Atraktivni poslovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jolpaz

#1 Atraktivni poslovi

Post by Jolpaz »

Da nije sve crnjak, nadam se da ima atraktivnih poslova za koje se traze novi zaposlenici u Sarajevu ili BiH.
Vjerujem da ima zadovoljnih ljudi koji rade poslovi koje vole u ovom teskom vremenu,a da nisu politicari. :D :D :D
Vasa iskustva i prijedlozi???
The Nightwatchman

#2 Re: Atraktivni poslovi

Post by The Nightwatchman »

ja ne razumijem smisao ove teme. jel ti trazis posao ili se samo hvalis kako imas dobar posao?

ako je pod jedan, onda imas www.posao.ba

ako je pod dva idi na ljubav i sex, mozda omastis brke :D
Jolpaz

#3 Re: Atraktivni poslovi

Post by Jolpaz »

The Nightwatchman wrote:ja ne razumijem smisao ove teme. jel ti trazis posao ili se samo hvalis kako imas dobar posao?

ako je pod jedan, onda imas http://www.posao.ba

Prijatelju, pokusavam malo da dam svijetla u ovom crnjacenju.
Valjda ima zadovoljnog svijeta na ovom forumu... :skoljka:
The Nightwatchman

#4 Re: Atraktivni poslovi

Post by The Nightwatchman »

Jolpaz wrote:
The Nightwatchman wrote:ja ne razumijem smisao ove teme. jel ti trazis posao ili se samo hvalis kako imas dobar posao?

ako je pod jedan, onda imas http://www.posao.ba

Prijatelju, pokusavam malo da dam svijetla u ovom crnjacenju.
Valjda ima zadovoljnog svijeta na ovom forumu... :skoljka:
aha, znaci predizborna aktivnost :run: :D

zezam se malo, nemoj sta zamjeriti.
Jolpaz

#5 Re: Atraktivni poslovi

Post by Jolpaz »

Sve ok, nego uvijek neki jad i cemer...
Topla voda

#6 Re: Atraktivni poslovi

Post by Topla voda »

dobro je biti reis..npr
Eborg

#7 Re: Atraktivni poslovi

Post by Eborg »

Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo. :thumbup:
Margita81

#8 Re: Atraktivni poslovi

Post by Margita81 »

Topla voda wrote:dobro je biti reis..npr

:lol:
Ublehas

#9 Re: Atraktivni poslovi

Post by Ublehas »

Eborg wrote:Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo. :thumbup:
Bar se tako cini, ali bas i nemislim da je tako. U stvari zavisi gdje u Uniticu jer ih ima mnogo kojekakvih tamo.
Felidae

#10 Re: Atraktivni poslovi

Post by Felidae »

za mene je atraktivan posao onaj koji volis, koji te ispunjava i na kojem imas osjecaj da radis pravu stvar..
mozda previse gledam americki filmova, ali to je moje neko shvatanje.
posto obicni smrtnici u BiH treba da se udaraju nogom u guzicu ako imaju ikakav posao, taj atraktivni je nekako utopija,cijeli zivot se nadas i radis bilo kakav posao da prezivis... :cry:
Gospoda Ministarka

#11 Re: Atraktivni poslovi

Post by Gospoda Ministarka »

Meni je moj posao atraktivan... prezadovoljna sam (kucam tri puta)... sad bi potpisala i da mi dijete i njegove dijete rade ovdje. :lol:

Eborg, i meni Unitic izgleda "pismeno" :D
ljubav_aha

#12 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo. :thumbup:
Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru :?:
ljubav_aha

#13 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

vecina poslovnh pozicija,a koje su vezane za putovanja,to je moj smisao zivota :-D
Jolpaz

#14 Re: Atraktivni poslovi

Post by Jolpaz »

Jaka za reisa...
Gospoda Ministarka

#15 Re: Atraktivni poslovi

ljubav_aha wrote:vecina poslovnh pozicija,a koje su vezane za putovanja,to je moj smisao zivota :-D

Ja sam se u svom starom poslu naputovala i nahodala da mi je vise bilo muka od zivota... jedno vrijeme nisam znala ni odakle sam ni gdje idem... pozelila se bila svoje posteljine, svog dorucka, buke koju stvaraju moji ukucani kad ustanem u jutro... sad putovanje moze samo turisticki.
ljubav_aha

#16 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote:
ljubav_aha wrote:vecina poslovnh pozicija,a koje su vezane za putovanja,to je moj smisao zivota :-D

