Avaz protiv sarajevo-x portala
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
#251 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
ja sam se bio registrovao i ostavio komentar na clanak o isakovicu "kosarkas zaklao majku". uljudno sam napisao sta mislim o nacinu na koji je avaz pisao o tome. komentar su prepravili, izbacili su svu kritiku na racun avaza, a ostavili su glupave komentare gdje se spekulise o tome da li je sin zaklao mater sto je imala ljubavnika. da bog sacuva...
-
mamica papucarka
#252 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
poznata stvar da Avazovci ne daju da mislis svojom glavom.callmethebreeeze wrote:ja sam se bio registrovao i ostavio komentar na clanak o isakovicu "kosarkas zaklao majku". uljudno sam napisao sta mislim o nacinu na koji je avaz pisao o tome. komentar su prepravili, izbacili su svu kritiku na racun avaza, a ostavili su glupave komentare gdje se spekulise o tome da li je sin zaklao mater sto je imala ljubavnika. da bog sacuva...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#253 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Mislim da nema potrebe za tim cascenjem tipa supcici...Dr.Kloc wrote:Otišla, registrovala se i nakon prvog komentara banovana ... nadobudni supčići od moderatora ne ujedaju, to si u pravu, ali šalju sve u banoviće, ko god napiše slovo "P" od riječi "pohvala" za sa-x ili napiše slovo "L" od riječi "loše" za Avaz. Primitvci, kao i njihovi priučeni novinarčići.dr.gog wrote:Otiđite malo na isti Portal,ne ujeda..registrujte se i tamo i uzvratite onako kako mislite da treba i kome treba,bez šupljeg prepucavanja o "njima"
Toliko...
Dr.Gog.
Hajmo klocevi u ordinaciju, prijem pacijenata za pola sata,jer sestra ima pauzu za doručak..
Sve se isto da reci mnogo boljim rjecnikom....
-
Pravi sportista
#254 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
ja sam Avazu poslao svu dokumentaciju u vezi ovoga
http://www.dnevni-list.ba/?mdls=1&mdls_tip=2&nid=22282
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 15&meni=10
poslao sam im slike poruka i dokaze da se protiv Alije Fatica zaista vodi zvanicna istraga u Tuzilastvu KS. nasa tuzilastva ne otvaraju tek tako istrage. As je objavio, ali Avaz nece da pise o ovoj sramoti gdje sam cak i osumnjicenom otkrio kako sam ga uhvatio
No kada trebati pisati protiv politickih protivnika, onda se i ovo objavljuje:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... eniku-rada
To je ta profesionalnost
Koga zanimaju detalji o tome kako je predsjednik Odbojkaškog saveza FBIH prijetio medjunarodnog odbojkaskom sudiji zbog toga sto se ovaj usudio da prijavi njegova krivicna djela, nek se javi na [email protected]
http://www.dnevni-list.ba/?mdls=1&mdls_tip=2&nid=22282
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 15&meni=10
poslao sam im slike poruka i dokaze da se protiv Alije Fatica zaista vodi zvanicna istraga u Tuzilastvu KS. nasa tuzilastva ne otvaraju tek tako istrage. As je objavio, ali Avaz nece da pise o ovoj sramoti gdje sam cak i osumnjicenom otkrio kako sam ga uhvatio
No kada trebati pisati protiv politickih protivnika, onda se i ovo objavljuje:
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... eniku-rada
To je ta profesionalnost
Koga zanimaju detalji o tome kako je predsjednik Odbojkaškog saveza FBIH prijetio medjunarodnog odbojkaskom sudiji zbog toga sto se ovaj usudio da prijavi njegova krivicna djela, nek se javi na [email protected]
- Dr.Kloc
#255 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
E je*i ga mirci ... nisam imala vremena uzeti Klaića i tražiti odabrane riječi za neprofesionalne hinje. Povukli su mi živac! Valjda neces na informativni u MUP zbog mojih supcicamIRCerka wrote:Mislim da nema potrebe za tim cascenjem tipa supcici...Dr.Kloc wrote:Otišla, registrovala se i nakon prvog komentara banovana ... nadobudni supčići od moderatora ne ujedaju, to si u pravu, ali šalju sve u banoviće, ko god napiše slovo "P" od riječi "pohvala" za sa-x ili napiše slovo "L" od riječi "loše" za Avaz. Primitvci, kao i njihovi priučeni novinarčići.dr.gog wrote:Otiđite malo na isti Portal,ne ujeda..registrujte se i tamo i uzvratite onako kako mislite da treba i kome treba,bez šupljeg prepucavanja o "njima"
Toliko...
