Cijelu emisiju možete pogledati ovdje:
Ministre imate podršku iz Teherana.
Misliš rodom ili...?kakavdanakneiskustvu wrote:odakle je mektić?
bogami dosta školovan čovjek.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš rodom ili...?kakavdanakneiskustvu wrote:odakle je mektić?
Rodom iz Prnjavora, Srbin, ministar ispred SDS-a.
OBRAZOVANJE:
Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje Diplomirani kriminalista
Viša upravna škola u Zagrebu
Srednja mašinska škola u Banjoj Luci
RADNO ISKUSTVO
2015 - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.
2006 - 2015 Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine
2003 - 2006 Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine
1997 - 2003 Zaposlen u obavještajnom sektoru u Bosni i Hercegovini
1980 - 1997 Rukovođenje policijskom stanicom;
Poslovi na suzbijanju opšteg kriminaliteta;
Poslovi na suzbijanju finansijskog kriminaliteta.
EDUKACIJA
Više specijalističkih obuka iz oblasti bezbjednosti.
Da, cijeli svoj radni vijek proveo u policijskim i sigurnosnim strukturama, prije i poslije rata. Poredeći ga sa bivšim ministrom sigurnosti Fahrudinom Radončićem, koji je upitan nastavnik likovnog vaspitanja, Radončić zvuči kao loš vic.megaman4 wrote:bogami dosta školovan čovjek.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Misliš rodom ili...?kakavdanakneiskustvu wrote:odakle je mektić?
Rodom iz Prnjavora, Srbin, ministar ispred SDS-a.
OBRAZOVANJE:
Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje Diplomirani kriminalista
Viša upravna škola u Zagrebu
Srednja mašinska škola u Banjoj Luci
RADNO ISKUSTVO
2015 - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.
2006 - 2015 Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine
2003 - 2006 Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine
1997 - 2003 Zaposlen u obavještajnom sektoru u Bosni i Hercegovini
1980 - 1997 Rukovođenje policijskom stanicom;
Poslovi na suzbijanju opšteg kriminaliteta;
Poslovi na suzbijanju finansijskog kriminaliteta.
EDUKACIJA
Više specijalističkih obuka iz oblasti bezbjednosti.
I za vrijeme rata...Da, cijeli svoj radni vijek proveo u policijskim i sigurnosnim strukturama, prije i poslije rata.
Ne kontam šta želiš sugerisati, da je trebao uzeti dopust za vrijeme rata...sinuhe wrote:I za vrijeme rata...Da, cijeli svoj radni vijek proveo u policijskim i sigurnosnim strukturama, prije i poslije rata.
breuer wrote:Ne kontam šta želiš sugerisati, da je trebao uzeti dopust za vrijeme rata...sinuhe wrote:I za vrijeme rata...Da, cijeli svoj radni vijek proveo u policijskim i sigurnosnim strukturama, prije i poslije rata.
Naravno, lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Mektić radi samo svoj posao državnog ministra sigurnosti BiH, dakle on je i moj ministar koliko srpski i hrvatski. Po meni je dosta realan i racionalan bez obzira što dolazi iz SDS-a isto kao i Šarović koji je više uradio za BiH zadnjih godina nego pojedini bošnjački političari. Mislim da su pred nama godine apsurda, odnosno da biti političar Bošnjak ne znači automatski voliti BiH kako se to do sada percipiralo. Ja ne znam šta se to dešava sa političarima kod Bošnjaka, ili su prezauzeti pljačkom ili su se pravi ljudi povukli u anonimu.sinuhe wrote:Ma zanimljiva mi transformacija SDS kadra u miljenike bosnjacke publike. Sto ti je lijepa rijec i zajednicki neprijatelj.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Mektić radi samo svoj posao državnog ministra sigurnosti BiH, dakle on je i moj ministar koliko srpski i hrvatski. Po meni je dosta realan i racionalan bez obzira što dolazi iz SDS-a isto kao i Šarović koji je više uradio za BiH zadnjih godina nego pojedini bošnjački političari. Mislim da su pred nama godine apsurda, odnosno da biti političar Bošnjak ne znači automatski voliti BiH kako se to do sada percipiralo. Ja ne znam šta se to dešava sa političarima kod Bošnjaka, ili su prezauzeti pljačkom ili su se pravi ljudi povukli u anonimu.sinuhe wrote:Ma zanimljiva mi transformacija SDS kadra u miljenike bosnjacke publike. Sto ti je lijepa rijec i zajednicki neprijatelj.
howdy wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Mektić radi samo svoj posao državnog ministra sigurnosti BiH, dakle on je i moj ministar koliko srpski i hrvatski. Po meni je dosta realan i racionalan bez obzira što dolazi iz SDS-a isto kao i Šarović koji je više uradio za BiH zadnjih godina nego pojedini bošnjački političari. Mislim da su pred nama godine apsurda, odnosno da biti političar Bošnjak ne znači automatski voliti BiH kako se to do sada percipiralo. Ja ne znam šta se to dešava sa političarima kod Bošnjaka, ili su prezauzeti pljačkom ili su se pravi ljudi povukli u anonimu.sinuhe wrote:Ma zanimljiva mi transformacija SDS kadra u miljenike bosnjacke publike. Sto ti je lijepa rijec i zajednicki neprijatelj.
