.

Baba Vanga je rođena 3. oktobra 1911. u Strumici u Makedoniji. Oslijepila je sa 12 godina kada su je nakon oluje pronašli zatrpanu u pijesku.

Školovala se u Zemunu, gdje je naučila svirati klavir i šiti, ali nakon smrti pomajke odlazi u Bugarsku kako bi se brinula o braći i sestrama.

Tvrdila je da njene paranormalne sposobnosti imaju veze s nevidljivim bićima koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu. S obzirom da je bila nepismena, njena proročanstva zapisivali su rodbina i prijatelji. "
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by pici »

ev ja sam sad u frekfencijama s baba vangom ,gurabijem i malim zelenim iz budućnosti i s pet planeta.....i kaju da hukćete triput u kahfvu prolijete pola ostalo nasrk i ondakan da vidite dal će vam u fildjanu bitnut dobitak il gubitak....ev meni dobitak,dvije crnke,plavke i brinete+sto marki od kantona za bajram....
amrica

#3 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by amrica »

pici wrote:ev ja sam sad u frekfencijama s baba vangom ,gurabijem i malim zelenim iz budućnosti i s pet planeta.....i kaju da hukćete triput u kahfvu prolijete pola ostalo nasrk i ondakan da vidite dal će vam u fildjanu bitnut dobitak il gubitak....ev meni dobitak,dvije crnke,plavke i brinete+sto marki od kantona za bajram....

:lol: :lol: :lol: :lol:

kod mene u kasikama pise da ces dobiti jednu polovnu oblajhanu i sipak od kantona :lol: :lol:

Ma mene zaintrigiralo sto je sve dosad pogodila :roll:
Better Man

#4 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Better Man »

Mnogo je nelogicnosti i gluposti u njenim prorocanstvima, tako da nevjerujem , cak sta vise mislim da su mnoge stvari izmisljenje vezano za nju, pa cak da je i ona izmisljala i lagala o nekim stvarima. Recimo desilo se nesto i nakon toga se javi neko (recimo ona) i kaze ja sam to predvidio-la. Gdje si bio-la prije toga? Jesi, ali malo sutra!
escobar__

#5 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by escobar__ »

pici wrote:ev ja sam sad u frekfencijama s baba vangom ,gurabijem i malim zelenim iz budućnosti i s pet planeta.....i kaju da hukćete triput u kahfvu prolijete pola ostalo nasrk i ondakan da vidite dal će vam u fildjanu bitnut dobitak il gubitak....ev meni dobitak,dvije crnke,plavke i brinete+sto marki od kantona za bajram....
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

:sax:
zemo_online

#6 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by zemo_online »

bas tako better man. predvidjela je ono sto se vec desilo isto kao nostradamus.
sabinna_ba

#7 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by sabinna_ba »

Svi znamo za Nostradamusa i da je svoja prorocansta morao sifrirati kako ga ljudi iz tog vremena nebi "lincovali".Mozda je tako i sa babam Vangom u danasnje vrijeme. Tesko je povjerovati ali to ne znaci da to nije tako. Saznat cemo kroz istoriju. :))
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Truba »

jebo babu :mrgreen:
Karmen86

#9 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Karmen86 »

Predlažem da se tema odmah zatvori. Ograničiti ljudima slobode :D
Ovakvim temama i morbidnim člancima se samo stvara panika među ljudima. Ovo o babi Vangi su sad prenijeli svi mediji. Pa sjećam se nekad prošle, pretprošle godine kada su počeli pričati o novom ratu u BiH, bog te vidio nisi mogao ulja kupiti nigdje, raja krenula zalihe praviti. I TO SAMO OD PRIČE! Tako da ne treba raspirivati raju ni pričati o kojekakvih proročanstvima i glupostima. Uživajte ljudi, rahatite se, ja se bila nasikirala ispočetka, a sad kontam, ma ne pada mi na pamet da se sikiram zbog kakve babe, dosta mi moje muke.
Tema pod kljuc, bitte :D
Karmen86

