1/2 Francuska - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#26 Re: 1/2 Francuska - Belgija
IDEMO DE BRUYNE I HAZARDUS SERITE SE pogbi U USTA 
- manijak1
#27 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Kud onaj Japan ispusti 0:2
.Dvoumim se , da li će u 90 minuta biti 1 ili X .Francuzi prolaze do finala.Na produžetke ili u 90 minuta, isključujem penale.Što se nadmenosti i bezobzirnosti tiče, skoro da su izjednačeni
.Žutikasti , valjda ću dočekati tvoje suze, tugovanke.
- dječak sa šibicama
#28 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Navijam za Belzik, ali mislim da su Francuzi bolji.
Finale prije finala rekli bi rjeciti novinari.
Finale prije finala rekli bi rjeciti novinari.
-
Korovjev
#29 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ovoj se tekmi radujem jer sam siguran da će biti golova i dobre igre. Ali ko će pobijediti i zašto nemam pojma. Mrvicu više bih volio da ih uzmu Belgijanci zbog Hazarda. Čak mi je i Felaini postao drag, a inače ga ne podnosim. To je ta draž svjetskog. Kod Francuza su mi svi onako. Eto taj Mbape je dobar, Grizman, Kante sve je to ok ali nekako pif.
Belgijanci su i odigrali dvije najzanimljivije tekme u nokaut fazi. Nezgodno je što takvi timovi obično ne pobjeđuju na kraju.
Belgijanci su i odigrali dvije najzanimljivije tekme u nokaut fazi. Nezgodno je što takvi timovi obično ne pobjeđuju na kraju.
- nKrkan
#30 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Svi oni misle da su BelgijanciMirza007 wrote:Fakat. Ima li neko da bas poznaje te odnose?Point. wrote:Za koga će Valonci navijati?
cypruse uključi se u tematiku
- Mis mekinjas
#31 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Vi stvarno mislite da ce ovdje biti puno golova?????
- AmiĐa_Idriz
#32 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ček zar kod njih nije obrnuto, da baš niko ne osjeća Belgiju ko svoju zemlju?nKrkan wrote:Svi oni misle da su BelgijanciMirza007 wrote:Fakat. Ima li neko da bas poznaje te odnose?Point. wrote:Za koga će Valonci navijati?
cypruse uključi se u tematiku
- HardcoreMX
#33 Re: 1/2 Francuska - Belgija
engleska
..i belgija
...G finale...
- AmiĐa_Idriz
#34 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Sranje tekma apsolutno nebitan par čemu u prilog ide i poređenje broja stranica između dvije teme
coming home bičz
coming home bičz
-
omar little
#35 Re: 1/2 Francuska - Belgija
da nije hrvatske kua bi se nakucalo onoliko. 70% stranica je naddrkavanje pacenistvom raznih fela.
- AmiĐa_Idriz
#36 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Razbijeno im je večeras druženje
- Muhamed Đakmić
#37 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ja ne vidim kako se Belgija može odbraniti protiv Francuske, koja će igrati neki polubunker.
Volio bih fakat da Belgija prođe jer igra puno ofanzivnije, ali ovi će dobro zatvoriti sve prilaze golu, a Belgija je i protiv Brazila djelovala dosta naivno i previše otvoreno i kod 2:0.
Volio bih fakat da Belgija prođe jer igra puno ofanzivnije, ali ovi će dobro zatvoriti sve prilaze golu, a Belgija je i protiv Brazila djelovala dosta naivno i previše otvoreno i kod 2:0.
-
north
#38 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Slažem se...mislim da francuzi djeluju ozbiljnije za finale, koliko god da belgijanci imaju fakat strašnu ekipu....francuzi jednsostavno djeluju zrelije za finale...mislim da su i mentalno jači od belgijanaca i da bi taj momenat psihe i pobjedničkog mentaliteta u ovako bitnoj tekmi mogao presuditi, a ne što je jedna ekipa jača od druge..
-
Nadzorna_ploca
#39 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Belgija glat.
