Evo vazdan nekakvih analiticara koji tvrde kako je Alija mogao vise i sl. a niko nije odgovorio na moj post i tvrdnju da nema te face u svjetskim razmjerama koja je u stanju na svoju stranu pridobiti i SAD i Iran

. Dame i gospodo to je plafon vanjske politike i dokazite suprotno ako mozete. Nisu odnosi SAD-a i Irana ni tada bili puno bolji nego danas pa ipak je to nas Alija uspio da poveze na slucaju Bosna i Hercegovina. Druga bitna stvar oko koje se dosta forumasa vrti su "zlatne kasike", sto se mene tice moja kasika jeste zlatna i kad to kazem pod time podrazumijevam da sam uspio nakon cetiri godine ucesca u ratu zavrsiti fakultet, imam zenu i djecu, kucu, naucio sam jedan svjetski jezik i sve to bez ikoga u ministrastvu, nekoj stranci i sl., druim rijecima, malo sam dig'o guzicu i nisam cekao da mi razvaljena drzava sve ovo sto imam obezbijedi - nako! A sto se tice "rata nece biti", pretpostavljam da to najvise kritikuju isti ljudi koji danas zamjeraju Silajdzicu sto je previse tvrd i "radikalan". Niko nece posteno da prizna da bi ga danas 10x vise kleli da je rek'o: "narode, oruzje u ruke", krivili bi ga za izazivanje rata u idilicnoj BiH gdje je komsija uvijek bio svetinja a onda je on to sve pokvario. Licemjerno, zar ne!?! Na koncu, VRS je pocinila tolike odvratnosti na celu sa svojim Radovanom i Ratkom ali necete cuti lose rijeci o njima ni od jednog Srbina kad bi im poteg'o zdrav zub iz glave. Pitam se zasto se onda razmecete u ovim odvratnostima koje pisete o Aliji osim ako niste zamaskirani asistenti iz tima odbrane dr.Dabica!