Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Locked
NightSkyWalker

#76 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

STJEPAN MESIĆ, predsjdnik R Hrvatske
"Alija Izetbegovic je svojom osobnošću i političkim djelovanjem snažno obilježio zbivanja u BiH. Cijeli je svoj život podredio političkom djelovanju i nisu ga slomile ni teške godine zatvorskog života. Neupitna je njegova državnička uloga u ratnim i poratnim godinama u BiH, tog teškog perioda za sve države na području bivše Jugoslavije. Često sam se susretao s njim na bezbrojnim mirovnim konferencijama koje, nažalost, nisu uspjele spriječiti rat, a naše smo poznanstvo nastavili i kasnije kada se BiH uspjela održati kao samostalna država."
PasoDzigera007

#77 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by PasoDzigera007 »

StupskaBitanga wrote:Da je proklet dan kad je on rođen
Nemojte me smatrati radialnim ali smatram da će njegov sin dovršiti posao koji je on je započeo a to je fildžan država
Alija i kompanija totalna idiotarija
Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.

Sta si ti ocekivo od Alije,kad nam je cjeli jebeni svijet uveo embargo da se branimo,jer pobogu tamo ima muslimana i trebaju se pobiti i raseliti koliko je to moguce. Ni najveci drzavnik na planeti nebi uradio ono sto je rahmetli Aliji za rukom poslo,a to je bez truna podrske Evrope i ostatka svijeta je ocuvao drzavu Bosnu u njenim granicama, stvorio armiju u najkracem mogucem roku,ne pamtim u svijetu nit jedan slucaj,da je neko u roku od godine dana stvorio armiju koja moze odbraniti drzavu. Nadji mi eto drzavnika ,koji bi nesto vise mogao uciniti za zemlju Bosnu od Alije. Bez oruzja,bez podrske sa golorukim narodom koji su sakupljali lovacke puske. PREMA TOME SE USTANE NA NOGE KADA SE SPOMENE ALIJA IZETBEGOVIC! Bakir je druga prica i nije ni mali prstic od svog babe.
NightSkyWalker

#78 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

Uprkos cinjenici da je protiv bosnjaka sve radjeno, da su ubijani, silovani, rusene im svetinje, protjerivani..., Alija nikada nije uzvratio istom mjerom i nije se svetio. Naprotiv, Alija i njegova armija su stitili nebosnjake i njihove svetinje. Tako je na najbolji moguci nacin osvjetlao obraz bosnjaka kao europskih muslimana.

Cinjenica teska i tvrda kao beton!
kamen spoticanja

#79 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by kamen spoticanja »

PasoDzigera007 wrote:
Nemojte me smatrati radialnim ali smatram da će njegov sin dovršiti posao koji je on je započeo a to je fildžan država
Da nije bilo Alije,nebi ni Sarajeva bilo,da nije bilo Sarajeva,nebi bilo ni Bosne,da nema Bosne,nebi bilo ni nas.

Sta si ti ocekivo od Alije,kad nam je cjeli jebeni svijet uveo embargo da se branimo,jer pobogu tamo ima muslimana i trebaju se pobiti i raseliti koliko je to moguce. Ni najveci drzavnik na planeti nebi uradio ono sto je rahmetli Aliji za rukom poslo,a to je bez truna podrske Evrope i ostatka svijeta je ocuvao drzavu Bosnu u njenim granicama, stvorio armiju u najkracem mogucem roku,ne pamtim u svijetu nit jedan slucaj,da je neko u roku od godine dana stvorio armiju koja moze odbraniti drzavu. Nadji mi eto drzavnika ,koji bi nesto vise mogao uciniti za zemlju Bosnu od Alije. Bez oruzja,bez podrske sa golorukim narodom koji su sakupljali lovacke puske. PREMA TOME SE USTANE NA NOGE KADA SE SPOMENE ALIJA IZETBEGOVIC! Bakir je druga prica i nije ni mali prstic od svog babe.
bakir dodje kao argument kad treba pljucnuti po rahmetliji :roll: mene bude ispred njih stid...
mada se na bakira moze dobro pljuvati iz svake pozicije...kao i na svakog politicara koji se nakon rata "izrodio" u BiH...i zelene i crvene i zute i plave...naravno zeljko komsic je izuzetak...nije bas politicar po profesiji...ali je covjek sa svim svojim vrlinama :)
no tema je A.I.... i mesic je o njemu govorio...moze bit da i on nije znao
NightSkyWalker

