25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post Reply
LSD

#251 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by LSD »

SmokingMan wrote:Sa današnjeg "srbovanja".

Image
Kakva trojka na slici, poredali se po velicini ko braca Dalton :maca:
Dodik, predsjednik RS
Nikolić, predsjednik Srbije
Ivanić, srpski član predsjedništva BiH

Odmah do njih je naravno i SPC (srpska pravoslavna crkva) kao neizostavni dio srpsko-pravoslavnog folklora....fali im samo neko iz međunarodne zajednice, da uveliča proslavu, npr. šta je falilo Inzku da dođe, ionako je ucinio sve što je u njegovoj (ne)moći da dođe do ove smotre i parade....doduše, došao je zato old school srbin ex-Emir, danas Nemanja, Kusturica sa svojim nadahnutim govorima :lol:

Svi spremni i složni oko jednog jedinog cilja i vjekovnog srpskog sna - svi srbi u jednoj državi.

Ali, dobit ce karinu Mušanovu :izet: kao što su uvijek i dobijali.
Acid25

#252 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Acid25 »

bhnapoleon1 wrote:Jbt cuj poštari na paradi, je li bila ekipa elektroprivrede i šumari ?
Pa šta fali? U slučaju novog sukoba mora neko da raznosi važne poruke i naređenja.
Izgleda im dosadilo nosati račune i peMzije. :lol:
zunazu

#253 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by zunazu »

MikroBelaj wrote:Shou na Federalnoj,uporedjuju sirotinjski dogadjaj u banja luci sa Paradom u Rusiji :lol: :lol: :bih:
Ismijali ih u deset sekundi.
uzgajivac

#254 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by uzgajivac »

Acid25 wrote:
bhnapoleon1 wrote:Jbt cuj poštari na paradi, je li bila ekipa elektroprivrede i šumari ?
Pa šta fali? U slučaju novog sukoba mora neko da raznosi važne poruke i naređenja.
Izgleda im dosadilo nosati račune i peMzije. :lol:
živa istina. samo im daj kapu i značku odmah se umisli da je vlast.
SmokingMan

#255 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by SmokingMan »

LSD wrote:
SmokingMan wrote:Sa današnjeg "srbovanja".

Image
Kakva trojka na slici, poredali se po velicini ko braca Dalton :maca:
Dodik, predsjednik RS
Nikolić, predsjednik Srbije
Ivanić, srpski član predsjedništva BiH

Odmah do njih je naravno i SPC (srpska pravoslavna crkva) kao neizostavni dio srpsko-pravoslavnog folklora....fali im samo neko iz međunarodne zajednice, da uveliča proslavu, npr. šta je falilo Inzku da dođe, ionako je ucinio sve što je u njegovoj (ne)moći da dođe do ove smotre i parade....doduše, došao je zato old school srbin ex-Emir, danas Nemanja, Kusturica sa svojim nadahnutim govorima :lol:

Svi spremni i složni oko jednog jedinog cilja i vjekovnog srpskog sna - svi srbi u jednoj državi.

Ali, dobit ce karinu Mušanovu :izet: kao što su uvijek i dobijali.
Čitajući njihove licimjerne izjave,čovjek ne bi znao da li bi im povjerio ovcu na čuvanje.Posebno mi je bila zanimljiva nikolićeva sunovrat izjava kako voli Bosnu,da bi u slijedećoj rečenici to isto negirao.I nakon svog tog bezobrazluka kojeg je Dodik,zajedno sa ostalom diližansom,priredio na svoju ruku,pitam se da li je uopšte sa takvom sortom ljudi moguće izgraditi normalno i funkcionalno društvo.Kako je moguće živjeti u tom imaginarnom entitetu,u kojem se na sav glas priča o kojkakvom suživotu kada su i sami juče u nekoliko navrata naglasili da je RS stvorena isključivo iz volje "srpskog naroda",a prije bi rekao dvoličnog političkog vrha Beograda,koji napokon može zadovoljno trljati ruke na polu-zavšenom poslu,njima su,istini na volji,za kraj ostale samo neke finese.Njihov san će se jednog dana i ostvaraiti ako ovaj narod i dalje bude letargičan i povinovan politici pohlepne SDA.
seln

#256 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by seln »

Kusturica: Nije moguće poništiti Srpsku i Svetog Stefana
Koga Nemanja blagosilja, nikakva mu kletva ne treba...
seln

#257 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by seln »

Javio se i firaun u funkciji ministra...
Vulin: Srpska - jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije

Neka mi Romi ne zamjere.... zapravo mislim da je ministar magyar... na to ukazuje tipicna hunsko-tatarska fizionomija.

