Argeta Made in BiH - vasi utisci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

Post by karanana »

Celicna_saka wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?! :?
Sto si glup? 200 familija direktno prehranjuje ta argeta i sad mi trebamo biti pametni pa ih bojkovati samo zato sto im je slovenac omogucio da rade i zive.
ok je to, ali ako je produkt 0 poena, sami ce sebe izbaciti s posla. evo ja cu danas prvi put probati hadzicku argetu, ne bude li valjala kupovacu slovenacku dok je ima a kad je nestane ici cu u hrvatsku ili sloveniju da je kupujem.
didgeridoo

Post by didgeridoo »

Celicna_saka wrote:
Sto si glup? 200 familija direktno prehranjuje ta argeta i sad mi trebamo biti pametni pa ih bojkovati samo zato sto im je slovenac omogucio da rade i zive.
taaaacno 200 familija, al zato otrovase 500 puta vise... :x
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

karanana wrote:
Celicna_saka wrote:
ok je to, ali ako je produkt 0 poena, sami ce sebe izbaciti s posla. evo ja cu danas prvi put probati hadzicku argetu, ne bude li valjala kupovacu slovenacku dok je ima a kad je nestane ici cu u hrvatsku ili sloveniju da je kupujem.
To je uredu, nije to sto govoris bio kontekst pitanja. Licno ne jedem nikakve pastete osim onih koje sam napravim ali licno smatram da ga jebes ne moze biti tolika razlika u istoj pasteti samo zato sto je jedna pravljena pod istim tehnolosko proizvodnim uslovima u Sloveniji, a druga u Hadzicima, to je za mene vec domen psihologije potrosaca.
Last edited by Celicna_saka on 07/03/2007 09:10, edited 1 time in total.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

furuna wrote:
Celicna_saka wrote:
Adresa ti je Zavod za javno zdravstvo, to ti je prava adresa da se obratis ako nesto sumnjas, a inace sam siguran da tvornica u Hadzicima ima sve potrebne papire i postrojenja uskladjena sa nasim zakonskim propisima i standardima, oni te zakone i propise nisu pisali.
branimir_s

Post by branimir_s »

Ah taj Zavod za javno zdravstvo... Njima tek "treba" vjerovati.
Nikome ovdje na forumu nije u interesu da nekoga ostavi bez posla, pa ni tih 200 hranitelja porodica, ali ako taj neko svjesno ili nesvjesno radi "prljavstinu" e onda se treba dobro zamisliti. Pitanje je bilo jednostavno - da li forumasi osjete (ne samo vide) razliku izmedju ove "nase" i one njihove pastete. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Ja što im napravismo reklamuuuuuuuuuuuu.
Uzgred, znate li da čokolada Milka nije ista u "razvijenim zapadnim zemljama" i u "zemljama trećeg svijeta"?
Što bi onda bila Argeta?
Ne trebam valjda ni podsjećati u kojoj smo mi grupi zemalja.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Deset u pola wrote:Ja što im napravismo reklamuuuuuuuuuuuu.
Uzgred, znate li da čokolada Milka nije ista u "razvijenim zapadnim zemljama" i u "zemljama trećeg svijeta"?
Što bi onda bila Argeta?
Argetu ne znam, al za Milku se ne bih se složio sa tobom. Milka je svjetski brand koji taj luksuz rizika sebi ne može dozvoliti kao ni IBM ili Apple u svijetu računara. Jeo sam Milku iz Austrije i Švicarske i meni je ista kao ovdje jer ne može proći dan da je ne jedem, a mislim da je nema kod nas da je nisam probao. Sve milka proizvode. Drugu čokoladu i ne jedem.
Deset u pola

Post by Deset u pola »

AmchoSM wrote:
Deset u pola wrote:Ja što im napravismo reklamuuuuuuuuuuuu.
Što bi onda bila Argeta?
Argetu ne znam, al za Milku se ne bih se složio sa tobom. Milka je svjetski brand koji taj luksuz rizika sebi ne može dozvoliti kao ni IBM ili Apple u svijetu računara. Jeo sam Milku iz Austrije i Švicarske i meni je ista kao ovdje jer ne može proći dan da je ne jedem, a mislim da je nema kod nas da je nisam probao. Sve milka proizvode. Drugu čokoladu i ne jedem.
Informacija 100% provjerena. Razlika od procenta kakaa pa nadalje.
I ne samo Milka, nego i svi ovi proizvodi što se bjesomučno reklamiraju (šamponi čak).
bila u halila

Post by bila u halila »

A šta mislite, zašto su kod nas svi internacionalni brendovi kozmetike proizvedeni u Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji i sl. Zašto je naš Ariel ni nalik onom kojim pere moja jaranica iz Beča. Zašto naš Loreal šampon nije onaj koji se kupuje u Parizu.