- Muhamed Đakmić
#40 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ako Bog daNadzorna_ploca wrote:Belgija glat.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ako budu imali nafake ko u 1/8 i 1/4, mogli bi.
- AmiĐa_Idriz
#42 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Za 1/4 finale bi sr mogao složiti, nevjerovatno koliko su otvorenih pansi Brazilci imali i nekoliko puta promašili čitav fudbal. 1/8 finala je samo proizvod gluposti i naivnosti Japana.Tomahawk11 wrote:Ako budu imali nafake ko u 1/8 i 1/4, mogli bi.
Martinez je glup, zato Franci prolaze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ma onaj gol za 1-2, Verthongen ono sigurno nije htio, al ušlo i poslije se Japan prosuo ko riža.AmiĐa_Idriz wrote:Za 1/4 finale bi sr mogao složiti, nevjerovatno koliko su otvorenih pansi Brazilci imali i nekoliko puta promašili čitav fudbal. 1/8 finala je samo proizvod gluposti i naivnosti Japana.Tomahawk11 wrote:Ako budu imali nafake ko u 1/8 i 1/4, mogli bi.
- AmiĐa_Idriz
#44 Re: 1/2 Francuska - Belgija
To je, mada mislim da bi im svakako zabili tad nekad, stisli su ih baš.Tomahawk11 wrote:Ma onaj gol za 1-2, Verthongen ono sigurno nije htio, al ušlo i poslije se Japan prosuo ko riža.AmiĐa_Idriz wrote:Za 1/4 finale bi sr mogao složiti, nevjerovatno koliko su otvorenih pansi Brazilci imali i nekoliko puta promašili čitav fudbal. 1/8 finala je samo proizvod gluposti i naivnosti Japana.Tomahawk11 wrote:Ako budu imali nafake ko u 1/8 i 1/4, mogli bi.
- cyprus
#45 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Ovo je finale prije finala... Ono pravo finale će samo biti formalnost...
Oficijelno navijam za Francusku, ali kako su mi Belgijanci dragi već duže vrijeme - ko god pobijedi - I'm happy
Prognoza - Francuzi su kompaktniji - i zato uzimaju... Za razliku od Belgijanaca, oni se znaju i dobro branit... Biće nešto tipa 2:1...
Al stvarno se ne može reći da je pobjeda Belgije protiv Japana nafaka... Pa golovi su visili u zraku... Vidilo se da 2:0 mogu stić, sad pa sad...
Oficijelno navijam za Francusku, ali kako su mi Belgijanci dragi već duže vrijeme - ko god pobijedi - I'm happy
Prognoza - Francuzi su kompaktniji - i zato uzimaju... Za razliku od Belgijanaca, oni se znaju i dobro branit... Biće nešto tipa 2:1...
Al stvarno se ne može reći da je pobjeda Belgije protiv Japana nafaka... Pa golovi su visili u zraku... Vidilo se da 2:0 mogu stić, sad pa sad...
- Leopard_SA
#46 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Vrlo izjednacen mec i vjerujem da, bez obzira koja reprezentacija prodje dalje nece biti nezasluzeno. Obje reprezentacije su pokazale sta i koliko mogu mada ipak malu prednost dajem Francuskoj.
- istra_hr
#47 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Pitanje o Belgiji ... Valoncima, Flamancima, da li se osjećaju Belgijancima?
ovako, relativno često sam u Belgiji ... nešto znam o tome tj. njima
Valonci (jug Belgije; većinom Francuzi) i Flamanci (gornja polovica tj. skoro 2/3 većinom Nizozemci) NE VOLE se pretjerano i previše.
Naravno, ne mrze se kao mi "europski južnjaci" da ne rečem Balkanci ... ali ne vole se, definitivno!
Flamanci /Nizozemci se ne osjećaju previše "Belgijancima"
Često, jedni drugima podmeću
Jug Belgije (pro francuski) dio ima obvezu dvojezičnih natpisa i jezika, i Francuski i Nizozemski/Holandski - dok spomenuti sjever to ne želi; samo Nizozemski.