Image
Last edited by seln on 10/01/2017 09:20, edited 1 time in total.
sinuhe

#258 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by sinuhe »

Isti Ahmetovic.
Dr. Kuca

#259 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Dr. Kuca »

Je li bilo raje kakve na ulicama? Kome su paradirali?
spreca

#260 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by spreca »

Ja mislim da su najpotrebniji bili Veterinari :mrgreen:
spreca

#261 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by spreca »

Trebinjski Haeorodrom je juce bio naj frekfrentniji u regionu zbog velikog broja inostranih predsjednika i predstavnika vlada i delegacija.....danas se je vec situacija malo stabilizirala .......jedino je primjetna povecana kolicina vrana :lol:
dulekrele

#262 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by dulekrele »

Bosnjama uopste nije potreban dodik da bi sve otislo u propast. Dovoljno je imati jednog bosnju ogranicenih intelektualnih sposobnosti na rukovodecem mjestu i sve ode u helac. I ako me ne bi zacudilo da Šćepo ima svoje prste upetljane u ovo.
DOMINISTAR JUSIĆ PRIZNAO: "Da, ja sam potpisao odluku o angažmanu Počasne jedinice OS BiH i za 8. i za 9. januar"!
Slobodna Bosna

Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić (SBB) potvrdio je u razgovoru za novinsku agenciju Patria da je on lično potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažovanje Počasne jedinice OS BiH i za 8. i za 9. januar, izvještava agencija Patria.

Nakon upozorenja NATO štaba u Sarajevu da nijedan pripadnik OS BiH ne smije biti 9. januara u Banja Luci, Jusić priznaje, da je tek tada zatražio mišljenje svih članova Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta.

- Početno smo odobrili zahtjev predsjednika RS Milorada Dodika samo za učešće Vojnog orkestra i to samo za 8. januar, a odbili njegov zahtjev da pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka budu angažovani. Odluku o Dodikovom zahtjevu, sa kojom sam i ja bio saglasan, potpisala je ministrica Marina Pendeš (HDZ BIH), kaže Jusić.

U četvrtak 5. januara, pojašnjava Jusić, potkraj radnog vremena, dok je ministrica Pendeš još bila u Ministarstvu, stigao je zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažman Počasne jedinice, a nakon što Predsjedništvo nije postiglo konsenzus o angažmanu Trećeg puka.
- Ivanić je imao pravo da zatraži Počasnu jedinicu za odavanje počasti. Ministrica Pendeš nije potpisala taj zahtjev jer na njemu nije bilo tačno naznačeno šta se traži. Ministrica je sve vrijeme prije toga govorila zamjeniku Borisu Jeriniću i srpskim generalima, da se ne može udovoljiti Dodikovom zahtjevu, ali da se Ivaniću može i mora.

Taj dan kada je stigao Ivanićev zahtjev, navečer smo bili na Božićnom prijemu koji je on priredio u Predsjedništvu BiH. Ministrica je obavljala konsultacije sa svim članovima Predsjedništva, ja sam ponešto čuo, ponešto ne. Pozvala me je zatim i rekla pred Ivanićem da je ja sutra mijenjam, te da je ona saglasna da se angažuje Počasna jedinica. Meni je naložila da potpišem zahtjev jer sam ja od 5. do 15. januara ovlašten da to radim sa njenim odobrenjem.

Tada je Ivanić rekao da je to najbolje rješenje koje smo našli, a da se izbjegnu neke nemile scene koje priželjkuju Dodik i drugi, navodi Jusić.

Na upit da li je ono što je Ivanić tražio i za 8. i za 9. januar odobrio bošnjački član Predsjedništva BiH i vrhovni komandant Bakir Izetbegović, Jusić je odogovorio da ne zna.

