Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
RagibUzoriti wrote: ↑31/12/2020 08:18
Sa reputacijom brenda koji se kvari cesce i od Gorenje ves masine,i cijenom od ca.100 milja konvertibilnih,trebas biti hendikepiran u glavi da bi kupio Alfu.
Pa taman da su joj sjedista od krokodilske koze, instalacija od fiber kablova a motor od titanijuma,ne vrijedi toliko.
Evo danas isporučen još jedan Stelvio neštp preko 100k
Renault Dauphine (1956-1964).Zanimljivoo da je Alfa Romeo izrađivala dotični automobil(1959-1964), 845ccm, 32.ks. po licenci, naravno sa natpisom i značkom Alfa Romeo.
Procitah sad " Mercedes S klasa ima glasovne komande, vozac kaze vruce mi je, automatski se pali klima i spusta temperatura, ja u Alfi kazem vruce mi je, Alfa kaze i meni je"
regularno smece.... ovaj auto bi na zapadu kosto mozda 1000 eura u ovakvom stanju..... ako ne i manje sto znaci da bi zavrsio na šrotu jer bi bio jeftiniji od registracije i osiguranja.....
ovo je nekad bila alfa... sad je samo skalamerija
Nije na zapadu samo tako sa Alfom. Jel mislis da npr golf istog godista vrijedi na zapadu vise od 1000 eura. U bogatim zemljama auto staro gotovo 20 godina je obicno smece. Samo u siromasnim zemljama to smece vrijedi.
Loše, neodržavano i potrošeno auto je smeće staro godinu ili 20, svejedno.
Dobro, očuvano, održavano i nepotrošeno auto je dobro bilo staro godinu ili 20. Razlika može biti i jeste u tehnološkom napretku, ali za dobro auto staro 15 godina ni bogati Njemac neće reći da je smeće.
Problem je što smo mi siromašni pa se i uvoze samo potrošena auta koja su bilo gdje za otpisa. Onaj ko je 2002. u BiH kupio novo auto, fino ga održavao i prešao sa njim 150 000 km još uvijek ima vrlo dobro auto.
Bullet Tooth Tony wrote: ↑24/01/2021 12:52
Procitah sad " Mercedes S klasa ima glasovne komande, vozac kaze vruce mi je, automatski se pali klima i spusta temperatura, ja u Alfi kazem vruce mi je, Alfa kaze i meni je"
Bullet Tooth Tony wrote: ↑24/01/2021 12:52
cinjenica je da trenutno prosjek godina za alfe na nasim cestama nije ispod 15 godina sto i implicira da je velika vecina smece, ali evo i kod mene je prosjek moje 3 20godina a sigurno nisu smeća
sve zavisi od korisnika i odrzavanja i naravno stanja u kom su kupljena, jer znamo da se pita ne pravi od...
RLewis wrote: ↑24/01/2021 19:12
cinjenica je da trenutno prosjek godina za alfe na nasim cestama nije ispod 15 godina sto i implicira da je velika vecina smece, ali evo i kod mene je prosjek moje 3 20godina a sigurno nisu smeća
sve zavisi od korisnika i odrzavanja i naravno stanja u kom su kupljena, jer znamo da se pita ne pravi od...
Naravno da ta 3. stara dvadeset godina nije smece kod nas, ali u Njemackoj bi je posmatrali kao izraubovano auto (da nekazem smece).
NHF nije vezano licno za tvoje auto, govorim generalno. I ja vozim staro 22 godine i ne mogu se nacuditi koliko ljudi traze za isto takvo vozilo. Jos malo pa cu moci izglaviti koliko sam i platio ja prije 9 godina. Suludo ali moram priznat da mi odgovara.
ma kakvi HF recimo da su mi mladje 2 tj 2009 i 2006 godiste u sigurno losijem stanju nego ova 1996 a i kada bi vrijednost gledali te dvije ne vrijede kao ova i jos više no to sam samo ja. takodjer ovu 159tku 2009 to godiste sam kupio prije sada vec 8 godina i tada je platio poštene novce, u odlicnom stanju i od tada se odrzava najbolje kako moze, ali ne zivim u zabludi, to je 12godina staro auto i toj je fakt