Ajati iz kur'ana

Rasprave o vjerskim temama.
Sancho_de_Sancho

#26 Re: Ajati iz kur'ana

Post by Sancho_de_Sancho »

Valjda se kaže "Ajet" a ne "Ajat" :-) :-) :run:
semirizsvemira

#27 Re: Ajati iz kur'ana

Post by semirizsvemira »

O vjernici, ne omalovažavajte Allahove odredbe hadždža, ni sveti mjesec, ni kurbane, naročito one ogrlicama obilježene, ni one ljude koji su krenuli ka Časnome hramu želeći nagradu i naklonost Gospodara svoga. A kad obrede hadža obavite, onda loviti možete. I neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite, zato što su vam spriječili pristup Časnome hramu,* nikako ne navede da ih napadnete! Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu; i bojte se Allaha, jer Allah strašno kažnjava

Moze se reci ajat i ajet ,moje je misljenje . Ovo prvo je arapski
miskin

#28 Re: Ajati iz kur'ana

Post by miskin »

na Dan kada Džibril i meleki budu u redove poredani, kada će samo onaj kome Milostivi dozvoli govoriti, a istinu će reći.

To je neizbježan Dan, pa ko hoće, Gospodaru svome će, kao utočištu, poći.

Mi vas na skoru patnju upozoravamo, na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti, a nevjernik uzviknuti: "Da sam, bogdo, zemlja ostao
!" (An-Naba' - Vijest,38-40)
miskin

#29 Re: Ajati iz kur'ana

Post by miskin »

Kaže Uzvišeni Allah: "O vjerovjesniče, Allah je dovoljan tebi i vjernicima koji te slijede." (Al - Anfal, 64.ajet)
miskin

#30 Re: Ajati iz kur'ana

Post by miskin »

''Svaka duša će okusiti smrt.'' (El - Enbija, 35)
miskin

#31 Re: Ajati iz kur'ana

Post by miskin »

O vjernici, udijelite dio od onoga čime vas Mi darujemo, prije nego što dođe Dan kada neće biti ni otkupa, ni prijateljstva, ni posredništva! — A nevjernici sami sebi čine nepravdu” (El‐Bekara, 254)
Post Reply