"Alfie" sindrom?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Zadig

Post by Zadig »

ja sam mislila de alfie Very Happy nije musko Very Happy tj, ne mora biti Very Happy
Znamo mi na sta si ti mislila

ccc.

:D
anais_nin

Post by anais_nin »

bug wrote:
anais_nin wrote:
beta vulgaris wrote: Hm, znaci li to da su zene "povodnije" od muskaraca?
u prosjeku ja bih rekla DA....mislim opasna generalizacija, ali u biti mislim da je lakse pronaci takvu zenu nego takvog muskarca :D
ja sam mislila de alfie :D nije musko :D tj, ne mora biti :D
pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama :D
Zadig

Post by Zadig »

pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama Very Happy
Jope alfi kriv sto ima posla s ovcama

Image

:D
bug

Post by bug »

anais_nin wrote:pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama :D
ovo nije istina :D sto sam starija :D sve sam vise uvjerena u to :D
ali dobro :D alfie je po defaultu :D musko :D
Last edited by bug on 20/07/2005 11:09, edited 1 time in total.
Zadig

Post by Zadig »

Evo sta alfi hoce od zenskih ovcica zrtava ljubavi

Image

:D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

bug wrote:
anais_nin wrote:pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama :D
ovo nije istina :D sto sam starija :D sve sam vise uvjerena u to :D
ali dobro :D alfie je po defaultu :D musko :D
ja rekoh u PROSJEKU....ne znaci da su SVE zene povodljivije, ni da NEMA muskaraca koji su povodljivi....mislim da u biti skoro svi tezimo ka ljubavi, zene NEKAD malo zesce nego muskarci, pa ih to cini podobnim ovcicama :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ja kontam ovo nesto o meni...nevermajnd... :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Alfons Kauders wrote:ja kontam ovo nesto o meni...nevermajnd... :D
a moglo bi biti, nikad se ne zna :lol: :D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

anais wrote:s jedne strane sam zesca liberala ono zivi svoj zivot, ko sam ja da ti pricam sta tebe cini sretnim, ali mi ih nekad zao, jer imam osjecaj da je to patolosko zavodjenje samo brza igra da se prikrije nedostatak ljubavi u zivotu...da se oni u biti toliko boje toga da ne daj Boze neka zena njih ne ostavi da se uvijek pobrinu da oni prvi ostavljaju...jedino sto mi smeta u toj jednacini je trag slomljenih srca koje ostaje iza njih, stvaraju nered u ostatku populacije koja nije zainteresirana za povrsne avanturice, ostavljaju iza sebe povrijedjene osobe koje se onda "iskale" na sljedecoj osobi suprotnog pola koja sretnu i tako ukrug
slozio bih se s ovim :)...ko smo mi da govorimo sta je ispravno, a sta ne? (u ovom sluchaju......mada, mora se naglasiti da ima apsolutno ispravnih i apsolutno neispravnih ponasanja :D)
ako Alfie hoce da zivi na taj nacin svoj zivot-bujrum :D (nek' radi sta hoce-sve dok ne krsi zakone :D )...
Meni "ih" nije zao uopste (niti im zavidim, niti bih htio biti kao oni-niti ih osudjujem sto oni nece da budu kao ja :D) , jer bi to znacilo uporedjivanje s nekim "dobrim/boljim" nacinom zivota kojim "mi" (koji nismo alfie) zivimo-sto znaci da po definiciji postavljamo "nas nacin zivota" kao nesto normalnije nego "njihov" nacin sto je opet apsulotno tacno s moje tacke gledista i apsolutno netacno s alfijeve tacke :D:D....Sto znaci da imamo dvije istine :D:D - tj. sve je relativno, moj Alberte :D
Zao mi je slomljenih srca iza Alfija (i muskih i zenskih), ali tako je to...Dok je ovaca, bice i shishanja....Dok je takve "hrane" bice i Alfija....

