1/2 Hrvatska - Engleska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Novak20
#1551 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nije sve tako crno. Dobili smo Mamića na 6-7 godina da nas reorganizuje. 
-
palermo
#1552 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
sve pet dofu, ali sportski mentalitet Hrvata je čudo.......bez respekta prema bilokome, uvjereni u vlastitu snagu.....Fudo387 wrote:Ma imamo mi qrac moj u nogama, a ne talenat.Renta wrote:bez respektaChmoljo wrote:
večeras je srušeno toliko mitova... od onoga: "mali smo, ne može se", do "balkanski mentalitet"...
Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav POBJEDNIČKI MENTALITET se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.
Sreća neopisiva!!
Naleti jednom u 20 godina nekom jedna nevjerovatna generacija koja rusi zakone fizike, i cao.
Talenat je 5%, ostalo je rad, znoj i pisanje krvi.
- Mis mekinjas
-
duffy_duck
#1554 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Svaka čast Hrvatima ovo je čudesan uspjeh niko im nije davo ni 10posto šanse da mogu doc do finala sad me nebi čudilo da postanu prvaci svijeta skidam im kapu do poda i definitivno se naši nogometaši BIH trebaju ugledat na Hrvatsku kako se srcem igra i gine za svoju državu pokazali su ljudi realno da im je država svetinja i grb koji nose jednostavno igraju iz velike ljubavi za svoju državu...RESPECT VELIKI ZA IGRACE HRVATSKE SVE STO SAM NAPISO SAMO SAM REALAN I OVO JE SVE ISTINA !!!!!!!!
- Better Man
#1555 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ide u Moskvu da gleda finale.cyprus wrote:Jel se ovo Beusan oprostio od televizije?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
baglama
#1557 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Fudo387 wrote:Mislim ova engleska je 50/50 sa Bosnom Ali i Turska je Bila treca 2002 Jer od 7 utakmica Nije nijednu igrala protiv evropskih ekipaRenta wrote:Chmoljo wrote:
večeras je srušeno toliko mitova... od onoga: "mali smo, ne može se", do "balkanski mentalitet"...
Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav POBJEDNIČKI MENTALITET se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.
Sreća neopisiva!!
Ma imamo mi qrac moj u nogama, a ne talenat.
Naleti jednom u 20 godina nekom jedna nevjerovatna generacija koja rusi zakone fizike, i cao.
Talenat je 5%, ostalo je rad, znoj i pisanje krvi.
- Edin H.
#1558 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nego sta kaze Vida o tekmi?
Je li spomenuo Folkland ili barem koju o IRI prozborio?
Je li spomenuo Folkland ili barem koju o IRI prozborio?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1559 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ja jos uvijek ne mogu percipirati cinjenicu da Hrvatska igra finale svjetskog prvenstva 
- Josip321
#1560 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Renta wrote:Chmoljo wrote:
Sreća neopisiva!!
Kako god zavrsilo finale ova me reprezentacija podsjeca na rukometnu reprezentaciju Hrvatske iz 2003 u Portugalu. Jednostavno ne znaju izgubiti. Baliceva reprezentacija je mnoge utakmice dobila u zadnjim sekundama.
A i jednostavno od 2008. posjeduju kvalitet a ponekad nisu imali srece. Cini mi se da se sada to vraca i naplacuje. 2008. su bili neiskusni a 2016. jednostavno je nedostajalo malo srece protiv Portugala. Oba ta puta su bili odlicni a ispali u prvoj knock out utakmici. U obje utakmice bili bolji od protivnika i opet ispali. U sportu treba i malo srece.
-
Bazinga1234
#1561 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Jel iko pratio Decembarskog na HRT-u?
Kako čujem bio je van sebe 
- Muhamed Đakmić
#1562 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Čovječe, trinaesta zemlja u historiji fudbala koja će igrati finale Svjetskog prvenstva. Zvuči u najmanju ruku nadrealno. Ili deveta koja će osvojiti. Ne postoji ništa osim skidanja kape u ovoj situaciji, to je jednostavno remek djelo._BataZiv_0809 wrote:Ja jos uvijek ne mogu percipirati cinjenicu da Hrvatska igra finale svjetskog prvenstva
- ExNihilo
#1563 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Više od remek djela. Više od čuda.Muhamed Đakmić wrote:Čovječe, trinaesta zemlja u historiji fudbala koja će igrati finale Svjetskog prvenstva. Zvuči u najmanju ruku nadrealno. Ili deveta koja će osvojiti. Ne postoji ništa osim skidanja kape u ovoj situaciji, to je jednostavno remek djelo._BataZiv_0809 wrote:Ja jos uvijek ne mogu percipirati cinjenicu da Hrvatska igra finale svjetskog prvenstva
-
svi u napad
#1564 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Cestitke susjedima koji su zaista odigrali maestralno cijelo prvenstvo. U nedelju ce im biti zajebano jer Francuzi imaju isto tako super veznu liniju sto je jako vazno u danasnjem fudbalu. Drago mi je sto su rasturili prepotentne Engleze koji su igrom podsjetili na nasa izdanja pod Mesom. Trener im uvodi defanzivnog veznog i lijevog beka i ocekuje neku promjenu. Vezni iz Tetenhema ko nekad nas Zahirovic pas max 5 metara i to unazad. Glavni organizator igre u produzetku im golman.
