zute fasade

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

#1 zute fasade

Post by mamica papucarka »

jeste li primijetili da po cijeloj Bosni nicu kuce sa drecavo zutim fasadama :D
a, ako nisu zute, onda su roza-crvene :D
Jel se to nekom svijda, ili sam ja fakat namcor, pa bih radije ostavila bijelu fasadu nego onu florescentno zutu :-)
i je li uopce postoji nekakav urbanisticki zakon koji regulise takve stvari :roll:
Wednesday

Post by Wednesday »

meni vise smetaju one bez fasade, ili jos gore one rusevine u centru grada :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Ih da vidis kod mene u mahali ljubicasta,crvena,rozih 2,3 nijanse pa do zagasito muslimanske zelene :D
suncokretna

Post by suncokretna »

Meni su zakletva nase trospratnice bez fasade ili ograde na balkonima, zivi se u prizemlju, dok spratovi ostaju snedovršeni, "za sinove" :D
mamica papucarka

nemojte zaboravit figure labudova po dvoristima :D A vidim u zadnje vrijeme nicu i orlovi, a cesto nas docekaju i lavovi razjapljenih usta na onim stubovima na kojima se kace vrata od dvorista :lol:
suncokretna

Post by suncokretna »

to ide umjesto 'welcome' otirača.
da se zna s kakvim gazdom imaš posla :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
mamica papucarka

fantom slobode wrote:A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
To je nekoliko ljudi dovuklo kalupe iz Austrije i Njemacke pa masovno saljevaju :D Pojedini su i biznis razvili od toga. A narod ko narod. Vise voli poredat te "zvjerke" po avliji, nego pokosit travu :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

moja je kuca jedina zuta (ali topla zuta, jer se slaze uz stolariju boje tamnog kestena, tako nam je arhitekta preporucio i nismo se pokajali) aoko mene je cijela ostala paleta...roza, zelena, siva, narandzasta, nema cega nema..na sred grbavice...u stvari nema nijedne vise bijele :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Vrlo interesantno ce biti gledati te dobre drecave fasade nakon 10 godina, dok malo cist vazduh ucini svoje, ali za mene je ona plava nenadmasna, samo da vidim ima li je gdje:)
Image
Evo jedne, cak ima i betonsku galanteriju, pravi dvorac!!!Da to je ta plava, moze cak i malo svjetlija varijanta :-DA ovo je dokaz da je internacinalno u upotrebi.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

mamica papucarka wrote:
fantom slobode wrote:A sta da kazemo za drecave plave, za mene su strava i uzas.To je taj neki novi trend:), ali srednja Bosna je tu bez premca, sa malo lavova, tigjova, ofarbanih konja(neki dan vidjeh plavog-ko fasada:), gljiva, patuljaka, snjeguljica i slicno.
To je nekoliko ljudi dovuklo kalupe iz Austrije i Njemacke pa masovno saljevaju :D Pojedini su i biznis razvili od toga. A narod ko narod. Vise voli poredat te "zvjerke" po avliji, nego pokosit travu :D
e morate otici na Vrelo Bosne na Ilidzu da vidite kuce u Aleji :lol:

ima jedna sa violinskim kljucem na ulazu, kazu da tu stanuje neki "folker", Serif Konjevic ili tako neki :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

fantom slobode wrote:Vrlo interesantno ce biti gledati te dobre drecave fasade nakon 10 godina, dok malo cist vazduh ucini svoje, ali za mene je ona plava nenadmasna, samo da vidim ima li je gdje:)
Image
Evo jedne, cak ima i betonsku galanteriju, pravi dvorac!!!Da to je ta plava, moze cak i malo svjetlija varijanta :-DA ovo je dokaz da je internacinalno u upotrebi.
haahahha ovo kao da su one sa istoka :D Posto su tamo u egiptu,tunisu isl sve kuce bjelo plave da bi odbile komarce i tako nesto :roll: :D
basta sljezove boje

Image
ulpinian

Post by ulpinian »

Sve lafo komšiluk... :)
encian

Post by encian »

iako ne volim drecavo, jos manje volim tmurno i nesredjeno. nek je barem veselo :-D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

basta sljezove boje wrote:Image
gdje je ovo :roll:
mamica papucarka

encian wrote:iako ne volim drecavo, jos manje volim tmurno i nesredjeno. nek je barem veselo :-D
volim i ja vesele boje. Ali, kad vidis kucu sa drecavo zutom fasadom, a okucnica ko krdo bizona da je prohujalo. Hebem mu, pa nije mi jasno kako niko ne moze rastrijebit u svom dvoristu :roll: Ali, tipu je najvaznije da se njegova kuca vidi iz aviona :roll:
floki

Post by floki »

@basta sljezove boje, ovo je već umjetnost :)
trinaesti

Post by trinaesti »

ma ja. i sad ce neko na ovu gornju sliku rec jao sto je super. a da je ovo kod nas vecina bi rekla: jao koje sranje!

sto se tice fasada TIRANA JE ZAKON!!!

Image
Image
Image
karanana

Post by karanana »

Joj, jest Tirana ludnica sto se tice sarenih (drecavih) fasada. Negdje sam procitao da se ovo desava u zemljama u kojima je sve tmurno i gdje je siromastina, da ljudi na neki nacin, nesvjesno probavaju da u svoj zivot unesu vise "svjetla i zivosti".

Image
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Umjetnik,

ona sarena zgrada ti se nalazi u Becu, djelo poznatog umjetnika te se i po njemu tako i zove ova kuca: Hundertwasserhaus. Inace, kuca nema unutra nijednog coska od 90 stepeni, kao imas stepenice, penjes se i dodjes do vrata, otovoris ih, kad tamo zid iza :-) sva je nekako sarena i izvana i iznutra, nista nije logicno, koliko se sjecam, mislim da je muzej sada. ispravite me ako grijesim....
basta sljezove boje

ja_cura_ wrote:Umjetnik,

ona sarena zgrada ti se nalazi u Becu, djelo poznatog umjetnika te se i po njemu tako i zove ova kuca: Hundertwasserhaus. Inace, kuca nema unutra nijednog coska od 90 stepeni, kao imas stepenice, penjes se i dodjes do vrata, otovoris ih, kad tamo zid iza :-) sva je nekako sarena i izvana i iznutra, nista nije logicno, koliko se sjecam, mislim da je muzej sada. ispravite me ako grijesim....
umjetnik, evo odgovora, Friedrich Stowasser je bio arhitekt

kako vam se ovo svidja? Nije Tirana, ali vuce :D

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Tuzla

Image

Image

Image

Image

Image

Image
maccarona

Post by maccarona »

fukaro :D vi ste u prednosti :D:D davno su vam se "kundurici" vec sarenili :D
Irm@

Post by Irm@ »

ja se isto bas pitam je li postoji neka komisija koja vodi racuna o tome... isto tako ne vezano za zute fasade (a sto mrrrzim tu boju)... npr. zgrada opcine centar... zar ne bi bilo boje tamnija fasada sa onim srebrenim ornamentima... ne znam je li tako prije rata izgledala... ali ono je... :roll:
Post Reply