Također, kada smo ga pitali zašto se nije konsultovao sa Izetbegovićem i da li se konsultovao sa bilo kojim bošnjačkim političarem, obzirom da se radi o iznimno kompleksnom pitanju, Jusić kaže:

- Nisam sa njim razgovarao. Jeste on vrhovni komandant i oni se usaglašavaju na tom nivou. Ali ako meni ministrica kaže da se usaglasila sa svima, i da je Ivanić rekao da je ovo najbolje što smo mogli postići, mislim da nema potrebe da ja to dalje propitujem.

Ne isključujem da sam trebao ponovo pitati, razgovarati sa Izetbegovićem, ali znam da član Predsjedništva BiH ima pravo tražiti Počasnu jedinicu. Član Predsjedništva BiH mora voditi računa šta je ustavno a šta neustavno, kaže Jusić.

Na upit, zar i on kao zamjenik ministrice odbrane i politički dužnosnik također ne treba voditi računa šta je ustavno a šta neustavno, Jusić je dao sljedeći odgovor:

- Ne kažem da ne trebam. Svi trebamo do kraja voditi računa o tome. Ali da nastavim, sutra 6. januara je došao Ivanićev savjetnik i zaokružio pod rednim brojem 1. na obrascu za angažman Počasne jedinice, a naša je obaveza to dalje proslijediti Zajedničkom štabu da to ispoštuje. To je bio zahtjev za Počasnu jedinicu.

Upitan, koji su datumi bili naznačeni na obrascu, Jusić je rekao da su to bili i 8. i 9. januar.

- To se dešavalo u petak ujutro 6. januara i zahtjev je proslijeđen prema Zajedničkom štabu. Iza podne je došlo pismo iz NATO štaba, u kojem se 9. januar izričito apostrofira i skreće se pažnja da nijedan pripadnik OS BiH tog dana ne smije biti u Banja Luci, navodi Jusić.

Zar vama NATO štab treba da kaže da je 9. januar neustavan, ako znate kao politički dužnosnik da je Ustavni sud BiH taj praznik proglasio neustavnim, bilo je naše pitanje.

Jusić je kratko odgovorio:

- Pitajte Ivanića prvo pa onda mene!

Ali, gospodine Jusiću, vi ste stavili potpis na Ivanićev zahtjev, vi ste mu odobrili angažman Počasne jedinice?

- Mi njemu nismo odobrili. On nalaže i mi ispoštujemo, odgovorio nam je Jusić.
Ponovo upitan, da potvrdi da li je odobrio svojim potpisom angažman pripadnika OS BiH i za 8. i za 9. januar koji je kao praznik neustavan, te odakle pripadnici Trećeg puka na postrojavanju, a ne Počasna jedinica Jusić je rekao:

- Jesam, potpisao sam za oba dana, jer sam smatrao da je dužnost ispoštovati člana Predsjedništva BiH. Ako sam prekršio zakone, ima i za to odgovornost, ja nikada nisam bježao od odgovornosti pa neću ni sada.

Iz NATO štaba se eksplicitno naložilo da ne smiju biti pripadnici OS BiH 9. januara. Znajući da je to najviši vojni autoritet preduzeo sam sljedeće radnje. Stavio sam van snage u saglasnosti sa ministricom Pendeš prvobitnu odluku i za 8. i za 9. januar, te uputio zahtjev u kabinete tri člana Predsjedništva da se izjasne da li ima konsenzusa i da li je Ivanićev zahtjev i za 9. januar i dalje na snazi. Odgovor nisam dobio 8. januara, te sam u podne odlučio da pošaljem uputstvo Zajedničkom štabu da se sve obustavi, a navečer sam potpisao taj dokument kojim se nalaže da jedinica OS BiH ne može biti izvedena 9. januara.
Tek jučer 9. januara sam dobio obavijest načelnika Zajedničkog štaba generala Ante Jeleča sa pitanjem da li je član Predsjedništva BiH povukao svoj zahtjev ili ne. To je bila kupovina vremena, ali smo rekli da taj prekid u lancu komandovanja moramo istražiti, detaljno pojašnjava Jusić.

Kaže da je njegova odgovornost to što je izvršavao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH po odobrenju ministrice Pendeš.

Na upit, odakle na postrojavanju u Banja Luci i 8. i 9. januara pripadnici Trećeg puka, a ne Počasne jedinice, te ko je odobrio to, Jusić kaže:

- To Ivaniću nije odobrilo Ministarstvo odbrane. Ivanić jeste u zahtjevu to naveo, ali to ne znači da mu mora biti i odobreno. Odobrena je samo Počasna jedinica, a ne pripadnici Trećeg puka.