Kompromis je (opet) engleski jezik - kojeg svi, apsolutno svi pričaju.
Mislim da netrpeljivost vuče korijene iz prve polovice 19. stoljeća. Naime, Belgija je postala neovisna zemlja (tek) 1830.godine, nakon Napoleonovog sloma. Teritorijalno je napravljena od malog sjevernog dijela Francuske i Nizozemske, kojoj je uzet južni dio; ne znam zbog čega? Valjda "tampon zona" između poražene Napoleonove Francuske i jedne od saveznica, Nizozemske.
Iako relativno mlada zemlja, 1830. ubrzo je "konstituirana" kao monarhija s kraljem Leopoldom (bivšim njem. princem) te, raznim nasljeđem i darovanjima, postala je kolonijalna sila .. Afrički Kongo (Zair)
Kao i svaka mlada država, razbahatila se i počinila jako puno zvjerstava i ostalih sranja u spomenutom Kongu ...
Toga se (navodno) danas jako srame
I u prvom i u drugom svj. ratu, saveznici je smatraju "kolateralnom" žrtvom, a kao "nagradu" zbog velikog razaranja, daju joj da bude središte NATOa i EU
ukratko o Belgiji
Valonci (jug Belgije; većinom Francuzi) i Flamanci (gornja polovica tj. skoro 2/3 većinom Nizozemci) NE VOLE se pretjerano i previše.
Naravno, ne mrze se kao mi "europski južnjaci" da ne rečem Balkanci ... ali ne vole se, definitivno!
Jug Belgije (pro francuski) dio ima obvezu dvojezičnih natpisa i jezika, i Francuski i Nizozemski/Holandski - dok spomenuti sjever to ne želi; samo Nizozemski.
Mislim da netrpeljivost vuče korijene iz prve polovice 19. stoljeća. Naime, Belgija je postala neovisna zemlja (tek) 1830.godine, nakon Napoleonovog sloma. Teritorijalno je napravljena od malog sjevernog dijela Francuske i Nizozemske, kojoj je uzet južni dio; ne znam zbog čega? Valjda "tampon zona" između poražene Napoleonove Francuske i jedne od saveznica, Nizozemske.
Iako relativno mlada zemlja, 1830. ubrzo je "konstituirana" kao monarhija s kraljem Leopoldom (bivšim njem. princem) te, raznim nasljeđem i darovanjima, postala je kolonijalna sila .. Afrički Kongo (Zair)
Kao i svaka mlada država, razbahatila se i počinila jako puno zvjerstava i ostalih sranja u spomenutom Kongu ...
I u prvom i u drugom svj. ratu, saveznici je smatraju "kolateralnom" žrtvom, a kao "nagradu" zbog velikog razaranja, daju joj da bude središte NATOa i EU
ukratko o Belgiji
-
Korisničkoime
#48 Re: 1/2 Francuska - Belgija
Uuuuu Belgija i njihov krvavi pohod u Africi. Kratko - genocid. Sta su ljudi radili u Kongu to je tesko shvatiti.istra_hr wrote:Pitanje o Belgiji ... Valoncima, Flamancima, da li se osjećaju Belgijancima?
![]()
ukratko o Belgiji
Znam da je izmedju Valonaca i Flamanaca dugo vremena postojao ekonomski jaz te da je na osnovu toga bilo dosta iskoristavanja jednih od strane drugih, vremenon su se stvari mjenjale pa su onda drugi dosli na red da ekonomski iskoristavaju druge sto su ovi s cefom docekali. Od tuda kako mi je poznato i postoji netrpeljivost izmedju njih. Barem sto je meni poznato.
- Edin H.
#49 Re: 1/2 Francuska - Belgija
AmiĐa_Idriz wrote:IDEMO DE BRUYNE I HAZARDUS SERITE SE pogbi U USTA
-
omar little
#50 Re: 1/2 Francuska - Belgija
urugvajac sudi ovu.