2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
-
moonca
#101 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Mogla bi biti setnja...Velikom alejom..Ilidza. 
-
broj dva
#102 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Evo zasto treba parada (komentari na Klixov clanak o prvom istospolnom braku u Irskoj) :
"Ne trebaju im muškarci niti ih privlače, a puna ladica gumenih kiita."
"Dotle je doslo da se iblis i sotona udruzili da uniste svijet."
"Eto zbog tog poremećenog zakona necu u EU . Kad se budemo izjasnjavali bit cu protiv bolesne EU. Vise sam za Rusiju gdje Putin ovakve bolesne radnje zabranio sledecih 100 god."
"Prirodni impuls ih zaobišao pa hormoni divljaju u prazno"
"njihovo djete ce s.sis.at 4 s.si.s.e"
"heeeej kobiljaca...nije ih ni stid da vas dunjaluk sad zna da se lizu"
"Btw. na lijevoj se vidi devalvacija gena, a na desnoj se ocigledno radi o devalvaciji uma
"
"To je seksualni poremećaj koji su legalizovali kao i gej parade. Treba tim ljudima pomoći a ne podržati u bludničenju..."
"Istina je da neke ljude ne privlaci suprotni spol. Zasto da ne iskoriste to da bi ostali cedni? Zasto moraju nesto sto rade i macke i medvjedi, nazivati uzvisenim imenom "ljubav"? Cak kada muz voli zenu, da bi to zasluzilo ime "ljubav", on ne smije smatrati da mu zena duguje ljubovanje, jer tako smatraju zivotinje, a ne ljudi. Toliko vise kad te drugi spol ne privlaci, pa zar to nije najjasniji znak da ti je cednost najbolja?"
"Ne trebaju im muškarci niti ih privlače, a puna ladica gumenih kiita."
"Dotle je doslo da se iblis i sotona udruzili da uniste svijet."
"Eto zbog tog poremećenog zakona necu u EU . Kad se budemo izjasnjavali bit cu protiv bolesne EU. Vise sam za Rusiju gdje Putin ovakve bolesne radnje zabranio sledecih 100 god."
"Prirodni impuls ih zaobišao pa hormoni divljaju u prazno"
"njihovo djete ce s.sis.at 4 s.si.s.e"
"heeeej kobiljaca...nije ih ni stid da vas dunjaluk sad zna da se lizu"
"Btw. na lijevoj se vidi devalvacija gena, a na desnoj se ocigledno radi o devalvaciji uma
"To je seksualni poremećaj koji su legalizovali kao i gej parade. Treba tim ljudima pomoći a ne podržati u bludničenju..."
"Istina je da neke ljude ne privlaci suprotni spol. Zasto da ne iskoriste to da bi ostali cedni? Zasto moraju nesto sto rade i macke i medvjedi, nazivati uzvisenim imenom "ljubav"? Cak kada muz voli zenu, da bi to zasluzilo ime "ljubav", on ne smije smatrati da mu zena duguje ljubovanje, jer tako smatraju zivotinje, a ne ljudi. Toliko vise kad te drugi spol ne privlaci, pa zar to nije najjasniji znak da ti je cednost najbolja?"
-
allem_77
-
allem_77
-
allem_77
-
kakavdanakneiskustvu
- Hemel
- esmasaric
#108 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Mene zanima hoće li opet prije te parade biti anti-parada "ključ-brava"?
- JThomas
#109 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
doći će kraj i ovoj pro-gej i ćafirskoj vladi. tik-tak 
- Zox
#110 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Jel samo meni malo nesretan ovaj slogan u jeku corone?
-
breuer
#111 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
pa baš je odličan jer sugeriše da su njihova osjećanja i životi u lockdownu svo vrijeme...inteligentno iskorištena corona
al i dalje mi je najbolji onaj: "On dolazi po vašu djecu", što su pred Novu postavljale vehabije
- JThomas
#112 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
novi udar na bošnjačko nacionalno biće vojvode peđe i adžije dine.
- MorningStar
#113 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Cek ja mislio ono prodje parada svi problemi nestali sve rijeseno sve ljubav,prava i tako to ?
-
neko_sa_strane
#114 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Možda hoće. Neko je bio na nekom od portala ostavio komentar uoči prve parade. Neko pod ženskim nickom napisala je da 365 dana u godini varaju supruge, vodaju kroz grad ljubavnice ili mlate ženu a onda prije parade agituju za "porodične vrijednosti".
- S4mpion
#115 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Opet parada sa gomilom heteroseksualaca željnih EU maraka i jeftinih poena pred izbore.