Ja sam se u svom starom poslu naputovala i nahodala da mi je vise bilo muka od zivota... jedno vrijeme nisam znala ni odakle sam ni gdje idem... pozelila se bila svoje posteljine, svog dorucka, buke koju stvaraju moji ukucani kad ustanem u jutro... sad putovanje moze samo turisticki.
i to si dobro rekla :lol: plus,kad imas porodicu,situacija se mijenja,razumijem :-D

alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci :-D pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera :thumbup:
Eborg

#17 Re: Atraktivni poslovi

Post by Eborg »

ljubav_aha wrote:
Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru :?:
U UNITIC-u? Ima ih raznih, od nekih međunarodnih agencija i predstavništava do lokalnih firmi. Uglavnom, stabilnije i poznatije firme. :)
ljubav_aha

#18 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:
ljubav_aha wrote:Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru :?:
U UNITIC-u? Ima ih raznih, od nekih međunarodnih agencija i predstavništava do lokalnih firmi. Uglavnom, stabilnije i poznatije firme. :)
uh,da zivim u SA,i ja bih tamo radila :-D
green man

#19 Re: Atraktivni poslovi

Post by green man »

Po mom nekom skromnom mišljenju, atraktivan posao je onaj u kom primaš solidnu i redovnu platu, imaš mogućnost napredovanja, normalno radno vrijeme i ugodnu radnu atmosferu... sve ostalo spada u naučnu fantastiku :-)
gurabija78

#20 Re: Atraktivni poslovi

Post by gurabija78 »

ljubav_aha wrote:
Eborg wrote:
ljubav_aha wrote:Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru :?:
uh,da zivim u SA,i ja bih tamo radila :-D
mislim da su u UNITICu su sve firme manje-vise dobre, jer lose firme ne mogu izdurat kiriju kakva je u UNITICU... a koliko znam, bjezi se uveliko... nije niko veslo sisao... bio 5 godina, nije neka sreca kad skontas da je kafa u bulevaru (kafana u prizemlju) 2, 2.5 KM, hrana isto poskupa, nemas gdje parkirati.... klima nije regulisana kako treba, pa raja kukaju na glavobolje i depresiju (manjak kisika)..... a sto se tice beneficija u firmi, kod mene je bilo odlicno, ne znam za ostale....
gurabija78

#21 Re: Atraktivni poslovi

Post by gurabija78 »

green man wrote:Po mom nekom skromnom mišljenju, atraktivan posao je onaj u kom primaš solidnu i redovnu platu, imaš mogućnost napredovanja, normalno radno vrijeme i ugodnu radnu atmosferu... sve ostalo spada u naučnu fantastiku :-)
:thumbup:
hebo UNITIC!
Gospoda Ministarka

#22 Re: Atraktivni poslovi

ljubav_aha wrote:

i to si dobro rekla :lol: plus,kad imas porodicu,situacija se mijenja,razumijem :-D

alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci :-D pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera :thumbup:

Za posao u sektoru istrazivanja nisam dovoljno pametna, to ostavljam nellingtonu i njegovim kolegama :D a to humanitarno moze jedino ako se dobro placa. :lol:
dr.Gonzo

#23 Re: Atraktivni poslovi

Post by dr.Gonzo »

Pogledajte temu bolje grob nego job, tamo se isti problem posmatra iz malo drugacije perspektive :lol:
nellington

#24 Re: Atraktivni poslovi

Post by nellington »

@GM: Istraživanje u BiH i ne postoji, tako da se u ovoj temi ne treba ni spominjati. Bilo je instituta dok je Energoinvest, uz UNIS najjača firma u državi, funkcionisao normalno. Otkako je ~E~ propao, propala su i sva istraživanja u Sarajevu [otkako je RMK propao, nema istraživanja u Zenici, otkako je firma XY propala, nema istraživanja u gradu XZ i tako redom].
ljubav_aha

#25 Re: Atraktivni poslovi

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote: alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci :-D pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera :thumbup:

Za posao u sektoru istrazivanja nisam dovoljno pametna, to ostavljam nellingtonu i njegovim kolegama :D a to humanitarno moze jedino ako se dobro placa. :lol:
ja bih rado u istrazivanje,i znam da bih bila dobra,ma bi i ti Ministarko,to ti se samo tako cini,ali ja nemam strast naucnika,a to je kljucni element uspjeha

humanitarni rad vec godinama i bilo je i placenih sati $30 per/hr
Post Reply