Dr.Gog.
Hajmo klocevi u ordinaciju, prijem pacijenata za pola sata,jer sestra ima pauzu za doručak..
Sve se isto da reci mnogo boljim rjecnikom....
- Dr.Kloc
#256 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ne radiš valjda tamo honorarno za modertatora?
.. jel me to ti banova

-
mIRCerka
#257 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Hos se ti tamo javljatzoom66 wrote:Dr.Kloc wrote:Ne radiš valjda tamo honorarno za modertatora?.. jel me to ti banova
![]()
gluho i coravo bilo. pa i mene su nedavno od tamo banirali...
...ishao da vidim malo protivnichki tabor, napisao dva posta i dobio bananu. pih, kopiraju sve zivo od mene, od pravila foruma pa do brzine baniranja.
![]()
![]()
- DobroJutroKolumbo
#258 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
zoom66 wrote:eh da vi samo znate ono shto ja znam, pukli biste od smijeha....
Pa hajde nam reci da se i mi smijemo...
-
mIRCerka
#259 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
kopipejstzoom66 wrote:ma koristio sam naravno drugi nick, i druge djidje pa ni ne mogu znati koji sam jaali, bilo je impresivno vidjeti brzinu...
Dobro vas je ne zachatavajte
-
b@tto
#260 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
[
Otišla, registrovala se i nakon prvog komentara banovana ... nadobudni supčići od moderatora ne ujedaju, to si u pravu, ali šalju sve u banoviće, ko god napiše slovo "P" od riječi "pohvala" za sa-x ili napiše slovo "L" od riječi "loše" za Avaz. Primitvci, kao i njihovi priučeni novinarčići.
Hajmo klocevi u ordinaciju, prijem pacijenata za pola sata,jer sestra ima pauzu za doručak..[/quote]
meni se desila slična stvar,par puta sam spomenuo komentare u avazu u kojima je čedo jovanović proglašavan maltene četnikom i ti postovi su obrisani,niđe veze,pravi pravcati havaz[/quote]
eh da vi samo znate ono shto ja znam, pukli biste od smijeha....
[/quote]
ajde,podijeli to sa nama,da se i mi malo smijemo.
Otišla, registrovala se i nakon prvog komentara banovana ... nadobudni supčići od moderatora ne ujedaju, to si u pravu, ali šalju sve u banoviće, ko god napiše slovo "P" od riječi "pohvala" za sa-x ili napiše slovo "L" od riječi "loše" za Avaz. Primitvci, kao i njihovi priučeni novinarčići.
Hajmo klocevi u ordinaciju, prijem pacijenata za pola sata,jer sestra ima pauzu za doručak..[/quote]
meni se desila slična stvar,par puta sam spomenuo komentare u avazu u kojima je čedo jovanović proglašavan maltene četnikom i ti postovi su obrisani,niđe veze,pravi pravcati havaz[/quote]
eh da vi samo znate ono shto ja znam, pukli biste od smijeha....
ajde,podijeli to sa nama,da se i mi malo smijemo.
- Gandalf
#261 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ne dirajte mi avazić - sa čim ću vatru ložit

- afrikanac
#262 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Gandalf wrote:Ne dirajte mi avazić - sa čim ću vatru ložit![]()
Kupi SAFF
- Gandalf
#263 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ali Avaz ide prviafrikanac wrote:Gandalf wrote:Ne dirajte mi avazić - sa čim ću vatru ložit![]()
Kupi SAFF
- afrikanac
#264 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Gandalf wrote:Ali Avaz ide prviafrikanac wrote:Gandalf wrote:Ne dirajte mi avazić - sa čim ću vatru ložit![]()
Kupi SAFF
Ali SAFF-om se bolja vatra zapali
- Gandalf
#265 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ali SAFF-om se bolja vatra zapali

- afrikanac
#266 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
zoom66 wrote:afrikanac wrote: Ali SAFF-om se bolja vatra zapali![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo ga , 7 kredita do 1 banovića
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#267 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Dzaba kad ne biste vjerovaliDobroJutroKolumbo wrote:zoom66 wrote:eh da vi samo znate ono shto ja znam, pukli biste od smijeha....