Pogledajte na kojim jezicima su deklaracije (okreni šampon pa pogledaj) internacionalnih proizvoda široke potrošnje koje kupujete u BiH.

Jasno je da svaki takav proizvod ima dvije verzije - jedna za EU, a druga za kandidate.

Čak i kad je sastav isti, kao npr. Milka čokolada, nisu iste sirovine.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

furuna wrote:
Celicna_saka wrote:

furuna,ti ne znas bi li kakila ili piskila.
u jednom postu kazes da argete nema u evropi,pa kad neko kaze da je ima,onda kazes da im sastav nije isti.ili je ima ili je nema,necemo o sastavu.
nego reci ti nama da nisi primljena na posao u argetu,pa da znamo sto tako pises.
i na kraju ako ti se ne jede nemoj je ni jesti.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

jebo vas argeta.

cinjenica je da su proizvodi za eu razliciti od onih u zemljama treceg svijeta. isto ko sto su kod nas proizvodi bolji nego u europi, mislim vise dodje :D :D

svako ima boljeg od sebe pa tako i europa :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Jonx wrote:BOJKOTUJEM SLOVENSKE PROIZVODE!
Upravo! :bih:

Nisam siguran da li je u moju kucu uslo za zadnjih 7-8 godina 2 ili 3 argete... Neka hvala!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

karanana wrote:Hoce li slovenacka verzija biti i dalje dostupna? mozda u merkatoru?
A ti inace od rodjenja nakon sto su te skinuli sa mlijeka presla/o na slo.argetu pa ne mozes bez nje?! :-)
_sa_

Post by _sa_ »

vidim da pise argeta i kupim.
apsolutno nikad ne gledam gdje je sta proizvedeno, meni to sve isto :D
pike

Post by pike »

Svemirski_Jebach wrote:jebo vas argeta.

cinjenica je da su proizvodi za eu razliciti od onih u zemljama treceg svijeta. isto ko sto su kod nas proizvodi bolji nego u europi, mislim vise dodje :D :D

svako ima boljeg od sebe pa tako i europa :D
E nek si im reko... :D

Inace ovdje u Kanadi nema Argete ni za lijeka, a ja bas volim Argetu zato cim neko od poznatih ide u Bosnu odma im dam zadatak da ponesu koju konzervicu... :D

Nego sta je to sa Argetom iz Hadzica, nemoj te me prepadat da ljetos kad dodjem nema one Argete.
HAL9000

Post by HAL9000 »

Ne znam, meni ista. Doduse nisam neki fan argete, maznem je onako nekad za dorucak, i ne osjetim nikakvu razliku. Rado bih ja jeo neku nasu, ali mi se nijedna ne svidja, a one "Ovako" su mi kriza. Ne mogu ih nikako. Hajde, valjda ce se neko domaci sjetiti da napravi pristojnu pastetu. Salama imamo. :)
Ontario_layde

Post by Ontario_layde »

Pike i ja sam u canadi imas argetu kupiti u kolmix fods,ali kao sto rekoh nije ni blizu prave argete,ima i gulas fol podravkin....
Panasonic

Post by Panasonic »

U situaciji u kojoj se nasa privreda nalazi, potpuno je bezumno kupovati strane proizvode. Da li je neki proizvod dobar ili ne, ne govore nam samo njegovi sastojci, nego i drugi faktori, kao npr. da li je napravljen u BiH.

Trebamo razlikovati proizvode napravljene od cisto domacih firmi, proizvode koji se prave licencom, stranu firmu koja u Bosni i Hercegovini ima prozvodni pogon, i uvezene proizvode. Upravo po ovom rasporedu trebamo i kupovati.

Argeta nije ovdje otvorila proizvodni pogon da bi bila u gubitku, vec da bi zaradila! A zaradjuje nasim parama, koje idu u Sloveniju!