Ko je u lancu komandovanja spustio naredbu „dole“? Jusićev odgovor je bio da će istraga pokazati sve.
Kada se može očekivati kraj istrage, s obzirom da postoji dokumentaciju, potpisi, Jusić kaže:

- E.. to Bog zna. Šta mislite da u ovoj zemlji ijedna istraga ide brzo? Što se tiče mene može za dan, ali ne znam. Bit će što prije, jer je u interesu svima to. Nema otezanja, treba što prije razjasniti da se zna ko je kriv.

Upitan „da li se on osjeća odgovornim i krivim“, Jusić kaže:

- Ne! Kad biram između dvije loše odluke nastojim donijeti manje lošu.

Gospodine Jusiću vi ste prekršili Ustav ove zemlje, niste ispoštovali odluku Ustavnog suda BiH i stavili ste svoj potpis na odluku kojom odobravate angažman pripadnika OS BiH čak i za 9. januar? Zar vas NATO mora upozoravati da poštujete najvišu sudsku instancu svoje države?
- Evo ja ću na ta pitanja odgovorati na sudu, ako budem, kratko je odgovorio Jusić.
Heller

#263 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Heller »

Ja parade i kurca :lol:
banjaluka078

#264 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by banjaluka078 »

Dr. Kuca wrote:Je li bilo raje kakve na ulicama? Kome su paradirali?
Šaka jada. Zato i nema slika iz ptičje perspektive.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#265 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by wonkaw »

UPDATE; pri ulasku u banjaluku u blizini punkta kojeg su postavili mupovci nasi busovi se odjednom ugasise, nasi mobilni telefoni, kamere izgubise svu energiju. Nasim busovima prilaze mupovci i naredjuju nam da izadjemo, mi izlazimo poslusno, niceg se ne bojimo, nemamo oruzja. Kad su nas postrojili pitaju nas sta vas 300 radite ovdje, kud ste posli? Mi svi onako u glas ''idemo na slavlje,,. Ne znam dali zbog naseg broja ili glasa mupovci uperise duge i kratke cijevi u nas, snajperisti sa okruznih objekata ustadose da pokazu da su tu. Jedan mupovac nam naredjuje da istupe vodje, da razgovaraju samo sa njima. Nas sedmorica istupismo, on nam prilazi i kaze nam da sacekamo. Iz jednog od, kao vojnih, kamiona izlazi jedno 4 i po metra visoka osoba ljudskog oblika odjevena sva u crno, ima ogromnu glavu i velike ruke, prilazi onako polako, posmatra nas ispod svoje crne maske na velikoj glavi, tesko da mu oci mozemo nazrijeti, izgleda kao da ih nema. Prisao je nama sedmorici, posmatra nas zatim podize svoje ogromne ruke i siri ih kao da zeli da zagrli sve nas sedmoro odjednom. Mi mu dopustimo, malo se stisnemo jedan uz drugog i on nas zagrli. U tom momentu osjetismo kao da lebdimo u nekoj sferi, prvo vidimo, odnosno ne mozemo nista da vidimo od jake svijetlosti, zatim nastaje tama, nista ne vidim ali osjetim neku vlaznost oko mog lica, pokusavam da skontam sto je i u tom trenutku kao da se budim, ugledah svog jorksir teriera kako mi lize lice.
PM72

#266 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by PM72 »

Heller wrote:Ja parade i kurca :lol:
poštari su bili najbolji.Mislim da ni u Sjevernoj Koreji poštari ne nastupaju u svečanom defileu kad je kakva godišnjica PTT-a a kamoli u vojno policijskoj predstavi..
Boskero

#267 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:15, edited 1 time in total.
pustopoljina

#268 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by pustopoljina »

dulekrele wrote:Bosnjama uopste nije potreban dodik da bi sve otislo u propast. Dovoljno je imati jednog bosnju ogranicenih intelektualnih sposobnosti na rukovodecem mjestu i sve ode u helac. I ako me ne bi zacudilo da Šćepo ima svoje prste upetljane u ovo.
DOMINISTAR JUSIĆ PRIZNAO: "Da, ja sam potpisao odluku o angažmanu Počasne jedinice OS BiH i za 8. i za 9. januar"!
Slobodna Bosna

Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić (SBB) potvrdio je u razgovoru za novinsku agenciju Patria da je on lično potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažovanje Počasne jedinice OS BiH i za 8. i za 9. januar, izvještava agencija Patria.

