ABS ESP fault passat 5+
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#76 Re: ABS ESP fault passat 5+
Ma najveci fazon je ljudi sto si svaki majstor ili elekteicar fata za dijagnostiku i yaw rate senzor koji definitivno nije problem, vec je sekundardna greska, ili je do kabla koji vodi kd tog senzora nekud po podu vjerovatno do ECUa, ali niko nije voljan da se time pozabavi... Svi krenu filozofirati... Moguce je negdje spoj u kablu koje vodi od senzora do ECUa al ko ce to ustanovit i ispitat... Nece niko da pokusa a kamolo da uspije... Sutra idem da mi majstor ispita sve senzore na tockovima i ocisti ih i na tome cu insistirati a obd cu zabraniti da kopca... Vjerovatno ako ne bude do senzora ide dizanje tepiha i pregled instalacije do yaw rate senzora, a na kraju i sama ABS pumpa... Mislim da cu reci i da baci pogled na releje sve i da ih ispita (posebno od climatronic i ABS/ESPa) pa cemp vidjeti gdje smo i sta smo...
Nedim je napisao da kad je neispravan senzor na tocku upali lampice i to je to.. Al sta ako senzor nije neispravan vec ocitava pogresno ili je prljav... Mislim da itekako moze izazvati aktivaciju i absa i espa bez potrebe... Naravno da ako je skroz mrtav da ce gorit lampice stalbo i kraj price... Al je ovde skroz drugi problem..
Nedim je napisao da kad je neispravan senzor na tocku upali lampice i to je to.. Al sta ako senzor nije neispravan vec ocitava pogresno ili je prljav... Mislim da itekako moze izazvati aktivaciju i absa i espa bez potrebe... Naravno da ako je skroz mrtav da ce gorit lampice stalbo i kraj price... Al je ovde skroz drugi problem..
- basicm
#77 Re: ABS ESP fault passat 5+
A sto ne ides na yaw senzor i provjeris instalaciju? Mozda imas korozije na konektoru.
-
dgL_
#78 Re: ABS ESP fault passat 5+
Druue fabricka izolacija i fabricki senzor je bio na njemu. Znaci na sarafima nije bilo znakova odvrtanja, dzek je ok, instalacija je ok onoliko koliko vidim a to je nekih 20cm zica koje su izolovane fabricki i sve izgleda extra... Ali tu zice idu niz zadnje sjediste prema prednjem dijelu auta, za njihov pregled se mora dici tepih... A to nisam sam nikad radio...basicm wrote:A sto ne ides na yaw senzor i provjeris instalaciju? Mozda imas korozije na konektoru.
-
NediM17
#79 Re: ABS ESP fault passat 5+
Poslusaj, ovaj ti ima iskustva. Vjerujem da ima negdje i tih YAW senzora, ne znam samo pase li od BMW-a.basicm wrote:A sto ne ides na yaw senzor i provjeris instalaciju? Mozda imas korozije na konektoru.
- basicm
#80 Re: ABS ESP fault passat 5+
Tako je Nedime, i na jogurt pusem 
Mene je slicno mucilo, aktiviranje dsc u voznji, lampica koliko hoces. Reset nije pomagao. Stabilizator nije valjao
Mene je slicno mucilo, aktiviranje dsc u voznji, lampica koliko hoces. Reset nije pomagao. Stabilizator nije valjao
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#81 Re: ABS ESP fault passat 5+
bilo kakva neispravnost senzora na tockovima rezultira paljenjem lampice i prestankom rada abs-a ,esp-a ,km sata ...svega sto je vezano za senzore.drugo se nista ne moze desiti.dgL_ wrote: Al sta ako senzor nije neispravan vec ocitava pogresno ili je prljav... Mislim da itekako moze izazvati aktivaciju i absa i espa bez potrebe... Naravno da ako je skroz mrtav da ce gorit lampice stalbo i kraj price... Al je ovde skroz drugi problem..
- Maraschino
#82 Re: ABS ESP fault passat 5+
Da ne citam od pocetka, je li ko spominjao onaj osigurac(limic)?
Meni se jednom upalila abs lampica i on je pregorio.
Meni se jednom upalila abs lampica i on je pregorio.
-
dgL_
#83 Re: ABS ESP fault passat 5+
A ispravan senzor ali prljav koji brljavi? Dakle salje tacne podatke nekad a nekad kenja?bitanga_sa_otesa wrote:bilo kakva neispravnost senzora na tockovima rezultira paljenjem lampice i prestankom rada abs-a ,esp-a ,km sata ...svega sto je vezano za senzore.drugo se nista ne moze desiti.dgL_ wrote: Al sta ako senzor nije neispravan vec ocitava pogresno ili je prljav... Mislim da itekako moze izazvati aktivaciju i absa i espa bez potrebe... Naravno da ako je skroz mrtav da ce gorit lampice stalbo i kraj price... Al je ovde skroz drugi problem..
- bitanga_sa_otesa
#84 Re: ABS ESP fault passat 5+
koji dio ne razumijes? ako brljavi ne moze bit ispravan,cim ne procita milisekundu pali se lampica i abs prestaje s radom ...dgL_ wrote: A ispravan senzor ali prljav koji brljavi? Dakle salje tacne podatke nekad a nekad kenja?
-
dgL_
#85 Re: ABS ESP fault passat 5+
Ne moze znaci 10 min ocitavati u mili sekundu, a nakon toga u miliminutu?bitanga_sa_otesa wrote:koji dio ne razumijes? ako brljavi ne moze bit ispravan,cim ne procita milisekundu pali se lampica i abs prestaje s radom ...dgL_ wrote: A ispravan senzor ali prljav koji brljavi? Dakle salje tacne podatke nekad a nekad kenja?
Ok
- bitanga_sa_otesa
#86 Re: ABS ESP fault passat 5+
to je obicni magnet koji broji rupice na traci ,ako ima npr 37 rupica n traci on zna da je tocak obisao puni krug ,ocita li 36 nece raditi,pali se lampica, gubis abs...prosto ko pasuljdgL_ wrote: Ne moze znaci 10 min ocitavati u mili sekundu, a nakon toga u miliminutu?
Ok
- Ommadawn
#87 Re: ABS ESP fault passat 5+
Oh dear....