No da ne duzim da napisem jednu optimisticku zezu koju sam cuo jucer prije tekme. Dakle sreli se Englez i Francuz u Moskvi i kaze Englez Francuzu: "mi veceras igramo sa Hrvatskom". Na to Francuz hladno odgovara: "kakva slucajnost, mi igramo sa njima u nedelju". Zivjeli.
PS: samo da se pridruzim Chmolji a to sam vec ranije sam 4 puta napisao: i ja nabijem nase na kurac.
No da ne duzim da napisem jednu optimisticku zezu koju sam cuo jucer prije tekme. Dakle sreli se Englez i Francuz u Moskvi i kaze Englez Francuzu: "mi veceras igramo sa Hrvatskom". Na to Francuz hladno odgovara: "kakva slucajnost, mi igramo sa njima u nedelju". Zivjeli.
PS: samo da se pridruzim Chmolji a to sam vec ranije sam 4 puta napisao: i ja nabijem nase na kurac.
- Mis mekinjas
#1565 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Svrsio je na Mandzukicev gol.Bazinga1234 wrote:Jel iko pratio Decembarskog na HRT-u?Kako čujem bio je van sebe
-
sumirprimus
#1566 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Evo na hrtu repriza uzivajmo.poderali su engleze poslje primljenog gola po de ra li
- Mišo_Kovač
#1567 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Što? Nema moj komentar ništa sa tim što je Mandzukic Hrvat. Ja ne pratim religiozno igrače samo zato sto igraju za neku reprezentaciju i ne mijenjam klub za koji navijam. Navijam za Bayern, i dok je igrao u Bayernu Mandzukic je bio vrijedniji timski igrac od Gomeza, koji je u to doba bio sigurno bolji napadac i od Mandzukica i od Dzeke. I volio bih da u Bayernu opet imam Mandzukica, ili Johna Smitha koji igra kao Mandzukic, i boli me tuki kako se zove i odakle dolazi.palermo wrote:Čestitke, uživaj u pobjedi, ponosi se.....i po mogućnosti bez komentara ovakvog tipaMišo_Kovač wrote:
Mandzukic je maksimalno zahvalan igrač, slabiji finisher od napadača tipa Gomeza ili Dzeke, al daleko bolji timski igrač, bez obzira ko igra iza njega. I to nevezano za reprezentativni dres, jednostavno je takav. Usputbudirečeno, jebem Ćeli mamu što ga je otjerao iz Bayerna
Sva ostala priča oko naš-vaš-moj-tvoj me ne tangira i ne posmatram problem iz tog ugla
- Arminovski
#1568 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Hoce li onaj Kalinic moci dobiti medalju? 
- Logovan
#1569 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Normalno da je uloženo dosta rada i truda, a i nastavljaju da ulažu, sve više i više, ubijaju se ne bi li šta ostvarili. A ovi naši gledaju da sve bude u znaku broja tri. Što više "trica" to bolje. Daj Bošnjaka, pa daj Srbina, pa daj Hrvata. Jebale im trice mater. A ima i onih koji gledaju samo da je iste vjere pa makar bio najgori u svojoj profesiji. Nema veze što tamo daleko bolji i talentovaniji čeka svoju priliku. Daj onog iste vjere.Mirza007 wrote: Nije Hrvatska ni daleko od BiH, nije ni puno veca zemlja. Sto se fudbala tice imas stoga dobar uzor u susjedstvu. Dosta je tu rada i truda ulozeno.
Trebalo bi se stoga ugledati na njih pa po slicnom receptu raditi. Ovo za sada pod Prosineckim ne izgleda lose. Dobijali smo nedavno neke reprezentaciju ucesnice SP. Ako moze Hrvatska biti u finalu SP, sto se mi ne bi mogli makar plasirati? Sve je do nas.
Ili daj onog mog malog, daj mog sina, rođaka da igra, evo platit ću ti i na kraju ovo se ostvari, sin njegov zaigra. Jebeš uspjeh reprezentacije/kluba, daj da moj igra, čovjek iste vjere, daj da trenira onaj ko je po redu po nacionalnosti.
Pod Prosinečkim ne izgleda loše, ali daleko smo mi od plasiranja, a kamoli šta više. A šta ćemo kada nas napusti Džeko? Pa onda i Pjanić, Begović....
- Idemedosumom
#1570 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Bez Bege ćemo manje golova primati 
- USAblues
#1571 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Pozdravljam forumske crvene mundire ....Sretno U finalu Croatia 
-
°u°
#1572 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Koji balvan! Gori od Vide, a za to treba bit majsor. Ovakva prilika se čeka generacijama.Arminovski wrote:Hoce li onaj Kalinic moci dobiti medalju?
- Logovan
#1573 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Bez Bege smo još slabiji, realno, ali dobro nije tema. Samo sam ga naveo, neko moje mišljenje, da se ne raspravljamo o ovome ovdje.Idemedosumom wrote:Bez Bege ćemo manje golova primati
https://www.klix.ba/sport/nogomet/i-leg ... /180711141
- Edin H.
#1574 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
°u° wrote:Koji balvan! Gori od Vide, a za to treba bit majsor. Ovakva prilika se čeka generacijama.Arminovski wrote:Hoce li onaj Kalinic moci dobiti medalju?
Nije klosar da ulazi u 88. minuti.