Atraktivni poslovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gospoda Ministarka

#26 Re: Atraktivni poslovi

Post by Gospoda Ministarka »

ljubav_aha wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
ljubav_aha wrote: alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci :-D pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera :thumbup:

Za posao u sektoru istrazivanja nisam dovoljno pametna, to ostavljam nellingtonu i njegovim kolegama :D a to humanitarno moze jedino ako se dobro placa. :lol:
ja bih rado u istrazivanje,i znam da bih bila dobra,ma bi i ti Ministarko,to ti se samo tako cini,ali ja nemam strast naucnika,a to je kljucni element uspjeha

humanitarni rad vec godinama i bilo je i placenih sati $30 per/hr
To mi je jedina prepreka na putu do Nobelove nagrade :lol:
Dobar taj humanitarni rad u USA, toliko je dobro plaćen da bi postigla zavidnu karijeru :D
ljubav_aha

#27 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote: To mi je jedina prepreka na putu do Nobelove nagrade :lol:
Dobar taj humanitarni rad u USA, toliko je dobro plaćen da bi postigla zavidnu karijeru :D
za Nobel imamo isti problem :lol:

ali ta karijera je ludnica i trajala je 5 godina :lol: vjerovala ili ne,budzet nije mogao izdrazti toliku satnicu,true story :-D
respo

#28 Re: Atraktivni poslovi

Post by respo »

svaki posao koji volis je atraktivan na svoj nacin
jbg uzmite aliju sirotanovica
pitao ga tito sta zelis posto si oborio rekord juge
on rekao vecu lopatu :-) da moze i onog rusa pobjediti i pobjedio ga na kraju
Ateista

#29 Re: Atraktivni poslovi

Post by Ateista »

za mene atraktivan posao podrazumijeva sljedece stavke:

-da je zanimljiv, kreativan, nesto sto mi nije dosadno ni mrsko raditi
-da je pristojno placen, u skladu sa nasim zivotnim standardom, kao i u skladu sa strucnom spremom i zaslugama
-da se ne radi subotom, da nema prekovremenog ili bar ne puno, tako da svoje slobodno vrijeme mogu planirati

Mogu se pohvaliti da sam uspio naci takav posao, iako nije struka za koju sam zavrsio fakultet, opet je zanimljiv i zadovoljava sve kriterije, jedino sto je malo daleko, ali na to se ne mogu puno zaliti kad je sve ostalo OK. :D
blufonka

#30 Re: Atraktivni poslovi

Post by blufonka »

Mozda nije atraktivan ali meni je svakako vrlo privlacan uvijek bio posao predavaca, prosvjetnog radnika, profesora za srednjskolce i studente! Uvijek sam nekako zavidila cool profesorima koji su imali opustene prijateljske odnose sa djacima a ipak bili postovani i autoritet u svom poslu. Da sam u svom zivotu uspjela realizovati ovu zelju mislim da bih bila na tom polju vrlo ispunjena ali nazalost ja odoh na neku drugu stranu :sad:
palamuda

#31 Re: Atraktivni poslovi

Post by palamuda »

Atraktivan posao mora imati:
- platu od koje možeš živjeti, inače ovo je ključna stavka, šta ću ići na posao ako nema zarade, iako je danas kako čitam sramota pitati koliko ćeš zaraditi, ima ljudi koji kažu treba napredovat, krenuti od nule, ne pitati za platu odmah, jest al kad te babo hrani a ti napreduješ na poslu onako, a šta će ljudi kao što sam ja, porodica, djeca režije, nama ne pije vode hava i zvanje menadzer za ovo i za ono ako nema para.
- Koliko toliko tačno radno vrijeme, takođe bitno da se ne osjećaš kao rob
- slobodnu barem nedjelju

Kad ovo pogledam moj posao ispunjava samo prvi kriterij, al nije loše navikao sam se bez druga dva, da i za moje kriterije moj posao mi je atraktivan koliko toliko.
Jolpaz

#32 Re: Atraktivni poslovi

Post by Jolpaz »

respo wrote:svaki posao koji volis je atraktivan na svoj nacin
jbg uzmite aliju sirotanovica
pitao ga tito sta zelis posto si oborio rekord juge
on rekao vecu lopatu :-) da moze i onog rusa pobjediti i pobjedio ga na kraju

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply