Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#7076 Re: Alfa Romeo
Kad sve to napravis na alfi skontas da ti fali dobar dio poda. I sta onda?
Ja se divim svim alfistima. Evo za vikend samo cirkuzili sa jednim jer mu je po ko zna koji put stala mezimica. A nema ni 160 hiljada na satu. Ustvari nema sta nema…
Ja se divim svim alfistima. Evo za vikend samo cirkuzili sa jednim jer mu je po ko zna koji put stala mezimica. A nema ni 160 hiljada na satu. Ustvari nema sta nema…
-
exampLe.
#7077 Re: Alfa Romeo
Ja se divim ljudima koji kontaju da se samo Alfa kvari, a ovamo BMW po kvarovima gori 2x i jos uz to skuplji 2x za odrzavanje.
Cuj skontas fali ti dobar dio poda, nije Golf.
Ako sam se nagledao istruhlih auta to je bio VW, pocevsi od Pola pa nadalje.
Kvare se i vozila VAG(ina) grupacije takodjer, imaju i oni vozila koja imaju trap slican Alfi al’ jbg to je Svabo napraviJo, to se ne kvari.
Cuj skontas fali ti dobar dio poda, nije Golf.
Ako sam se nagledao istruhlih auta to je bio VW, pocevsi od Pola pa nadalje.
Kvare se i vozila VAG(ina) grupacije takodjer, imaju i oni vozila koja imaju trap slican Alfi al’ jbg to je Svabo napraviJo, to se ne kvari.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7078 Re: Alfa Romeo
Dobro je sredio Alfu, pristojno skroz, preko 2000 KM je uložio, eto može se kupit za nekih 7900 KM koliko traži, korektnoJuka Jebach wrote: ↑28/07/2023 16:20
Nije los serijal, i covjek iskreno prica o vracanju kilometraze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7079 Re: Alfa Romeo
Dobro amare ne moras vazda biti kontras poboguEvolution_IV wrote: ↑30/07/2023 22:21 zamisli ulozis tolike pare i prilikom nezgode imas sigurnost golfa trice![]()
to apsolutno nije tacno da se svima svidja
- Kiki_Musampa
#7080 Re: Alfa Romeo
Ima odličan video na youtube od Zoki PH, sa Ljubom iz Splita,sakupljač BMW se mislim zove. Uglavnom, za ljubitelje auta finih stvari za čuti,al ono što bih izdvojio jeste: Kod starijih auta,svakog proizvodjača može doći do zamora materijala, i to ne možeš riješiti osim da sve zamijeniš, tako da sigurice nema niti kod jednog proizvođača. Čak i ako kupiš novo auto od 150000€, i misliš da si siguran,varaš se. Svi proizvođači imaju probleme, niti jedno ime nije "bulletproof".
Ja sam nakon skoro godinu imao prvi kvar prije neki dan,u nezgodnom momentu, ali ipak kvar gdje sam ostao kraj puta. Zahvaljujući odličnom čovjeku, Ljubiši iz Rogatice,kvar je brzo riješen. Isti kvar sam imao i na Astri,1.7 cdti,ISTI. Ako imaš neki ćejf,ispuni ga sebi,jbg.
Ja sam nakon skoro godinu imao prvi kvar prije neki dan,u nezgodnom momentu, ali ipak kvar gdje sam ostao kraj puta. Zahvaljujući odličnom čovjeku, Ljubiši iz Rogatice,kvar je brzo riješen. Isti kvar sam imao i na Astri,1.7 cdti,ISTI. Ako imaš neki ćejf,ispuni ga sebi,jbg.
-
citroen xm
#7081 Re: Alfa Romeo
Meni je nevjerovatno koliko se ljudi opterete pouzdanošću auta. Fascinantno mi je kada neko kaže da se sa autom starim 15 godina ne smije uputiti negdje dalje.
Pa druže ili održavaš auto ili voziš kantu za otpada, pa se zapitaj zašto voziš kantu. Svako auto se može pokvariti, čak i novo, zato i služi garancija.
Ovako uplatiš BIHAMK pomoć na putu za sitne pare i prst u uvo.
