All about Dragan Mektić
- bersK
#101 Re: All about Dragan Mektić
Čovjek iz stanovništvom najheterogenije opštine u državi. Ovi pozivi na zajedništvo nisu šupljak.
Imal ga jačeg?
Imal ga jačeg?
- Maraschino
#103 Re: All about Dragan Mektić
Mektica za preCednika. Njegovo je samo da se kandiduje, ostalo je nase.
- SmokingMan
#104 Re: All about Dragan Mektić
Mekta uzeo šimićev psihijatrijski nalaz sa odjela psihijatrije (KCUS) kojim je mahao pred novinarima,govoreći kako je Šimić opasan za institucije BIH i okolinu.Na kraju izlaganje jednoj od novinarki se nije svidjelo što što mekta govori o djagnozi dotičnog pacijenta (bila onako podosta uznemirena zbog togaRoccohljup wrote:a šta veli za Šimića?
Američki igrač ili ne,nema jačeg u regiji,a i šire.
A da ga kasnije ne budemo kudili zbog nečega,kod nas su nagli prevrati mogući.
http://www.vmspd.com/wp-content/uploads ... C4%86U.pdf
- arzuhal
#105 Re: All about Dragan Mektić
Mektić je jedan ublehaš čija nam uloga i retorika zasad odgovaraju i koja radi, koliko toliko, za državu BiH. To je to, više-manje.
- SmokingMan
#106 Re: All about Dragan Mektić
Sa njim je bar uvijek zabavno,spontani zabavljač,a sa Bakirom uvijek isto,samo isprazna stranačka filozofija.Samo petlja,laže...
-
Sunca Sin
- Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.
#107 Re: All about Dragan Mektić
Ko god radi u interesu BiH i naroda nije podoban ovima iz SDA i HDZ, nije podoban ni njihovim članovima, čudi me da nije prozvan ko četnik i slično od strane stranačkih i forumskih patriJota.
Last edited by Sunca Sin on 24/08/2017 11:42, edited 1 time in total.
-
sandra01
#108 Re: All about Dragan Mektić
Hajde obrazlozi nam tvoju tvrdnju ,zasto je ublehas i kada i u kojim uslovima ta retorika koju nam servira ne treba da nam odgovara i ko po tebi radi u potpunosti za BiH?arzuhal wrote:Mektić je jedan ublehaš čija nam uloga i retorika zasad odgovaraju i koja radi, koliko toliko, za državu BiH. To je to, više-manje.
- SmokingMan
#109 Re: All about Dragan Mektić
Sva njegova retorika mi govori da se u skorije vrijeme sprema neki vid "čistke" na političkoj sceni u BIH,ali sve to ne mož proći bez vanjskog utjecaja.
- arzuhal
#110 Re: All about Dragan Mektić
Ublehaš je jer i sam zna u kakvoj se situaciji (politčkoj, pravnoj, ustavnoj, društvenoj, ekonomskoj...) BiH nalazi pa samo neobavezno galami, laprda bez pokrića i ikakve snage jer mu se može, boli ga falus...I koristi sve to najviše da se obračunava s Dodikom i političkim suparnicima...Ništa on nije uradio više od drugih ministara sigurnosti BiH, osim što koristi prilike s mikrofonima da malo dodoiše i prosipa seljačku lafinu...sandra01 wrote:Hajde obrazlozi nam tvoju tvrdnju ,zasto je ublehas i kada i u kojim uslovima ta retorika koju nam servira ne treba da nam odgovara i ko po tebi radi u potpunosti za BiH?arzuhal wrote:Mektić je jedan ublehaš čija nam uloga i retorika zasad odgovaraju i koja radi, koliko toliko, za državu BiH. To je to, više-manje.
Ipak, njegova retorika nije destruktivna po BiH kao državu i njeno društvo, nije okrenuta međuetničkim svađanjima i sukobima nego obrnuto, što odgovara BiH kao državi, i taj dio Mektićeve pojave (da ne kažem angažmana ili djelovanja...) ja pozdravljam, ona mi je simpatična...U tom kontekstu on priča jednu drukčiju priču od onih kojima nacionalistička, desktruktivna priča više odgovara za ostvarenje nekih svojih uskih ciljeva a koji bi, možda, pričali istu priču kao i Mektić da im to odgovara u tom i tom trenutku...