Ne zaboravite da svaka marka koja ode kupovinom stranog proizvoda, bude nepovratno unistena! Unistena u smislu da je napustila bosanske granice, i otisla u zemlju koja proizvodi kupljeni proizvod. A to opet znaci, da se cjelokupni opticaj novca u Bosni i Hercegovini svakom kupovinom stranog proizvoda smanjuje. Svi postajemo kolektivno siromasniji kupovinom uvoznih proizvoda! To je nas novac!
Zox

Post by Zox »

Ja sam citao u CKM-u da se u pastete umelju kreste i kandze.
A inace bojkot Slovenia (u zivotu nista nisam bojkotovao!)
karanana

Post by karanana »

Evo vratio se s vana, uzeo vruce kifle u pekari As i otvorio prvu konzervu Made in BiH argete. Otprilike je ista kao slovenacka. Mozda je malo slanija, nisam siguran jer su i kifle poprilicno slane.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Panasonic wrote:U situaciji u kojoj se nasa privreda nalazi, potpuno je bezumno kupovati strane proizvode. Da li je neki proizvod dobar ili ne, ne govore nam samo njegovi sastojci, nego i drugi faktori, kao npr. da li je napravljen u BiH.

Trebamo razlikovati proizvode napravljene od cisto domacih firmi, proizvode koji se prave licencom, stranu firmu koja u Bosni i Hercegovini ima prozvodni pogon, i uvezene proizvode. Upravo po ovom rasporedu trebamo i kupovati.

Argeta nije ovdje otvorila proizvodni pogon da bi bila u gubitku, vec da bi zaradila! A zaradjuje nasim parama, koje idu u Sloveniju!

Ne zaboravite da svaka marka koja ode kupovinom stranog proizvoda, bude nepovratno unistena! Unistena u smislu da je napustila bosanske granice, i otisla u zemlju koja proizvodi kupljeni proizvod. A to opet znaci, da se cjelokupni opticaj novca u Bosni i Hercegovini svakom kupovinom stranog proizvoda smanjuje. Svi postajemo kolektivno siromasniji kupovinom uvoznih proizvoda! To je nas novac!
@Panasoniče,
Da li da kupujem i pod kojim prioritetom Marmeladu od šljiva Voćna tajna, netto 1000g, firme Vekić Chocolate iz Banja Luke, a sa barkodom:8600103164818? Cijena i kvalitet (okus) mi odgovaraju.
Panasonic

Post by Panasonic »

PipiDugaDevetka wrote:
Panasonic wrote:U situaciji u kojoj se nasa privreda nalazi, potpuno je bezumno kupovati strane proizvode. Da li je neki proizvod dobar ili ne, ne govore nam samo njegovi sastojci, nego i drugi faktori, kao npr. da li je napravljen u BiH.

@Panasoniče,
Da li da kupujem i pod kojim prioritetom Marmeladu od šljiva Voćna tajna, netto 1000g, firme Vekić Chocolate iz Banja Luke, a sa barkodom:8600103164818? Cijena i kvalitet (okus) mi odgovaraju.
Ako je bar kod 86, onda firma nije iz Banja Luke. Ona je mozda uvoznik.

Dakle, ono sto na prvi pogled izgleda jeftino, je u stvari vrlo skupo! Bolje je uzeti nas proizvod od 3KM nego uvozni od 2KM. Te 3KM (ili jedan njen dio) ce ti se vratiti, a one 2KM nece.
xon_sa

Post by xon_sa »

Sve go strucnjak za sastav prehrambene proizvode ovdje. Sve 100% provjerene informacije. Sve neke kvazipatriote.

Iznesite te 100%tne dokaze ovdje, u novinama, televiziji, posaljite ih na adrese relevantnih drzavnih institucija ili prestanite pricat gluposti. Najlakse je srat po forumu.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Mislim da je prije par dana u Dnevnom avazu bilo kako svi repromaterijali za argetu dolaze iz evrope i kako kilogram te sirovine ne mogu se sjetiti kako se to zove košta oko 1 KM po kilogramu i kako to uvoze sve fabrike pašteta. Ono što je bitno sa zdravstvenog aspekta je i poznato da je to pravljano od najnekvalitetnijeg mesa tj od otpadaka, ali ne valja po ekonomiju BiH jer se i repromaterijal uvozi. Pa i nema ništa naše u toj argeti. Ne znam odakle im one limenke, a garant i njih uvoze is slovenije.
Sensei

Post by Sensei »

Zox wrote:Ja sam citao u CKM-u da se u pastete umelju kreste i kandze.
A inace bojkot Slovenia (u zivotu nista nisam bojkotovao!)
kažu, kad je mesar čistio radnju i skupi sav onaj hamelj od mesa. konta i gleda u to i veli PA ŠTETA je to za bacit. uzme covjek sve to samelje, doda začina i pašteta je rođena. :D
Post Reply