Koliko se sjecam filma (a poodavno sam ga gledao :D) - Alfi zavrsi na kraju sam - kako bi vecina nas "ne-Alfija" "htjela" i ocekivala-tj. zavrsi sam i ostavljen od svih tih zena. Tako da se ne moze reci da i te zene (u filmu) nisu nesto "naucile"-malo su "skuplje" platile skolu, ali na duze staze su bolje "prosle" (s "nase" tacke gledista :D )....
Ali mozda Alfi i ne tezi stalnoj "ljubavi" - mozda je njegovo zadovoljstvo u "osvajanju"? Mozda kad zavrsi "osvajanje" gubi interes za sve drugo izuzev za novo osvajanje? Mozda on ima drugacije vidjenje od naseg-tako da je mozda pravi Alfi zadovoljan kad je sam i mozda je spreman na to?
Mada ima i raznih vrsta Alfija :D....I kad bismo im uspjeli izdefinisati psiholoski profil - zasluzujemo, u najmanju ruku Nobelovu nagradu! :lol::lol:
Haj' ti znaj odakle udara, draga Kristina :lol::lol:
Sto ljudi, dvjesto cudi :)

Pade mi nesto na pamet sto sam cuo nekad davno :)....
Pricha mi koleginica :)-kako je njen pradjed imao dvije zene citav zivot :-):D...Jednu vjencanu i jednu nevjencanu...One su znale jedna za drugu (i nisu se podnosile :D ) i imao je djecu s obje i obje je izdrzavao i sve u istom selu i citavo selo je znalo, naravno :D:D....
Da li ih je obje volio? Ne znam... Vjerujem da na neki nacin jeste...Da li su one njega voljele...vjerujem da jesu (bar koleginica tvrdi za svoju prababu da jeste...)...Da li je ovu drugu zenu volio (koleginica kaze da je govorio prababi da voli i tu drugu zenu i da ne moze pustiti nijednu :D)...
Da li je ova druga zena bila ekonomski ovisna o njemu? Vjerovatno jeste...Da li ju je bilo sramota tako zivjeti u ono doba? Pretpostavljam da jeste...da li je to bilo gore nego ekonomska ovisnost-meni se cini da jeste....ali, eto pristala je da provede zivot tako....
Eto, ovaj Alfi prozivi citav zivot tako-koleginica kaze da je umro sretan i da se nije nikad pokajao.....Prababi je bilo tesko citav zivot, mogu zamisliti-ali sad je svejedno sve gotovo....

Sta je poenta price? :D
Nista-samo da ima raznoraznih sudbina i da je zivot razgranato drvo.... :lol::lol:
rei

Post by rei »

a elaborataaaa :lol:

alfi se rimuje sa lafina , obicna lafina, i ko voli folirante i lafinu
njihov izbor :wink:
digger

Post by digger »

beta vulgaris wrote:nisu vam alfijevci krivi ako se vi same zajebete pa nasjednete.
zene nisu glupe, znaju one sta ih ceka sa takvima, ali im opet SLJEPO idu u zagrljaj...

A poslje u plac

uostalom, nemoras biti DJUBRE da bi bio "dobar" zenskaros, ali je problem u tome sto "djubre" vise treba pokupi od "fer" zavodnika...

Djubre laze, obecava kule i gradove, lako kaze volim te, zene pobudale i osljepe preko noci.

"fer" zavodnik ne pominje ljubav, stalno koci u smislu pa nemojmo ovakav odnos da imamo, pa hajmo lagano, zeleci da ostvari vise "ljubavnicke" veze nego klasicne sa drzam za rucice i predstavljanje mamama....
Eto, kada bi ti zamjenila rodove, tj. "ona" sa "on," dobila bi iste rezultate.

Kako god da ima alfija, ni zemske bas nisu cvjecke. Imajuci u vidu da su muski na nizoj emocionalnoj razini kada je u pitanju susret suprotnih polova, vi zenske vec tu imate prednost jer znate sta se krije iz grma. I opet nasjedate.

A mi, ko sirocici, kada uletimo u emocionalne vode pa nas zenske prevodu zedne kada hoce i kako hoce, ne da smo izgubljeni nego postajemo emocionalne ruine.

Ukratko, ovo "cuts both ways." Ima i zenskih i muskih djubradi, phony osoba, prevrtljivaca svake vrste, koketa, sharmera, supljana, i svega ostalog.

Eh, lijepo, dobro doba kada su roditelji birali, barova nije bilo ili se nije u njih islo....Jedino ih krivim sto su nas plasili sa slijepocom zbog onanisanja :)
black

Post by black »

sad me ba shuhva pravo uzela nakon citanja ovih postova :shock: nekako se dosta nadjoh oko ove price o Alfiu..slomljena srca...zene..bla bla..a ja uvijek na kraju sam... :roll: :D :D :D
Bosanac sa dna kace

#38 Re: "Alfie" sindrom?