#80 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

ella.ella

#81 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ella.ella »

osa wrote:
XXS wrote:Prvi i posljednji predsjednik predsjednistva R BIH.
Grobar Bosne i Bosanstva.

Bosnjacima je osigurao malo vise od 20% teritorije nekadasnje R BIH za eventualni Bosnjakistan.

nemojte sve na njega, nešto je ido bošnjaka samih....
20% je iskljucivo do srba i hrvata cija je politika 90-ih godina bila genocidna i fasisticka, iako i danas umnogome podrzana od intelektualnih elite ta dva naroda. takva genocidnost je posljedica visevjekovne dogme i predrasude koja se razvijala prema bosnjacima od strane srpskog i hrvatskog klera, a usla je u domove obicnog (kako bi Ivo Miro Jovic rekao) pucanstva. sve do danas se u crkvama moze cuti o bosnjacima da su turci (tako kazu srbi) odnosno poturice (tako kazu hrvati), a da je islam strano tijelo koje treba odstraniti. sve ostalo (sta je alija rekao, jel mogao rec nesto drugo, da li treba na njega ili na nekog drugo itd) su nijanse nebitne za gore pomenuti kontekst.
osa

#82 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by osa »

ella.ella wrote:
osa wrote:
XXS wrote:Prvi i posljednji predsjednik predsjednistva R BIH.
Grobar Bosne i Bosanstva.

Bosnjacima je osigurao malo vise od 20% teritorije nekadasnje R BIH za eventualni Bosnjakistan.

nemojte sve na njega, nešto je ido bošnjaka samih....
20% je iskljucivo do srba i hrvata cija je politika 90-ih godina bila genocidna i fasisticka, iako i danas umnogome podrzana od intelektualnih elite ta dva naroda. takva genocidnost je posljedica visevjekovne dogme i predrasude koja se razvijala prema bosnjacima od strane srpskog i hrvatskog klera, a usla je u domove obicnog (kako bi Ivo Miro Jovic rekao) pucanstva. sve do danas se u crkvama moze cuti o bosnjacima da su turci (tako kazu srbi) odnosno poturice (tako kazu hrvati), a da je islam strano tijelo koje treba odstraniti. sve ostalo (sta je alija rekao, jel mogao rec nesto drugo, da li treba na njega ili na nekog drugo itd) su nijanse nebitne za gore pomenuti kontekst.
kao da čitam uradak nekog ortodoksnog srpskog ili hrvatskog nacionalista, naravno priča bi bila nešto drukčije okrenuta, ali u pricipu ista....
ella.ella

#83 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ella.ella »

osa wrote: kao da čitam uradak nekog ortodoksnog srpskog ili hrvatskog nacionalista, naravno priča bi bila nešto drukčije okrenuta, ali u pricipu ista....
parafrazirala sam presude vise medjunarodnih sudova, ICTY i ICJ o zlocinackim politikama srba i hrvata 90-ih, npr. presuda dariju kordicu je druga po tezini, odmah nakon one za genocid u srebrenici. to je prva presuda za etnicko ciscenje. i nakon toga sam usla u uzrok visevjekovne mrznje srba i hrvata prema bosnjacima. prica bi bila dakle drugacije okrenuta samo u slucaju da i ti mozes parafrazirat slicne presude o bosanskoj politici, ili ako hoces alijinoj prema srbima i hrvatima, sto je u principu nemoguce. ali eto zivi u svojoj iluziji.
Last edited by ella.ella on 16/10/2010 23:58, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#84 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by StupskaBitanga »