Pa hajde nam reci da se i mi smijemo...![]()
![]()
De mi reci jesil se na njihov Forum javio
- rajvosa^
#268 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Odlican post dr.gog. Medjutim kazes "ne ujeda, slobodno se registrovat". Bez daljih komentara "mi", "oni", jel jos uvijek tako mislis? S obzirom da je raja banovana left and right kao sto mozes vidjet u prijasnjim postovima. Samo radoznalost.dr.gog wrote:Koja isfrustriranost...i naspram sa-x i naspram avaza...od količine bijesa,obostranog, mi dolazi muka.Sve,od usporedbi pisanog tabloida i njegove novine-majke sa internet -zajednicom i samo suprostavljanje mišljenja je na fuj nivou.Koja posjećenost čega?Čemu služi poređenje brojeva?Da bi dokazali "njima"da smo bolji?
Ko hoće da kupi Avaz i čita "otvorenog" mozga,pokupiće informacije koje mu trebaju bez neke posebne opasnosti da bude izmanipulisan,ako misli glavom.Ne uzima marku iz mog džepa uostalom.Fahro vam nije simbol poput Taje,on je daleko jačeg profila i debljeg novčanika od spodoba tipa Premijera i Mame.I to bljutavo pominjanje porijekla,izvrtanje imena,maltene proklinjanje na najnižem je nivou i pokazuje u osnovi zavist prema osobi koja drsko,u stilu s vremenom i političkom klimom uzima što stiže,dok vi pričate i kunete na markove konake.Niti on može posebno tangirati stabilnost i rad Sarajevo -x.coma,niti ga to interesuje,kao što i Šimiće zaboli šta piše neki pakosni početnik iz AS-a.
Oni koji zaista patološki mrze Sarajevo-x.com su plitki mozgovi koji nasjedaju na senzacionalističko prepucavanje tipa Reis vs.SDP vs.Krst vs.Džamija,i slično smeće koje truje Forume već pola godine.To su,da ne bude zabune,izvjesni banovani forumaši sa ovog istog Foruma-pod drugim nickovima.Neću iz srkleta da vam postiram linkove kao dokaz ,a imam ih od samog početka one smijurije od diletantskih protesta,frke oko krsta na zlatištu,jajarenja kantolanog wc-a od vlade i svađe sa Ćelavim Tajom od Rulje.Imam čitavu kolekciju i hronologiju ove besmislene i prenapuhane čimburijade,ove gluposti od internetske ,virtualne borbe urbanih vs.došlja&papaka.I svagdje je jedna stvar ista...hebena frustracija i patološka opsjednutost traženjem uzroka sveg zla kod onih drugih,i pretjerano uživljavanje u ulogu internetskih narodnih tribuna..govornika neke "raje"..zlo mi je fakat,ima li šta drugo osim Avaza na tapeti(osim reisa,i religijeuvrtićima)?
Otiđite malo na isti Portal,ne ujeda..registrujte se i tamo i uzvratite onako kako mislite da treba i kome treba,bez šupljeg prepucavanja o "njima"
Toliko...
Dr.Gog.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#269 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Mislio sam isključivo na Forum,jer je Portal nešto drugo,meni nezanimljivo.Ono što želim da kažem,je,da bez obzira na razlike u mišljenjima,na svakom forumu su pravila slična(kao što je recimo Zoom naglasio da su gotovo identična,uz odgovarajuću brzinu banovanja
),tako da onaj ko piše u cilju da čisto provocira ,zato jer mu se naziv i default pisanja nekog drugog ne dopada,ima problem u startu.
Lično mislim da je način pisanja novine Avaz sirov i često na nivou klasičnog ispuhivanja dnevne politike,uz senzacionalističke naslove.Naslovi su posebno slaba tačka pomenute novine jer ne prave razliku između tabloidnog i dnevnog novinarstva.
