Abdul Rahman - bivsi musliman

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
tempora

Post by tempora »

A wrote:
Gurabaa wrote:Termina samokritika mi je jako dobro poznat, ali ne znam zbog čega ga ti ovdje koristiš, zato što autor pjesme, ako si na nju mislio i nije iz naših redova, tako da gavorimo o samokritici, ako si na to mislio.
Samo pojasni to - nasi redovi, molim te.
Bosanci?
Ljudi?
Sarajlije?
Muskarci?
Intelektualci?
Posteni ljudi?
Zrtve rata?
Po kojem kriteriju ti svrstavas te "nase redove"?
Moj predjelog A je: zbijmo redove! :D
Gurabaa

Post by Gurabaa »

A wrote:
Gurabaa wrote:Termina samokritika mi je jako dobro poznat, ali ne znam zbog čega ga ti ovdje koristiš, zato što autor pjesme, ako si na nju mislio i nije iz naših redova, tako da gavorimo o samokritici, ako si na to mislio.
Bosanci?
Ljudi?
Sarajlije?
Muskarci?
Intelektualci?
Posteni ljudi?
Zrtve rata?
Jedna grupa što je nisi nabrojao, to su naši safovi, sa kojima Vešović i slični nemaju ništa.
NIN

Post by NIN »

Gurabaa wrote:
A wrote:
Bosanci?
Ljudi?
Sarajlije?
Muskarci?
Intelektualci?
Posteni ljudi?
Zrtve rata?
Jedna grupa što je nisi nabrojao, to su naši safovi, sa kojima Vešović i slični nemaju ništa.

Jadan si ti ako je tvoj smisao ovakav kakvog nam prezentiras!
Stvarno mi te je zao
!
Gurabaa

Post by Gurabaa »

NIN wrote:
Gurabaa wrote:
A wrote: Samo pojasni to - nasi redovi, molim te.
Bosanci?
Ljudi?
Sarajlije?
Muskarci?
Intelektualci?
Posteni ljudi?
Zrtve rata?

Jadan si ti ako je tvoj smisao ovakav kakvog nam prezentiras!
Stvarno mi te je zao
!
Žali sebe, što tako razmišljaš, ja imam jasan put i jasan cilj, ovakvi su nas klali za vrijeme rata, a sad su nam oni najbolji prijatelji i oni su "naši", moji nisu, oni koji ih hoće bujrum, ja i dalje kažem da takvi nemaju mjesta u mom saffu.
danas

Post by danas »

Gurabaa wrote: Žali sebe, što tako razmišljaš, ja imam jasan put i jasan cilj, ovakvi su nas klali za vrijeme rata, a sad su nam oni najbolji prijatelji i oni su "naši", moji nisu, oni koji ih hoće bujrum, ja i dalje kažem da takvi nemaju mjesta u mom saffu.
sreca ziva :D da nema za nas vake nake mjesta u tvom saffu :D znaci, ne moramo te ni na ovom ni na onom svijetu trpit :D
pa nije lose to ispalo na kraju, moram priznati.... :D 8-)

PS
A, mislis li da marko zna preferansa :D za dzehenemskih nam dana? :wink:
Gurabaa

Post by Gurabaa »

danas wrote:
Gurabaa wrote: Žali sebe, što tako razmišljaš, ja imam jasan put i jasan cilj, ovakvi su nas klali za vrijeme rata, a sad su nam oni najbolji prijatelji i oni su "naši", moji nisu, oni koji ih hoće bujrum, ja i dalje kažem da takvi nemaju mjesta u mom saffu.
sreca ziva :D da nema za nas vake nake mjesta u tvom saffu :D znaci, ne moramo te ni na ovom ni na onom svijetu trpit :D

PS
Ovo je otišlo u drugom smjeru, ja ovakvu diskusiju neću nastavit.
Želim vam svako dobro.
Shoshana

Post by Shoshana »

Gurabaa wrote:
danas wrote:

PS
Ovo je otišlo u drugom smjeru, ja ovakvu diskusiju neću nastavit.
Želim vam svako dobro.
Ako Marko ne zna, mogul' ja, mogul' ja?

Na zvanje pik, na kontru tref?
avicena

Post by avicena »

danas wrote: PS
Ovo priču započesmo ti i ja...osta nedovršena zbog toga što još nisam dobio tačnu cifru efendija koji su poginuli sa puškom u ruci braneći svoju domovinu ili spaljeni u džamiji zato što nisu htjeli napustiti svoje džematlije ili u logoru ili.... sigurno je bilo i onih koji nisu bili za ratovanja.....dugujem ti do daljnjeg tu cifru jer ne volim da postiram neprovjerene informacije...kažu da ima napisana knjiga koju je izdao Rijaset....