Nakon upozorenja NATO štaba u Sarajevu da nijedan pripadnik OS BiH ne smije biti 9. januara u Banja Luci, Jusić priznaje, da je tek tada zatražio mišljenje svih članova Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta.

- Početno smo odobrili zahtjev predsjednika RS Milorada Dodika samo za učešće Vojnog orkestra i to samo za 8. januar, a odbili njegov zahtjev da pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka budu angažovani. Odluku o Dodikovom zahtjevu, sa kojom sam i ja bio saglasan, potpisala je ministrica Marina Pendeš (HDZ BIH), kaže Jusić.

U četvrtak 5. januara, pojašnjava Jusić, potkraj radnog vremena, dok je ministrica Pendeš još bila u Ministarstvu, stigao je zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažman Počasne jedinice, a nakon što Predsjedništvo nije postiglo konsenzus o angažmanu Trećeg puka.
- Ivanić je imao pravo da zatraži Počasnu jedinicu za odavanje počasti. Ministrica Pendeš nije potpisala taj zahtjev jer na njemu nije bilo tačno naznačeno šta se traži. Ministrica je sve vrijeme prije toga govorila zamjeniku Borisu Jeriniću i srpskim generalima, da se ne može udovoljiti Dodikovom zahtjevu, ali da se Ivaniću može i mora.

Taj dan kada je stigao Ivanićev zahtjev, navečer smo bili na Božićnom prijemu koji je on priredio u Predsjedništvu BiH. Ministrica je obavljala konsultacije sa svim članovima Predsjedništva, ja sam ponešto čuo, ponešto ne. Pozvala me je zatim i rekla pred Ivanićem da je ja sutra mijenjam, te da je ona saglasna da se angažuje Počasna jedinica. Meni je naložila da potpišem zahtjev jer sam ja od 5. do 15. januara ovlašten da to radim sa njenim odobrenjem.

Tada je Ivanić rekao da je to najbolje rješenje koje smo našli, a da se izbjegnu neke nemile scene koje priželjkuju Dodik i drugi, navodi Jusić.

Na upit da li je ono što je Ivanić tražio i za 8. i za 9. januar odobrio bošnjački član Predsjedništva BiH i vrhovni komandant Bakir Izetbegović, Jusić je odogovorio da ne zna.

Također, kada smo ga pitali zašto se nije konsultovao sa Izetbegovićem i da li se konsultovao sa bilo kojim bošnjačkim političarem, obzirom da se radi o iznimno kompleksnom pitanju, Jusić kaže:

- Nisam sa njim razgovarao. Jeste on vrhovni komandant i oni se usaglašavaju na tom nivou. Ali ako meni ministrica kaže da se usaglasila sa svima, i da je Ivanić rekao da je ovo najbolje što smo mogli postići, mislim da nema potrebe da ja to dalje propitujem.

Ne isključujem da sam trebao ponovo pitati, razgovarati sa Izetbegovićem, ali znam da član Predsjedništva BiH ima pravo tražiti Počasnu jedinicu. Član Predsjedništva BiH mora voditi računa šta je ustavno a šta neustavno, kaže Jusić.

Na upit, zar i on kao zamjenik ministrice odbrane i politički dužnosnik također ne treba voditi računa šta je ustavno a šta neustavno, Jusić je dao sljedeći odgovor:

- Ne kažem da ne trebam. Svi trebamo do kraja voditi računa o tome. Ali da nastavim, sutra 6. januara je došao Ivanićev savjetnik i zaokružio pod rednim brojem 1. na obrascu za angažman Počasne jedinice, a naša je obaveza to dalje proslijediti Zajedničkom štabu da to ispoštuje. To je bio zahtjev za Počasnu jedinicu.

Upitan, koji su datumi bili naznačeni na obrascu, Jusić je rekao da su to bili i 8. i 9. januar.