Ja licno ne znam ni za jednog prominentnog bosnjackog politicara a da za njega nije vezan neki lopovluk, pljacka.....ne bih da generalizujem, takav mi je utisak...o domoljublju ne bih...
Ne mora biti Srbin, nego općenito "njihov a naš". Komšić bio 8 godina predsjednik države na taj fazon._BataZiv_0809 wrote:Ne mogu da se oduprem jednom generalnom utisku, a to je koliko Bosnjaci vole Srbe, koji su iole normalni i prihvataju ovu drzavu.
Koja zamjena tezaGeeTnT wrote:Znaci Batane, ti smatras da covjeka treba posmatrati prvo kroz nacionalni identitet, pa tek onda jeli on posten ili nije...hmm, nije to dobro Batane.
Nego, hoce li Srbi halaliti Bogicevicu, Lazovicu, Divjaku, Vikicu i drugima je vece pitanje od toga kome i kada ce Bosnjaci halaliti.
Naravno Bato, politika je interes i ništa više. Rekao bih nije to samo kod Bošnjaka već kod svakog naroda._BataZiv_0809 wrote: P.S. Ne mogu da se oduprem jednom generalnom utisku, a to je koliko Bosnjaci vole Srbe, koji su iole normalni i prihvataju ovu drzavu. Smijem se kladiti u velike novce, sutra kad bi Dodik rekao, izvinite ljudi, srao sam svasta, hajmo sad drzavu graditi skupa, hajmo u EU, jebo nacionalizam, da bi mu ogroman broj Bosnjaka namah halalio sve
Kaže Lazanski dalje u stilu pa takve su okolnosti da moraju biti stanci na Kosovu a Mektić odgovara...a nama nisu okolnosti?_BataZiv_0809 wrote:Pogledah ovu emisiju![]()
Junacki se borio sa ovom trojicom. Zao mi samo sto Lazanskog ne nokautira, a bio je dobro krenuo.
Prica kao Lazanski u stilu kakva je to drzava gdje su sudije stranci, gdje ima OHR....bla bla, pa onda nakon desetak minuta poce pricu da su plate u BiH vece nego u Srbiji.
Tu ga Mektic prekinu i umjesto da kaze, pa bolan sta si maloprije pricao, kaze mu, a kakvi su ono stranci na Kosovu
Sporazum o operativnoj podršci i saradnji BiH je sa EUROPOL-om postigla još prošle godine, ali nikada još nije definitivno potpisan. Iako se to trebalo desiti nedavno, Predsjedništvo BiH, koje je trebalo odobriti potpisivanje sporazuma, u skladu sa novousvojenim mehanizmom koordinacije zatražilo je mišljenje svih deset kantona, zbog čega je potpisivanje odgođeno.
"Na narednoj sjednici Vijeća ministara bit će potvrđen sporazum, jer smo od svih kantona dobili pozitivno mišljenje.Kada definitivno potvrdimo da smo mi sa naše strane sve završili, obavijestit ćemo centralu EUROPOL-a u Hagu, tako da ubrzo možemo očekivati definitivno potpisivanje sporazuma, jer interes imaju i oni a i mi", istakao je Mektić za Klix.ba.
Potpisivanjem ovog sporazuma BiH postaje dio evropske policije, a naša zemlja imat će i stalnog oficira u sjedištu EUROPOL-a.
Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark također je izrazio interesovanje da prisustvuje potpisivanju ovog sporazuma, potvrdio je Mektić, a da bi se to moglo desiti ubrzo, potvrđuje i interesovanje Evropske komisije, koja je požurivala BiH da usaglasi sporazum prije samog potpisivanja.
Potpisivanje tog sporazuma podrazumijeva operativnu i tehničku saradnju s centralom EUROPOL-a, a BiH može biti dio istražnih timova EUROPOL-a kada je riječ o borbi protiv terorizma.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kaže Lazanski dalje u stilu pa takve su okolnosti da moraju biti stanci na Kosovu a Mektić odgovara...a nama nisu okolnosti?_BataZiv_0809 wrote:Pogledah ovu emisiju![]()
Junacki se borio sa ovom trojicom. Zao mi samo sto Lazanskog ne nokautira, a bio je dobro krenuo.
Prica kao Lazanski u stilu kakva je to drzava gdje su sudije stranci, gdje ima OHR....bla bla, pa onda nakon desetak minuta poce pricu da su plate u BiH vece nego u Srbiji.
Tu ga Mektic prekinu i umjesto da kaze, pa bolan sta si maloprije pricao, kaze mu, a kakvi su ono stranci na Kosovu![]()
Legendarno.