Chmoljo wrote: ↑28/02/2023 21:20
Plavo-bijeli wrote: ↑28/02/2023 21:11
JA se samo divim njegovom uspjehu, kao i svakome ko dođe od 0 do 100... pratim ja puno drugih osoba koje su to uspjele, Iman Gadzhi, Grant Cardone, itd ne slazem se i sa njima sa nekim stvarima i to je to.
Ne znam sta vi savjetujete da je bolje zivjet standardan zivot ono posao 9-5 dodjes kuci umoran, nikakav, dajes 5 dana zivota za 2 dana odmora za vikend i sve tako do 65e godine kad cekas penziju i eto... nadas se povecanju plate 5%...
' a vi gurajte samounapredjivanje'
Kako vas ne zanima kako neko dođe do miliona i do svega, kod naše raje cim neko ima vise para od njih, ma sigurno lopov 100% prodavo maglu
poserem mu se na uspjeh ako ga gradi na suzama očajnog oca. ima sasvim dovoljno ljudi koji su u tome uspjeli na ljudskiji način.
opet kažem, ne znam koliko ti je godina, ali mi se činiš mlad, a ne želim da zvučim kao da patroniziram, ali kao nekome ko je preturio rat preko glave, materijalno jeste bitno, ali nije ključno. kad se vidi tolika količina tuge, jada, očaja, nesreće, nema materijalnog koje to može poništiti. i nema tog materijalnog koje se može mjeriti sa hrabrošću, saosjećanjem, ljudskošću u tako teškim trenucima.
zadnja rečenica ti je mrtva generalizacija, ali u uslovima naše privrede, uglavnom je tačna. stvorena elita se obogatila uglavnom na muljanju i nezakonitim radnjama.
Tate nije izumio ništa novo, nije rekao ništa novo, nije vrhunski ni u čemu, samo je našao način da se razlikuje od drugih da skrene pažnju na sebe i tako pridobije fanove. on i Kim Kardashian. bez interneta i društvenih mreža, izuma drugih ljudi, bili bi obični ljudi, oni sa kojima se Tate šprda.
Nemam 23 ali sam rođen pred kraj rata.
Mada znam i one 15,20 godina starije koji svrsavaju na to da imaju te neke ferarije, lamburghinije, da ih svi vide u novom bmwu..mene to ne zanima.. mene zanima ta mogucnost da ja doguram dotle da mogu da priustim feraria i da me boli briga koliko je gorivo, a poslije ak necu da ga ne moram kupiti...
nece mene ferari uciniti sretnim, hoce mozda 2 dana, isto kao sto ne cini i Tejta, a on to sam i kaze... pare su ga odavno prestale ciniti sretnim i to je naucno dokazano, sve preko 200k kad krenes zaradjivat godisnje prestane ti dizat dopamin.
"samo je našao nacin" pa nadji ti jarane, ali jok ti eto kao neces

, a mogao bi da hoces...aha...
kako nije vrhunski ni u cemu, postao najgledaniji na tik toku u par dana, najjaci marketing strucnjak na svijetu.
ne sprda se on sa obicnim ljudima, ne sprda se ni sa kim, sprda se sa osobom koja moze biti izvanredna, a 'obican je' sa tim se on šprda.
ovo poređenje gdje da nije izuma drugih ljudi bi bio niko i nista

prvo nije istina, sa njegovom pricom bi bio dobar salesmen (a bio je to vec jedno vrijeme i dobre je pare uzimao) u bilo kojem periodu vremna od nastanka civilizacija...
a druga stvar sto se tice mreza, kompjutera..pa isto rec da bi neki najjaci svjetski programeri bili niko i nista da su rodjeni u vrijeme kad je snaga bila prva stvar, a oni smokljani neko bi ih ko u sale ubio, tj poslati bi bili u rat i ko u sale bi poginuli
tvoje umijece se sastoji od toga da se prilagodis vremenu u kojem zivis i izvuces maksimalno iz njega...
Sjecas se kad su videoteke bile, ja sam jos kao neko od 5,6 godina im zavidio i kontao , blago njima, uzimat ce od ovoga ogromne pare do kraja zivota... ko je tad mogao ocekivati da ces film od 4gb moci skinut za par minuta kod nas...ili imat netflix od 10$ sa 1000 razlicitih filmova i serija i da ce nove izlaziti non stop... vremena se non stop mijenjaju, sto se vise prilagodjavas to ces biti uspjesniji, sto znaci non stop ucenje i istrazivanje.
Za bilo koju sveru zivota.
Ja studirao na FITu, par profesora ubijaju, par ih tu, ja vise i bolje znam od njih i ne postujem ih ni 1% kao profesore. Što? Zato sto su prije 20 godina prestali uciti.