- To se dešavalo u petak ujutro 6. januara i zahtjev je proslijeđen prema Zajedničkom štabu. Iza podne je došlo pismo iz NATO štaba, u kojem se 9. januar izričito apostrofira i skreće se pažnja da nijedan pripadnik OS BiH tog dana ne smije biti u Banja Luci, navodi Jusić.

Zar vama NATO štab treba da kaže da je 9. januar neustavan, ako znate kao politički dužnosnik da je Ustavni sud BiH taj praznik proglasio neustavnim, bilo je naše pitanje.

Jusić je kratko odgovorio:

- Pitajte Ivanića prvo pa onda mene!

Ali, gospodine Jusiću, vi ste stavili potpis na Ivanićev zahtjev, vi ste mu odobrili angažman Počasne jedinice?

- Mi njemu nismo odobrili. On nalaže i mi ispoštujemo, odgovorio nam je Jusić.
Ponovo upitan, da potvrdi da li je odobrio svojim potpisom angažman pripadnika OS BiH i za 8. i za 9. januar koji je kao praznik neustavan, te odakle pripadnici Trećeg puka na postrojavanju, a ne Počasna jedinica Jusić je rekao:

- Jesam, potpisao sam za oba dana, jer sam smatrao da je dužnost ispoštovati člana Predsjedništva BiH. Ako sam prekršio zakone, ima i za to odgovornost, ja nikada nisam bježao od odgovornosti pa neću ni sada.

Iz NATO štaba se eksplicitno naložilo da ne smiju biti pripadnici OS BiH 9. januara. Znajući da je to najviši vojni autoritet preduzeo sam sljedeće radnje. Stavio sam van snage u saglasnosti sa ministricom Pendeš prvobitnu odluku i za 8. i za 9. januar, te uputio zahtjev u kabinete tri člana Predsjedništva da se izjasne da li ima konsenzusa i da li je Ivanićev zahtjev i za 9. januar i dalje na snazi. Odgovor nisam dobio 8. januara, te sam u podne odlučio da pošaljem uputstvo Zajedničkom štabu da se sve obustavi, a navečer sam potpisao taj dokument kojim se nalaže da jedinica OS BiH ne može biti izvedena 9. januara.
Tek jučer 9. januara sam dobio obavijest načelnika Zajedničkog štaba generala Ante Jeleča sa pitanjem da li je član Predsjedništva BiH povukao svoj zahtjev ili ne. To je bila kupovina vremena, ali smo rekli da taj prekid u lancu komandovanja moramo istražiti, detaljno pojašnjava Jusić.

Kaže da je njegova odgovornost to što je izvršavao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH po odobrenju ministrice Pendeš.

Na upit, odakle na postrojavanju u Banja Luci i 8. i 9. januara pripadnici Trećeg puka, a ne Počasne jedinice, te ko je odobrio to, Jusić kaže:

- To Ivaniću nije odobrilo Ministarstvo odbrane. Ivanić jeste u zahtjevu to naveo, ali to ne znači da mu mora biti i odobreno. Odobrena je samo Počasna jedinica, a ne pripadnici Trećeg puka.

Ko je u lancu komandovanja spustio naredbu „dole“? Jusićev odgovor je bio da će istraga pokazati sve.
Kada se može očekivati kraj istrage, s obzirom da postoji dokumentaciju, potpisi, Jusić kaže:

- E.. to Bog zna. Šta mislite da u ovoj zemlji ijedna istraga ide brzo? Što se tiče mene može za dan, ali ne znam. Bit će što prije, jer je u interesu svima to. Nema otezanja, treba što prije razjasniti da se zna ko je kriv.

Upitan „da li se on osjeća odgovornim i krivim“, Jusić kaže:

- Ne! Kad biram između dvije loše odluke nastojim donijeti manje lošu.