Ja imam kod bliže rodbine jednu Alfu kupljenu u ispodprosječnom stanju u koju se malo šta ulaže. I evo vozi se par godina, nikada nije stala. Jedan prijatelj ima 147, koja je kupljena u odličnom stanju, kaže pouzdanije auto odavno nije imao i znam da je tako jer tip nije u fazonu da se zamara tim i petlja u priči.
Kada bolje razmisliš, šta to na 147 ima toliko specifično što može zajebavati, a da nemaš na drugim autima. JTD motori dobri, mjenjači dobri, ostalo standardica sem prednjeg trapa sa duplim lafetama što ima i Audi iz tih godina i što jbg, može da se rasklima po našim cestama. Čuješ da kucka, zamjeniš i vozi dalje.
Ovako uplatiš BIHAMK pomoć na putu za sitne pare i prst u uvo.
Ja imam kod bliže rodbine jednu Alfu kupljenu u ispodprosječnom stanju u koju se malo šta ulaže. I evo vozi se par godina, nikada nije stala. Jedan prijatelj ima 147, koja je kupljena u odličnom stanju, kaže pouzdanije auto odavno nije imao i znam da je tako jer tip nije u fazonu da se zamara tim i petlja u priči.
Kada bolje razmisliš, šta to na 147 ima toliko specifično što može zajebavati, a da nemaš na drugim autima. JTD motori dobri, mjenjači dobri, ostalo standardica sem prednjeg trapa sa duplim lafetama što ima i Audi iz tih godina i što jbg, može da se rasklima po našim cestama. Čuješ da kucka, zamjeniš i vozi dalje.
-
Throttle
#7082 Re: Alfa Romeo
147ice vole korodirat oko zadnjeg tocka. Pragovi propali na vecini. Truhne iznutra, kao opeli svojevremeno, vjerovatno udje voda u prag. Druzim se s nekim alfistima i svi imaju problem, neki su rijesili a neki ce tek. Inace, pored toga nema nekih pretjeranih problema, 1.9jtdm 150KS ide fino i taman za to auto. Naprijed ta ramena znaju bit skupa al to mijenjas jednom il nijednom dok vozis auto, tako da nije ono da spada u godisnji servis, vise je to pukla prica nego sto je stvarni problem
-
Leon16v
#7083 Re: Alfa Romeo
Sve je to upravo "pukla" pričaThrottle wrote: ↑31/07/2023 11:41 147ice vole korodirat oko zadnjeg tocka. Pragovi propali na vecini. Truhne iznutra, kao opeli svojevremeno, vjerovatno udje voda u prag. Druzim se s nekim alfistima i svi imaju problem, neki su rijesili a neki ce tek. Inace, pored toga nema nekih pretjeranih problema, 1.9jtdm 150KS ide fino i taman za to auto. Naprijed ta ramena znaju bit skupa al to mijenjas jednom il nijednom dok vozis auto, tako da nije ono da spada u godisnji servis, vise je to pukla prica nego sto je stvarni problem
Vozio sam Megana 2, sa zlobnom pumpom visokog pritiska, koja se ljušti. Kad sam kupio auto, isprepadali me, odmah mi došlo da ga prodam i polupam. 3 i po godine ga vozio, bez problema sa tom zlom pumpom
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#7084 Re: Alfa Romeo
pa nije kontra, nego realno pricam_BataZiv_0809 wrote: ↑31/07/2023 09:29Dobro amare ne moras vazda biti kontras poboguEvolution_IV wrote: ↑30/07/2023 22:21 zamisli ulozis tolike pare i prilikom nezgode imas sigurnost golfa trice![]()
to apsolutno nije tacno da se svima svidja
- basicm
#7085 Re: Alfa Romeo
Nista, sutra svi po alfu da nabavimo. Da dokazemo dusmanima da lazu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7086 Re: Alfa Romeo
Ja uopste ne kontam poentu vasih postova na temi koja se bavi automobilima koje ocigledno ne volite i smatrate smecem. Znamo svi da vam de ne svidjaju, ne znam kome dokazujte iznova? Sebi ili nama? Ja na temu Toyota/Hjudaji/Kia ne bih usao, a kamoli pisao.