Ukratko: ublehaš koji ništa posebno ne radi ali koji svojim pričama i djelovanjima zasad ne nanosi štetu BiH te je time veoma koristan kao primjerak srpske političke misli u BiH...Ali kao takav izuzetno nervira Dodika jer dijele isti ili sličan način zdravoseljačke komunikacije te je time još vrijedniji kao usputna politička pojava u bh. političkoj galaksiji...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#111 Re: All about Dragan Mektić
100% arzo.
nema Mektić nikakvih rezultata. ali gledajući sveukupno njegovu pojavu i djelovanje kroz medije, sigurno je da je pozitivno.
dok za razliku od njega, Šarović ima sasvim drugu pojavu, ima rezultate, i radi svoj posao profesionalno. pismeniji čovjek.
da je više ministara poput njega, pri tome ne mislim samo na one koje dolaze iz RS-a, ni taj Dayton ne bi bio tako grozan.
nema Mektić nikakvih rezultata. ali gledajući sveukupno njegovu pojavu i djelovanje kroz medije, sigurno je da je pozitivno.
dok za razliku od njega, Šarović ima sasvim drugu pojavu, ima rezultate, i radi svoj posao profesionalno. pismeniji čovjek.
da je više ministara poput njega, pri tome ne mislim samo na one koje dolaze iz RS-a, ni taj Dayton ne bi bio tako grozan.
-
sandra01
#112 Re: All about Dragan Mektić
arzuhal wrote:Ublehaš je jer i sam zna u kakvoj se situaciji (politčkoj, pravnoj, ustavnoj, društvenoj, ekonomskoj...) BiH nalazi pa samo neobavezno galami, laprda bez pokrića i ikakve snage jer mu se može, boli ga falus...I koristi sve to najviše da se obračunava s Dodikom i političkim suparnicima...Ništa on nije uradio više od drugih ministara sigurnosti BiH, osim što koristi prilike s mikrofonima da malo dodoiše i prosipa seljačku lafinu...sandra01 wrote:Hajde obrazlozi nam tvoju tvrdnju ,zasto je ublehas i kada i u kojim uslovima ta retorika koju nam servira ne treba da nam odgovara i ko po tebi radi u potpunosti za BiH?arzuhal wrote:Mektić je jedan ublehaš čija nam uloga i retorika zasad odgovaraju i koja radi, koliko toliko, za državu BiH. To je to, više-manje.
Ipak, njegova retorika nije destruktivna po BiH kao državu i njeno društvo, nije okrenuta međuetničkim svađanjima i sukobima nego obrnuto, što odgovara BiH kao državi, i taj dio Mektićeve pojave (da ne kažem angažmana ili djelovanja...) ja pozdravljam, ona mi je simpatična...U tom kontekstu on priča jednu drukčiju priču od onih kojima nacionalistička, desktruktivna priča više odgovara za ostvarenje nekih svojih uskih ciljeva a koji bi, možda, pričali istu priču kao i Mektić da im to odgovara u tom i tom trenutku...
Ukratko: ublehaš koji ništa posebno ne radi ali koji svojim pričama i djelovanjima zasad ne nanosi štetu BiH te je time veoma koristan kao primjerak srpske političke misli u BiH...Ali kao takav izuzetno nervira Dodika jer dijele isti ili sličan način zdravoseljačke komunikacije te je time još vrijedniji kao usputna politička pojava u bh. političkoj galaksiji...
Kako bolan nista ne radi???
Pa sjeti se samo prije par godina Bugojna,Americke Ambasade,Rajlovca,masovnog organizovanog odlaska na strana ratista,kampova na Jablanickom jezeru,pa na kraju krajeva i ovog foruma na kojem prije par godina nisi mogao napisati nista a da te sa svih strana ne napadnu pripadnici vehabjskog pokreta,otvorenog pozivanja na rat sa neistomisljenicima,zenskih regrutacionih centara i da ne nabrajam vise...
Sta mislis ,oni su nestali sami od sebe???
- mO k3
#113 Re: All about Dragan Mektić
Chmoljo wrote:100% arzo.
