AmiĐa_Idriz wrote:2010
Španija igrala polufinale - Španija osvojila.
2014
Njemačka igrala polufinale - Njemačka osvojila.
2018
Engleska igra polufinale -?
Koinsidns? Aj tink nat. Ic kaming houm.

Moderators: Charuga, Tomahawk11
2014
2018

2014
2018
2014
2018
Humljanin wrote:AmiĐa_Idriz wrote:2010
2014
2018
Stvarno nemoguća slučajnost da ekipa koja igra polufinale osvoji prvenstvo...
Prije je vazda polufinale bilo za luzere, a prvenstva su osvajali oni što su ispadali u baražu... ili tako nekako...
![]()
north wrote:Humljanin wrote:AmiĐa_Idriz wrote:2010
2014
2018
Stvarno nemoguća slučajnost da ekipa koja igra polufinale osvoji prvenstvo...
Prije je vazda polufinale bilo za luzere, a prvenstva su osvajali oni što su ispadali u baražu... ili tako nekako...
![]()
...Francuska, Belgija i Hrvatska nisu u polufinalu, valjda je Idriz na to mislio
![]()
ne znam ko kod hrvata po brzini moze parirati Sterlingu.SmokingMan wrote:Vala uz Sterlinga koji slabo razmišlja tokom utakmice englezi se neće tek tako šetkati kaznenim prostorom hrvata.stakasa wrote:Engleska dalje. Iako Hrvatska ima bolji tim. Mislim da ce odluciti fizicka sprema. Englezi imaju jaci tempo, snazniji su, odmorniji i vise zele. Kompletno prvenstvo karakterise manjak kvaliteta, prolaze timovi sa vecim zarom, organizacijom, htijenjem, fokusom. Hendikep Hrvatske su dva produzetka gdje su blijedi izlazili sa terena. Mislim da nece moci zadrzati fokus i u trecoj utakmici zaredom
P.S.
Kehnuce neko 70 - 90 miliona za onog Rebica. Cudi me da vec nije u Bajernu
Pa ide dalje priča:Challenger_ wrote:Šta je uspjela Hrvatska?
- Uspjela je da napravi sportski podvig decenije, da se ponovo plasira u polufinale SP i da igra utakmicu za finale sa osiguranom podrškom, ne samo svojih navijača već i domaće publike kod koje su stekli simpatije i naklonost svojom borbenošću, korektnim ponašanjem navijača i političara (predsjednica RH). Ovaj gigantski kapital - "u meču kojeg odlučuju detalji" - pred polufinale je uspio da pod znak pitanja stavi fudbaler Vida.
- Jedna vrlo nepromišljena gesta dostojna ober-glupana.
To je jasno svakom, sa zakašnjenjem i njemu, a ako iole složeniju misao, kao gore iznesenu, zbunjuje dijasporaša Fudu, zamolio bih ga da me zaobiđe sa svojim komentarima u pokušaju.
naše čekaju zvižduci?
Rusi i dalje bijesni zbog Domagoja Vide: A tako smo se divili hrvatskim nogometašima!
Za rusku nogometnu javnost objašnjenje HNS-a uzvika 'Slava Ukrajini' Domagoja Vide nije bilo dovoljno, a dnevnik Sport Ekspress smatra da će naša reprezentacija nakon incidenta izgubiti mnogo simpatizera u zemlji domaćina SP-a...
Objašnjenje iz našeg tabora nije bilo dovoljno za rusku javnost, nadali su se Rusi pravoj isprici, a dnevnik Sport Ekspress u tekstu pod naslovom 'Balkancima nije jasno da nogomet nije politika' naglašava da je hrvatska reprezentacija izgubila simpatije ruskih navijača.