.....pjesma koju napisa Vešović i na kojoj mu ja zamjerih što svakako ne poništava njegov angažman u toku rata i za istu stvar za koju su borile ocrnjene i ismijane efendije.....
U GORAZDU DOSAO HODZA PA OBJASNJAVA

borcima da se ne treba bojati pogibije
jer uzivacija na ovom svijetu nije nista
prema uzivaciji na onome gdje im sljeduje
sto meraka sve jedan veci od drugoga
Docarava dzennetske basce kroz koje teku vode
milion puta od Une smaragdnije
opisuje kao pouzdan ocevidac banane
narandze hurme sto tamo spremne cekaju
da ih mrtvim rukama beru Ma jebes hurme
ima li tamo deset u pola? pita ga Crni
Hodza se pravi necuo i nastavlja sa detaljnim opisom
milina dzennetskih prosto mi dodje krivo sto sam
jos na dunjaluku a ne vec davno na ahiretu
i ovaj zivot ovdje pricini mi se ko gubljenje vremena
Zavazda svatih: do ovog svijeta
drzi jedino osoba koja ne drzi do sebe
A je li neko hodza ( opet ce Crni ) iz tvoje familije u ovam ratu poginuo? Nije sucur Alahu

by Marko Vesovic
.....zašto......?.....imaš u knjizi...

Image
Najbolje to posvjedočuju riječi Adema ef. Hadžića: Bili su mi namijenili, pošto sam u godinama, da ostanem i obavljam dužnost imama, da klanjam dženaze šehidima.
Nisam htio da PROPUSTIM priliku. U sjećanju mi je ostao otac kojemu je sa sedamdeset godina bilo teško da posti, pa sam mu rekao da posti koliko može. On je rekao da ne zna hoće li dočekati drugi ramazan i imati priliku da posti. Tako ni ja nisam znao hoću li imati drugu priliku da se odužim mome ummetu. Htio sam da je iskoristim, a drugi su mladi. Njima će se još pružiti prilika.....
......SKINITE ahmedije, pa da ratujemo, poručuju četnici gradačačkim imamima. Sve dok ne oparaju imamsko tkanje što čara Grad, nemoguće im je kročiti kroz kapije Grada. Znaju to četnici. Imami, pod ahmedijama, ali s puškom u ruci, s tekbirom u srcu, na čelu naroda, daju transcendentnu dimenziju Ratu, u kojemu, i preko kojeg, kušaju dosegnuti najviši vrh bića, slijedeći sunet Poslanika - Oni jesu izabrani, ali ne zbog njih samih, već da se obrate narodu i stave mu se na čelo - sami da postanu čelo na tijelu naroda, da misle jednu misao, vode jednu bitku - uvijek istu, od iskoni.....
........Postoje bratstva i bratovštine po mlijeku, krvi, po zemlji koja kroz nas govori, no ništa ne bratimi kao vatra (pokrij me vatrom, preuzmi vatru, odvuci vatru na se). Jedino, bratska podjela viška smrti u stanju je ustavnoviti jedinstvo po oružju, jedino koje briše sve razlike. Tako Adil ef. Pezerović tabiri želju Slavka Vidovića, komandira čete slavne Sedmice, da - ako ga trefi - bude među svojima na mezarju, uz Talijana Roberta, književnika Mustafu Novalića, Jasmina Čelebića, garavog Libijca, uz onog malog vižljavog Slovenca...
Image
četa koju su zvali ČETA HODŽA

opširnije sa fotografijama

....ostatak kako rekoh dugujem....
vesela

Post by vesela »

danas wrote:
U GORAZDU DOSAO HODZA PA OBJASNJAVA

borcima da se ne treba bojati pogibije
jer uzivacija na ovom svijetu nije nista
prema uzivaciji na onome gdje im sljeduje
sto meraka sve jedan veci od drugoga
Docarava dzennetske basce kroz koje teku vode
milion puta od Une smaragdnije
opisuje kao pouzdan ocevidac banane
narandze hurme sto tamo spremne cekaju
da ih mrtvim rukama beru Ma jebes hurme
ima li tamo deset u pola? pita ga Crni
Hodza se pravi necuo i nastavlja sa detaljnim opisom
milina dzennetskih prosto mi dodje krivo sto sam
jos na dunjaluku a ne vec davno na ahiretu
i ovaj zivot ovdje pricini mi se ko gubljenje vremena
Zavazda svatih: do ovog svijeta
drzi jedino osoba koja ne drzi do sebe
A je li neko hodza ( opet ce Crni ) iz tvoje familije u ovam ratu poginuo? Nije sucur Alahu

by Marko Vesovic

odosmo mi sa afganistanca na bosance :-) ...al' kad smo vec tu, ne moze se tek-tako proci pored "napisane rijeci" gospodina Vesovica, a ne upitati se "sta je pisac htio da kaze"...

opisuje gospodin Vesovic hodzu i crnog...hodzu, haman onako kako i treba: vjernik, naobrazovan, dolazi u najtezim trenucima mladim vojnicima, da im da moralnu podrsku i utjehu, da se ne boje smrti, jer na onom svijetu ih tek ceka blagodet...sve je to crnom bilo jasno ali strano, dakle te blagodeti, pa priupita hodzu : imali tamo deset u pola? :D ...nak'o duboko vjerujuci, kad tamo ima sve, beli ima i cevapa!..."HODZA SE PRAVI NECUO I NASTAVLJA..." :? ...hvali li onaj svijet, hvali...a crni, k'o pravi coj'k iz naroda bi volio znati je li hodzi ko poginuo...ALI; AVAJ!!!..."nije sucur alahu" IZLETI HODZI IZ USTA :?

