I kozja cuprija je na istom mjestu gdje i nekad bila. Koristi je neko nekad.teskeredzic_22 wrote: ↑20/02/2025 23:54Ma ja.Ozimician wrote: ↑20/02/2025 23:41To nije istina da su svu infrastrukturu napravili komunisti, ne znam odakle crpite te mitove, evo recimo najvazniji put prema EU je izgradila Vlada RS-a i Milorad Dodik (Doboj-Bos. Gradiska). Na tom mjestu gdje je sada Autoput u punom profilu, nije bila ni magistralna cesta.teskeredzic_22 wrote: ↑20/02/2025 21:45 Svu infrastrukturu su napravili komunisti i trošimo je i dan-danas.
Ovo što su nekomunisti napravili najčešće gledamo u maketama a nakon izgrađenog evo gledamo nekomuniste po zatvorima.
Na putu od Bos. Gradiske (granica sa EU) do Sarajeva - u duzini od 265 km, samo 80km se vozi na putevima koje su komunisti izgradili (Doboj-Zenica), tj. manje od 1/3, a i ta kilometraza ce uskoro biti jos i manja.
A magistralni put Bosanska Gradiška - Banja Luka - Banja Luka - Jajce - Travnik - Sarajevo ; Banja Luka - Prnjavor - Doboj - Zenica ; Banja Luka - Skender Vakuf - Travnik su u nepovrat porušeni i niko ih više ne koristi![]()
Mitske magistrale.
Niko ne spori da je to nekad neko izgradio, ali danas ipak primat imaju moderni putevi izgradjeni u dejtonskoj BiH. Dobar dio tih koje si nabrojao se danas koriste samo za lokalni saobracaj.
Cak mislim da je Autoput Doboj-Bos. Gradiska najveci dobitak decentralizovane BiH - da je BiH unitarna, vjerovatno ne bi bio izgradjen jos 20 god.