APEL! Sačuvati prisebnost
- Cholina_Lokica
#76 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
sto se tice skidanja grafita, imaju neki proizvodi za to, ali ne nadjoh da ima igdje u sarajevu kupiti
drugi nacin po vrlom drugu googlu je vruca voda 90 stepeni i ostra cetka i ribaj....
- aerosa
#77 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Ljudi ma samo nitro razređivač i to skida 100%...
- HAVANA
#78 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Dile wrote:sto se tice skidanja grafita, imaju neki proizvodi za to, ali ne nadjoh da ima igdje u sarajevu kupitidrugi nacin po vrlom drugu googlu je vruca voda 90 stepeni i ostra cetka i ribaj....
Obezbijediću ja vruću vodu i četku a ti ribaj
Rekla si juče da sam star.
- Cholina_Lokica
#79 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
ako treba ribati, ja hocu nije problem 
samo mi ponesi i rukavice kakve plahe, da ne sprzim ruke
naravno da sam mlada, i mogu sve to obaviti
samo mi ponesi i rukavice kakve plahe, da ne sprzim ruke
naravno da sam mlada, i mogu sve to obaviti
- kockica_kockica
#80 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
DobroJutroKolumbo wrote:Evo ovi su sacuvali prisebnost , svi u dresovima druge drzave i sa barjacima druge drzave...Krasno , nema sta ...
Moji mili Ka-eM-cici , nikad vise u ovu vukojebinu...
ja ne znam kolumbo za tebe ali meni ovo nije opravdanje za kamenovanje crkve i pisanje onakvih grafita ... ako su oni divlji mi se ne moramo ugledati na njih i postati isti kao i oni... to je njihova sramota... zasto njihovu sramotu aplicirati i ovdje ... nema potrebe...
Vedranu pokoj vjecni... njegova smrt je nista spram nekoliko razbijenih prozora... prozori se mogu zamjeniti, ali Vedrana niko ne moze vratiti u zivot...
- respo
#81 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
e je*i ga sada sad je to crveno plavo prefarbanoDile wrote:ono je ispisano na asfaltu na ulici, tako da ne znam koliko ima fajde farbati... zna li neko cim se sprej moze skinuti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#82 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
"briga mene" za bošnjake u zenici i hrvate u širokom
moje su misli uz bošnjake u stocu i hrvate u bugojnu
a naravno moram misliti i na sebe i svoje prijatelje u sarajevu
neće kuće u širokom gorjeti... 100%
zato je na nama velika odgovornost u sarajevu
ne možemo kontrolirati lokalne budale i huškaše ali možemo možda smanjiti priče o ratu i tuči u širokom brijegu
klasično skretanje pogleda naroda... niko više ne priča o MMFu recimo i bankrotu...
ne možemo kontrolirati lokalne budale i huškaše ali možemo možda smanjiti priče o ratu i tuči u širokom brijegu
klasično skretanje pogleda naroda... niko više ne priča o MMFu recimo i bankrotu...
- Trasimaco
#83 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Care, likovi koji su vjerovatno kamenovali crkvu ne gledaju ko je koje nacionalnosti, je li to starac, zena ili dijete. Oni na umu imaju samo jedno. Izbusili bi za obicnu crkavicu i tebe i mene i svakog drugog samo ako nanjuse priliku i "korist". To je zadnji sloj drustva koji je totalno odbacen od ostalih. Njih neces vidjeti vani u normalno vrijeme kako setaju gradom, piju kafu, stoje pred fakultetom... Jedino ih mozes pronaci u gluho doba dobi noci u sto vecoj zabiti. Jedine institucije koje ih poznaju su MUP i Sud. Kraj price!kockica_kockica wrote:ja ne znam kolumbo za tebe ali meni ovo nije opravdanje za kamenovanje crkve i pisanje onakvih grafita ... ako su oni divlji mi se ne moramo ugledati na njih i postati isti kao i oni... to je njihova sramota... zasto njihovu sramotu aplicirati i ovdje ... nema potrebe...
