Adventisti nemaju taj problem, oni ne vjeruju da će Bog ikoga mučiti, ili da je nekada nekoga mučio.славянин wrote:
Inace problem koji ja imam sa skoro svim rasirenijim religijama je taj sto u skoro svakoj: "Svemilosni i dobri Bog ce da muci milijarde onih koji nisu postupili kako je on navodno rekao prorocima da bi ljudi trebali postupati"
Adventizam
-
Great Cornholio
#351 Re: Adventizam
- fatamorgana
#352 Re: Adventizam
Ti k'o da si u najmanju ruku njegov ovlasteni pravni zastupnik,Great Cornholio wrote:Njemu je stalo da mi budemo što samostalniji, da sami uvidimo gdje griješimo, da se sami uvjerimo šta je dobro a šta zlo, a da u Njemu vidimo savjetnika, a ne nekoga ko će rješavati probleme koje sami sebi stvaramo. Zbog toga nas pušta da radimo po svojoj volji, ali sve do jednom, sve do "dana" kad će prestati da poštuje našu slobodnu volju, i svakome "presudi" pošteno.fatamorgana wrote:A on je za to vrijeme jeo kokice .... i tako vec 2000 i kusur godina ....Great Cornholio wrote:
Nažalost, mnogi su, zloupotrebljavajući Njegovo ime, činili strašne zločine, pa sad mnogi, poistovjećujući takve sa Njim, ni Njega ne vole...
Last edited by fatamorgana on 15/06/2013 11:19, edited 1 time in total.
- славянин
#353 Re: Adventizam
Da ali opet ima "vrstu" kazne, to jeste potpunu "destrukciju" duse.Great Cornholio wrote:Adventisti nemaju taj problem, oni ne vjeruju da će Bog ikoga mučiti, ili da je nekada nekoga mučio.славянин wrote:
Inace problem koji ja imam sa skoro svim rasirenijim religijama je taj sto u skoro svakoj: "Svemilosni i dobri Bog ce da muci milijarde onih koji nisu postupili kako je on navodno rekao prorocima da bi ljudi trebali postupati"
-
Great Cornholio
#354 Re: Adventizam
Samo govorim onako kako mislim i osjećam.fatamorgana wrote:
Ti k'o da si u najmanju ruku njegov ovlasteni pravni zastupnik,
- fatamorgana
#355 Re: Adventizam
Pa to svi rade,Great Cornholio wrote:Samo govorim onako kako mislim i osjećam.fatamorgana wrote:
-
Great Cornholio
#356 Re: Adventizam
Ja bih volio kad bi se vi mogli "popraviti", ali šta će biti sa ubicama, silovateljima, ratnim zločincima... to će On odlučiti. U svakom slučaju ne vjerujem da će ikoga patiti, niti da će u raju biti ubica, silovatelja, ratnih zločinaca...славянин wrote:
Da ali opet ima "vrstu" kazne, to jeste potpunu "destrukciju" duse.
-
Great Cornholio
#357 Re: Adventizam
Pa ne rade svi, eto npr. političari mogu jedno osjećati a drugo govoriti, i to većina i čini.fatamorgana wrote:Pa to svi rade,Great Cornholio wrote:Samo govorim onako kako mislim i osjećam.fatamorgana wrote:
- fatamorgana
#358 Re: Adventizam
E ako ces ti biti u raju e onda ja vala necu u taj raj, dosta mi te s foruma,Great Cornholio wrote:Ja bih volio kad bi se vi mogli "popraviti", ali šta će biti sa ubicama, silovateljima, ratnim zločincima... to će On odlučiti. U svakom slučaju ne vjerujem da će ikoga patiti, niti da će u raju biti ubica, silovatelja, ratnih zločinaca...славянин wrote:
Da ali opet ima "vrstu" kazne, to jeste potpunu "destrukciju" duse.
-
Great Cornholio
#359 Re: Adventizam
Neće u raju biti forumafatamorgana wrote:
E ako ces ti biti u raju e onda ja vala necu u taj raj, dosta mi te s foruma,
- fatamorgana
#360 Re: Adventizam
E izem ti takav raj,Great Cornholio wrote:Neće u raju biti forumafatamorgana wrote:
E ako ces ti biti u raju e onda ja vala necu u taj raj, dosta mi te s foruma,![]()
- славянин
#361 Re: Adventizam
Odkud znas, sta bi falilo jednom forumu za filozofiranje itdGreat Cornholio wrote:Neće u raju biti forumafatamorgana wrote:
E ako ces ti biti u raju e onda ja vala necu u taj raj, dosta mi te s foruma,![]()
-
Great Cornholio
#362 Re: Adventizam
Neće u Raju biti foruma, i u njemu ću živjeti samo jaславянин wrote:Odkud znas, sta bi falilo jednom forumu za filozofiranje itdGreat Cornholio wrote:Neće u raju biti forumafatamorgana wrote:
- славянин
#363 Re: Adventizam
Neka onda ja odo sa rajom u pakaoGreat Cornholio wrote: Neće u Raju biti foruma, i u njemu ću živjeti samo ja![]()
- fatamorgana
#364 Re: Adventizam
Great Cornholio wrote:
Neće u Raju biti foruma, i u njemu ću živjeti samo ja![]()
-
Great Cornholio
#365 Re: Adventizam
Kako da odeš u nešto čega nemaславянин wrote:Neka onda ja odo sa rajom u pakaoGreat Cornholio wrote: Neće u Raju biti foruma, i u njemu ću živjeti samo ja![]()
![]()
Da ne začatavamo više