Najjeftini poeni su kod LGBT i migranata.
Najjeftini poeni su kod LGBT i migranata.
-
Hakiz
#116 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Je li to opet muka zbog slobode?
- mirsek
#117 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Podrzavam kao i prosli put.
Prvi put kad spomenu bebe i djecu zabraniti skup i pohapsiti organizatore uz tuzbu za sirenje i promovisanje homoseksualizma i neprirodnih seksualnih odnosa medju osjetljivom populacijom, nesvjesnim djecijim bicima.
Prvi put kad spomenu bebe i djecu zabraniti skup i pohapsiti organizatore uz tuzbu za sirenje i promovisanje homoseksualizma i neprirodnih seksualnih odnosa medju osjetljivom populacijom, nesvjesnim djecijim bicima.
-
MahalacIpo
#118 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Čitam komentare i gledam stereotipicne Bosance kako prosipaju svoju pamet ovdje.. stvarno ste odvratni.. ali bas mi se gadi nekad, kontam ući ću ovdje i vidjeti barem razumljivost, ali ne..
Uđem i vidim katastrofu, ali šta mogu i očekivati od naroda unutar BiH (čast izuzecima)..
Kao neko ko je homoseksualac, veoma se ponosim ovim, a vi heteroseksualci nemate pojma kroz šta sam JA licno prošao, i zašto je ova šetnja bitna..
Neko ko komentariše ovo, i govori da je bespotrebno, ja razumijem vašu perspektivu, ali pokušaj se staviti u moju kožu, zamisli da si stalno diskriminiran, prozivan, omalovažavan i tako dalje.. Ova šetnja nama pokazuje da barem smo donekle tu u društvu, i da ćemo uspjeti da se izborimo.. nije sve u promoviranju, vjeruj mi, niko tamo neće doći i promovirati, jer to nije nešto sto se promovise, jer ovo ne postaješ, ovako se rađaš.. i čitam bas kako govore da djeca od malih nogu postaju ovakva ako se izlože takvim ljudima, to je laž! Bas suprotno, tad će djeca biti otvorenog uma i imati dobru strukturu mišljenja..
LGBTQ nije tu da tvoje djete pretvori u lezbu / geja, nego da spoji ljude na jedno mjesto i da se svi provedu i osjećaju sigurno.. jer država ih nije uspjela zaštiti na pravi način.
Uđem i vidim katastrofu, ali šta mogu i očekivati od naroda unutar BiH (čast izuzecima)..
Kao neko ko je homoseksualac, veoma se ponosim ovim, a vi heteroseksualci nemate pojma kroz šta sam JA licno prošao, i zašto je ova šetnja bitna..
Neko ko komentariše ovo, i govori da je bespotrebno, ja razumijem vašu perspektivu, ali pokušaj se staviti u moju kožu, zamisli da si stalno diskriminiran, prozivan, omalovažavan i tako dalje.. Ova šetnja nama pokazuje da barem smo donekle tu u društvu, i da ćemo uspjeti da se izborimo.. nije sve u promoviranju, vjeruj mi, niko tamo neće doći i promovirati, jer to nije nešto sto se promovise, jer ovo ne postaješ, ovako se rađaš.. i čitam bas kako govore da djeca od malih nogu postaju ovakva ako se izlože takvim ljudima, to je laž! Bas suprotno, tad će djeca biti otvorenog uma i imati dobru strukturu mišljenja..
LGBTQ nije tu da tvoje djete pretvori u lezbu / geja, nego da spoji ljude na jedno mjesto i da se svi provedu i osjećaju sigurno.. jer država ih nije uspjela zaštiti na pravi način.
Last edited by MahalacIpo on 03/07/2020 01:14, edited 1 time in total.
-
broj dva
#119 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
A sta su prirodni seksualni odnosi oko moje ? I tko ga promovise medju (po prirodi aseksualnom) malom djecicom ?
Da se shvatimo, kao sto Mrs. Lovejoy uvjek kaze, "somebody please think of the children" i meni je drago da ta mala djeca izlozena mentalnim napadima mrskih pedera (da li i lezbjeke to rade??) imaju tebe da mislis na njih.
-
broj dva
#120 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Pita me tip a sta ako tvoj sin bude peder ? Pa nista, moj sinovi odrastaju u Oslu. Ovdje mogu da se drze za ruke, da se vole, da se vjencaju, da grade buducnost. Mogu i djecu da usvajaju (i nista ne pokazuje da toj djeci nesto fali). Drugim rjecima, punopravni gradjani koji zive normalne zivote dostojne covjeka.