A ova slika koja je postavljena mi govori mnogo toga. Svi koji su tu se ponose sto su tu. Zastave druge drzave, navijacki dresovi, sva moguca obiljezja su tu. Na slici se ne cuje taj "pjevac", ali nema razloga da ne vjerujem da su sada te pjesme veliki hitovi tamo. Najzalosnije je sto su ti ljudi obicne marionete zaluđene nekim idejama za koje svako normalan zna da nikad nece biti ostvarene. Na raznim portalima sam procitao mnogo glupih komentara. Mnogi iz ZH se raduju sto se ovo desava. WTF?! Misle da ce im ovaj događaj donijeti nesto bolje. Kontaju da je ovo neka revolucija!
-
leo karan
#84 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
sutra cu biti u gradu, volio bih takodjer da skupimo pare za stakla na crkvidzemmo wrote:ako treba para za staklo na crkvi ja sam za, nisam u BiH ali ima nacina..
prvenstveno bi trebale Horde Zla i Manijaci da preuzmu inicijativu
Apel! Sacuvati prisebnost...
da li ima jos dobrovoljaca?
-
Šaner
#85 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
zasto demonstriraju opet u sirokom? 
-
Richard Peti
- kockica_kockica
#87 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Trasimaco wrote:Care, likovi koji su vjerovatno kamenovali crkvu ne gledaju ko je koje nacionalnosti, je li to starac, zena ili dijete. Oni na umu imaju samo jedno. Izbusili bi za obicnu crkavicu i tebe i mene i svakog drugog samo ako nanjuse priliku i "korist". To je zadnji sloj drustva koji je totalno odbacen od ostalih. Njih neces vidjeti vani u normalno vrijeme kako setaju gradom, piju kafu, stoje pred fakultetom... Jedino ih mozes pronaci u gluho doba dobi noci u sto vecoj zabiti. Jedine institucije koje ih poznaju su MUP i Sud. Kraj price!kockica_kockica wrote:ja ne znam kolumbo za tebe ali meni ovo nije opravdanje za kamenovanje crkve i pisanje onakvih grafita ... ako su oni divlji mi se ne moramo ugledati na njih i postati isti kao i oni... to je njihova sramota... zasto njihovu sramotu aplicirati i ovdje ... nema potrebe...
A ova slika koja je postavljena mi govori mnogo toga. Svi koji su tu se ponose sto su tu. Zastave druge drzave, navijacki dresovi, sva moguca obiljezja su tu. Na slici se ne cuje taj "pjevac", ali nema razloga da ne vjerujem da su sada te pjesme veliki hitovi tamo. Najzalosnije je sto su ti ljudi obicne marionete zaluđene nekim idejama za koje svako normalan zna da nikad nece biti ostvarene. Na raznim portalima sam procitao mnogo glupih komentara. Mnogi iz ZH se raduju sto se ovo desava. WTF?! Misle da ce im ovaj događaj donijeti nesto bolje. Kontaju da je ovo neka revolucija!Pa moram li dalje pricati? Posto sam povezan s medijima i izucavam mnoge fenomene iz te oblasti, meni je savrseno jasno koji je cilj svega ovog. Epilog ce biti onakav kakav je uvijek bio. Nakon svega ce se strasti smiriti, i tako ce biti neko vrijeme. Kada ponovo nekome zatreba ovakva bomba od price, ponovo ce prirediti isti cirkus za publiku. A publika ce se "diviti" vratolomijama glavnih aktera. Samo treba sacekati predizborne kampanje koje ce poceti vrlo brzo. Onda cemo tek moci vidjeti sta je prava predstava. I vjerovatno ce publika opet odabrati svoje "mesije" koji ce ih voditi na put spasa - i naredne 4 godine. "Strategija teatra" je najbolji pojam koji sve objasnjava.
ne znam sta sam rekla pogresno ali nema veze...
meni slika kaze da se sakupilo more primitivnih fasizmom zaludjenih osoba koje nemaju blage veze s pamecu ni brige ni posla jer je radno vrijeme u toku pa kontam kako izbivaju s posla ako su zaposleni.. jednostavno nemaju pametnijeg posla i posla uopste zato slusaju "onog pjevaca" i masu zastavama nepostojece drzave cvrsto se drzeci za ideologiju koja je primitivna i glupa...
