Zvucnici - kupovina i zamjena

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sgunited

#1 Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by sgunited »

kao sto naslov kaze gdje kupiti kvalitetne zvucnike (sony, pioneer) uz njihovu zamjenu, dakle dva zvucnika koja ne rade da izvade i ugrade dva nova, ako uopste iko obavlje i prodaju i ugradnju, ako ne onda barem da kupim. Ima li neko iskustva i kako se krecu cijene posto ja ne znam ni otprilike koliko bi to moglo kostati
goran16v

#2 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by goran16v »

sgunited wrote:kao sto naslov kaze gdje kupiti kvalitetne zvucnike (sony, pioneer) uz njihovu zamjenu, dakle dva zvucnika koja ne rade da izvade i ugrade dva nova, ako uopste iko obavlje i prodaju i ugradnju, ako ne onda barem da kupim. Ima li neko iskustva i kako se krecu cijene posto ja ne znam ni otprilike koliko bi to moglo kostati
www.caraudio.ba - momak se bavi iskljucivo prodajom i ugradnjom.
Ako ti ta varijanta ne odgovara zvucnike mozes kupiti u bilo kojoj prodavnici tehnicke robe tipa Connect4you, Technomarket itd, a ugraditi ih moze bilo koji autoelektricar. Bitno je da su promjeri originalnog zvucnika i tog koji kupis isti da se nista ne mora prosijecati i prepravljati. Promjer zvucnika moze mislim vrlo lako naci na netu. Cijena zavisi od snage, tipa, kvalitete i proizvodjaca.
Altsa

#3 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by Altsa »

a gdje kupiti zvucnike kvalitetne...ne mislim na auto vec za kuce
goran16v

#4 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by goran16v »

Altsa wrote:a gdje kupiti zvucnike kvalitetne...ne mislim na auto vec za kuce
Mozda Yamaha u Rasi na Vrbanji?
sgunited

#5 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by sgunited »

Gorane hvala ti puno, raspitacu se jos malo ovih dana kod njih sta i kako pa cu odluciti :thumbup:
2001

#6 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by 2001 »

Ako su si u Sarajevu i misliš na ponudu novih zvučnika, onda te moram razočarati jer je vrlo loš, gotovo nikakav izbor! Prije svega, konačan odgovor zavisi od tvog planiranog budžeta i da li je u pitanju kupovina novih ili polovnih zvučnika? U svakom slučaju, mogu ti pomoći ali nakon što mi odgovoriš na ova prethodna dva pitanja! ;-)
Edisontije

#7 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by Edisontije »

2001

#8 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by 2001 »

Edisontije wrote:http://www.mekline.ba/
Tu ima sve
Nema baš sve...od kvalitetnijih i ozbiljnijih audiofilskih zvučnika u "mekline-u", jedino vrijedno spomena je program "Sonus-Faber" i "Vienna Acoustics"...ali to ovisi o odgovoru onog koji je postavio ovo pitanje jer ne djeluje mi baš kao tip koji bio rado dao (minimalno) višu trocifrenu ili nižu četverocifrenu sumu za par zvučnika...
U ponudi kvalitetnih zvučnika ima i još jedan drugi, skuplji brand ali otom-potom....nek' se prvo javi onaj koga je to zanimalo! ;-)
mayab

#9 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by mayab »

Kupi neke od BOSE , npr.Acoustimass 3 Stereo Speaker System , nisu skupi, i bices sretan, osim ako nisi okorjeli HiFi frik; a nisi cim ovdje pitaš! :D
2001

#10 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by 2001 »

mayab wrote:Kupi neke od BOSE , npr.Acoustimass 3 Stereo Speaker System , nisu skupi, i bices sretan, osim ako nisi okorjeli HiFi frik; a nisi cim ovdje pitaš! :D
Eh, jesi mu preporučio preskupo smeće! :lol:

BOSE otkad postoji je najveća prevara (prodavanje muda pod bubrege!) u hi-fi svijetu...kvalitet izrade katastrofa, cijena paprena a zvuk ne vrijedi ni 10% plaćene cijene! :x
bilo koje

#11 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by bilo koje »

BOSSE=smece.Moja preporuka: RCF ili EV.
ranger

#12 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by ranger »

tema up.
ljudi laik sam totalni za ovu tehnologiju zvuka, ali umijem prepoznati razliku, a to je da u mom autu u odnosu na druga je ozvucenje katastrofa.
u njemu je fabricki radio kasetofon :run: ne znam jel zbog njega tako ali htio bih to malo nadogradit.
ne zelim da vozaci drugih auta cuju sta ja slusam, vec samo da malo zvuk bude cistiji i da se basovi vise cuju (sad se ne cuju nikako)
odakle krenuti, iskreno ne stavlja mi se neki "kupovni" sony, kenwood isl.. jer narusava dizajn unutrasnjosti
sta bih dobio samo promjenom zvucnika? ili promjenom radia za opet fabricki cd player?
iTo

#13 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by iTo »

ranger wrote:tema up.
ljudi laik sam totalni za ovu tehnologiju zvuka, ali umijem prepoznati razliku, a to je da u mom autu u odnosu na druga je ozvucenje katastrofa.
u njemu je fabricki radio kasetofon :run: ne znam jel zbog njega tako ali htio bih to malo nadogradit.
ne zelim da vozaci drugih auta cuju sta ja slusam, vec samo da malo zvuk bude cistiji i da se basovi vise cuju (sad se ne cuju nikako)
odakle krenuti, iskreno ne stavlja mi se neki "kupovni" sony, kenwood isl.. jer narusava dizajn unutrasnjosti
sta bih dobio samo promjenom zvucnika? ili promjenom radia za opet fabricki cd player?

za auto samo Apline player sa Alpine zvucnicima, preporuka pogotovu za media player tipa IDA...
iTo

#14 Re: Zvucnici - kupovina i zamjena

Post by iTo »

2001 wrote:
mayab wrote:Kupi neke od BOSE , npr.Acoustimass 3 Stereo Speaker System , nisu skupi, i bices sretan, osim ako nisi okorjeli HiFi frik; a nisi cim ovdje pitaš! :D
Eh, jesi mu preporučio preskupo smeće! :lol:

BOSE otkad postoji je najveća prevara (prodavanje muda pod bubrege!) u hi-fi svijetu...kvalitet izrade katastrofa, cijena paprena a zvuk ne vrijedi ni 10% plaćene cijene! :x

po meni BOSe bacanje para, sa sam sasvim zadovoljan sa Logitech 5.1
Post Reply