- kravamuzara
#7087 Re: Alfa Romeo
Eto vidis meni su sva auta zanimljiva, dodji sa kakvog god skulom i ja cu pregledati kakvo je i rado provozati_BataZiv_0809 wrote: ↑31/07/2023 13:42 Ja uopste ne kontam poentu vasih postova na temi koja se bavi automobilima koje ocigledno ne volite i smatrate smecem. Znamo svi da vam de ne svidjaju, ne znam kome dokazujte iznova? Sebi ili nama? Ja na temu Toyota/Hjudaji/Kia ne bih usao, a kamoli pisao.
- B6Redhell
#7088 Re: Alfa Romeo
kravamuzara wrote: ↑31/07/2023 13:59Eto vidis meni su sva auta zanimljiva, dodji sa kakvog god skulom i ja cu pregledati kakvo je i rado provozati_BataZiv_0809 wrote: ↑31/07/2023 13:42 Ja uopste ne kontam poentu vasih postova na temi koja se bavi automobilima koje ocigledno ne volite i smatrate smecem. Znamo svi da vam de ne svidjaju, ne znam kome dokazujte iznova? Sebi ili nama? Ja na temu Toyota/Hjudaji/Kia ne bih usao, a kamoli pisao.![]()
Meni mazde najmanje zanimljive. Ostalo moze proci.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#7089 Re: Alfa Romeo
meni je tako za seat i skodu 
- kravamuzara
#7090 Re: Alfa Romeo
Zato i nemas pojma od njihB6Redhell wrote: ↑31/07/2023 14:13kravamuzara wrote: ↑31/07/2023 13:59
Eto vidis meni su sva auta zanimljiva, dodji sa kakvog god skulom i ja cu pregledati kakvo je i rado provozati![]()
Meni mazde najmanje zanimljive. Ostalo moze proci.![]()
![]()
- Optimist
#7091 Re: Alfa Romeo
Kad ti nisu zanimljivi, sto onda seres kako ne valjalu?
I po njima i po Golfu?
-
NediM17
#7092 Re: Alfa Romeo
A mazGa i Suzuki moRe ?_BataZiv_0809 wrote: ↑31/07/2023 13:42 Ja uopste ne kontam poentu vasih postova na temi koja se bavi automobilima koje ocigledno ne volite i smatrate smecem. Znamo svi da vam de ne svidjaju, ne znam kome dokazujte iznova? Sebi ili nama? Ja na temu Toyota/Hjudaji/Kia ne bih usao, a kamoli pisao.
-
Throttle
#7093 Re: Alfa Romeo
Meni se alfe svidjaju al me uvijek bilo strah kupit
Nesto kontam, sve bi me snaslo od kvarova koji se spominju. Predrasude. Moje prvo auto zamalo bilo alfa 156 sw 1.9jtd 140KS. Prodala se 2 dana prije nego sto sam kupio korsu. 159ka 2.4jtdm mi je bila u nekom sirem izboru al nisam nasao nijednu da mi odgovara tada. Giuliu bih rado vozio.
Nesto kontam, sve bi me snaslo od kvarova koji se spominju. Predrasude. Moje prvo auto zamalo bilo alfa 156 sw 1.9jtd 140KS. Prodala se 2 dana prije nego sto sam kupio korsu. 159ka 2.4jtdm mi je bila u nekom sirem izboru al nisam nasao nijednu da mi odgovara tada. Giuliu bih rado vozio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7094 Re: Alfa Romeo
Ma meni su ti Japanci svi isti. Ima par modela koji su mi dobri, ali opcenito da se mene pita tj da samo ja na svijetu kupujem auta, propali bi brzoNediM17 wrote: ↑31/07/2023 14:43A mazGa i Suzuki moRe ?_BataZiv_0809 wrote: ↑31/07/2023 13:42 Ja uopste ne kontam poentu vasih postova na temi koja se bavi automobilima koje ocigledno ne volite i smatrate smecem. Znamo svi da vam de ne svidjaju, ne znam kome dokazujte iznova? Sebi ili nama? Ja na temu Toyota/Hjudaji/Kia ne bih usao, a kamoli pisao.![]()
No,sa druge strane kontam da svako ima svoj fazon i da nema smisla gurati ljudima prst u oko samo zato sto se meni njihov fazon ne svidja
- ZoomZoomKiwi
#7095 Re: Alfa Romeo
Ne može Japanac napraviti lijepo auto kao Talijan nikad, ali nikad.
