Avaz protiv sarajevo-x portala

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Stari

#126 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Stari »

callmethebreeeze wrote:iz skuta "utemeljitelja avaza i predratnog poznatog publiciste i novinskog analiticara" (najjaceg u pljevljima, plavu i sire) izrodio se as.
o, boze mili,da nije tuzno bilo bi pravo smijesno. tuziti, jasta nego tuziti.
ima li as webstranicu, da stoci posaljemo link da vide da ih je dosta raje prokuzilo.

Ovo ovdje sad nisam siguran da ispravno kontam...pa zar je F. Radoncic osnivac "prvog YU-tabloida AS"...ta je novina naime postojala jos prije rata ...kad je gazda Fahro (milost i mir gospodnji nek je s njim) bio dopisnik zagrebackog Danasa....Ili je ovo sto vi danas adresirate sa AS u stvari neki novi casopis ...bez ikakve veze sa onim nekadasnjim , prijeratnim AS-om?

Grijesim li ?
callmethebreeeze

#127 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by callmethebreeeze »

Stari wrote:
callmethebreeeze wrote:iz skuta "utemeljitelja avaza i predratnog poznatog publiciste i novinskog analiticara" (najjaceg u pljevljima, plavu i sire) izrodio se as.
o, boze mili,da nije tuzno bilo bi pravo smijesno. tuziti, jasta nego tuziti.
ima li as webstranicu, da stoci posaljemo link da vide da ih je dosta raje prokuzilo.

Ovo ovdje sad nisam siguran da ispravno kontam...pa zar je F. Radoncic osnivac "prvog YU-tabloida AS"...ta je novina naime postojala jos prije rata ...kad je gazda Fahro (milost i mir gospodnji nek je s njim) bio dopisnik zagrebackog Danasa....Ili je ovo sto vi danas adresirate sa AS u stvari neki novi casopis ...bez ikakve veze sa onim nekadasnjim , prijeratnim AS-om?

Grijesim li ?
kako ja znam as je prvi tabloid sarajevski osnovan 80-ih, a osnovao ga je husic dzevdet ili kako se vec zove osnivac. citao sam da je taj list imao tiraz i do 500 000 primjerka. poslije rata su ga ponovo pokusali pokrenuti, pa nije islo. sad je to valjda fahro preuzeo i pravi to smece koje kosta pola marke, ako se ne varam.
callmethebreeeze

#128 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by callmethebreeeze »

dzavid husic se zove osnivac. evo malo na engleskom:

http://www.see-ran.org/expanded/?id=00221
zimzelen

#129 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by zimzelen »

mIrcerka&comp. Mislio sam sam da nije potrebno pojasnjavati, za Boga miloga. Procitaj bar jos jednom i vidjet ces da me stid novine koja je to priredila tim mladim ljudima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#130 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

zimzelen wrote:mIrcerka&comp. Mislio sam sam da nije potrebno pojasnjavati, za Boga miloga. Procitaj bar jos jednom i vidjet ces da me stid novine koja je to priredila tim mladim ljudima.
Napisao si da te je stid Simica, a ne ASa. Napisao si da te je stid Simica a ne da AS treba da se stidi.
Nauci pisati pa se javi :x
Not For Sale

#131 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Not For Sale »

strujnik wrote: Dzaba Europa slavi 9. maj, svaki dan sve vise i vise fasista, treba gamad vratiti na brda odakle su sljegli.
Nemoj ba tako...vec sam navikla da je moj rodjendan bitan dan cijeloj evropi :D :D :D

A da je avaz sve drugo sem dobra dnevna novina....pa to znamo jos od ijuuuuuuuuuuu!!!pa ni krizaljka im ne valja,a ne nesto ozbiljnije!!!ti i crnu hroniku ucine jos crnijom...kad taman pomislim da gore ne moze!!!
zato...opusteno...niko pametan njima svakako i ne vjeruje :sax:
P.S. ja izbjegavam poglede sa svog prozora...jedino sto vidim je hrpa rusevina i avaz business center
Stari

