Alfi u sustini vise ne postoji, i sve manje ima ovih koji bar malo lice na "alfija".
Danasnji alfi koji zivi u materijalnnom svijetu nazalost nemoze da pokupi toliko dobrih koka ako nije dobro situiran.
Bitno je da ima i vrijeme i novac, pa tek onda "izgled i talenat". Samo izled i talenat ce mu pomoci da kupi pijane grobove po barovima.
Vrijeme i novac mu donose nesto sto se zove "conveniance" (ne znam na nasem kako se kaze, a ako sam pogresno spolovo, izvinjavam se) sto u dananjsem "fast pace" svijetu je veeelika prednost.
Alfi kako lik iz filma predstavlja romanticno sjecanje na neka stara vremena romanticara i latino ljubavnika u veneciji sa ruzom iza suha i boteljom dobrog vina.
No, da odgovorim na pitanje. Danjasnja verijza alfija ima slobodnog vremena i love. Jedna od sigurnih navlakusa je ajmo u bec na kafu, vikend u veneciji (govorim o zapadu ne o balkanu), ajmo na izlet mojim porseom, ajmo u najbolji restoran na svijetu i tako dalje...Svakog vikenda moze druga "sponzorusa" a ako ima malo kordinacije frajer, moze ih imati po 3-4 konstantno.
Znam licno tipa koji ima 3 koke stalno, ali ih debelo finansira, jednoj je i dao karticu (sa limitom)
Ovi pravi zavodnici i romanticari nazalost danas i ne stignu da operisu kako valja jer:
koke sve vise zanima samo LOVA i "udobnost", jebo romantiku, sta ce joj pjesnik kad je nemoze ni u dobar stan odvest, nemoze sa njim na vikend nidje otici...Nema se vremena za toga.
ima dosta sponzora koji su spremni da ulaze u takve odnose sa takivm zenama i to je to....
Svojevremeno sam radio u jednom baru i ovo je moje licno iskustvo i misljenje.
Vidio sam kako 100000 puta ruzniji i gluplji frajeri pokupe trebe ispred nosa romanticarima, pjesnicima, slikarima, umjetnicima, pravim zavodnicima....
Ali ova prva grupa kupi skupi sampanjac, stavi butelju na sto i ceka....
Obucen nista extra, vidi se samo da ima love, ali sve bez stila, bez smeka, bez karaktera....
Pored njega na sanku stoji jedan "alfi", super obucen (sa vrlo malo para) sa nekim salom, pije casu vina ili piva, iz ociju mu izbija romanticizam, govori 4 jezika, vitak je....
LJepe zene ulaze u bar, gladaju ga sestrinskim pogledom, uzdahnu, i okrenu se prema ovom sa sampanjcem.
Ima i finih zena jos, nije sve izgubljeno za danasnje alfije, ali sve manje i manje i u kolicini koja ipak PUNO ManjA nego na filmu.