Ajati iz kur'ana
-
Musafir
#1 Ajati iz kur'ana
U ime Allaha Milostivog Samilosnog
''A poslanici su i prije tebe lažnim smatrani, pa su trpjeli što su ih u laž nagonili i mučili sve dok im ne bi došla pomoć Naša - a niko ne može Allahove riječi izmjeniti - i do tebe su doprle o poslanicima neke vijesti.'' (6:34)
''Riječi Gospodara tvoga su vrhunac istine i pravde; njegove riječi niko ne može promijeniti i On sve čuje i sve zna.'' (6:115)
''A poslanici su i prije tebe lažnim smatrani, pa su trpjeli što su ih u laž nagonili i mučili sve dok im ne bi došla pomoć Naša - a niko ne može Allahove riječi izmjeniti - i do tebe su doprle o poslanicima neke vijesti.'' (6:34)
''Riječi Gospodara tvoga su vrhunac istine i pravde; njegove riječi niko ne može promijeniti i On sve čuje i sve zna.'' (6:115)
-
Madjar
#3 Re: Ajati iz kur'ana
Iskreno piram a ne zelim da vas nerviram. ali ne razuminem nesto. Imam druga muslimana kaze da je Allah milostiv, i pun ljubavi. a vidim njegove sluge, da ubijaju kolju ljude ko Srbi u srebrenici ili kao Hitler Jevreje...Musafir wrote:U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Ne razumijem ako je Allah milostiv, zasto mu sluge cine isto sto i ostali ljudi...ako se to zovu ljudi...
Na zalost jos ne znam puno o Kuranu i o islamu, ali ovo je sto sam dosada vidio. Ako neko oma zelje i vremena nek mi objasni... Pozdrav:
Madjar
-
Madjar
[quote="TIFA29"]To ja nazivam: [i]pomutimo razum[/i].
P.S: Ja sam ateista. Nisam pristalica ni jedne religije. A, antiteista sam glede monoteizma. [/quote]
Slazem se. Ovo mi zvuci mutno isto kao kad sam citao Baghavad Ghitu, knjigu Krisnasa...
Zabole ti glava, za pet minuta, a poslije vec ni ne znas sta citas...Vjerujem da je onda i islam slican.
Pozdrav: Madjar
P.S: Ja sam ateista. Nisam pristalica ni jedne religije. A, antiteista sam glede monoteizma. [/quote]
Slazem se. Ovo mi zvuci mutno isto kao kad sam citao Baghavad Ghitu, knjigu Krisnasa...
Zabole ti glava, za pet minuta, a poslije vec ni ne znas sta citas...Vjerujem da je onda i islam slican.
Pozdrav: Madjar
-
delimiter
Madjar, imam jedno pitanje za tebe. Mozes li mi molim te reci gdje to na svijetu muslimani vrse genocid i nad kime to? Ja zaista nisam upratio, "enlighten me", prosvijetli me molim te!
Reci mi jos i ovo: kako mi, ili bilo ko, moze biti siguran u to ko zaista stoji iza ovih teroristickih napada koji se desavaju u svijetu? Sto se mene tice, to moze biti ta famozna Al-Kaida, ali isto tako moze biti i CIA, MOSAD ili sl.
A drugo, mislis li stvarno da se jedna grupa manijaka, koji postavljaju bombe u npr. vozove i ubijaju civile, moze nazvati predstavnicima islama, ili bilo koje druge vjere? Jesi li ikada cuo da iko ono sto se desilo npr. u Srebrenici, naziva "krscanskim fundamentalizmom"? Pa zasto se onda, kad neki teroristi koji imaju muslimanska imena, to odmah povezuje sa islamom kao vjerom i govori se da je to bit islama?! Dajte ljudi, ohanite malo, gutate americku propagandu ko djeca cokoladu, pokusajte malo misliti svojim glavama o tome sta se zapravo i zaista desava u svijetu!
Reci mi jos i ovo: kako mi, ili bilo ko, moze biti siguran u to ko zaista stoji iza ovih teroristickih napada koji se desavaju u svijetu? Sto se mene tice, to moze biti ta famozna Al-Kaida, ali isto tako moze biti i CIA, MOSAD ili sl.