Isto tako ne može Talijan napraviti kvalitetno auto kao Japanac nikad.
A Švabo ne može nijedno ni drugo kao oni.
Što se, pak, užitka u vožnji tiče, iliti Freude am Fahren, tu su neprikosnoveni BMW, Alfa i Mazda, ovo ostalo je sve od A do B.
Što se, pak, užitka u vožnji tiče, iliti Freude am Fahren, tu su neprikosnoveni BMW, Alfa i Mazda, ovo ostalo je sve od A do B.
- kabal1337
#7096 Re: Alfa Romeo
zato svabo zna nabolje upakovat da prevari i pare izmuze 
-
Seawolf
#7097 Re: Alfa Romeo
Da cijena nije problem, odnosno uz pretpostavku da možeš dobiti bez plaćanja, koji bi, ali isključivo iz aktuelne produkcije, uzeo nov:EFD22 wrote: ↑31/07/2023 16:05 Ne može Japanac napraviti lijepo auto kao Talijan nikad, ali nikad.
a) Alfa Romeo
b) BMW
c) Mazdu?
I nisi mi odgovorio na ono pitanje u vezi sa najmanjom dopuštenom brzinom kretanja u desnoj traci auto-puta, u normalnim uvjetima.
- ZoomZoomKiwi
#7098 Re: Alfa Romeo
Iz aktuelne ponude, nov, iskreno, ne znam. Strah me ovih nazovi mild hibridnih kuraca i u BMW-u i u Mazdi, tako da nisam pametan.Seawolf wrote: ↑31/07/2023 16:21Da cijena nije problem, odnosno uz pretpostavku da možeš dobiti bez plaćanja, koji bi, ali isključivo iz aktuelne produkcije, uzeo nov:EFD22 wrote: ↑31/07/2023 16:05 Ne može Japanac napraviti lijepo auto kao Talijan nikad, ali nikad.
a) Alfa Romeo
b) BMW
c) Mazdu?
I nisi mi odgovorio na ono pitanje u vezi sa najmanjom dopuštenom brzinom kretanja u desnoj traci auto-puta, u normalnim uvjetima.
Možda jedino Mazdu MX-5 ND 2.0 jer ona nije još nikako elektrificirana.
Kad pare baš ne bi bile problem, ono ni za održavanje, a da budem realan a ne megaloman, uzeo bih Mazdu 6 G194 ili koliko već sad ima konja njihov 2.5 atmo.
Da sam u US, ganjao bih 2.5 turbo.
Ali opet kažem, najradije bih Skyactiv bez onog "e" prefiksa. Što znači da sam osuđen na danas već dvo i trogodišnja auta.
Hipotetički, kada bih se malo više opružio, svakako bih kupio Alpinu B5 G31, ono kad bi u to gore "bez plaćanja" uračunao i sve servise (redovne).
E sad, da imam novca za jednu kolekciju, u njoj bi se svakako našla Giulia QV, i jedan M8, i opet ta Alpina B5, ali i MX-5 NA i NC, i još mnogo drugih meni kultnih auta.
Što se tiče odgovora na to pitanje, nažalost naš ZOBS nije izričit u tom pogledu, odnosno samo kaže da se na autoput i ostale puteve rezervisane za saobraćaj motornih vozila ne smije uključiti vozilo koje ne može razviti brzinu veću od 40 km/h.
U Hrvatskoj, bez obzira na kategoriju vozila, ako voziš brzinom koja je jednaka ili ispod 50% od ograničenja, moraš obavezno koristiti sva četiri pokazivača smjera, u Njemačkoj ne smiješ voziti ispod 60 km/h na autobahnu, bez obzira na kategoriju vozila također.
-
Leon16v
#7099 Re: Alfa Romeo
Kratko i jasno, svi bi mi ovdje uzeli BMW, te fanatik priče Mazda i AR možemo ostaviti na forumu jedino 
-
Throttle