Realna cijena bi bila 2 KM, i to je to. Pa zamislite kako je ljudima koji svaki dan idu, pa covjece
Alternativnih pravaca i nema xD, ima ali su u losem stanju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
I jos da upitam ove pametnjakovice sto kazu da nije skupo, koliko kosta dionca auto puta od granice Kamensko do Splita....????Pozz...a ovi sto kazu da nije skup autoput, onda nek nekakuaju,nije skup ni hljeb, nije skupo ni gorivo, nije skupo nsita,sve je jefitno,jer takvi neznaju da su onda svi ti proizvodi jeftini ,u odnosu na cjenu puta...pa ovo nece pogoditi samo ove sto voze svaki dan tu dionicu kao ja, bolan ljudi sta je sa penzionerima,kad cjene prehrambenih proizvoda odu gore, pa znatel ionako koliko su troskovi transporta roba uposte...ma naljuti me kad neko dodje i pametuje nije skupo.....i treba nam biti ovako,kakav smo narod,,zaista bolje nismo zasluzili......Alfa159-1.7Turbo wrote:Mislio sam bas ovih dana otvriti slicnu temu...auto put je preskup..ovi sto govore nije puno,ti ga nikako ne koriste...sta dobivam njime? Nista, sto ustedim amortizacije na njemu, izgubim na onim djelovima gdje se pravi..meni su kocnice extra, nedavno sam se naglo zakocio na dva prelaza gdje se pravi auto put, nebih ja bio kriv ni da je doslo do kakvog karambola,jer je onaj iza duzan drzati rastojanje, ali u dva puta u par minuta mogla sa biti dva sudara..oba puta tri auta iza mene zamalo da se polupaju prije neki dan...mozda je neki od forumasa i vozio iza mene, ja sam bio sa crnom Alfom 159...nepada mi napamet nesmanjiti brzinu preko prelaza na felgama 19-kama..ovo govorim iz razloga sto se svako malo mora kociti,rupa ima na mjestima gdje se pravi dionica,d a ne govorim da nocu nije nikako osvjetljeno,i kad priglagodis brzinu,kakvi prilagodis,kad je skroz smanjis, kad je zima jako je tesko tuda voziti...i onda jos kad usporis skroz preko i najmanje neravnine,levat u auto starom od 10-15 godina ti stane svirati da ides brze..hocu malo sutra razavljivati auto(nemislim da su levati ljudi sto voze staraa auta,nego oni koji ih voze i drndaju i ocekuju da i drugi idu brzo po losem putu sa dobrim autima, da me nebi odmah napali neki forumasi)...
Pa pogledajte u svijetu cijene vinjeta, i ovdje je smao problem sto se ne uvedu vinjete...nek se uvede vinjeta,tako je postenije..nije uredu da neko ko vozi svaki dan placa istu cjenu kao i neko ko prodje jednom u toku godine..sirina zaustavnih traka je da ne koementarisem..imao prilike prije godinu dana mjenjati gumu, strava je..slaba osvjetljenost i auto puta,osvjetljen samo onaj dio pored Visokog...odmorista,da nepricamo o tome..nigdje nisam vidio da ima rampa na ulazu u odmoriste u svijetu,a obisao sam dosta auto puteva u Evropi...
Napisa se ja, ali podhitno bi trebalo uvesti vinjete,ovako ko ide svaki dan....preskupo je..
doboj71 wrote:65 milja na sat ,oko 120 kmh,a na jugu je 70 mph,oko 130 kmh,da budemo tacni .Nisu svi autoputevi besplatni.
Izmisljas!kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb - s. brod oko 220 km,putarina oko 20 maraka,kod nas za oko 40 km putarina 4 marke,skupo s obzirom na naš standard
Imamo i pravnog saljivdziju ovdjespacek wrote:za raju i novinare...nek malo istraze sljedece:
ni jedna dionica autoputa nije prosla tehnicki prijem i ne zadovoljava kriterije autoputa, te ista po svim zakonskim aktima ne bi smjela vrsiti bilo kakvu naplatu dok se ti nedostaci ne otklone jer nije dobijena dozvola za upotrebu koja se dobija tek nakon tehnickog prijema.
1. nema barijera protiv buke
2. nema ili sporadicno imaju barijere svjetlosne zastite
3. nije 100% obezbjedjena ograda na naplativoj dionici od ulaska zivotinja na autoput
4. nema odmorista
5. nema prelaza za zivotinje
uglavnom, na sudu uvijek mozete dobiti vlasnika autoputa
Gdje to, mozes li postaviti neki primjer? Osim ako pod tim ne racunas par kilometara na svaku stranu od vecih gradova i njihove zaobilaznice? Tipa oko Trsta ili Venezie ili Milanakakavdanakneiskustvu wrote:
u italiji ima dijelova auto puta gdje se i ne plaća putarina