i sad me, pametni gospodin Vesovic ostavio da sama donesem zakljucak kako je crni reagovao ili mogao reagovati na izrecene hodzine rijeci...a zna gospodin Vesovic kako narod misli, a Boga mi i ja :D

pa je moja malenkost sigurna da je crni ponudio hodzi mjesto u rovu, jer je hodza dugo zivio i napatio se na ovom svijetu, pa ko veli sevap je, treb'o bi hodza preci u zasluzene blagodeti, koje je toliko "falio"...

a crni je, bezbeli otis'o da proba sto duze zivjeti, da bi se sto vise napatio na ovom svijetu, pa mirno i ciste savjeti "otis'o" u hodzine blagodeti

jao, gospodine Vesovicu, kako Vi poznajete svoj narod!...a i nepoznavali, kad ste tu, sa svojim narodom :D

a da, sad se sjetih nedavno postavljene teme sa slikom pravoslavnog popa, kako blagosilja vojnike u rovu...zaboravila sam mu "opsovati cetnicku majku"...i njemu i njima...sad cu ja..
haris303

Post by haris303 »

Tesko da se da naci ljepsa vjera sa Bogom danim blentavijim sljedbenicima....svidjelo se to nekome ili ne....
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

[/quote]
Gurabaa wrote:@Gurabaa ocito je da
-nemas pojma ko je doticni gospodin
-pricu si i previse bukvalno i naivno shvatio/la,
- trebas procitat pricu jedno deset puta pa ces valjda shvatiti o cemu se radi!
- termin samokritika ti uopste nije poznat

Što se tiče prvoga, upravu si donekle ne znam ga, a da ti iskreno kažem i ne zanima me, "dotični gospodin", iako on za mene nije gospodin.

A to da ga nisam shvati, to je malo naivno s tvoje strane, što se mene tiče jedanput mi je dovoljno da pročitam, i da shvatim neku porukum to što nekome nije dovoljno ni poslije deset puta, to je druga priča.
Termina samokritika mi je jako dobro poznat, ali ne znam zbog čega ga ti ovdje koristiš, zato što autor pjesme, ako si na nju mislio i nije iz naših redova, tako da gavorimo o samokritici, ako si na to mislio.
Ispravi me ako griješim.[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------

e bas super nemas ko je doticni gospodin a palamudis nam o njemu! :x :x :x
nisi shvatio uopste sta je srz price, jer njemu nije cilj da ismije muslimane, vec da pokaze ljudksu dus kakva je i cmeu je sve sklona!
takvih ljudi tipa ovog hodze i crnog je pun Balkan!
Znas ima hadis gdje stoji da se prvo moramo infromisati o necemu pa onda dati o tome komentar, u suprotnom cinimo grijeh!

P.S. ama narode sta nam bi sa onim Abdurahmanom iz Afganisatna?
avicena

Post by avicena »

haris303 wrote:Tesko da se da naci ljepsa vjera sa Bogom danim blentavijim sljedbenicima....svidjelo se to nekome ili ne....
....zanimljiva ili ima mjesta....tu si negdje....
vesela

Post by vesela »

ubise li ga?
klif

Post by klif »

Mislim da mu je Italija dala azil. Bilo je javljeno da je sletio na rimski aerodrom. Sretan kraj, koliko sam obavijesten.
vesela

Post by vesela »

*bem mu brze krajeve prica!...ja rek'o sad ce njega njegovi safatat' i taman da ga koknu, doleti najbrza 'tica i odnese ga u italiju...a afganistanci ne skontase ni sta bi ni kad bi...cccccc

a nije vise ni italija sta je nekad bila! :roll:
Gurabaa

Post by Gurabaa »

klif wrote:...Sretan kraj, koliko sam obavijesten.
"Happy End" to Džehenem, ako ostane na tome.
Last edited by Gurabaa on 09/04/2006 11:42, edited 1 time in total.
Saian

Post by Saian »

Gurabaa wrote:
"Hapyy And" to Džehenem, ako ostane na tome.

kladim se da iz principa ne pishes ispravan engleski jer je to chafirski jezik :D :D
Gurabaa

Post by Gurabaa »

Saian wrote:
Gurabaa wrote:
"Hapyy And" to Džehenem, ako ostane na tome.

kladim se da iz principa ne pishes ispravan engleski jer je to chafirski jezik :D :D
Nije tačno, kako jezik može biti chafirski, tim jezikom govore milioni muslimana, i sam se trudim da ga što bolje naučim.
To je samo manja greška u pisanju, ispravio sam, prije nego sam vidio tvoju reakciju.
Post Reply