Post by Bosanac sa dna kace »

anais_nin wrote: u ovom slucaju film je bio o muskarcu ali sam veoma svjesna cinjenice da postoji takve osobe i zenskog roda....tako da me interesuje vase misljenje o "Alfie"-ijama u muskog i zenskog roda :D
Ma poznajem ti ja jednu tu Alfinu....
A upozno sam i jednog Alfina, koji je hedonista zesci, samo gleda na svoj cejf, da izivnete fata sve i muskarce i zene , tako da ga ja zaobilazim u velikom krugu!
anais_nin

Post by anais_nin »

black wrote:sad me ba shuhva pravo uzela nakon citanja ovih postova :shock: nekako se dosta nadjoh oko ove price o Alfiu..slomljena srca...zene..bla bla..a ja uvijek na kraju sam... :roll: :D :D :D
nemoj vise plakacu :D
black

Post by black »

anais_nin..hajde manje ces pishkiti.. :D :D :roll: :D :D
sojka

Post by sojka »

Nalazim paralelu sa Don Juan de Marcom.

Sve je to svakako onako kako ne treba. Optuzuju se zene, optuzuju muskarci. Mislim po meni sve jako nezdrava i negativna klima.

Ne poznajem nijedan takav lik, to su sve samo inscenirane filmske sanje.
manijak1

Post by manijak1 »

Jel se smiju začatavat' teme ????? :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Alfi je u filmu simbol covjeka koji zivi zivot do "balcaka" sto bi mi Bosanci rekli i to zato sto je to njegov izbor.
Da li bih ja zivjela takav zivot- NE.
Da li poznajem ljude koji tako zive-DA.
Njihov je moto obicno da je zivot previse kratak da bi se vrijeme gubilo na trivijalne stvari kao: posao :roll:, brak...ukratko sve sto covjeka veze za jedno mjesto. Neki od nas to mogu da izaberu, jer je u skladu sa njihovom prirodom, dok drugi traze stabilnost u zivotu, sigurnost da cu i sutra biti tu i imati ono sto trebam. Dakle zavisi od osobe i karaktera iste.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Sve zavisi od sredine :oops: jer ako je ista tijesna :D :D znači Alfie je bijesna :? :D .
Pojma ne znam o čemu se radi ali se zakuhalo. :D
sojka

Post by sojka »

Lucy01 wrote:Alfi je u filmu simbol covjeka koji zivi zivot do "balcaka" sto bi mi Bosanci rekli i to zato sto je to njegov izbor.
Da li bih ja zivjela takav zivot- NE.
Da li poznajem ljude koji tako zive-DA.
Njihov je moto obicno da je zivot previse kratak da bi se vrijeme gubilo na trivijalne stvari kao: posao :roll:, brak...ukratko sve sto covjeka veze za jedno mjesto. Neki od nas to mogu da izaberu, jer je u skladu sa njihovom prirodom, dok drugi traze stabilnost u zivotu, sigurnost da cu i sutra biti tu i imati ono sto trebam. Dakle zavisi od osobe i karaktera iste.
Porodica je centar svega, nazalost vrlo ih je malo onako po uzoru.
anais_nin

Post by anais_nin »

black wrote:anais_nin..hajde manje ces pishkiti.. :D :D :roll: :D :D
hmmmm pa kad si tako iskreno zabrinut za stanje mog mjehura mogla bih otplakat koju :lol: :D

sojka, ne mislim da su to izmisljotine koje mozemo gledati samo na filmskom platnu, ja stvarno poznajem takve ljude, dosta njih malo blaze verzije alfie-ija, i jso par njih malo "gorih" :lol: :D

a je li mislite da svi imamo potencijal u sebi da postanemo alfie? ili da li imamo neke faze u zivotu kad se ponasamo kao "alfie"? samo eto vecina na kraju izabere neku stabilnost, neki normalniji zivot, ili jednostavno ljubav :D
sojka

Post by sojka »

Anais, ne poznajem. I dalje mislim da su to sanje i price...lovacke...a mit je oduvijek bio jaci nego cinjenice.

Poznato ti je sigurno kako se veoma lako izvrnu, po potrebi naraFski.;)

Pravog Alfija ili Don Juana jos nisam srela, sve vruc vazduh.;)
anais_nin

Post by anais_nin »

sojka wrote: Pravog Alfija ili Don Juana jos nisam srela
mozda ti je i bolje :D
sojka

Post by sojka »

Mozda. :D
Post Reply