A drugo, mislis li stvarno da se jedna grupa manijaka, koji postavljaju bombe u npr. vozove i ubijaju civile, moze nazvati predstavnicima islama, ili bilo koje druge vjere? Jesi li ikada cuo da iko ono sto se desilo npr. u Srebrenici, naziva "krscanskim fundamentalizmom"? Pa zasto se onda, kad neki teroristi koji imaju muslimanska imena, to odmah povezuje sa islamom kao vjerom i govori se da je to bit islama?! Dajte ljudi, ohanite malo, gutate americku propagandu ko djeca cokoladu, pokusajte malo misliti svojim glavama o tome sta se zapravo i zaista desava u svijetu!
-
muhaz
I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. (Kur'an 2:190)
Izmasakrirani palestinac

ne bih rekao da su muslimani okupirali neciju terotoriju pa da su ubijali stanovnike tog teritorija kao sto je bio slucaj sa hitlerom i srbima...to sto na televiziji se plasiraju slike klanja nemuslimana je medijski rat protiv muslimana jer je danasnja televizija jedno od najmocnijih oruzja u rukama okupatroa muslimanskih zemalja (ne bi me cudilo da su ona klanja izvrsili amerikanci)...to sto ti vidis jedino sto ti cnn i bbc plasira, televizije zaduzene za medijski rat i moralnu dergadaciju svega sto je muslimansko je druga stvar...zato idi malo procitaj kaku knjigu...
a sto se tice tife...pa tifa je poznato forumsko pseto i nije potrebno bacat kosti svakom psu koji zalaje...vjerovatno su ga kao malog roditelji zlostavljali pa svoje frustracije pokusava da izlijeci na forumu...
Izmasakrirani palestinac

ne bih rekao da su muslimani okupirali neciju terotoriju pa da su ubijali stanovnike tog teritorija kao sto je bio slucaj sa hitlerom i srbima...to sto na televiziji se plasiraju slike klanja nemuslimana je medijski rat protiv muslimana jer je danasnja televizija jedno od najmocnijih oruzja u rukama okupatroa muslimanskih zemalja (ne bi me cudilo da su ona klanja izvrsili amerikanci)...to sto ti vidis jedino sto ti cnn i bbc plasira, televizije zaduzene za medijski rat i moralnu dergadaciju svega sto je muslimansko je druga stvar...zato idi malo procitaj kaku knjigu...
a sto se tice tife...pa tifa je poznato forumsko pseto i nije potrebno bacat kosti svakom psu koji zalaje...vjerovatno su ga kao malog roditelji zlostavljali pa svoje frustracije pokusava da izlijeci na forumu...
-
Madjar
Samo Jako kratko,
Razumijem da ste emoptivno vezani za ovu temu. Vjerujte mi uvjek sam bio na strani Bosne za vrijeme rata ali dvije stvari koje ste rekli nisam siguran da su logicna, ili ih ja ne razumijem...
"..to sto na televiziji se plasiraju slike klanja
nemuslimana je medijski rat protiv muslimana "
Iskreno ova izjava mi zvuci ko da gledam Milosevicev dnevnik prije 10 godina. Nevini arapi a Jevreji, i ameri bombarduju sebe... NADAM SE DA U TO NEVJERUJETE. ISTA JE LAZ KAO KAD SU SRBI REKLI; DA SU BOSNJACI BOMBARDOVALI RED ZA KRUH NA PIJACI U SARAJEVU...Kad svi znamo odakle je to doslo...
kao drugo:
A drugo, mislis li stvarno da se jedna grupa manijaka, koji postavljaju bombe u npr. vozove i ubijaju civile, moze nazvati predstavnicima islama, ili bilo koje druge vjere? Jesi li ikada cuo da iko ono sto se desilo npr. u Srebrenici, naziva "krscanskim fundamentalizmom"?