PasoDzigera007 wrote:

gdine ako ne znate i Tuđiman i Sloba i Alija su dio iste ekipe tj iste momčadi
i taj embargo i rat sve je to dogovoreno smišljeno izrežirano kao u nekom filmu
da je alija ostao živ još bar pola godine sigurno bi završio u zatvorui na haškoj optužnici
ne želim ga izjenačavati sa karadžićem i mladićem al nije baš neko nevinašce
dobro znam kako se i na koji način narod borio i na kraju dobro znam kako je kada osobi kojoj je život uništen radi gluposti.
I najžalosnije je kada se osoba koja je stala na ovaj branik pojavi tim Alinim nasljednicima u ostvarenju prava ostane kratkih rukava. Zbog koga? Zbog onih koji su švercovali humanitarnu i skrivali se po trezoorima Narodne banke
Nemojte demagogije ta demagogija samo pali kod nana i deda kojima je alija i danas dan heroj.
kamen spoticanja

#85 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

osa wrote:
kao da čitam uradak nekog ortodoksnog srpskog ili hrvatskog nacionalista, naravno priča bi bila nešto drukčije okrenuta, ali u pricipu ista....
Bernard Henry Levy "ljiljan i pepeo"
str.367
"28.septembar
Predsjednik Tudjman,u intervjuu za list Figaro,tokom svog boravka u Parizu: "Mi smo prihvatili zadatak koji nam je Europa povjerila-europizirati bosanske muslimane da bi se oni sto vise integrirali u europsku civilizaciju".Jasno Bosanci su divljaci;Hrvati bedem Zapada; i stvarno sam imao jak razlog zasto sam se,na pocetku ovog rata,drzao dalje od Tudjmana i njegovog prikrivenog fasizma.Vise nego ikad Sarajevo mora racunati na svoje sopstvene snage"

dakle kad kontekstualiziras mitteranda,majora i cijelu civiliziranu prostitutku europu shvatis koliko smo imali nafake pa prezivjeli :wink:
ella.ella

#86 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ella.ella »

kamen spoticanja wrote:
osa wrote:
Jasno Bosanci su divljaci;Hrvati bedem Zapada; i stvarno sam imao jak razlog zasto sam se,na pocetku ovog rata,drzao dalje od Tudjmana i njegovog prikrivenog fasizma.Vise nego ikad Sarajevo mora racunati na svoje sopstvene snage"
neki bi rado pricu preokrenuli, ali ne ide...jer historija nije ringispil.
NightSkyWalker

#87 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

StupskaBitanga wrote: gdine ako ne znate i Tuđiman i Sloba i Alija su dio iste ekipe tj iste momčadi
da je alija ostao živ još bar pola godine sigurno bi završio u zatvorui na haškoj optužnici
Ovakvo relativizovanje agresije, sapiranje odgovornosti Hrvatske i Srbije za agresiju, i zamjena teza, najvise odgovara onima koji su pocinili masovne zlocine i htjeli da podijele BiH, jer ovako mogu komotno reci -svu su isti!

Alija ne bi zavrsio u Hagu jer braniti se nije zlocin!

P.S. bitango, sta ces sledece reci, mozda da su na Kapiji postavljene lutke i da su Markale izrezirane?
kamen spoticanja

#88 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

ella.ella wrote:
kamen spoticanja wrote:
osa wrote:
Jasno Bosanci su divljaci;Hrvati bedem Zapada; i stvarno sam imao jak razlog zasto sam se,na pocetku ovog rata,drzao dalje od Tudjmana i njegovog prikrivenog fasizma.Vise nego ikad Sarajevo mora racunati na svoje sopstvene snage"
neki bi rado pricu preokrenuli, ali ne ide...jer historija nije ringispil.
dobro u sustini sta zna najjaci francuski filozof modernog doba...gojko susak je vjerodostojniji i mjerodavniji izvor...sic
ultima_palabra

#89 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ultima_palabra »

Hvala mu što je spriječio revanšizam i masovne zločine Bošnjaka nad Srbima i Hrvatima - egzekutora bi se našlo.
Ovo ostalo - duplo golo... jadno je kad vidim neke političare kad se svađaju ko je od njih više na Alijinom putu :-)
StupskaBitanga

