Avion iznad Sarajeva?
-
kenzo
#76 Re: Avion iznad Sarajeva?
rekoh ja potrazite CHEMTRAILS na Youtube
- cute poison
#77 Re: Avion iznad Sarajeva?
Hajde neka ovako kalibriraju te uređaje iznad NYC, a da ne objave sedmicama unaprijed šta će se dešavati.chuchumbamayumbe wrote:
Ma nismo mi jedina drzava u kojoj se tako radi kalibraza, ko je kriv sto je svako brdo u Sarajevu naseljeno do vrha, pa djeluje kao da leti prenisko...
Her Flick wrote:@A_I_
ejsssssss, gugl moj prijatelj
da mi nije mrsko guglati ne bi ni pitao
proguglo i vidim da to ima veze sa radarima koji pomazu pri slijetanju aviJona, jel tako ???
ILS = Instrumental Landing System, pomocu njega se "stima" localizer, glide i prilazna svjetla
VOR = Radio navigacija (VHF ommni-directional radio range)
- cute poison
#78 Re: Avion iznad Sarajeva?
Uzmi u obzir da se na svaki kilometar u visinu smanjuje temperatura za oko -6,5C, tako da na visini od 10 000 (krstarenje) bude temperatura od oko -65 do -80 stepeni! Temperatura na izlazu iz turbine se krecu oko 800 C stepeni, i prilikom izlaza iz izduvnog sklopa u atmosferu stvara se vodena para! I logicno je da ce nastati cirusi od tog spoja, samo je razlika u vjetrovima koji pusu na toj visini na kojoj se stvara "contrail"(pruge koje brze nestaju), a naziv "chemtrail" (pruge koje duze ostaju) samo zavise od vjetrova i nicega vise... I glupost je prica da se vrsi zaprasivanje haha, pa to nikakve logike nema... Pozzkenzo wrote:rekoh ja potrazite CHEMTRAILS na Youtube
- chuchumbamayumbe
#79 Re: Avion iznad Sarajeva?
Ma nismo mi jedina drzava u kojoj se tako radi kalibraza, ko je kriv sto je svako brdo u Sarajevu naseljeno do vrha, pa djeluje kao da leti prenisko...cute poison wrote:Hajde neka ovako kalibriraju te uređaje iznad NYC, a da ne objave sedmicama unaprijed šta će se dešavati.chuchumbamayumbe wrote:
proguglo i vidim da to ima veze sa radarima koji pomazu pri slijetanju aviJona, jel tako ???
ILS = Instrumental Landing System, pomocu njega se "stima" localizer, glide i prilazna svjetla
VOR = Radio navigacija (VHF ommni-directional radio range)[/quote]
Ja jednako govorim da je trebalo informisati stanovništvo na neki način, da ne dolazi do ovoga do čega je došlo...mnogi su bili u strahu šta se zapravo dešava.
A ti hajde opet kako je Sarajevo krivo što je naseljeno "do vrha".
-
duboka_misao
#80 Re: Avion iznad Sarajeva?
4 strane ko da je UFO...
- cute poison
#81 Re: Avion iznad Sarajeva?
Ja jednako govorim da je trebalo informisati stanovništvo na neki način, da ne dolazi do ovoga do čega je došlo...mnogi su bili u strahu šta se zapravo dešava.chuchumbamayumbe wrote:Ma nismo mi jedina drzava u kojoj se tako radi kalibraza, ko je kriv sto je svako brdo u Sarajevu naseljeno do vrha, pa djeluje kao da leti prenisko...cute poison wrote:Hajde neka ovako kalibriraju te uređaje iznad NYC, a da ne objave sedmicama unaprijed šta će se dešavati.chuchumbamayumbe wrote:
VOR = Radio navigacija (VHF ommni-directional radio range)
A ti hajde opet kako je Sarajevo krivo što je naseljeno "do vrha".[/quote]
Ma ne treba obavjestavati, to se radi tako godinama... :p A i da je nesto bilo to je strah koji se pretrpi za nekoliko sekundi
-
isaisa
#82 Re: Avion iznad Sarajeva?
Ljudi zar neznate to Tihic nadljeto da vidi sta je ostalo za prodati ko pilot mu bili Silajdzis i Lagundzija
Prodali terminal u luci place pa mozda zele i Begovu Dzamiju
-
united bosnae
#83 Re: Avion iznad Sarajeva?
Mislim da Tihic ipak nije nadljeto, ovaj put je samo nadzimo.isaisa wrote:Ljudi zar neznate to Tihic nadljeto da vidi sta je ostalo za prodati ko pilot mu bili Silajdzis i Lagundzija
Koliko ono rekose prije neki dan da ima nepismenih u Jednoj i Jedinoj
- jump
#84 Re: Avion iznad Sarajeva?
... ma sva ova spika oko aviJona iznad Sa. i predpostavke me navode na podatke o gore-pomenutoj inf. ...