A da sam dole vec bi bila panika. Razmisljao bi o mobingu kroz odrastanje, o mobingu kroz cjeli zivot, o predrasudama i nasilju, o diskriminaciji, o...
Nemojte me pogresno shvatiti, ima i Norveska svojih problema ali odnos prema seksualnim orijentacijama nije jedan od njih.
A da sam dole vec bi bila panika. Razmisljao bi o mobingu kroz odrastanje, o mobingu kroz cjeli zivot, o predrasudama i nasilju, o diskriminaciji, o...
Nemojte me pogresno shvatiti, ima i Norveska svojih problema ali odnos prema seksualnim orijentacijama nije jedan od njih.
-
breuer
- mirsek
#122 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Prirodni odnosi su oni za koje nas je priroda obdarila odgovarajucim organima, uglavnom sex radi reprodukcije.broj dva wrote: ↑30/06/2020 13:20A sta su prirodni seksualni odnosi oko moje ? I tko ga promovise medju (po prirodi aseksualnom) malom djecicom ?
Da se shvatimo, kao sto Mrs. Lovejoy uvjek kaze, "somebody please think of the children" i meni je drago da ta mala djeca izlozena mentalnim napadima mrskih pedera (da li i lezbjeke to rade??) imaju tebe da mislis na njih.
Prihvatam da ljudski duh i sloboda dozvoljavaju nama ljudima da to praksiramo i radi cistog uzitka i sa jedinkama istog spola.
Medjutim djeca treba da rastu u sto prirodnijoj, normalnijoj sredini, pa na kraju kad odrastu sta bude od njih neka bude.
Ali u startu ih postavljati u sredinu gdje se taslace istospolne jedinke, vec su na neki nacin osudjeni da rastu u neprirodnoj okolini.
Big NOOOO
- S4mpion
#123 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
99% povorke čine heteroseksualci koji nemaju pojma zašto je bitna šetnja u kojoj učestvuju.MahalacIpo wrote: ↑30/06/2020 12:46 Čitam komentare i gledam stereotipicne Bosance kako prosipaju svoju pamet ovdje.. stvarno ste odvratni.. ali bas mi se gadi nekad, kontam ući ću ovdje i vidjeti barem razumljivost, ali ne..
Kao neko ko je homoseksualac, veoma se ponosim onim, a vi heteroseksualci nemate pojma kroz šta sam JA licno prošao, i zašto je ova šetnja bitna..
Bravo.
-
broj dva
#124 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Po tom kriteriju i ja i ti smo imali neprirode seksualne odnose. Ono, mimo reprodukcije strogo za ceif ili jos gore, na nacin koji ne dopusta reprodukciju..mirsek wrote: ↑30/06/2020 13:38Prirodni odnosi su oni za koje nas je priroda obdarila odgovarajucim organima, uglavnom sex radi reprodukcije.broj dva wrote: ↑30/06/2020 13:20A sta su prirodni seksualni odnosi oko moje ? I tko ga promovise medju (po prirodi aseksualnom) malom djecicom ?
Prihvatam da ljudski duh i sloboda dozvoljavaju nama ljudima da to praksiramo i radi cistog uzitka i sa jedinkama istog spola.
Medjutim djeca treba da rastu u sto prirodnijoj, normalnijoj sredini, pa na kraju kad odrastu sta bude od njih neka bude.
Ali u startu ih postavljati u sredinu gdje se taslace istospolne jedinke, vec su na neki nacin osudjeni da rastu u neprirodnoj okolini.
Big NOOOO![]()
Ja to smatram svojim apsolutnim pravom (u okviru nekog ravopravnog parterstva, da ne bi gubili vrjeme na pedofiliju ili silovanja ili...) i apsulutno irelevantim po pitanju odgajanja djece. Homoseksualci i hetereoselsualci mogu odgojiti djecu i mogu sjebati djecu, seksualna orijentacija je 100 % irelevantana po tom pitanju.
Niko djecu ne odgaja da budu homoseksualci ili heteteroseksualci odgjas ih da budu ljudi a seksualna orijentacija dodje sama od sebe..
Pojam "prorodno" u sferi ljudskih odnosa nema puno znacenja jer je uvjek podlozan socijalnim konvencijama, duhu vremena, socio.ekonomskim prilikama i slicno...
- Veigar
#125 Re: 2020- druga Povorka ponosa u Sarajevu
Ma svijet je pun raznoraznih pahuljica: