Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02 wrote:evo i od mene jedan BOXY![]()
Da je meni jedan ovakav,pa nek se kvari svake minutewhow wrote:corolla02 wrote:evo i od mene jedan BOXY![]()
lol proglasen za jedno om najgorih i naj nekvalitetnijih vozila uopce. nakon 1 godine cjena pada 50%
bije ih losa reputacija bas ko i VW, e pa stawhow wrote:
lol proglasen za jedno om najgorih i naj nekvalitetnijih vozila uopce. nakon 1 godine cjena pada 50%
Svaka cast Kia na ovom autu. Imaju dizajnera razvaljuje. Vidio sam ih par vec, izgledaju ko avion...Zvek wrote:Na neki način i ovo je americki automobil jer je prije svega razvijen u Americi i namijenjen za americko trziste - Kia Optima
Ovaj Liberty sam vozao prije par mjeseci i mogu reci da je kanturina i po. Interijor sav od one grozne sive plastike poput Yuge 45 . Ovo je ocaj od auta , uz to 3.7 l masina koja je osnovna opcija popi kisu boziju. Nije bez razloga da je ovaj SUV na dubokim snizenjima totalni odron kao i vecina Chryslerove linije.mišmaš wrote:hahaha whow sve to prati kako idu cijene, šta raste šta pada, i pored toga svako auto je vozio i sturčno procijenio i ocijenio šta valja šta ne... čestitam kralju![]()
![]()
btw fino izgleda ova kia, unutra mi se malo ne sviđa ova centralna konzola, al sve u svemu ovako izgledom fino...
Caliber, Avanger, Cherokee, Compas, Patriot, Sebring...svi su imali isti grozni enterijer. Sada se to mijenja. Vidim 200C, Duranga, GC, Compasa...izgleda 2 klase bolje!whow wrote:Ovaj Liberty sam vozao prije par mjeseci i mogu reci da je kanturina i po. Interijor sav od one grozne sive plastike poput Yuge 45 . Ovo je ocaj od auta , uz to 3.7 l masina koja je osnovna opcija popi kisu boziju. Nije bez razloga da je ovaj SUV na dubokim snizenjima totalni odron kao i vecina Chryslerove linije.mišmaš wrote:hahaha whow sve to prati kako idu cijene, šta raste šta pada, i pored toga svako auto je vozio i sturčno procijenio i ocijenio šta valja šta ne... čestitam kralju![]()
![]()
btw fino izgleda ova kia, unutra mi se malo ne sviđa ova centralna konzola, al sve u svemu ovako izgledom fino...

jaooooo, koliko gumbova imajuB6Redhell wrote:Svaka cast Kia na ovom autu. Imaju dizajnera razvaljuje. Vidio sam ih par vec, izgledaju ko avion...Zvek wrote:Na neki način i ovo je americki automobil jer je prije svega razvijen u Americi i namijenjen za americko trziste - Kia Optima
![]()
jel ima neko auto da ti nisi vozio, ili si eto uspio svaki auto testirati i stručno ocijenitwhow wrote:Ovaj Liberty sam vozao prije par mjeseci i mogu reci da je kanturina i po. Interijor sav od one grozne sive plastike poput Yuge 45 . Ovo je ocaj od auta , uz to 3.7 l masina koja je osnovna opcija popi kisu boziju. Nije bez razloga da je ovaj SUV na dubokim snizenjima totalni odron kao i vecina Chryslerove linije.mišmaš wrote:hahaha whow sve to prati kako idu cijene, šta raste šta pada, i pored toga svako auto je vozio i sturčno procijenio i ocijenio šta valja šta ne... čestitam kralju![]()
![]()
ovakve postove odavno ne komentarišem... odraz tehničke nepismenostidimitrix wrote:nije umijece napravit motor 6.0 sa 100KS umijece je napravit 1.4 sa 100KS sto sada Fiat radi i svaka im cast imat ce uspijeha na evropskom trzistu.A sa SUV ili bolje terence imate Nissan Patrol 6.0 (ne blindirana i ne modifikovan)koji koristi UN u svim mirovnim mislijama jer blok motora bukvalno izdrzi metak i moze da predje 1000km bez ulja da nema nikakve stete na motoru...