#90 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by StupskaBitanga »

NightSkyWalker wrote:
StupskaBitanga wrote: gdine ako ne znate i Tuđiman i Sloba i Alija su dio iste ekipe tj iste momčadi
Ovakvo relativizovanje agresije, sapiranje odgovornosti Hrvatske i Srbije za agresiju, i zamjena teza, najvise odgovara onima koji su pocinili masovne zlocine i htjeli da podijele BiH, jer ovako mogu komotno reci -svu su isti!

Alija ne bi zavrsio u Hagu jer braniti se nije zlocin!

P.S. bitango, sta ces sledece reci, mozda da su na Kapiji postavljene lutke i da su Markale izrezirane?
ne znam što trpaš riječi u moj usta jer vrlo dobro znamo ko je granatirao Sarajevo i ko ga je uništavao a sa druge strane znamo kome je to vrlodobro došlo
znaš kako kažu nekom rat nekom brat
PasoDzigera007

#91 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by PasoDzigera007 »

StupskaBitanga wrote:
PasoDzigera007 wrote:

gdine ako ne znate i Tuđiman i Sloba i Alija su dio iste ekipe tj iste momčadi
ne želim ga izjenačavati sa karadžićem i mladićem al nije baš neko nevinašce
dobro znam kako se i na koji način narod borio i na kraju dobro znam kako je kada osobi kojoj je život uništen radi gluposti.
I najžalosnije je kada se osoba koja je stala na ovaj branik pojavi tim Alinim nasljednicima u ostvarenju prava ostane kratkih rukava. Zbog koga? Zbog onih koji su švercovali humanitarnu i skrivali se po trezoorima Narodne banke
Nemojte demagogije ta demagogija samo pali kod nana i deda kojima je alija i danas dan heroj.
Ja nisam ni nana ,a ni kakav Djed,a Alija je za mene HEROJ! Porediti Aliju sa cetnikom Milosevicem i ustasom Tudjmanom govori vise o tebi,Alija nije ni sa kim sjedio i prekrajo u kakvim granicama treba da bude Bosna,to su radili ovi smradovi zar ne? crtali granice. Za Alijom nije bila nikakva potjernica ,kao za ostalim,a bilo je mnogo vremena poslije rata ,zar ne? ALIJA BIO I OSTAO HEROJ! KOJI JE BOSNI VRATIO DRZAVNOST OCUVAO BOSNU U NJENIM GRANICAMA. puknite dusmani!
NightSkyWalker

#92 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

Reci da je sve bilo izrezirano je ono sto dusmani jedva cekaju da cuju od nas. Jer mi na taj nacin njih oslobadjamo odgovornosti i govorimo da su svi bili isti!

Karadzic kaze da su markale izrezirane, a neki kazu da je cijeli rat bio izreziran. Hmmm
StupskaBitanga

#93 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by StupskaBitanga »

PasoDzigera007 wrote:Ja nisam ni nana ,a ni kakav Djed,a Alija je za mene HEROJ! Porediti Aliju sa cetnikom Milosevicem i ustasom Tudjmanom govori vise o tebi,Alija nije ni sa kim sjedio i prekrajo u kakvim granicama treba da bude Bosna,to su radili ovi smradovi zar ne? crtali granice. Za Alijom nije bila nikakva potjernica ,kao za ostalim,a bilo je mnogo vremena poslije rata ,zar ne? ALIJA BIO I OSTAO HEROJ! KOJI JE BOSNI VRATIO DRZAVNOST OCUVAO BOSNU U NJENIM GRANICAMA. puknite dusmani!
Alija nije prekrajao granice hahahahahahahaha
za koju teritoriju je Vogošća ,Ilidža Ilijaš trampovani??? (zajedno sa stanovništvom)
Nije Alija očuvao Bosnu u njeniim granicama već mladići i djevojke u jaknama patikama i improviziranim puškama
NightSkyWalker

#94 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

yyy_yyy wrote:
NightSkyWalker wrote:Uprkos cinjenici da je protiv bosnjaka sve radjeno, da su ubijani, silovani, rusene im svetinje, protjerivani..., Alija nikada nije uzvratio istom mjerom i nije se svetio. Naprotiv, Alija i njegova armija su stitili nebosnjake i njihove svetinje. Tako je na najbolji moguci nacin osvjetlao obraz bosnjaka kao europskih muslimana.