#132 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Stari »

callmethebreeeze wrote:
na zalost, ja i dalje mislim da je avaz jako opasan jer fahro je sve, ali nije glup.
Slozio bih se za zadnjim dijelom tvrdnje gdje nalazis da covjek nije glup...jer i nije. Gledaj mu samo ovaj potez...da zadatak novinaru da odstrijeli Shimice i sa-x.... sa-x ovci naravno uzvrate vatrom iz svih kalibara...usput se podize zanimanje za sam dogadjaj... ono pitanja tipa - sta se u stvari dogodilo - ...ili ...daj da vidimo otkud je sve to zapocelo. Zanimanje (obrati paznju , ne popularnost nego zanimanje) za Fahrin proizvod - novine - raste.
video

#133 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by video »

Stari wrote:Mirtzie ...za boga miloga pa tek sad primjetih ovu tvoju slicicu ...pa zar ti nisi ranije (sve doskora mensecini) imala u avataru ...sliku nekakvog mladog curetka sto telefonira na mobilni telefon...ili sam ja sve to morao sanjati....sta se desilo sa onim ubavim djevojcetom ? Zasto? :D
Hocemo grupnu sliku gazdarice sa svih 8 (slovom i brojem)machkica da se uglave u avatar!!Image
mIRCerka

#134 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

video wrote:
Stari wrote:Mirtzie ...za boga miloga pa tek sad primjetih ovu tvoju slicicu ...pa zar ti nisi ranije (sve doskora mensecini) imala u avataru ...sliku nekakvog mladog curetka sto telefonira na mobilni telefon...ili sam ja sve to morao sanjati....sta se desilo sa onim ubavim djevojcetom ? Zasto? :D
Hocemo grupnu sliku gazdarice sa svih 8 (slovom i brojem)machkica da se uglave u avatar!!Image
Imas ovdje uradak sa 6 http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p1790665

Stari, kad vidim neke avatare, poceo mi saX liciti na dernek, pa odlucih promijeniti avatar.
Stari

#135 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Stari »

video wrote:
Buduci da se osjecam direktno prozvanim jer sam citiran...uzecu si slobodu (uzdajuci se u milosrdnost cestite moderatorizacije) te za momenat skrenuti sa teme.Dakle: Hocemo sliku gazdarice onog telefona ...nikakvi dodadni efekti u vidu kucnih ljubimaca, nisu potrebni.
Soul_Sista

#136 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Soul_Sista »

callmethebreeeze wrote:dzavid husic se zove osnivac. evo malo na engleskom:

http://www.see-ran.org/expanded/?id=00221
So, tell me, what are the reasons for the lack of instruments for punishment of printed media when ethical norms are violated? :D

..and I think I now when they not liking Sa-x :D read the red sentence :D
Unlike the CRA, which disposes of enforcement instruments and thus disciplines the broadcast media, the Press Council relies purely on voluntariness. Whether a media outlet will publish a decision passed by this body, which is composed of 12 representatives of the profession and public, is a matter of good will of newspaper editors and owners. To point out violations of ethical norms would make sense in a regulated democratic environment where the public at large would boycott a publication to punish it for conscious violation of human rights. However, an immature and uncritical public is no barrier to abuse of the profession and accepted ethical norms.
..better to speak english, they not understand us :D :D
video

#137 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by video »

mIRCerka wrote:Imas ovdje uradak sa 6 http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p1790665
Ma nista to,stvarno,to se ne pika!!!!!
Leonid Breznjev

#138 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Leonid Breznjev »

mIRCerka wrote:
zimzelen wrote:mIrcerka&comp. Mislio sam sam da nije potrebno pojasnjavati, za Boga miloga. Procitaj bar jos jednom i vidjet ces da me stid novine koja je to priredila tim mladim ljudima.
Napisao si da te je stid Simica, a ne ASa. Napisao si da te je stid Simica a ne da AS treba da se stidi.
nemoj ba zezati, covjek se stidi shimica.. :)
mIRCerka

#139 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Arslan wrote:
mIRCerka wrote:
nemoj ba zezati, covjek se stidi shimica.. :)
Ne zezam. Odo si kupit novi avatar. Vidis da me ruze.
Leonid Breznjev

