Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
- crnivrag
#1 Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Pozdrav,
Zvanično testiranje inteligencije u organizaciji Mense Bosne i Hercegovine se održava u Goraždu 31.08.2024. u 12:00 sati, u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović".
Sve informacije i link za prijavu je dostupan ovdje: https://mensa.ba/2024/08/15/mensa-testi ... 1-avgusta/.
Više informacija možete dobiti u okviru ove teme ili na mail adresu: [email protected]
Zvanično testiranje inteligencije u organizaciji Mense Bosne i Hercegovine se održava u Goraždu 31.08.2024. u 12:00 sati, u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović".
Sve informacije i link za prijavu je dostupan ovdje: https://mensa.ba/2024/08/15/mensa-testi ... 1-avgusta/.
Više informacija možete dobiti u okviru ove teme ili na mail adresu: [email protected]
- Sanjarko
#2 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Znam da ništa ne znam, IQ 0. Šalu na stranu imam oko 108 IQ, na nekoliko testova radio testiranje koliko mi je visok IQ, i kreće se oko 108.
Viši je on ali kad se odbije koliko se treba odbiti da bi se dobio realan IQ, i kad se uzme meridijan kao vrijednost svih tih testova dobio oko 108 IQ.
Viši je on ali kad se odbije koliko se treba odbiti da bi se dobio realan IQ, i kad se uzme meridijan kao vrijednost svih tih testova dobio oko 108 IQ.
- nivla
#3 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
moras biti nadprosjecno glup da mislis da ovaj test koji trebas platiti znaci ista
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Mislim da je ovo diskriminacija zena, gdje samo muskarci pristupaju testu. Cuj narcisa, jos u imenu stavili Mens. Svasta
- crnivrag
#5 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Mensa BiH je punopravna članica Mense International, i sve procedure su u skladu sa svjetskim standardima.
S obzirom da se radi o neprofitnoj organizaciji, ovlašteni psiholog se po ugovoru mora platiti, kao i troškovi organizacije testiranja, te ostalih događaja kako u zemlji tako i u inostranstvu u kojima Mensa BiH mora učestvovati.
Sav profit organizacije se ostvaruje isključivo od testiranja i obnove članstva, te drugi izvori prihoda nisu dostupni, a članovi koji su odabrani na pozicije u okviru organizacije, sav svoj rad vrše potpuno dobrovoljno i bez naknade.
Tu sam da pružim sve potrebne odgovore u vezi organizacije Mensa BiH i predstojećih testiranja, te molim da se ne postavljaju glupa pitanja.
-
kakavdanakneiskustvu
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#7 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Ma zezam se, jer ne vjerujem u testiranje ajkjua.
- crnivrag
#8 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Otkazano je zvanično testiranje inteligencije u Goraždu, zbog malog broja prijavljenih kandidata: https://mensa.ba/2024/08/29/mensa-testi ... -otkazano/.
Zamolit ću moderatore da zaključaju temu.
- Ludzak
#9 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Odlično. Taman da prekucam.
E jbg, otkazano. A baš sam se nadao.
E jbg, otkazano. A baš sam se nadao.
- nivla
#10 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
ima nade za ovu nacijucrnivrag wrote: ↑29/08/2024 22:10 Otkazano je zvanično testiranje inteligencije u Goraždu, zbog malog broja prijavljenih kandidata: https://mensa.ba/2024/08/29/mensa-testi ... -otkazano/.
- crnivrag
#11 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Mensa je najstarije globalno ovlašteno udruženje koje vrši zvanično testiranje urođene logičke inteligencije pojedinca.
S obzirom da se radi o udruženju koje je poznatno na svjetskoj razini i postoji 78 godina, te su nacionalne grupacije dostupne u 47 zemalja, čudi me da se nailazi na ovakvu odbojnost i nesuvisle komentare.
Članovi su osobe koje mogu ostvariti rezultati koji ih svrstava u manje od 2% svjetske populacije koja ima potencijal da to dostigne.