Razlika je u tome, sto se oni(arapi) pokazuju kao predstavnici islama, a cetnici u Srebrenici nisu se ni trudili da se pokazuju kao da to cine zbog svog pravoslavizma(ako je to postojeca rijec) a kamoli hriscanstva.
Ne vjerujem da Karadzic, Mladic i Arkan imaju ikakvu vjeru. Sem vjeru u sebe i u novac...
Ubijanje kolko ja znam Biblija navodi kao grijeh. i u ratu i van rata, pa i slucajno ako gazis kolima... oduzeti zivot ima pravo samo BOG. Covjek nikako, ni pod kojim sticajem okolnosti....
Bratski pozdrav : madjar
Razumijem da ste emoptivno vezani za ovu temu. Vjerujte mi uvjek sam bio na strani Bosne za vrijeme rata ali dvije stvari koje ste rekli nisam siguran da su logicna, ili ih ja ne razumijem...
Iskreno ova izjava mi zvuci ko da gledam Milosevicev dnevnik prije 10 godina. Nevini arapi a Jevreji, i ameri bombarduju sebe... NADAM SE DA U TO NEVJERUJETE. ISTA JE LAZ KAO KAD SU SRBI REKLI; DA SU BOSNJACI BOMBARDOVALI RED ZA KRUH NA PIJACI U SARAJEVU...Kad svi znamo odakle je to doslo...
kao drugo:
A drugo, mislis li stvarno da se jedna grupa manijaka, koji postavljaju bombe u npr. vozove i ubijaju civile, moze nazvati predstavnicima islama, ili bilo koje druge vjere? Jesi li ikada cuo da iko ono sto se desilo npr. u Srebrenici, naziva "krscanskim fundamentalizmom"?
Razlika je u tome, sto se oni(arapi) pokazuju kao predstavnici islama, a cetnici u Srebrenici nisu se ni trudili da se pokazuju kao da to cine zbog svog pravoslavizma(ako je to postojeca rijec) a kamoli hriscanstva.
Ne vjerujem da Karadzic, Mladic i Arkan imaju ikakvu vjeru. Sem vjeru u sebe i u novac...
Ubijanje kolko ja znam Biblija navodi kao grijeh. i u ratu i van rata, pa i slucajno ako gazis kolima... oduzeti zivot ima pravo samo BOG. Covjek nikako, ni pod kojim sticajem okolnosti....
-
progDVB
#12 Re: Ajati iz kur'ana
Pa ako ubijaju, a da to nije u svrhu samoodbrane, onda je to zlocin i grijeh.Madjar wrote:Iskreno piram a ne zelim da vas nerviram. ali ne razuminem nesto. Imam druga muslimana kaze da je Allah milostiv, i pun ljubavi. a vidim njegove sluge, da ubijaju kolju ljude ko Srbi u srebrenici ili kao Hitler Jevreje... Ne razumijem ako je Allah milostiv, zasto mu sluge cine isto sto i ostali ljudi...ako se to zovu ljudi...Musafir wrote:U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Na zalost jos ne znam puno o Kuranu i o islamu, ali ovo je sto sam dosada vidio. Ako neko oma zelje i vremena nek mi objasni... Pozdrav:
Madjar
..a sad' posto znas dosta o tome sta rade muslimani i cetnici u Srebrenici, ostavi svoj skromni doprinos na temama o Stepincu i slicnostima ustaskog fasizma u periodu '41-'45 i '92-'95
Imas svasta nesto tamo, od kriznog puta, Stepinca kao sveca, logora, hrvatske agresije na BiH....
-
progDVB
Oni koji postavljaju bombe i ubijaju civile, su zlikovci, i namanje misle na Boga dok to rade.A drugo, mislis li stvarno da se jedna grupa manijaka, koji postavljaju bombe u npr. vozove i ubijaju civile, moze nazvati predstavnicima islama, ili bilo koje druge vjere?
Sta mislis na koga misle vjerski sluzbenici npr pravoslavne crkve dok cjelivaju topove oko Sarajeva, ili oni koji covjeka pod cijom upravom su prislilno pokrstene na desetine hiljada ljudi, proglase za sveca, a put kojim su bjezali ustasei proglase kriznim putem pacenika?