- arzuhal
#114 Re: All about Dragan Mektić
Da je barem nešto ili nekoliko, makar par srpskih političara kao političara, koji bi stvarali podnošljiviju klimu za sve građane BiH, Dejton bi bio podnošljiviji...Ali kada imamo političku stvarnost u kojoj nijedna, NIJEDNA stranka "sa sjedištem u Banja Luci" nema muda, nema snage, nema volje da makar jednim bezazlenijim potezom pokaže javno i otvoreno neku drukčiju politiku u odnosnu na onu spram koje su sve druge politike "izdajničke i antisrpske", recimo da makar jedna srpska stranka kaže kako smatra da Bošnjaci u RS-u trebaju da imaju pravo da svoj jezik nazovu bosanskim jezikom, pa da taj svoj stav obrazlože na milion argumenata: od Dejtona i svjetskih deklaracija i konvencija, preko Popisa do situacije u kojoj to nikako ne može šteti srpskom jeziku u RS-u.Chmoljo wrote:100% arzo.
Ali ne, svi generalno slijede zacrtanu politiku i ona načela oko kojih se uopće ne razilaze, onu matricu koju slijedi hipnotisana glasačka gomila - na čije glasove oni računaju i o čemu jeidno razmišljaju - koja biološki, ekonomski, demografski, kulturološki, itd. nestaje i kopni, ali koja ne odustaje od zabalavljenje nacionalisitičke politike negiranja, ponižavanja, inaćenja, itd. koju im nudi ta jedna-te-ista-svesrpska-politika u kojoj participiraju sve srpske stranke u BiH, bez razlike. Kada ona američka špijunčina Mur kaže da se u RS-u mora dozvoliti Bošnjacima da svoj jezik zovu bosanskim, Borenović odmah ustrepće i požuri da ublehaški ustvrdi kako je o tome riječ rekao Ustav RS-a i da oni samo slijede Ustav...Inače je izdajnik, jbg...
Jesu li Šarović i Mektić razlika? Jesu, ali suštinski nisu...Oni su više kozmetička razlika, jedno odstupanje od naviknutog i srpskog šovinizma u promilima koje - zbog velike apstinencije i dugotrajne izloženosti šovinističkom ludilu - kod normalnih građana BiH izaziva svojevrsno oduševljenje svojom pojavom, riječima i djelovanjem.
Dakle NEMA SUŠTINSKE RAZLIKE osim tih kozmetičkih promjena na koje samo balija može nasjest...Pod "balijom" mislim na idiota ma kako se pis'o i vik'o...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#115 Re: All about Dragan Mektić
i šta je bilo kad si se probudio arzo?
obojica su kadrovi SDS-a. tačka. kakva crna suštinska razlika?
međutim, gledajući kako i koliko retorika ličnosti na poziciji (hintam na Trumpa, naravno), može uzdrmati društvo, Šarovićeva i Mektićeva retorika i javni nastupi koji nisu u funkciji rasplamsavanja napetosti za mene više nego dobrodošli i veća pozitivna promjena od tih nekoliko promila. dakle, nisu kozmetika, ali nisu ni korjenita promjena.
naravno da će Borenović trčati da dokaže da nije izdajnik, jer je između ostalog i Miloradova retorika pridonijela tome da se svaki stav koji odskače od svesrpstva mora opravdavati glasačkom tijelu, ma kako minoran bio. ali ovdje se rat nije desio samo zbog teritorija. rat je kulminacija višestoljetnog guslanja i dojenja nacionalističkim epovima, vrhunac dehumanizacije nekrsta, konačno obilježavanje krivca za sve nedaće srpskog naroda. a sasvim prigodno je to što je taj krivac i najslabiji i institucionalno i brojno na ovom tlu.
veća je mržnja prema bosanskom muslimanu, ili Bošnjaku, iako je neko drugi kriv za Jasenovac, Gradišku i Prebilovce, iako je neko drugi odvojio Kosovo. jer lakše je mrziti onog slabijeg, onaj jači te može lupiti po glavi. onom slabijem ne moraš ništa priznati.
zašto onda nečovjeku priznati pravo na jezik? zašto mu sad priznati da je čovjek, kada se generacijama dehumanizirao. 'ta, ima li boljeg primjera od Tomašice. ne bi se ni saznalo da "ljudima" nije smrdilo. čovjek ima pravo na smiraj, većina ljudi i naroda tako razmišlja. čak i dušmani imaju pravo na smiraj. ali životinje ne. ili šta je već ono što je živo, a nije čovjek. znaš i sam da oni ne mogu ni suditi, ni biti sudije premijerima Republike Masovnih Grobnica.
