zvuk ne radi na računaru

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
aida25

#1 zvuk ne radi na računaru

Post by aida25 »

Pozz, treba mi mala pomoć, ja se ne razumijem baš u tehniku a mislim da problem nije veliki pa ako je neko raspoložen da pomogne... Ne radi mi zvuk na računaru, msilim da zvučnici rade, kad pokušam pustit pjesmu piše mi da wmplayer ne može da je pusti jer ne rade zvučnici, nisu dobro instalirani. Meni je sinoć zvuk bio ok, kad priključim slusalice na centralnu i pustim muziku i dalje nema zvuka. Da ne treba šta mijenjati u postavkama, nemam stvarno pojma šta je...Inače, u postavkama, control panel, playback, pored ikone zvučnika crvena strelica a zelena kod hdmi output.
Sanjarko

#2 Re: zvuk ne radi na računaru

Post by Sanjarko »

aida25 wrote:Pozz, treba mi mala pomoć, ja se ne razumijem baš u tehniku a mislim da problem nije veliki pa ako je neko raspoložen da pomogne... Ne radi mi zvuk na računaru, msilim da zvučnici rade, kad pokušam pustit pjesmu piše mi da wmplayer ne može da je pusti jer ne rade zvučnici, nisu dobro instalirani. Meni je sinoć zvuk bio ok, kad priključim slusalice na centralnu i pustim muziku i dalje nema zvuka. Da ne treba šta mijenjati u postavkama, nemam stvarno pojma šta je...Inače, u postavkama, control panel, playback, pored ikone zvučnika crvena strelica a zelena kod hdmi output.
Blago tebi aida.
Samo ti zvuk ne radi.
Meni pola stvari na Laptopu ne radi.
Ukljucujuci i Zvuk.

Probaj vidit drajver, al sta Ja znam, skrsio sam Komp pa je bolje da moj savjet neslusas.

:kiss:
aida25

#3 Re: zvuk ne radi na računaru

Post by aida25 »

He he, ma samo da javim da radi sad sve normalno, nemam pojma šta je bilo,samo sam restartovala komp i evo sad sve radi, svašta, a hvala ti svejedno što si se javio :)
Sanjarko

#4 Re: zvuk ne radi na računaru

Post by Sanjarko »

aida25 wrote:He he, ma samo da javim da radi sad sve normalno, nemam pojma šta je bilo,samo sam restartovala komp i evo sad sve radi, svašta, a hvala ti svejedno što si se javio :)
Ma drajver garant.

Pozdrav.
DonieBrasco

#5 Re: zvuk ne radi na računaru

Post by DonieBrasco »

Control Panel > Playback > i onda na zvucnik (speaker) desni klik i izaberi "set as default device".

To bi trebalo rjesiti problem !

HDMI output sluzi ako ces laptop (racunar) da povezes sa TV tj. da bi sliku i ton prebacila na TV.
Post Reply