-
TIFA29
Na ja, i opet se ne cudim. Skoro uvijek (ili iskljucivo) oni sto nemaju sta reci, niti nesto drugo umiju reci sem mrznje koja izvire iz svakog komentara, isticu se ovakvim strucnim analizama drugih, tj. glupostima.a sto se tice tife...pa tifa je poznato forumsko pseto i nije potrebno bacat kosti svakom psu koji zalaje...vjerovatno su ga kao malog roditelji zlostavljali pa svoje frustracije pokusava da izlijeci na forumu...
-
delimiter
Madjar, izvini haveru al cini mi se da ti ne kontash neke stvari bas najbolje? Npr. to sa cetnicima. Slazem se ja stobom da su Karadzich, Mladich itd. takvi kakvi su, ali su oni haveru nas klali, a pritom Zapadu pricali pricu kako oni to cine u cast i korist njihove vjere, prodavali se za "cuvare Evrope" od bauka islama! Krstili su se pri ulasku u spaljena sela i gradove, kakvi god da su bili - oni su to cinili navodno zbog vjere. To navodno je problem. I ovi bivsi CIA-ini ljudi, poput Usame Bin Ladena, i oni NAVODNO ratuju zbog vjere! Kontash na shta ciljam?
A prica o tome da su navodno Amerikanci sami srusili tornjeve STC-a je nastala u samoj Americi pa se prosirila svijetom, zvao je ti teorijom konspiracije ili ne. E, tako, haj razmisli opet o svemu.
pozdrav
delimiter
A prica o tome da su navodno Amerikanci sami srusili tornjeve STC-a je nastala u samoj Americi pa se prosirila svijetom, zvao je ti teorijom konspiracije ili ne. E, tako, haj razmisli opet o svemu.
pozdrav
delimiter
-
Musafir
Sura 2 : Al-Baqara -- Krava
Ajetul kjursij
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
255. Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vjecni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! on zna šta je bilo i prije njih i šta ce biti poslije njih, a od onoga što on zna - drugi znaju samo onoliko koliko on želi. Moc Njegova obuhvaca i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; on je Svevišnji, Velicanstveni!
Ajetul kjursij
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
255. Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vjecni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! on zna šta je bilo i prije njih i šta ce biti poslije njih, a od onoga što on zna - drugi znaju samo onoliko koliko on želi. Moc Njegova obuhvaca i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; on je Svevišnji, Velicanstveni!
-
scimitar
tIFA,
Ateizam je vid (ne)vjere - kad čovjek vjeruje da je sam sebi bog (neuzubillahi) i kad je ubijeđen u mogućnost relativnog gospodarenja svojom sudbinom-dalje ateizam postulira to da je bog zao,nemilostiv etc.
Jedna od formi ateizma ponuđenja je u jednom malicioznom društvEom sistemu > komunizmu.Stari folovi poput "vjera je opijum naroda" su neboluze likova koji su iskoristili ljudsku slabost da bi instalirali svoj idealizam koji opet je nošen na temeljima popularne teorije evolucije (darwin) koja je šuplja ko i biblija...
Eh arane moj šta je produkt ATEIZMA = STALJIN= 20 000 000 mrtvih Rusa,sistematski rušenje crkava koje su bile stare i do 600-700 god. genocid nad turkmenistanskim,čečenskim muslimanima i svima drugima koji su pripadali nekoj od konfesija... Jel to način
Ateizam sije sjeme smutnje i nehumanizma ( darwinov rasizam ) već hiljadama god . samo u različitim formama ...
i it se udostojiš da kritikuješ Zakon koji eliminiše sve sociopatološke pojave u društviam širom glouba koji zabranjuje bludničenje,opijanje,narkomaniziranje,koji svojom normom zabranjuje da ti neko obsčasti sestru,kćerku,rodicu,majku ...itd itd
Ako ovo odbacuješ ti buraz nisi dure ....
