Americka "auta"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
harisl

#376 Re: Americka "auta"

Post by harisl »

harisl wrote:Moja Chevy Impala juce "napunila" 210 hiljada milja (338,000 km). Danas cu joj nasuti Supera, ima da pobudali...
Ista Impala, danas napunila 311,000 milja (500,000 km). Nece da se preda (sve originalno osim lezajeva i auspuha), nece je niko, a malo mi je dosadila :-D
basicm

#377 Re: Americka "auta"

Post by basicm »

Koliko sam ih samo vidio, raspada se sve ali motor pali i vozi kao nov.
bierkof

#378 Re: Americka "auta"

Post by bierkof »

Vozdra. Moram da ozivim ovu temu jednim pitanjem.
Da li neko ima iskustva sa Chevy Cruze-om 2011-2012 godiste? Kakva su to auta?
Priznajem da nisam neki strucnjak i da se ne razumijem pa pitam za misljenje.
Auto mi se stvarno svidja, i mislim da za tu cijenu ne mogu kupiti nista bolje, a za novo auto na zalost nemam novaca.
Moze se naci (u inostranstvu) cruze 1.8 benzin sa 50.000km predjenih za 7-8000 eura.
Da li je to dobar izbor ili ne?
Ned071

#379 Re: Americka "auta"

Post by Ned071 »

Cruze je u sustini astra. Ali losije sastavljen. Trosi malo vise od nje. Cruze nisam vozio. Jesam aveo. Najgori auto u koji sam sjeo. Naravno ovo moje misljenje ne mora znaciti nista.
Qler

#380 Re: Americka "auta"

Post by Qler »

I ja sam vozio Avea, i ko kaze da ono valja vjervatno mu je zadnje auto bilo neki yugo koji se raspada... Ili nikad nije nista vozio prije njega...
cekek

#381 Re: Americka "auta"

Post by cekek »

bierkof wrote:Vozdra. Moram da ozivim ovu temu jednim pitanjem.
Da li neko ima iskustva sa Chevy Cruze-om 2011-2012 godiste? Kakva su to auta?
Priznajem da nisam neki strucnjak i da se ne razumijem pa pitam za misljenje.
Auto mi se stvarno svidja, i mislim da za tu cijenu ne mogu kupiti nista bolje, a za novo auto na zalost nemam novaca.
Moze se naci (u inostranstvu) cruze 1.8 benzin sa 50.000km predjenih za 7-8000 eura.
Da li je to dobar izbor ili ne?
GM je ukinuo mrežu Chevroleta (ex Daewoo) u Evropi. Ne pašu svi dijelovi sa opela. Mislim (bez da sam vozio ili posjedovao) da je kvalitetom u 5 deka sa opelom, pa sam skontaj da li ti se isplati riskirati, možeš li si priuštiti da čekaš na dio sedmicu dvije.
bierkof

#382 Re: Americka "auta"

Post by bierkof »

cekek wrote: GM je ukinuo mrežu Chevroleta (ex Daewoo) u Evropi. Ne pašu svi dijelovi sa opela. Mislim (bez da sam vozio ili posjedovao) da je kvalitetom u 5 deka sa opelom, pa sam skontaj da li ti se isplati riskirati, možeš li si priuštiti da čekaš na dio sedmicu dvije.
Hvala, nisam znao za taj problem sa podrskom. Gdje se onda ta auta servisiraju? U opelovom servisu?
Uz sve to, nekako i dalje mislim da je prihvatljiva opcija, godistem, cijenom i kilometrazom.

PS
Par sedmica bez auta bi mi bilo prihvatljivo jer sam citav zivot bez auta. Ovo bi mi bio prvi. :D
cekek

#383 Re: Americka "auta"

Post by cekek »

bierkof wrote:
cekek wrote: GM je ukinuo mrežu Chevroleta (ex Daewoo) u Evropi. Ne pašu svi dijelovi sa opela. Mislim (bez da sam vozio ili posjedovao) da je kvalitetom u 5 deka sa opelom, pa sam skontaj da li ti se isplati riskirati, možeš li si priuštiti da čekaš na dio sedmicu dvije.
Hvala, nisam znao za taj problem sa podrskom. Gdje se onda ta auta servisiraju? U opelovom servisu?
Uz sve to, nekako i dalje mislim da je prihvatljiva opcija, godistem, cijenom i kilometrazom.

PS
Par sedmica bez auta bi mi bilo prihvatljivo jer sam citav zivot bez auta. Ovo bi mi bio prvi. :D
Servisirali su se uvijek u Opelu, tu se i nastavlja podrška. Caka je da se više ne prodaju nova auta i da će imati puno manje specifičnih dijelova na stanju.
Neću da te prepadam, nova su to i dobra auta, ima dijelova po raznim GM skladištima u Evropi. Samo je bolje da znaš prije nego bubneš tu cifru.
Post Reply