Nadalje,činjenica je da svaki medij,pa i web-medij ima uvijek neku vrstu zabave koja se sastoji u preepucavanju sa drugom "kućom",pa šta..??Bitno je da nema vrijeđanja na onoj zlokobnoj,nacionalnoj ili vjerskopolitičkoj osnovi.Forum X-a,je po mom ličnom istraživanju,poznat u ex-yu po rigidnosti stava naspram raznih jastrebova i ljudi koji pišu iz mržnje i frustracije.
Ti ljudi smatraju da im je takvim konceptom narušeno pravo na drugačije mišljenje.Poenta je posve jednostavna i svodi se na to,da onaj čiji je portal,jednostavno nemora da trpi takva ekstremno lijeva ili desna huškanja i provokacije.Dakle,to su kućna pravila i ruku na srce,ovaj forum je meni lično drag jer je daleko više onih gdje je mržnje i patološke ideologije na pretek.
Mrzim floskule i izmišljotine tipa "Sarajevski duh" i "urbani duh",pa bih ovaj forum gdje i ja pokušavam nešto malo da pišem,opisao bih X-com kao web-pričaonicu u kojoj je najvažnije da ljudi s mirom razmjene mišljenje i malo se zabave,a ne da neko nekom soli pamet ili ga prevodi na neku politiku...
Pošto je polemika sada trend,kao i svađa na ideološkoj razini,normalno je da ovaj forum i portal imaju toliko protivnika jer se protive tom trendu u nastojanju da ljudi razgovaraju i zezaju se u uljudnoj atmosferi.Ja lično kažem,imaju pravo i oni kojima se taj koncept ne dopada,ali i njihovo konstantno napadanje i provociranje ne donose ništa bolje...naime mnogi pokušavaju da naprave možda nešto bolje od x-coma u smislu koncepcije,ali trenutno ne vidim web-forum u BiH u kojem vlada tolika živost i različitost,i pored kritika...
Avaz je ,opet,pokrenuo portal u sklopu već izgrađene medijske kuće,i na Portalu je otvoren ,relativno još uvijek nov,forum sa svim porođajnim mukama i nedostacima.Počevši od nepostojanja pravila u prvih 3-4 mjeseca,do toga da moderatorskog tima nije ni bilo,niti kontrole nad moderacijom onako kako smo navikli na x-comu(a što je veoma važno).Imali su priliv trolova i raznih psihopata koji su višestruko banovani sa drugih foruma,i čije tekstove i bizarnosti ne treba ni pominjati.Svako razuman pretpostavlja da nije jednostavno okupiti i održati jednu web-zajednicu s obzirom na različitost karaktera i stavova,i normalno je da ima isključenja i slično.
Dakle,ako komentarišete članak dnevne novine i kritikujete novinara,a pri tom ne navodite kontraargumente(ili ih navodite ,nije bitno)i pri tom komentar biva brisan ili vi isključeni,to je stvar odluke pojedinca koji to radi,a koji ne mora biti fer
Stvar je ista posvuda,samo su stavovi i motivi drugačiji.
Što se tiče Foruma,mislim da takvih stvari teško da može biti,bar koliko ja pratim-isti trolovi lete u Banoviće zbog sličnih stvari na sva tri gradska foruma vrijedna pomena
.Ponavljam da meni lično ide na nerve bezrazložno svađanje,zezanje je ok i fer bockanje
,ali bljuvanje i ružne riječi nisu i protiv toga se trudim govoriti gdje god imam šansu,jer ovoj raji fakat svađe najmanje trebaju.

Lično mislim da je način pisanja novine Avaz sirov i često na nivou klasičnog ispuhivanja dnevne politike,uz senzacionalističke naslove.Naslovi su posebno slaba tačka pomenute novine jer ne prave razliku između tabloidnog i dnevnog novinarstva.
Nadalje,činjenica je da svaki medij,pa i web-medij ima uvijek neku vrstu zabave koja se sastoji u preepucavanju sa drugom "kućom",pa šta..??Bitno je da nema vrijeđanja na onoj zlokobnoj,nacionalnoj ili vjerskopolitičkoj osnovi.Forum X-a,je po mom ličnom istraživanju,poznat u ex-yu po rigidnosti stava naspram raznih jastrebova i ljudi koji pišu iz mržnje i frustracije.