'Rusija i Hrvatska oduvijek su imali odlične nogometne odnose. Međusobno poštovanje i simpatije nije mogao ugroziti ni naš povijesni prijateljski odnos sa Srbijom. Hrvatski igrači su se odlično osjećali u ruskom prvenstvu, a mnogi od njih su postali napola Rusi, poput Olića, Pletikose i Ćorluke. Kada su Hrvati pobijedili Englesku i pomogli nam da odemo na Euro 2008. godine, njihova momčad je dobila mnogo navijača u našoj zemlji,' piše spomenuti popularni sportski list i nastavlja:
'Dočekana je Hrvatska i na našem SP-u s divljenjem. Nije bilo ni trunke neprijateljske atmosfere oko nje. Nakon utakmice u Sočiju ruski navijači prišli su Hrvatima i čestitali. No, čim se pojavio video Vukojevića i Vide kako viču 'Slava Ukrajini', sve se promijenilo.'
'U Moskvi su se nakon incidenta mogli čuti antihrvatski povici, na društvenim mrežama svašta se moglo pročitati, a mnogi su odlučili navijati za Engleze u polufinalu, najgoreg ruskog neprijatelja kad je u pitanju politika. No, nogomet nije politika i to nikad ne smijemo zaboraviti. Ipak, teško je ostati apolitičan kad igrači stavljaju ulje na vatru. Neki pokazuju albanskog orla, drugi se sjećaju Ukrajine kad igraju s Rusijom. A Fifu uopće nije briga,' zaključuje novinar Dmitrij Zelenov.
Skandal ipak nije spriječen; Ognjen Vukojević hitno poslan kući iz Rusije!
Kako doznajemo tijekom ponedjeljka prije podne bilo je burno među čelnicima HNS-a...
Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
_______"Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva.
Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu", poručio je Vida.
Džaba što ga ne mogu stići kad ne znaAltsa wrote:ne znam ko kod hrvata po brzini moze parirati Sterlingu.SmokingMan wrote:Vala uz Sterlinga koji slabo razmišlja tokom utakmice englezi se neće tek tako šetkati kaznenim prostorom hrvata.stakasa wrote:Engleska dalje. Iako Hrvatska ima bolji tim. Mislim da ce odluciti fizicka sprema. Englezi imaju jaci tempo, snazniji su, odmorniji i vise zele. Kompletno prvenstvo karakterise manjak kvaliteta, prolaze timovi sa vecim zarom, organizacijom, htijenjem, fokusom. Hendikep Hrvatske su dva produzetka gdje su blijedi izlazili sa terena. Mislim da nece moci zadrzati fokus i u trecoj utakmici zaredom
P.S.
Kehnuce neko 70 - 90 miliona za onog Rebica. Cudi me da vec nije u Bajernu
Bice da je trenutno veca netrpeljivost prema Englezima. Ma nebitno. Ovu utakmicu ce odluciti zelja na terenu, Englezi su napaljeniji i spremnijiChallenger_ wrote:Frajer je, tipičnom gestom balkanskog ober-glupana, poništio ogroman kapital koji je Hrvatska i njena reprezentacija sticala zadnjih deset godina. I u startu poništio prednost koju su imali kod navijača Rusije kojih će biti najviše na Lužnjikiju.
Ne mora presuditi, ali daleko od toga da je malo.
______
I dodati da je on sve ovo pobrojano na zadnjih pet prvenstava, sto svjetskih sto evropskih. Niko sa podrucja bivse Jugoslavije mu nije u peti. Gigantnorth wrote:Jako bitno napomenuti da je danas jedan od rijetkih igrača koji su klase i u reprezentaciji i u klubu i da kad gledaš igru to je na istom velikom nivou i u jednom i drugom slučaju...ima dosta igrača koji su u klubu genijalci, ali s repkom to nije to, Messi je tu prvi na spisku a ima ih još....Luka nosi Hrvatsku, a u jednom Realu je među 3-4 najvažnija igrača..uz Ronalda, Ramosa, Marcela, u zadnje vrijeme Isco, to je igrač koji ima zacementirano mjesto u ekipi i koji ne zna šta znači biti klupiran...Treba biti pošten pa reći genijalnostakasa wrote:Najveci. Igracina...ali da ne bude da svršavam na kockaste, od srca im želim da ispadnu od engleza
Bojim se da ne razumiješ problem i njegove razmjere.Lincoln-Burrows wrote:Inače simpatije Rusa prema Englezima su ogromne stjecane nizom godina.
Svi će nosatii Vidine fotke na stadionu.Velkoski wrote:Ti fakat ozbiljan?