#140 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

pa bas ti lijepo stoji ova farz-brada! :D
mIRCerka

#141 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Iz inata necu mijenjati avatar.
PA nek AS objavi da je jedan od modova u stvari traver :D
Bosanac in Lederhosen

#142 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Bosanac in Lederhosen »

mIRCerka wrote: pazi, oni prozvase vlasnike ustasama, onaj bnet sajt admine cetnicima, onda dodju neke komsije sa zapada il istoka i prozivaju nas islamskim teroristima, a neke cvjecke na forumu nas sve komplet zovu komunjarama...
dajte ljudi odlucite se vise ko je kome sta i sta smo, frustrira me ovo lagano
zbunjeni su zato sto nije --> jadan NAROD, jedna VJERA, jedno "servirano" MISLJENJE... (Balkansyndrom)
Gabriela

#143 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Gabriela »

Ma taj Avaz je nesto nagore pored nesposobnihp politicara, sto se desava BiH. To neporfesionalno mahalanje i nepismenost koje oni smatraju novinarstvom je sramota za ovu struku. Te neovine ne citam odavno, jer mi je ponizenje citati to blacenje u laganje,sve sto nije u skladu sa nazorima osnivaca. Treba bojotkovat DA i potaknuti narod da cita neku pismeniju dnevnu novinu(San recimo, iako ja licno gotivim Oslobdhenje vec dugi niz godina. )
protestant

#144 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by protestant »

Ma nemoze Avaz protiv naroda a forum je narod.To je stampa u sluzbi vladajuce UDBE a i novinari,zao mi je novinara koji su svoju pamet predali u ruke drugome.
zimzelen

#145 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by zimzelen »

mIRCerka wrote:
Mircerka, posto 'spavas' na ovom portalu, i krevet ti je tu negdje u blizini, nije lahko se posvadjati s tobom. Ali nauci se pisati'-hm , stvarno si pretjerala.
Kada kazes, stid me Mircerke, sta je govornik hotio reci, de nas poduci? Valjda zbog necega sto je neko toj Mircerki napakostio, uradio, uvrijedio..
Leonid Breznjev

#146 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

poducavajte se preko pp-a ili izvolite si novootvoriti temu u rubrici edukacije i nauke! :D
feral.tribune

#147 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by feral.tribune »

zoom66 wrote:iskoristiti cu svoje ovlasti koje imam na forumu da bih proshao nekaznjeno :D te se onako sochno, mocno, validno i punosnazno posrati po peru, tinti und hartiji, tastaturnoj tipkovnici :D und kompjuterskom rachunalu avazovog zgubidanchica koji sebe visokosnazno i punovazno smatra novinarom. :D :D :D
:sax: :bih: :sax:
Jos mi jednom uvrijedi omiljenu( opskurnu ) tiskovinu koju glede & unatoc kupujem svakog tjedna kada izlazim iz dzamije ...poslacu te u Banovice one way ticket :)
savrseni krug

#148 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by savrseni krug »

PROFESORU UKRADEN ZVRK BUREKA IZ TORBE
glasio je naslov pod crnom hronikom u jednom od brojeva ovog tariguza
i onda se doticni novinar toliko potrudio da je na nekih pola strane istog tog tariguza pojasnio kako su nakom profu s ekonomije maznuli komad pite(bureka btw)
E to je nesto sto nikada necu zaboraviti
cyprus

#149 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by cyprus »

Stvarno evo tek nakon više od godinu dana skontah da posjećujem ustvari ustaško-komunjarski (ubojita kombinacija :lol: ) portal, odnosno pobliže forum :D . Da ne bi Avaza ne bih skontao u kakvoj sam zabludi biJo :D . Sad ozbiljno razmišljam da vas bojkotujem :D :D :D .
Leonid Breznjev

#150 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

cyprus wrote:Stvarno evo tek nakon više od godinu dana skontah da posjećujem ustvari ustaško-komunjarski (ubojita kombinacija :lol: ) portal, odnosno pobliže forum :D . Da ne bi Avaza ne bih skontao u kakvoj sam zabludi biJo :D . Sad ozbiljno razmišljam da vas bojkotujem :D :D :D .
hoces da ti olaksam, knjigovodjo? :D :D
Post Reply