----------------BISMIKEL LAHUME EMUTU WE AHJA --------------------------
Ateizam je vid (ne)vjere - kad čovjek vjeruje da je sam sebi bog (neuzubillahi) i kad je ubijeđen u mogućnost relativnog gospodarenja svojom sudbinom-dalje ateizam postulira to da je bog zao,nemilostiv etc.
Jedna od formi ateizma ponuđenja je u jednom malicioznom društvEom sistemu > komunizmu.Stari folovi poput "vjera je opijum naroda" su neboluze likova koji su iskoristili ljudsku slabost da bi instalirali svoj idealizam koji opet je nošen na temeljima popularne teorije evolucije (darwin) koja je šuplja ko i biblija...
Eh arane moj šta je produkt ATEIZMA = STALJIN= 20 000 000 mrtvih Rusa,sistematski rušenje crkava koje su bile stare i do 600-700 god. genocid nad turkmenistanskim,čečenskim muslimanima i svima drugima koji su pripadali nekoj od konfesija... Jel to način
Ateizam sije sjeme smutnje i nehumanizma ( darwinov rasizam ) već hiljadama god . samo u različitim formama ...
i it se udostojiš da kritikuješ Zakon koji eliminiše sve sociopatološke pojave u društviam širom glouba koji zabranjuje bludničenje,opijanje,narkomaniziranje,koji svojom normom zabranjuje da ti neko obsčasti sestru,kćerku,rodicu,majku ...itd itd
Ako ovo odbacuješ ti buraz nisi dure ....
----------------BISMIKEL LAHUME EMUTU WE AHJA --------------------------
-
TIFA29
Mislim ipak da sam u redu.
Ateista sam. Nisam komunista, niti marksista. I da jesam, dovoljno je da se vadim na foluske tipa "ali onaj izvorni komunizam i marksizam su ciste i nevine kao suze", i vec sam nastupio na nacin na koji nastupaju teisti te opet opravdao svoju ideologiju kao sto to cine teisti kada imuniziraju svoju religiju na kritiku. Da li taj nacin nastupa ispravan?
Vjerovatno ces reci nije, ali ces kasnije na isti nacin da nastupis kada bude kritika upucena religiji kojoj pripadas. To je dvolicnost.
P.S: Ako si komunista, tada si uslovno i ateista. No, ako si ateista tada nisi uslovno i komunista. Da li to razumijes, ili imas jos stogod reci?
Vjerovatno ces reci nije, ali ces kasnije na isti nacin da nastupis kada bude kritika upucena religiji kojoj pripadas. To je dvolicnost.
P.S: Ako si komunista, tada si uslovno i ateista. No, ako si ateista tada nisi uslovno i komunista. Da li to razumijes, ili imas jos stogod reci?
- Babsy
muhaz wrote:I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. (Kur'an 2:190)
Izmasakrirani palestinac
Ma joj,... Tito dragi,... milosni i samilosni,... da li je istina ovo?! Moje oci ne mogu da vjeruju onome sto vide,... Muhaz progovorio,... cak je i rekao, tj napisao nesto sto nije citat iz Kur'an-a,...
Amentubilahy jarabby!!!
Svih mi svetih i krava i ostalih bozanstava,...
Svete mi kafe,...
Aman jarabby!!!
Kucnem o drvo,...
Pih
- miskin
#22 Re: Ajati iz kur'ana
Ne pružaj poglede svoje na ono što Mi dajemo na uživanje nekim od njih* i ne budi tužan zbog njih, a prema vjernicima blag budi
i reci: "Ja samo javno opominjem!" -
kao što smo sljedbenike Knjige opomenuli,
one koji Kur’an na dijelove dijele.
I tako Mi Gospodara tvoga, njih ćemo sve na odgovornost pozvati
za ono što su radili!
Ti javno ispovijedaj ono što ti se naređuje i mnogobožaca se okani,
Mi ćemo te osloboditi onih koji se rugaju,
koji pored Allaha drugog boga uzimaju; i znaće oni!