corolla02 wrote:

Naravno da ima. Generalno ne testiram high end BMW, Mercedese , Porche i druga auta koja su realno izvan mog budgeta. Obzirom da promjenim auto jednom godisnje testiram dosta vozila tako da sam dobro informiran . Taj "novi" Liberty sa testirao prije par mjeseci. 2009 godiste sa 50 K i ostatkom garancije je bio na snizenju za 17K dollara tako da sam mislio da ovo moze biti OK vozilo za pare. Medutim kada sam provozao ovo vozilo totalno sam se razocarao. Ovaj Jeep se ljulja poput camca tako da je voznja u gradskim uslovima uzas. Posto sam mislio da je mozda suspenzija otisla trazio sam da testiram novoga nakon cega su mi dali 2010 model koji je ponovo imao iste , razocaravajuce manire na cesti. Interior nije vrijedan komentara. Razumijem da vozaci koji "novog" Libertija, koji je mehanicki potpuno isti kao stari ,znaju preko slika misle da je ovo vozilo OK , medutim test voznja brzo otrije sve nedostatke ovoga vozila.mišmaš wrote:jel ima neko auto da ti nisi vozio, ili si eto uspio svaki auto testirati i stručno ocijenitwhow wrote:Ovaj Liberty sam vozao prije par mjeseci i mogu reci da je kanturina i po. Interijor sav od one grozne sive plastike poput Yuge 45 . Ovo je ocaj od auta , uz to 3.7 l masina koja je osnovna opcija popi kisu boziju. Nije bez razloga da je ovaj SUV na dubokim snizenjima totalni odron kao i vecina Chryslerove linije.mišmaš wrote:hahaha whow sve to prati kako idu cijene, šta raste šta pada, i pored toga svako auto je vozio i sturčno procijenio i ocijenio šta valja šta ne... čestitam kralju![]()
![]()
Predpostavljam da si ti vlasnik nekog od Chryslerovih vozila pa ih tako strastveno branis.. Sve sto napisem je moje osobno misljenje i nemam namjeru da bilo koga uvjeravam ili razuvjeravam glede bilo cega . Mogu razumjeti da se tebi novi Liberty svida .Ja licno mislim da je exterior dobro odraden s tim sto je zavrsna obrada kao i kvaliteta materijala ispod nivoa vecine renomiranih marki. Chrysler , Jeep i Dodge vozila su notorna po losoj zavrsnici kao i nekvalitetnom sklapanju. Navescu primjer Chryslera 300 kod kojega se ( ama bas kod svakog primjerka) zadnji blatobran odvaja od zadnjeg kraja ispod zadnje svjetlosne grupe , ostavljajuci nekad i do 1 cm veliku rupu . Ovo je tipican primjer fuseraja i nekvaliteta .Kod recimo Toyote sa druge strane svaki dio se milimetarski uklapa u cjelinu i nema ovakvih propusta . Taj Novi Liberty ima klasicne Jeep , Chrysler boljke kada je u pitanju zavrsna izrada , kvaliteta materijala , losa zavrsna obrada , katastrofalan interior , arhaicni motori sa velikom potrosnjom i slicno. Sama cijena vozila je odraz kvaliteta istoga. Mozda je u Europi egzoticno biti vlasnik nekog od Jeep vozila u Americi to i nije bas neki prestiz i Jeep , Chrysler , Dodge grupa je najjeftiniji car maker sto je ponovo odraz kvaliteta vozila koja proizvodi ovaj proizvodac. Sam Liberty u mnogim anketama proglasen najnekvalitetnijim vozilom za 2010 godinu. Car Cosumer Libertiju daje ocjenu below average ( ispod prosjeka ) . Ne kontam logiku kada Corola sugerira da ako vozis ovoga Jeepa 350 000 km iste ce se isplatiti. Kao prvo ja sam bio u ovome vozilu nekih 30 minuta i imao sam gorucu zelju da sto prije izadem iz ove kutije na tockovima stoga ne razumijem kada neko sugerira da je 15 godina druzenja sa jednim ovakim vozilom good deal. Da se Liberty kvari je cista statistika i brojevi govore sami sa sebe . Ja stoga ne razumijem da neko ima zelju da provodi vrijeme kod mehanicara i telefonirajuci vucnu sluzbu. Elem slazem se Novi Libery ljepo izgleda ali to ne znaci da je i dobro vozilo.kreso_atac wrote:da, danemam bas vremena sad da pisem, ali kasnije cu obrazloziti moj post, za sad cu samo reci da to sto pises nema veze sa zivotom i razumom.