Po cemu se razlikuje od klasicnog katolicanstva i sta su mu osnovne odlike?
Upoznala sam par ljudi koji su clanovi ove crkve i zeljela bih znati nesto vise o samoj vjeri..
a ne googla mi se...radje bi odgovore iz prve ruke
hvala
Pa sto bona ne upita njih,oni bi ti najbolje rekli...Ma.Le.Na wrote:Koliko znate o adventizmu?
.....
Upoznala sam par ljudi koji su clanovi ove crkve i zeljela bih znati nesto vise o samoj vjeri..
pa mislim da u odredjenim situacijama i nije pristojno zapitkivati druge o vjeriWipeOut wrote:Pa sto bona ne upita njih,oni bi ti najbolje rekli..Ma.Le.Na wrote:Koliko znate o adventizmu?
.....
WipeOut wrote:Hos' da ja proguglam pa da ti posaljem linkove![]()
mig wrote:Ja sam adventista. Ali nemam vremena da pisem, upravo krecem
Ako stignem, koliko jos veceras.Ma.Le.Na wrote:mig wrote:Ja sam adventista. Ali nemam vremena da pisem, upravo krecem![]()
dodjes mi sutra pisanu rijec
u kratkim crtama samomig wrote:Ako stignem, koliko jos veceras.Ma.Le.Na wrote:mig wrote:Ja sam adventista. Ali nemam vremena da pisem, upravo krecem![]()
Sibni neka pitanja, neces valjda da mi das totalnu slobodu
i prije rata ih bilomichio wrote:Kao dijete u BL imao sam druga cija je porodica adventisticka, subotariJedino sam kod njih u kuci vidio krst.
Crkva im je u Dolcu.
sta su bili,srbi jel,,mjesanci ?michio wrote:Da, ja sam bio mali prije rataTako od svih pravoslavaca, katolika, muslimana samo sam kod njih vidio vjerske simbole. Bili su cvrsti u vjeri. Kod ostalih onako jel titova slika ili titova bista, ili oboje
mig wrote:Ako stignem, koliko jos veceras.Ma.Le.Na wrote:mig wrote:Ja sam adventista. Ali nemam vremena da pisem, upravo krecem![]()
Sibni neka pitanja, neces valjda da mi das totalnu slobodu
Jeste, tu se nalazi adventisticka crkva u Sarajevu. Znam da se za vreme rata pomoglo mnogima...pastirck wrote:Ja znam da sam u ratu isao kod adventista da podignem paket kojeg mi je dajdza poslao iz Njemacke.
Kod Karingtonke pa se popnes uz Odobasinu, ispod kuce slikara Zeca a iznad ginekoloske ordinacije Ascerica.
Eto, toliko znam o adventistima u Sarajevu
Ne dele se po nacionalnostimichio wrote:Ovi su bili Hrvati mada ne znam dijele li se oni po nacionalnosti![]()
Naravno.amoninan wrote: Mogul ja?![]()
Koje su temeljne razlike između adventizma i katoličanstva/pravoslavlja?
Ma.Le.Na wrote: u kratkim crtama samo
nisam toliko zagrizla da me interesuje detaljno
Cuj totheTruePath wrote:mig eto imas potencionalnog konvertita
Ma naravno. Rado pricam na bilo koju temu ukoliko sagovornik nema za cilj provociranje, prepucavanje i nadmudrivanje. A koliko vidim, ti nisi od tihamoninan wrote:Aha. Hvala ti za trud.Nisam stvarno ništa znao adventizmu. Ako mi šta još naleti, slobodno pitam?
Hm... Jel jos uvek aktivan ovaj sto je otvorio temu... To neki od moje feleUpdated wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=67512