iako sam malo otišao naširoko, hoću da ti kažem, da je nepriznavanje bosanskog jezika ili brisanje prefiksa "Bosanski" iz imena gradova u korijenu sukoba. i ratnog i poslijeratnog. i da je rješavanje toga, u stvari rješavanje sukoba. a to je još jako daleko, srpski mejnstrim je još daleko od toga. ali, po mom mišljenju, i normalna retorika je sklanjanje kamenčića. ne očekujem od SDS-ovog kadra da pomjera planine. dovoljno je da ne nabacuje na gomilu, i od koga je, i previše je.
obojica su kadrovi SDS-a. tačka. kakva crna suštinska razlika?
međutim, gledajući kako i koliko retorika ličnosti na poziciji (hintam na Trumpa, naravno), može uzdrmati društvo, Šarovićeva i Mektićeva retorika i javni nastupi koji nisu u funkciji rasplamsavanja napetosti za mene više nego dobrodošli i veća pozitivna promjena od tih nekoliko promila. dakle, nisu kozmetika, ali nisu ni korjenita promjena.
naravno da će Borenović trčati da dokaže da nije izdajnik, jer je između ostalog i Miloradova retorika pridonijela tome da se svaki stav koji odskače od svesrpstva mora opravdavati glasačkom tijelu, ma kako minoran bio. ali ovdje se rat nije desio samo zbog teritorija. rat je kulminacija višestoljetnog guslanja i dojenja nacionalističkim epovima, vrhunac dehumanizacije nekrsta, konačno obilježavanje krivca za sve nedaće srpskog naroda. a sasvim prigodno je to što je taj krivac i najslabiji i institucionalno i brojno na ovom tlu.
veća je mržnja prema bosanskom muslimanu, ili Bošnjaku, iako je neko drugi kriv za Jasenovac, Gradišku i Prebilovce, iako je neko drugi odvojio Kosovo. jer lakše je mrziti onog slabijeg, onaj jači te može lupiti po glavi. onom slabijem ne moraš ništa priznati.
zašto onda nečovjeku priznati pravo na jezik? zašto mu sad priznati da je čovjek, kada se generacijama dehumanizirao. 'ta, ima li boljeg primjera od Tomašice. ne bi se ni saznalo da "ljudima" nije smrdilo. čovjek ima pravo na smiraj, većina ljudi i naroda tako razmišlja. čak i dušmani imaju pravo na smiraj. ali životinje ne. ili šta je već ono što je živo, a nije čovjek. znaš i sam da oni ne mogu ni suditi, ni biti sudije premijerima Republike Masovnih Grobnica.
iako sam malo otišao naširoko, hoću da ti kažem, da je nepriznavanje bosanskog jezika ili brisanje prefiksa "Bosanski" iz imena gradova u korijenu sukoba. i ratnog i poslijeratnog. i da je rješavanje toga, u stvari rješavanje sukoba. a to je još jako daleko, srpski mejnstrim je još daleko od toga. ali, po mom mišljenju, i normalna retorika je sklanjanje kamenčića. ne očekujem od SDS-ovog kadra da pomjera planine. dovoljno je da ne nabacuje na gomilu, i od koga je, i previše je.
- JThomas
#116 Re: All about Dragan Mektić
mektić priča o iznimno važnom stubu vladajuće kleptokratije, a o kojem se iznimno malo priča na višim političkim nivoima. to je naravno sudska (i tužilačka) vlast. bez obzira što stvarnih ovlaštenja da išta promijeni nema, očito je da je kleptokratija sve osjetljivija i na to da se samo priča o tome, da se uopšte skreće pažnja na to kolika je uloga sudova i tužilaštava u onome što nam se dešava. i tako će ti i biti, b i h korpus će reći on je svejedno četnik, a s korpus on je izdajnik srpskog naroda. tu će se sda, hdz i snsd vrlo lako i brzo zdogovoriti.
- arzuhal
#117 Re: All about Dragan Mektić
Chmoljo, da sam barem malo zakunjo, al' jok...