A zasto onda danas osudjuju borce armije BiH i zasto je Rasim Delic optuzen?

Zasto on nije sudio svojim borcima za krsenje Zenevske konvencije,

zasto nije uveo red do svakog vojnika u armiji i da ni jedna dlaka sa glave ne smije faliti ni jednom civilu i zarobljeniku?
:roll: :roll:
Zlocini se mogu pociniti i u odbrani. medjutim, nasa armija nije vrsila masovne/planske zlocine, vec su ih pocinili pojedini vojnici nad pojedinim nebosnjacima.

Nekim borcima jeste sudjeno, a nekima nije na zalost. Kada je sudjeno partizanima za zlocine koje su pocinili?

Je li ti stvarno mislis da je Alija mogao svakom vojniku i svakoj budali sapnuti pamet na uho? Je li ti stvarno mislis da je u opstem haosu i beznadju u kojem smo se nasli Alija mogao kontrolisati svakog covjeka?
NightSkyWalker

#95 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

StupskaBitanga wrote: Nije Alija očuvao Bosnu u njeniim granicama već mladići i djevojke u jaknama patikama i improviziranim puškama
Alija je bio vrhovni komandant tih vojnika koji su herojski branili nasu zemlju! Svako je imao svoju ulogu; armija sa puskom, a Alija diplomatski/politicki.

Ti kazes da je sve bilo izrezirano. Hmmm Jesi li cuo Karadzica kada kaze da su Markale izrezirane i sta mislis o tome? Slazes li se sa njime?
ella.ella

#96 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by ella.ella »

yyy_yyy wrote:
NightSkyWalker wrote:Uprkos cinjenici da je protiv bosnjaka sve radjeno, da su ubijani, silovani, rusene im svetinje, protjerivani..., Alija nikada nije uzvratio istom mjerom i nije se svetio. Naprotiv, Alija i njegova armija su stitili nebosnjake i njihove svetinje. Tako je na najbolji moguci nacin osvjetlao obraz bosnjaka kao europskih muslimana.

A zasto onda danas osudjuju borce armije BiH i zasto je Rasim Delic optuzen? Zasto on nije sudio svojim borcima za krsenje Zenevske konvencije, zasto nije uveo red do svakog vojnika u armiji i da ni jedna dlaka sa glave ne smije faliti ni jednom civilu i zarobljeniku?
prvo treba razjasnit dvije cinjenice. srpska i hrvatska politika, a politika je izraz volje kolektiviteta, je osudjena za najteze zlocine definisane u medjunarodnom pravu. bosanska politika nije ni optuzena, a kamoli osudjena za bilo kakav zlocin odnosno udruzeni zlocinacki poduhvat protiv nekog drugog naroda.

medjutim druga cinjenica je strategija sudjena za ratne zlocine (usvojena u BiH pod pokroviteljstvom Haga) koja zlocine ne tretira ni po hronologiji ni po tezini, nego u skladu sa svetim trojstvom u bih, a to je da se obradjuje isti broj predmeta za sva tri naroda, bez obzira na tezinu, koji su bitni za taj narod, kako bi (kako strategija kaze) narodi osjetili ravnopravni u odnosu na pravosudje. to znaci da se recimo srbima sudi za genocid, jer je to najtezi zlocin bitan za bosnjake, hrvatima za etnicko ciscenje, a bosnjacima za krsenje zenevskih konvencija, jer su to najtezi zlocini u pojednim narodima. ili s druge strane imas npr. kordica osudjenog za etnicko ciscenje usmjereno protiv cijelog naroda na odredjenom podrucju (sto je podrazumijevalo vise tacaka za zlocine protiv covjecnosti) i rasima osudjenog za nekaznjavanje okrutnog postupanja protiv 12 srpskih zarobljenika. ali bez obzira i na uplitanje politike, i na ovakvo tretiranje zlocina, hag i sud bih su iza sebe ostavili bogatu faktografiju koja je trajni bedem protiv zaborava i izvrtanja cinjenica.
kamen spoticanja

