Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da nije sve crnjak, nadam se da ima atraktivnih poslova za koje se traze novi zaposlenici u Sarajevu ili BiH.
Vjerujem da ima zadovoljnih ljudi koji rade poslovi koje vole u ovom teskom vremenu,a da nisu politicari.
Vasa iskustva i prijedlozi???
Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo.
Eborg wrote:Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo.
Bar se tako cini, ali bas i nemislim da je tako. U stvari zavisi gdje u Uniticu jer ih ima mnogo kojekakvih tamo.
za mene je atraktivan posao onaj koji volis, koji te ispunjava i na kojem imas osjecaj da radis pravu stvar..
mozda previse gledam americki filmova, ali to je moje neko shvatanje.
posto obicni smrtnici u BiH treba da se udaraju nogom u guzicu ako imaju ikakav posao, taj atraktivni je nekako utopija,cijeli zivot se nadas i radis bilo kakav posao da prezivis...
Eborg wrote:Ako ćemo se držati teme, mene je uvijek recimo interesovalo kako je ljudima koji rade u UNITIC neboderima, nekako mi uvijek izgleda pismena atmosfera tamo.
Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru
ljubav_aha wrote:vecina poslovnh pozicija,a koje su vezane za putovanja,to je moj smisao zivota
Ja sam se u svom starom poslu naputovala i nahodala da mi je vise bilo muka od zivota... jedno vrijeme nisam znala ni odakle sam ni gdje idem... pozelila se bila svoje posteljine, svog dorucka, buke koju stvaraju moji ukucani kad ustanem u jutro... sad putovanje moze samo turisticki.
ljubav_aha wrote:vecina poslovnh pozicija,a koje su vezane za putovanja,to je moj smisao zivota
Ja sam se u svom starom poslu naputovala i nahodala da mi je vise bilo muka od zivota... jedno vrijeme nisam znala ni odakle sam ni gdje idem... pozelila se bila svoje posteljine, svog dorucka, buke koju stvaraju moji ukucani kad ustanem u jutro... sad putovanje moze samo turisticki.
i to si dobro rekla plus,kad imas porodicu,situacija se mijenja,razumijem
alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera
Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru
U UNITIC-u? Ima ih raznih, od nekih međunarodnih agencija i predstavništava do lokalnih firmi. Uglavnom, stabilnije i poznatije firme.
Po mom nekom skromnom mišljenju, atraktivan posao je onaj u kom primaš solidnu i redovnu platu, imaš mogućnost napredovanja, normalno radno vrijeme i ugodnu radnu atmosferu... sve ostalo spada u naučnu fantastiku
ljubav_aha wrote:Eborg,kooje kompanije imaju svoje urede u poslovnom centru
U UNITIC-u? Ima ih raznih, od nekih međunarodnih agencija i predstavništava do lokalnih firmi. Uglavnom, stabilnije i poznatije firme.
uh,da zivim u SA,i ja bih tamo radila
mislim da su u UNITICu su sve firme manje-vise dobre, jer lose firme ne mogu izdurat kiriju kakva je u UNITICU... a koliko znam, bjezi se uveliko... nije niko veslo sisao... bio 5 godina, nije neka sreca kad skontas da je kafa u bulevaru (kafana u prizemlju) 2, 2.5 KM, hrana isto poskupa, nemas gdje parkirati.... klima nije regulisana kako treba, pa raja kukaju na glavobolje i depresiju (manjak kisika)..... a sto se tice beneficija u firmi, kod mene je bilo odlicno, ne znam za ostale....
green man wrote:Po mom nekom skromnom mišljenju, atraktivan posao je onaj u kom primaš solidnu i redovnu platu, imaš mogućnost napredovanja, normalno radno vrijeme i ugodnu radnu atmosferu... sve ostalo spada u naučnu fantastiku
i to si dobro rekla plus,kad imas porodicu,situacija se mijenja,razumijem
alu,u sustini,putovanjima se mnogo uci i nauci pored ovog znaimanja su mi vrlo draga zanimanja u sektoru istrazivanja i humanitarnog karaktera
Za posao u sektoru istrazivanja nisam dovoljno pametna, to ostavljam nellingtonu i njegovim kolegama a to humanitarno moze jedino ako se dobro placa.
@GM: Istraživanje u BiH i ne postoji, tako da se u ovoj temi ne treba ni spominjati. Bilo je instituta dok je Energoinvest, uz UNIS najjača firma u državi, funkcionisao normalno. Otkako je ~E~ propao, propala su i sva istraživanja u Sarajevu [otkako je RMK propao, nema istraživanja u Zenici, otkako je firma XY propala, nema istraživanja u gradu XZ i tako redom].
ljubav_aha wrote:
Za posao u sektoru istrazivanja nisam dovoljno pametna, to ostavljam nellingtonu i njegovim kolegama a to humanitarno moze jedino ako se dobro placa.
ja bih rado u istrazivanje,i znam da bih bila dobra,ma bi i ti Ministarko,to ti se samo tako cini,ali ja nemam strast naucnika,a to je kljucni element uspjeha
humanitarni rad vec godinama i bilo je i placenih sati $30 per/hr