Ti ljudi smatraju da im je takvim konceptom narušeno pravo na drugačije mišljenje.Poenta je posve jednostavna i svodi se na to,da onaj čiji je portal,jednostavno nemora da trpi takva ekstremno lijeva ili desna huškanja i provokacije.Dakle,to su kućna pravila i ruku na srce,ovaj forum je meni lično drag jer je daleko više onih gdje je mržnje i patološke ideologije na pretek.
Mrzim floskule i izmišljotine tipa "Sarajevski duh" i "urbani duh",pa bih ovaj forum gdje i ja pokušavam nešto malo da pišem,opisao bih X-com kao web-pričaonicu u kojoj je najvažnije da ljudi s mirom razmjene mišljenje i malo se zabave,a ne da neko nekom soli pamet ili ga prevodi na neku politiku...
Pošto je polemika sada trend,kao i svađa na ideološkoj razini,normalno je da ovaj forum i portal imaju toliko protivnika jer se protive tom trendu u nastojanju da ljudi razgovaraju i zezaju se u uljudnoj atmosferi.Ja lično kažem,imaju pravo i oni kojima se taj koncept ne dopada,ali i njihovo konstantno napadanje i provociranje ne donose ništa bolje...naime mnogi pokušavaju da naprave možda nešto bolje od x-coma u smislu koncepcije,ali trenutno ne vidim web-forum u BiH u kojem vlada tolika živost i različitost,i pored kritika...
Avaz je ,opet,pokrenuo portal u sklopu već izgrađene medijske kuće,i na Portalu je otvoren ,relativno još uvijek nov,forum sa svim porođajnim mukama i nedostacima.Počevši od nepostojanja pravila u prvih 3-4 mjeseca,do toga da moderatorskog tima nije ni bilo,niti kontrole nad moderacijom onako kako smo navikli na x-comu(a što je veoma važno).Imali su priliv trolova i raznih psihopata koji su višestruko banovani sa drugih foruma,i čije tekstove i bizarnosti ne treba ni pominjati.Svako razuman pretpostavlja da nije jednostavno okupiti i održati jednu web-zajednicu s obzirom na različitost karaktera i stavova,i normalno je da ima isključenja i slično.
Dakle,ako komentarišete članak dnevne novine i kritikujete novinara,a pri tom ne navodite kontraargumente(ili ih navodite ,nije bitno)i pri tom komentar biva brisan ili vi isključeni,to je stvar odluke pojedinca koji to radi,a koji ne mora biti fer
Što se tiče Foruma,mislim da takvih stvari teško da može biti,bar koliko ja pratim-isti trolovi lete u Banoviće zbog sličnih stvari na sva tri gradska foruma vrijedna pomena
- Neelix
#270 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
+rep za goga, opet 
- rajvosa^
#271 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ocekivao sam odgovor i odgovor sam dobio.dr.gog wrote:Mislio sam isključivo na Forum,jer je Portal nešto drugo,meni nezanimljivo.Ono što želim da kažem,je,da bez obzira na razlike u mišljenjima,na svakom forumu su pravila slična(kao što je recimo Zoom naglasio da su gotovo identična,uz odgovarajuću brzinu banovanja),tako da onaj ko piše u cilju da čisto provocira ,zato jer mu se naziv i default pisanja nekog drugog ne dopada,ima problem u startu.
Dakle,ako komentarišete članak dnevne novine i kritikujete novinara,a pri tom ne navodite kontraargumente(ili ih navodite ,nije bitno)i pri tom komentar biva brisan ili vi isključeni,to je stvar odluke pojedinca koji to radi,a koji ne mora biti ferStvar je ista posvuda,samo su stavovi i motivi drugačiji.
Što se tiče Foruma,mislim da takvih stvari teško da može biti,bar koliko ja pratim-isti trolovi lete u Banoviće zbog sličnih stvari na sva tri gradska foruma vrijedna pomena.Ponavljam da meni lično ide na nerve bezrazložno svađanje,zezanje je ok i fer bockanje
,ali bljuvanje i ružne riječi nisu i protiv toga se trudim govoriti gdje god imam šansu,jer ovoj raji fakat svađe najmanje trebaju.
![]()
- shiljak
- Ajatolah_
#273 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
Ma nije valjda?!shiljak wrote:.
- shiljak
#274 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala
...EdoI wrote:Ma nije valjda?!shiljak wrote:.