Zvuk na Win10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dzeko1

#1 Zvuk na Win10

Post by dzeko1 »

Imao win7 sve ferceralo kako treba, oborim sistem, nabacim desetku i eto belaja. Imam integrisanu audio karticu (

Code: Select all

http://www.gigabyte.com.au/Motherboard/GA-EP43-DS3L-rev-10#support-dl
), kad skinem driver sa ove stranice, mogu sve zvučnike normalno podesiti da rade ( imam neke zvučnike od kućnog kina koji idu preko woofera koji je ujedno i pojačalo), ali je problem sa puštanjem full HD videa, i x265 video fajlova, tada na njima nemam zvuka. Odradim update drivera i onda se pojavi zvuk i na tim vrstama video fajlova, ali samo rade oni zvučnici koji su uštekani u onaj zeleni izlaz, dok ostali ne rade, ali kada odem na sounds, i odaberem bilo koji 5.1 ili 7.1 na testu rade. U control panelu ne mogu naci onu realtek hd manager ikonicu, dok kad odem u c/files/realtek nece da je otvori. Bilo kakvih ideja, prijedloga?
TRANCE

#2 Re: Zvuk na Win10

Post by TRANCE »

Skini i instaliraj drajvere sa službene Realtekove stranice:

http://www.realtek.com/downloads/downlo ... Down=false
dzeko1

#3 Re: Zvuk na Win10

Post by dzeko1 »

S tim sam prvo pokušao, nije išlo, nema Realtek ikonice u control panelu, a ne mogu je otvoriti u C/program files / realtek i dalje.
Quaresma

#4 Re: Zvuk na Win10

Post by Quaresma »

imam i ja na laptopu problema sa zvukom na win10

kad gledam video, pojacam zvuk, nista se ne desava, tek kad premotam video, onda se zvuk pojaca kako je trebalo kad sam rucno pojacavao

nema sta nisam radio, ali ne funkcionise nista, i to se pocelo desavati nakon ofišl izlaska win10 pa do danas, dok su oni insiderski buildovi radili tip top

pogotovo zadnja dva prije zvanicnog izlaska

zato je tu majka win8.1 i ne micem s nje dok god microsoft podrzava istu
dzeko1

#5 Re: Zvuk na Win10

Post by dzeko1 »

Riješio sam problem sa zvukom, tako što sam instalirao stari drajver, i update windows na zadnju verziju, trajalo 3x duze nego instaliranje novog sistema :D
Post Reply