njihove primitivne stranice na internetu ne citam... ne zanimaju me njihova vrijedjanja i primitivizam... oni se hrane kad vide da su popularni i da ljudi komentarisu njihove stranice.. samo im se dize rejting... ja ne zelim biti dio toga...
sto se tice kamenovane crkve... nemam vise komentara... narkmani ili ne.. cin je primitivan
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#88 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Upisite i mene. Slala sam i prije, poslacu i sada. @komeba, ako se ovo realizira, ili bilo ko ko je u organizaciji, napisite cijenu prozora i sredstva za skidanje grafita ( kad vec nisam tamo, da @Dile i ja to nabrzaka regulisemodzemmo wrote:ako treba para za staklo na crkvi ja sam za, nisam u BiH ali ima nacina..
prvenstveno bi trebale Horde Zla i Manijaci da preuzmu inicijativu
Ko ce to znati ?Šaner wrote:zasto demonstriraju opet u sirokom?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#89 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Brisanje tih grafita i opravka prozora je duznost opstinskih vlasti i komunalnih sluzbi. Ako oni to ne urade nek to urade gradjani. Neka obavezno prikupe racune: za razredjivac, cetke, sa dnevnicama, porezima i ostalim troskovima. Racune ispostaviti nacelniku opstine. Ako im nacelnik ne namiri racune nek oni njemu "naplate" na narednim izborima. I nek obavzeno slikaju sta rade i nek objave na ovom portalu.komi wrote:"briga mene" za bošnjake u zenici i hrvate u širokom
-
leo karan
#90 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
vec nas ima 5 koji su spremni pomociLatina wrote:Upisite i mene. Slala sam i prije, poslacu i sada. @komeba, ako se ovo realizira, ili bilo ko ko je u organizaciji, napisite cijenu prozora i sredstva za skidanje grafita ( kad vec nisam tamo, da @Dile i ja to nabrzaka regulisemodzemmo wrote:ako treba para za staklo na crkvi ja sam za, nisam u BiH ali ima nacina..
prvenstveno bi trebale Horde Zla i Manijaci da preuzmu inicijativu![]()
) pa saljemo.
- respo
#91 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
prefarbano je bijelom farbom
slike su kod komebe
slike su kod komebe
-
Richard Peti
-
klixober
#93 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Prvo da naglasim da su vec prije nas dosli predstavnici navijaca Sarajeva koji su objasnili da nemaju nista sa tim incidentom,da taj ko je napisao grafit to nije uradio u njihovo ime i da su se izvinuli zupanu.
Fratar/zupan je objasnio da ce opstina vjerovatno dati pare za nanesenu stetu koja iznosi oko 300 KM,ali mi smo vec prethodno skupili novac i predali ga i izvinuli se u ime gradana Sarajeva.Tako smo se i predstavili - obicni gradani Sarajeva.
Sto se tice grafita,kolega respo je prvo presao preko njega sprejevima,a onda smo jos jednom prefarbali bijelom bojom.
Slike idu uskoro,dok ih postavim na net.
Fratar/zupan je objasnio da ce opstina vjerovatno dati pare za nanesenu stetu koja iznosi oko 300 KM,ali mi smo vec prethodno skupili novac i predali ga i izvinuli se u ime gradana Sarajeva.Tako smo se i predstavili - obicni gradani Sarajeva.
Sto se tice grafita,kolega respo je prvo presao preko njega sprejevima,a onda smo jos jednom prefarbali bijelom bojom.
-
klixober
#95 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Nakon sprejanja je izgledalo ovako:

- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#97 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
svaka cast momci!komeba wrote:Prvo da naglasim da su vec prije nas dosli predstavnici navijaca Sarajeva koji su objasnili da nemaju nista sa tim incidentom,da taj ko je napisao grafit to nije uradio u njihovo ime i da su se izvinuli zupanu.
-
Richard Peti
- respo
#99 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
nista
da malo offtopiciram
mogla je i neka djevojka krenuti pa onda da odemo na kafu
komeba nije htio
da naglasim da u ovoj mahali je proslo par finih komsinica
da malo offtopiciram
komeba nije htio
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#100 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
nemoj puno da offtopiciras, neke djevojke su imale posla preko glave pa fakat nisu moglerespo wrote:nista
da malo offtopiciram
komeba nije htio