#10 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Karmen86 »

komi wrote:jebo babu :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:
zemo_online

#11 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by zemo_online »

sabinna_ba wrote:Svi znamo za Nostradamusa i da je svoja prorocansta morao sifrirati kako ga ljudi iz tog vremena nebi "lincovali".Mozda je tako i sa babam Vangom u danasnje vrijeme. Tesko je povjerovati ali to ne znaci da to nije tako. Saznat cemo kroz istoriju. :))

i ta sifrirana prorocanstva mozes tumaciti na 1000 nacina.
daj jedno prorocanstvo od nostradamusa koje se ispunilo?

evo jedno koje nije: treci svjetski u junu 1999.
JThomas

#12 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by JThomas »

kad nema babe, dobra je i djevojka.
brazzo19

#13 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by brazzo19 »

Karmen86 wrote:
komi wrote:jebo babu :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:

Baba Tanga i Tvrdi Makabi prave pometnju u nasim redovima :D
sabinna_ba

#14 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by sabinna_ba »

test01 wrote:
sabinna_ba wrote:Svi znamo za Nostradamusa i da je svoja prorocansta morao sifrirati kako ga ljudi iz tog vremena nebi "lincovali".Mozda je tako i sa babam Vangom u danasnje vrijeme. Tesko je povjerovati ali to ne znaci da to nije tako. Saznat cemo kroz istoriju. :))

i ta sifrirana prorocanstva mozes tumaciti na 1000 nacina.
daj jedno prorocanstvo od nostradamusa koje se ispunilo?

evo jedno koje nije: treci svjetski u junu 1999.

U zemlji izlazeceg sunca bice velika vatra,
Buka i svjetlost na sjever uz huku:
U krugu smrt sve zivo satra.
Glad, jauci i krici uz ognjenu buku.

(Hirosima i Nagasaki) II/91
BSn

#15 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by BSn »

Da, to je predskazanje o nuklearkama jednako koliko i predskazanje o velikoj prirodnoj katastrofi i pozaru, eksploziji tvornice naouruzanja i tsl.
chuups

#16 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by chuups »

..... a predvidjela je i svoju smrt 11. augusta 1996. godine.

I ubila se 1996 godine na taj datum.... :lol: :lol: :lol: :lol: tako svi mozemo predvidjati ....
sheilak

#17 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by sheilak »

Ja sam izgubila svaku iluziju o idealizmu ili o nevinosti ljudskog roda. Mom urodjenom cinizmu bilo je lako prevladati kada sam shvatila da je pokretacka snaga ljudi sebicni interes.

Ratovi su dogoverni unaprijed desetljecima. Dakle, sve se odvija po planu tako da ce se prorocanstvo Babe Vange vjerovatno ispuniti. Jer mozda to i nije bilo prorocanstvo u pravom smislu, nego tek uvid u planove.
2407

#18 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by 2407 »

sheilak wrote: Ratovi su dogoverni unaprijed desetljecima. Dakle, sve se odvija po planu tako da ce se prorocanstvo Babe Vange vjerovatno ispuniti. Jer mozda to i nije bilo prorocanstvo u pravom smislu, nego tek uvid u planove.
WTF? Ovo mi je smjesnije od ideje da je onaj gore isplanirao sve za mene. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Truba »

bilo je proročanstvo nostradamusa... hm ili onih tarabića

srpski prevod...

pazi se rimski vladiko
kada budeš posjećivao
grad kojeg oplakuju 2 rijeke
krv svoju ćeš pljuvati

hm... to je za mene bila banjaluka :D zato nisam htio ići tamo :lol: :lol: :lol:

i šta bi??

ništa...
koliko gradova ima 2 rijeke?
sheilak

#20 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by sheilak »

...