#97 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

StupskaBitanga wrote:
PasoDzigera007 wrote:Ja nisam ni nana ,a ni kakav Djed,a Alija je za mene HEROJ! Porediti Aliju sa cetnikom Milosevicem i ustasom Tudjmanom govori vise o tebi,Alija nije ni sa kim sjedio i prekrajo u kakvim granicama treba da bude Bosna,to su radili ovi smradovi zar ne? crtali granice. Za Alijom nije bila nikakva potjernica ,kao za ostalim,a bilo je mnogo vremena poslije rata ,zar ne? ALIJA BIO I OSTAO HEROJ! KOJI JE BOSNI VRATIO DRZAVNOST OCUVAO BOSNU U NJENIM GRANICAMA. puknite dusmani!
za koju teritoriju je Vogošća ,Ilidža Ilijaš trampovani??? (zajedno sa stanovništvom)
Nije Alija očuvao Bosnu u njeniim granicama već mladići i djevojke u jaknama patikama i improviziranim puškama
Armija BiH je ocuvala Bosnu u njenim avnojevskim granicama...cije je vrhovni komadant bio ? nagradno pitanje za 100 markica...
NightSkyWalker

#98 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by NightSkyWalker »

kamen spoticanja wrote:
StupskaBitanga wrote:
Armija BiH je ocuvala Bosnu u njenim avnojevskim granicama...cije je vrhovni komadant bio ? nagradno pitanje za 100 markica...
e i ti ga sad ubode u sridu. :thumbup:
StupskaBitanga

#99 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

Post by StupskaBitanga »

NightSkyWalker wrote:
StupskaBitanga wrote: Nije Alija očuvao Bosnu u njeniim granicama već mladići i djevojke u jaknama patikama i improviziranim puškama
Alija je bio vrhovni komandant tih vojnika koji su herojski branili nasu zemlju! Svako je imao svoju ulogu; armija sa puskom, a Alija diplomatski/politicki.

Ti kazes da je sve bilo izrezirano. Hmmm Jesi li cuo Karadzica kada kaze da su Markale izrezirane i sta mislis o tome? Slazes li se sa njime?
kakvu je diplomatiju vodio on i Hare vidimo i sami rezultat čak je i Hare priznao da je ono što je potpisano više neodrživo i nemoguce u praksi
Karadžić je sam priznao da je bio izvršilac i nažalost te grozote koje su on i Ratko sa majkom Biljanom P. radili po SA nikada neće biti sankcionisani. Karadžić će kao i Sloba misteriozno madrknuti u Haggu a Mladić će i prije Hagga nestati sa lica zemlje
Zašto zato što je bolje da su 2m ispod jer je tajna zvana raspad juge otišla zajedno s njima
kamen spoticanja

#100 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje

StupskaBitanga wrote:
NightSkyWalker wrote:

kakvu je diplomatiju vodio on i Hare vidimo i sami rezultat čak je i Hare priznao da je ono što je potpisano više neodrživo i nemoguce u praksi
Karadžić je sam priznao da je bio izvršilac i nažalost te grozote koje su on i Ratko sa majkom Biljanom P. radili po SA nikada neće biti sankcionisani. Karadžić će kao i Sloba misteriozno madrknuti u Haggu a Mladić će i prije Hagga nestati sa lica zemlje
Zašto zato što je bolje da su 2m ispod jer je tajna zvana raspad juge otišla zajedno s njima
ah teorije zavjere...u reziji Alije Izetbegovica... :-) ovakav pristup jos nisam cuo kad se govori o rahmetliji...a svasta sam cuo
Locked