Član sam skoro 7 godina, i aktivno sam uključen u razvoj organizacije, te znam kakve smo sve stroge uslove morali ispuniti kako bismo stekli punopravno članstvo.
Zato i ne vidim razloga da se komentariše o nečemu bez da se detaljno upozna sa materijom, a niko nikoga ne tjera da izađe na testiranje, te je stvar pojedinca da li želi da sazna koji potencijal posjeduje, jer su testovi standardizirani, korisite se globalno pod nadzorom ovlaštenog psihologa koji rezultat ne smije podijeliti ni sa kim drugim osim sa kandidatom.
S obzirom da se radi o udruženju koje je poznatno na svjetskoj razini i postoji 78 godina, te su nacionalne grupacije dostupne u 47 zemalja, čudi me da se nailazi na ovakvu odbojnost i nesuvisle komentare.
Članovi su osobe koje mogu ostvariti rezultati koji ih svrstava u manje od 2% svjetske populacije koja ima potencijal da to dostigne.
Član sam skoro 7 godina, i aktivno sam uključen u razvoj organizacije, te znam kakve smo sve stroge uslove morali ispuniti kako bismo stekli punopravno članstvo.
Zato i ne vidim razloga da se komentariše o nečemu bez da se detaljno upozna sa materijom, a niko nikoga ne tjera da izađe na testiranje, te je stvar pojedinca da li želi da sazna koji potencijal posjeduje, jer su testovi standardizirani, korisite se globalno pod nadzorom ovlaštenog psihologa koji rezultat ne smije podijeliti ni sa kim drugim osim sa kandidatom.
- nivla
#12 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
na stranu to sve, ali koji test od 30 km moze reci nekom da je inteligentan ili ne, klasicna masinerija za uzimanje novca bez obzira na "certifikate" i "ovlastenja"
sto se tice potencijala steta je isti koristiti na klixu reklamirajuci telemah, inace 2% svjetske populacije je cca 160 miliona ljudi tako da eto i nije sad neka jedinstvenost ali eto fino je kako neko nadje nacin da muze pare naivcima koji vjeruju da ako urade neki test to dokazuje da su inteligentni
sto se tice potencijala steta je isti koristiti na klixu reklamirajuci telemah, inace 2% svjetske populacije je cca 160 miliona ljudi tako da eto i nije sad neka jedinstvenost ali eto fino je kako neko nadje nacin da muze pare naivcima koji vjeruju da ako urade neki test to dokazuje da su inteligentni
- crnivrag
#13 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Kao što sam već napisao, novac od testiranja se koristi isključivo za organizaciju novih testiranja, plaćanje ovlaštenog psihologa i obaveza prema Mensi International.
Test je standardizovani i koristi se u svim zemljama gdje postoje nacionalne grupacije, i Mensa je jedina organizacija koja može zvanično testirati urođenu logičku inteligenciju pojedinaca.
Zaista neću više da raspravljam na ovu temu, jer je otišlo predaleko, i vidim da se ne razumiju osnovni koncepti rada organizacije.
Ukoliko želite možete online provjeriti o čemu se radi, sve informacije su javno i transparentno dostupne.
Na ovu temu se više neću oglašavati.
Test je standardizovani i koristi se u svim zemljama gdje postoje nacionalne grupacije, i Mensa je jedina organizacija koja može zvanično testirati urođenu logičku inteligenciju pojedinaca.
Zaista neću više da raspravljam na ovu temu, jer je otišlo predaleko, i vidim da se ne razumiju osnovni koncepti rada organizacije.
Ukoliko želite možete online provjeriti o čemu se radi, sve informacije su javno i transparentno dostupne.
Na ovu temu se više neću oglašavati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14 Re: Zvanično testiranje inteligencije u Goraždu - Mensa BiH
Ja kad bih dogurao do 111 slavio bih
Tolko sam imao u onim djecjim testovima u osnovnoj
Vjerojatno stareci opada
Ako sam na 100 dobro je
Tolko sam imao u onim djecjim testovima u osnovnoj
Vjerojatno stareci opada
Ako sam na 100 dobro je