Nego, šta sam htio da kažem u svemu tome (a što svi znamo, jel): nema ništa nikad za nikad od promjene temeljne srpske šovinističke politike (te time i nekog napretka u tom pogledu), to sam htio reći...Stoga da trajno postoje neki mektići i neki šarovići - pored te trajne i suštinske srpske političke misli koja samo mijenja kožice - koji će tam-vam nešto pričati i raditi nema nikakve posebne veze osim što ćemo svi, dabome, pohvaliti njihov rad, aplaudirati, kazat "aferim", ukazati na njihov doprinos (ili barem na neugrožavanje drugih koji doprinose) i tako to...
Ustvari nisam to htio reći nego ovo: u tom kontekstu, potpuno s njihove pojave nevažne, osim što ih nije toliko ružno vidjeti i čuti, et...
Jedino je to razlog što kažem da je sve to ubleha...A što da se toliko bavimo ublehama...Konstatuješ ih i ćao...
Nego, šta sam htio da kažem u svemu tome (a što svi znamo, jel): nema ništa nikad za nikad od promjene temeljne srpske šovinističke politike (te time i nekog napretka u tom pogledu), to sam htio reći...Stoga da trajno postoje neki mektići i neki šarovići - pored te trajne i suštinske srpske političke misli koja samo mijenja kožice - koji će tam-vam nešto pričati i raditi nema nikakve posebne veze osim što ćemo svi, dabome, pohvaliti njihov rad, aplaudirati, kazat "aferim", ukazati na njihov doprinos (ili barem na neugrožavanje drugih koji doprinose) i tako to...
Ustvari nisam to htio reći nego ovo: u tom kontekstu, potpuno s njihove pojave nevažne, osim što ih nije toliko ružno vidjeti i čuti, et...
Jedino je to razlog što kažem da je sve to ubleha...A što da se toliko bavimo ublehama...Konstatuješ ih i ćao...
- Maraschino
#118 Re: All about Dragan Mektić
Mektic odlicno radi svoj posao. Nema rezultata ali za razliku od prethodnika izadje i javno kaze ko mu veze ruke.
Trebalo je imati hrabrosti pa reci da Tuzilastvo ne radi svoj posao iako im on sve pripremi, da Sud ne radi svoj posao, pa prozivati gl.tuzioca, nize tuzioce, sudije...nije neko ko nista ne radi.
Trebalo je imati hrabrosti pa reci da Tuzilastvo ne radi svoj posao iako im on sve pripremi, da Sud ne radi svoj posao, pa prozivati gl.tuzioca, nize tuzioce, sudije...nije neko ko nista ne radi.
- General War
#119 Re: All about Dragan Mektić
Nebih se slozio...Ne znam je poceo dreku na Gorana Salihovica, i mafuju u tuzilastvu...priroda njegovog posla je takva da bas se rezultati tako ne gledaju...madfa nebi bio prvi i zadnji politicar da nam je kasnije sukno...sad za sad, vrsi pritisak.Chmoljo wrote:100% arzo.
- mO k3
#120 Re: All about Dragan Mektić
bas sam ga vidio danas u gradu u konzumu , sjedio sam do njega on i jos 2 covjeka i neki djecacic nema mu ni 9 godina , pojeli nesto a dijete jelo pizzu pa nemere vise i ostalo parce , kada ce njemu dragan "hoces ti to pojesti, ako ne es daj meni " zgrabi ostatatk pizze pa sebi na tanjir 
- JThomas
#121 Re: All about Dragan Mektić
političarski
u kojem gradu?
u kojem gradu?
- mO k3
#122 Re: All about Dragan Mektić
bl... vidio sam ih u ova dva dana hrpu i onoga maloga cecinog pas mu mater u bmw cabrio srbijanske registracijeJThomas wrote:političarski![]()
u kojem gradu?
- Toffee karamela
#123 Re: All about Dragan Mektić
ne bih ja baš rekla da on nije postigao ništa vikom i stand up komedijašenjem. mislim da je ona korumpirana džukela goran salihović u finalu dolijao upravo ubog mektićevog stalnog upiranja prstom u njega i prozivanja za nerad i namjerno sklanjanje predmeta u ladicu.
-
walk_M-A-N
#124 Re: All about Dragan Mektić
Slažem se sa prethodnim govornicima i govornicama ..
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/59 ... ipa_e.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/59 ... ipa_e.html
- JThomas
#125 Re: All about Dragan Mektić
kaže juče, u tim prostorijama više ne može biti sud, tamo je kriminal u zidovima, u podovima