Autoput - Naplatne kucice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Better Man

#26 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by Better Man »

karanana wrote:
dzenan_tr wrote:Za usporedbu:
Okucani-Zagreb cca 120km kosta nekih 6.50eur ili 0.09kf/km
Josanica-Catici 28km-1.50KM ili 0.05kf/km

Bacio sam racune s hrv autocesta pa je ovo kalkulacija "tu i tamo" :)
ako neko moze preciznije izracunati, bujrum :)
o ovome ja i pricam. neko se zali na cijenu sada, a ovo ce u roku od 5-6 mjeseci duplo poskupiti. rece sinoc frajer na tv-u da ce kilometar biti 11 feninga cim naprave rampe u ilijasu, visokom i kaknju.

photo, ne kontas poentu. i mi govorimo da se kod nas guzva stvorila, ali nije ni cudo jer imamo 3 kucice. u hrvatskoj 10 kucica pa bude guzva. bit ce je kod nas 5 kilometara kad su idioti napravili samo 3 kucice na ulaz u glavni grad.
Sad je cijena univerzalna, ali kad se postave naplatne kućice u Ilijašu, Visokom i Kaknju doći će do poskupljenja, ali nećemo svi isto plaćati. Onaj ko se ukljući na autoput u Kaknju plaćat će više u odnosu na one koji se ukljuće u Viskom, koji će opet plaćat više u odnosu na one koji se ukljuće u Ilijašu.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#27 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by gentoo »

Da bi se autoput naplacivao mora postojati besplatna alternativa. Tako je bar u normalnom svijetu.. Ako bude tako onda nema brige :thumbup:
d2

#28 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by d2 »

gentoo wrote:Da bi se autoput naplacivao mora postojati besplatna alternativa. Tako je bar u normalnom svijetu.. Ako bude tako onda nema brige :thumbup:
pa postoji besplatna alternativa, sta si novo rekao ?
karanana

#29 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by karanana »

d2 wrote:
gentoo wrote:Da bi se autoput naplacivao mora postojati besplatna alternativa. Tako je bar u normalnom svijetu.. Ako bude tako onda nema brige :thumbup:
pa postoji besplatna alternativa, sta si novo rekao ?
da za sad na ovoj etapi ima, ali ja vidim probleme na drugim etapama gdje nece biti alternative.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#30 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by gentoo »

ja iskreno ne vozim pa mozda i nisam dovoljno upucen.. ali nemam pojma kako doci od kaknja do zenice alternativom :roll:
zlatan01

#31 Re: Autoput - Naplatne kucice

Post by zlatan01 »

karanana wrote:ovo je tek pocetak. sinoc slusam da je ovo niska cijena i da ce je povecati cim naprave izlazne kucice u ilijasu, visokom i kaknju i da je realna cijena po kilometru 11 feninga sto znaci da ces od visokog do sarajeva u bliskoj buducnosti placati neke 2-2,5 marke, a iz kaknja ili zenice kad autoput dodje, ko zna koliko.

i sa ove 3 kucice u jednom pravcu oni fakat nisu normalni. ovo bi trebao da bude glavni put koji spaja sjever sa jugom europe i jakom turistickom destinacijom kao sto je jadranska obala. ovo je ulaz u glavni grad jedne drzave i oni imaju 3 kucice. fakat nenormalno. na ulazu u zagreb sa puta bratstva i jedinstva ima najmanje 10 kucica u jednom pravcu pa se stvore guzve od 10-15 minuta. vidjecete kad ovdje zagusti cim se malo produzi ovaj autoput i svi cesi, slovaci, poljaci i ostali krenu ovuda na more.nadam se da ce ovaj moj post ostati ovdje nekoliko godina da ga mogu citirati taj dan kad budu sirili naplatna mjesta i kad opet budu rovili cestu jer su se zajebali.

jos se uvijek mogu zajebati. fino ne izlazis i ne ulazis na autoput u josanici vec nekoliko kilometara dalje u ilijasu.
Da jedan od glavnih koridora sjever-jug. E sad zamislite da smo bili pametni pa to poceli graditi 1998-99, do sada bi pola bilo gotovo a uz razumne cijene za strance veci dio puta bi bio finansiran iz priliva od putarine...e da smo bili pametni...ali dok je Brankovica...Dodika...Bicakcica...Silajdzica...Covica...
Post Reply