Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeste li primijetili da po cijeloj Bosni nicu kuce sa drecavo zutim fasadama
a, ako nisu zute, onda su roza-crvene
Jel se to nekom svijda, ili sam ja fakat namcor, pa bih radije ostavila bijelu fasadu nego onu florescentno zutu
i je li uopce postoji nekakav urbanisticki zakon koji regulise takve stvari
nemojte zaboravit figure labudova po dvoristima A vidim u zadnje vrijeme nicu i orlovi, a cesto nas docekaju i lavovi razjapljenih usta na onim stubovima na kojima se kace vrata od dvorista
A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
fantom slobode wrote:A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
To je nekoliko ljudi dovuklo kalupe iz Austrije i Njemacke pa masovno saljevaju Pojedini su i biznis razvili od toga. A narod ko narod. Vise voli poredat te "zvjerke" po avliji, nego pokosit travu
moja je kuca jedina zuta (ali topla zuta, jer se slaze uz stolariju boje tamnog kestena, tako nam je arhitekta preporucio i nismo se pokajali) aoko mene je cijela ostala paleta...roza, zelena, siva, narandzasta, nema cega nema..na sred grbavice...u stvari nema nijedne vise bijele
Vrlo interesantno ce biti gledati te dobre drecave fasade nakon 10 godina, dok malo cist vazduh ucini svoje, ali za mene je ona plava nenadmasna, samo da vidim ima li je gdje:)
Evo jedne, cak ima i betonsku galanteriju, pravi dvorac!!!Da to je ta plava, moze cak i malo svjetlija varijanta :-DA ovo je dokaz da je internacinalno u upotrebi.
fantom slobode wrote:A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
To je nekoliko ljudi dovuklo kalupe iz Austrije i Njemacke pa masovno saljevaju Pojedini su i biznis razvili od toga. A narod ko narod. Vise voli poredat te "zvjerke" po avliji, nego pokosit travu
e morate otici na Vrelo Bosne na Ilidzu da vidite kuce u Aleji
ima jedna sa violinskim kljucem na ulazu, kazu da tu stanuje neki "folker", Serif Konjevic ili tako neki
fantom slobode wrote:Vrlo interesantno ce biti gledati te dobre drecave fasade nakon 10 godina, dok malo cist vazduh ucini svoje, ali za mene je ona plava nenadmasna, samo da vidim ima li je gdje:)
Evo jedne, cak ima i betonsku galanteriju, pravi dvorac!!!Da to je ta plava, moze cak i malo svjetlija varijanta :-DA ovo je dokaz da je internacinalno u upotrebi.
haahahha ovo kao da su one sa istoka Posto su tamo u egiptu,tunisu isl sve kuce bjelo plave da bi odbile komarce i tako nesto
encian wrote:iako ne volim drecavo, jos manje volim tmurno i nesredjeno. nek je barem veselo
volim i ja vesele boje. Ali, kad vidis kucu sa drecavo zutom fasadom, a okucnica ko krdo bizona da je prohujalo. Hebem mu, pa nije mi jasno kako niko ne moze rastrijebit u svom dvoristu Ali, tipu je najvaznije da se njegova kuca vidi iz aviona
Joj, jest Tirana ludnica sto se tice sarenih (drecavih) fasada. Negdje sam procitao da se ovo desava u zemljama u kojima je sve tmurno i gdje je siromastina, da ljudi na neki nacin, nesvjesno probavaju da u svoj zivot unesu vise "svjetla i zivosti".
ona sarena zgrada ti se nalazi u Becu, djelo poznatog umjetnika te se i po njemu tako i zove ova kuca: Hundertwasserhaus. Inace, kuca nema unutra nijednog coska od 90 stepeni, kao imas stepenice, penjes se i dodjes do vrata, otovoris ih, kad tamo zid iza sva je nekako sarena i izvana i iznutra, nista nije logicno, koliko se sjecam, mislim da je muzej sada. ispravite me ako grijesim....
ona sarena zgrada ti se nalazi u Becu, djelo poznatog umjetnika te se i po njemu tako i zove ova kuca: Hundertwasserhaus. Inace, kuca nema unutra nijednog coska od 90 stepeni, kao imas stepenice, penjes se i dodjes do vrata, otovoris ih, kad tamo zid iza sva je nekako sarena i izvana i iznutra, nista nije logicno, koliko se sjecam, mislim da je muzej sada. ispravite me ako grijesim....
umjetnik, evo odgovora, Friedrich Stowasser je bio arhitekt
ja se isto bas pitam je li postoji neka komisija koja vodi racuna o tome... isto tako ne vezano za zute fasade (a sto mrrrzim tu boju)... npr. zgrada opcine centar... zar ne bi bilo boje tamnija fasada sa onim srebrenim ornamentima... ne znam je li tako prije rata izgledala... ali ono je...