Mi dobro znamo da ti je teško u duši zbog onoga što oni govore,
zato veličaj Gospodara svoga i hvali Ga, i molitvu obavljaj i sve dok si živ, Gospodaru svome se klanjaj!( Sura Al-Higr - Hidžra,88-99)
i reci: "Ja samo javno opominjem!" -
kao što smo sljedbenike Knjige opomenuli,
one koji Kur’an na dijelove dijele.
I tako Mi Gospodara tvoga, njih ćemo sve na odgovornost pozvati
za ono što su radili!
Ti javno ispovijedaj ono što ti se naređuje i mnogobožaca se okani,
Mi ćemo te osloboditi onih koji se rugaju,
koji pored Allaha drugog boga uzimaju; i znaće oni!
Mi dobro znamo da ti je teško u duši zbog onoga što oni govore,
zato veličaj Gospodara svoga i hvali Ga, i molitvu obavljaj i sve dok si živ, Gospodaru svome se klanjaj!( Sura Al-Higr - Hidžra,88-99)
- therrarrius
#23 Re:
TIFA29 wrote:Uh, sada ce biti jos vise tekstova koje neces razumijeti (kineski, sjecas se?).
No shit, ja mislio kulturan covjek...TIFA29 wrote:To ja nazivam: pomutimo razum.
P.S: Ja sam ateista. Nisam pristalica ni jedne religije. A, antiteista sam glede monoteizma.
Haj sad palamudi po necemu sto te ''ne zanima''.
-
semirizsvemira
#24 Re:
Dragi moj fini madjar . Fino je to da se interesujes za Islam i molim Allaha da sve fine i postene ljude koji ne mrze da uputi na Pravi put , Put koji ih nece odvesti u dzehenem( pakao ) jer je to mjesto pripremljeno za lose ljude i one koji negiraju Boga , izmedju ostalih . Moj madjare ova propaganda protiv Islama i muslimana nije od jucer . Ona je moj madjaru nastala jos od ' krstaskih ratova . Pronadji kakvu knjigu o tome , veoma su slicnei nacini propagande onda i sada . Sve se svodi na jedno a to je da se blati Islam . I budali je jasno da muslimani nemaju veze sa 11 sept , da nemaju veze sa napadima a americki brod u Jemenu , svima je jasno da nemaju veze sa napadom na London , svima je jasno da nemaju veze sa napadima na ambasade u Africi . Amerikanci su ubili vise djece u Afganistanu nego svi civili u Njujorku . Ko je napao ono ljetovaliste u Egiptu a desilo se istovremeno kao i u Londonu . Procitaj malo o fake Al kaidi a ako nemas dat cu ti jedno hiljadu clanaka o tome . Procitaj kako susu mrtvog Bin ladina nahtjekli pokazati u kampanji zlocinca Busha za drugi mandat .Madjar wrote:Samo Jako kratko,
kao drugo:
Nije politika pa necemo vise . Sta se desava . Uprkos propagandi ne moze ugasiti Allahovo svijetlo, svjetlo Islama . Cak sta vise povratak Islamu je veci nego prije a 60 posto povratnika su zene kojse se po pravilu odmah prekriju . Ljudi prolaze kroz takva iskusenja da mi nemamo pojma . I onda nesto kontam . Allah nam dao da se rodimo kao muslimani , koja blagodat od Allaha a mi nista ono . A tamo se ljudi bore sa okruzenjem i teskim iskusenjima da opstanu kao muslimani . Ovdje se koriste Bozje rijeci i ako te sta interesuje pitaj na jedna lijep nacin i uvijek ce se naci neko da ti ako Bog da odgovori . Zelim ti svako dobro
-
semirizsvemira
#25 Re: Ajati iz kur'ana
23. Al-Mu'minun - Vjernici
Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo,
zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo,
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo - pa neka je uzvišen Allah, najljepši Stvoritelj!
Vi ćete, poslije toga, pomrijeti,
zatim ćete, na onome svijetu, oživljeni biti.
Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo,
zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo,
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo - pa neka je uzvišen Allah, najljepši Stvoritelj!
Vi ćete, poslije toga, pomrijeti,
zatim ćete, na onome svijetu, oživljeni biti.