Znamo mi na sta si ti mislilaja sam mislila de alfie Very Happy nije musko Very Happy tj, ne mora biti Very Happy
ccc.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenamabug wrote:ja sam mislila de alfieanais_nin wrote:u prosjeku ja bih rekla DA....mislim opasna generalizacija, ali u biti mislim da je lakse pronaci takvu zenu nego takvog muskarcabeta vulgaris wrote: Hm, znaci li to da su zene "povodnije" od muskaraca?nije musko
tj, ne mora biti
Jope alfi kriv sto ima posla s ovcamapa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama Very Happy

ovo nije istinaanais_nin wrote:pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenama
ja rekoh u PROSJEKU....ne znaci da su SVE zene povodljivije, ni da NEMA muskaraca koji su povodljivi....mislim da u biti skoro svi tezimo ka ljubavi, zene NEKAD malo zesce nego muskarci, pa ih to cini podobnim ovcicamabug wrote:ovo nije istinaanais_nin wrote:pa naravno da ne mora biti, ja od pocetka naglasavam Alfie bilo muskog bilo zensko roda....nego je do sada konstatacija bila, da je Alfie-iju muskog roda lakse naci zrtve jer je lakse naci zrtvenu jagnjad zeljnu ljubavi medju zenamasto sam starija
sve sam vise uvjerena u to
ali dobroalfie je po defaultu
musko
slozio bih se s ovimanais wrote:s jedne strane sam zesca liberala ono zivi svoj zivot, ko sam ja da ti pricam sta tebe cini sretnim, ali mi ih nekad zao, jer imam osjecaj da je to patolosko zavodjenje samo brza igra da se prikrije nedostatak ljubavi u zivotu...da se oni u biti toliko boje toga da ne daj Boze neka zena njih ne ostavi da se uvijek pobrinu da oni prvi ostavljaju...jedino sto mi smeta u toj jednacini je trag slomljenih srca koje ostaje iza njih, stvaraju nered u ostatku populacije koja nije zainteresirana za povrsne avanturice, ostavljaju iza sebe povrijedjene osobe koje se onda "iskale" na sljedecoj osobi suprotnog pola koja sretnu i tako ukrug
Eto, kada bi ti zamjenila rodove, tj. "ona" sa "on," dobila bi iste rezultate.beta vulgaris wrote:nisu vam alfijevci krivi ako se vi same zajebete pa nasjednete.
zene nisu glupe, znaju one sta ih ceka sa takvima, ali im opet SLJEPO idu u zagrljaj...
A poslje u plac
uostalom, nemoras biti DJUBRE da bi bio "dobar" zenskaros, ali je problem u tome sto "djubre" vise treba pokupi od "fer" zavodnika...
Djubre laze, obecava kule i gradove, lako kaze volim te, zene pobudale i osljepe preko noci.
"fer" zavodnik ne pominje ljubav, stalno koci u smislu pa nemojmo ovakav odnos da imamo, pa hajmo lagano, zeleci da ostvari vise "ljubavnicke" veze nego klasicne sa drzam za rucice i predstavljanje mamama....
Ma poznajem ti ja jednu tu Alfinu....anais_nin wrote: u ovom slucaju film je bio o muskarcu ali sam veoma svjesna cinjenice da postoji takve osobe i zenskog roda....tako da me interesuje vase misljenje o "Alfie"-ijama u muskog i zenskog roda
Porodica je centar svega, nazalost vrlo ih je malo onako po uzoru.Lucy01 wrote:Alfi je u filmu simbol covjeka koji zivi zivot do "balcaka" sto bi mi Bosanci rekli i to zato sto je to njegov izbor.
Da li bih ja zivjela takav zivot- NE.
Da li poznajem ljude koji tako zive-DA.
Njihov je moto obicno da je zivot previse kratak da bi se vrijeme gubilo na trivijalne stvari kao: posao, brak...ukratko sve sto covjeka veze za jedno mjesto. Neki od nas to mogu da izaberu, jer je u skladu sa njihovom prirodom, dok drugi traze stabilnost u zivotu, sigurnost da cu i sutra biti tu i imati ono sto trebam. Dakle zavisi od osobe i karaktera iste.
hmmmm pa kad si tako iskreno zabrinut za stanje mog mjehura mogla bih otplakat kojublack wrote:anais_nin..hajde manje ces pishkiti..![]()
![]()
![]()
![]()