Gospodine Jusiću vi ste prekršili Ustav ove zemlje, niste ispoštovali odluku Ustavnog suda BiH i stavili ste svoj potpis na odluku kojom odobravate angažman pripadnika OS BiH čak i za 9. januar? Zar vas NATO mora upozoravati da poštujete najvišu sudsku instancu svoje države?
- Evo ja ću na ta pitanja odgovorati na sudu, ako budem, kratko je odgovorio Jusić.
budi realan sad malo:
i ti, i vecina ljudi (prosjecnih, normalnih ljudi) bi uradila isto sto i on. milgramov ekspriment kaze da moze i gore.
on je sluzbenik, iznad njega su i ministrica i clan predsjednistva, ali ON je potpisao :lol: on je zrtveno jare. nista vise.
ivanic, pendes...teske hinje.
Heller

#270 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Heller »

PM72 wrote:
Heller wrote:Ja parade i kurca :lol:
poštari su bili najbolji.Mislim da ni u Sjevernoj Koreji poštari ne nastupaju u svečanom defileu kad je kakva godišnjica PTT-a a kamoli u vojno policijskoj predstavi..
Bolje da su pederima dali organizaciju.
Konstantin Trepljev

#271 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Konstantin Trepljev »

Zdravo svima!

E, samo tri činjenice:

prva - zakon po kojem se proslavljao Dan Republike Srpske nije osporio niko, pa ni Ustavni sud. Ustavni sud je osporio prethodni jer je tim zakonom bilo definisano da je 9. januar krsna slava u čemu se nisu mogli pronaći svi narodi. Taj zakon je promijenjen, pa je 9. januar sada sekularni praznik, nema obavezujući karakter, i potpuno je u skladu sa Ustavom BiH. Dakle svako ko tvrdi da je to neustavan praznik naprosto laže.

druga - Republika Srpska nije genocidna tvorevina. U vezi genocida postoji presuda Haškog suda za genocid lokalnog karaktera u Srebrenici, a svi drugi pokušaji da se genocid dokaže na cijeloj teritoriji RS su propali. RS je odraz političke volje jednog od konstitutivnih naroda BiH, nastala je mnogo prije genocida lokalnog karaktera u Srebrenici, a 1995. je priznata od svih strana u konfliktu, kao i od međunarodne zajednice. Etiketiranjem RS kao genocidne je zapravo etiketiranje cijelog jednog naroda kao takvog, i defacto urušavanje Bosne i Hercegovine - države Bošnjaka, Srba i Hrvata. Svako ko pljuje po Srbima u BiH zapravo pljuje u lice državi Bosni i Hercegovini kakva ona jeste.

treća - cijela ova ultranacionalistička ujdurma na svim stranama je predstava za naivni narod da im se skrene pažnja sa stvarnih problema i bezočne pljačke. Nemojte se previše ložiti, nedajte da vam mržnja zaokupira život.
Last edited by Konstantin Trepljev on 13/01/2017 10:23, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#272 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Mohamad Sissoko »

Jah, RS nije genocidna tvorevina ona je samo malo genocidna tvorevina :izet:
Plus ona nije genocidna tvorevina nego samo nastala na teroru i udruzenom zlocinackom poduhvatu te etnickom ciscenju.Huh sad je bolje. :oops:
aratet

#273 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by aratet »

aldinjo wrote:Ovih SDP-ovih pulena nema gdje nema, na raznim temama. Propala im stranka a propala im prica. Ofirna im prica odavno.
Nisam SDP, ali sve to sto vidis na ovoj temi je 99% SDA odgovornost.
Koalicioni partneri na prvim izborima, koalicioni partneri u Dejtonu..
Konstantin Trepljev

#274 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Konstantin Trepljev »

Mohamad Sissoko wrote:Jah, RS nije genocidna tvorevina ona je samo malo genocidna tvorevina :izet:
Plus ona nije genocidna tvorevina nego samo nastala na teroru i udruzenom zlocinackom poduhvatu te etnickom ciscenju.Huh sad je bolje. :oops:
Baš kao i Federacija BiH, baš kao i jenonacionalno radikalno Sarajevo. Cijela BiH nastala je na zločinu i etničkom čišćenju, kao produkt krvavog građansko-vjerskog rata. Huh jel ti sad dodatno bolje?
Last edited by Konstantin Trepljev on 13/01/2017 11:55, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#275 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu

Post by Mohamad Sissoko »

Konstantin Trepljev wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Jah, RS nije genocidna tvorevina ona je samo malo genocidna tvorevina :izet:
Baš kao i Federacija BiH, baš kao i jenonacionalno radikalno Sarajevo. Cijela BiH nastala je na zločinu i etničkom čišćenju, kao produkt krvavog građansko-vjerskog rata. Tek sad ti je lakše.
Gdje vas ovo uce, na fakultetu u Han Pijesku? :-D
Post Reply