@2407

Sorry, zaboravih dodati u postu koji si citirao da je to moje misljenje. Ti, naravno, mozes imati svoje. :-D
therrarrius

#21 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by therrarrius »

sabinna_ba wrote:

U zemlji izlazeceg sunca bice velika vatra,
Buka i svjetlost na sjever uz huku:
U krugu smrt sve zivo satra.
Glad, jauci i krici uz ognjenu buku.

(Hirosima i Nagasaki) II/91
Prije svega bile su dvije VATRE a ne VATRA. Hiroshima je na JUGU a ne sjeveru, Nagasaki jos juznije.
Vanda pukla ko tromblon, a ni Nostradamus nije bio daleko kad je morao smrkat koku da bi imao vizije ''ljudi/svinja''.
:-)

Citat uvodnog posta:''Navodi se i to da će 2111. Zemlju grijati umjetno Sunce, a ljude zamijeniti kiborzi, odnosno roboti s ljudskim umom.''
:shock: :run: apsint je zlo.
2407

#22 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by 2407 »

sheilak wrote:...

@2407

Sorry, zaboravih dodati u postu koji si citirao da je to moje misljenje. Ti, naravno, mozes imati svoje. :-D
Ma naravno, ali tvoje misljenje se podudara s onim teoreticara zavjera da svijet kontrolise 12(ili on bi 13) porodica i da se sve odvija kako oni kazu, sto je nidje veze, ali dobro...

Sva ova proracanstva su suplja ko bambus.

Evo ja predlazem da se Djoser iz Atomskog proglasi za novog proroka jer je ovo napisao 1978 godine:

Oni što dolaze za nama,
Imat će samo
Betonirane pejzaže,
Nosit će na glavi
Zelene kape i šešire,
A iz očiju
Cvjetovi će da im vire.

Oni što dolaze za nama,
Slušat će samo
Cvrkut plastičnih ptica,
Imat će u osmijeh,
U osmijeh, namještena lica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će sterilizirane osjećaje
Bez klica.

Oni što dolaze za nama,
Imat će i u WC-u,
I u WC-u, televiziju.
Sklapat će prijateljstva
Putem kućnog kompjutera.
Oni što dolaze za nama,
Umjesto šljivovice
Ispijat će čaše etera.

Cak ovo "prorocanstvo" nije uopste dvosmisleno kao sto su to prorocanstva "velikh magova".
alica.k

#23 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by alica.k »

meni ovo od nostradamusa vise zvuci na neki vulkan nego na atomske bombe.

btw, smatram da se mnoge stvari (na koje utice covjek) ne bi ni desile da ih ovi "velikani" ne predvidjese. samo su im dali ideje.
Jazz_Junkie

#24 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by Jazz_Junkie »

Mozemo se mi smijati Babi Vangi, ali je gospodja u zadnje vrijeme cesto udarna vijest investigacionog Sa-X portala.
DanteX

#25 Re: Baba Vanga i WWIII

Post by DanteX »

O babi Vangi će se pričati kao o Nostradamusu.

Ali večina ljudi ne znaju za ovo. Nostradamus je pravio svoja proročanstva pomoću historije. On je već tada znao da će se historija ponoviti. Njima je svijet bio Evropa i tako je predvidio "Prvi svjetski rat" (ili drugi, koji već). Jednostavno je napisao u stihovima da će se desiti neki veliki rat koji će podrmat cijeli svijet.
Ono šta želim reći jeste, da čovjek ne mora biti prorok da predvidi velike događaje jer se historija konstantno ponavlja. Nije pitanje hoće li biti trećeg sv. rata, već kada?

Mogu i ja proreći da će ljudi napraviti kontakt sa višom rasom sa neke druge planete. I to će se desiti kad-tad. Jednostavno je.
Zato, vi koji se bojite budućnosti, mogu vam reći da mirno spavate jer neće doći do WW III :roll:
Post Reply