Zuta Tabija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

todd_smith

#1 Zuta Tabija

Post by todd_smith »

Ko je vlasnik onog kafica na Zutoj Tabiji?

Onako me zanima jeko lik sa takvom vezom da ne samo da otvori kafic tu, nego i da vazi kao za vlasnika iste i odredjuje ko moze uci tu, ko moze sta jesti, piti i slikati?

Danas scena, ljudi dolaze sa pizzom, kaze lik "sef ne da, mi sluzimo hranu nema vise toga, zabranjeno vam je."

Malo poslije toga, brani turistima da piju iz vlastite flase vode jer "sef ne da mi sluzimo pica ovdje, imate meni narucite"

Fkt jeko lik? Zna li iko?

Bas ili velika muda ili gigantsku stelu moras imati da vazis za "vlasnika" nacionalnog spomenika?

Isto kao da ja dodjem na stari most i kazem raji, ako hoces da se slikas ili da prodjes moras platiti marku, wtf
trcicu trceci

#2 Re: Zuta Tabija

Post by trcicu trceci »

mamu mu jebem neka meni zabrani, dje ce to, ionako je debilno otvoriti tu kafic a jos je debilnije podrzati sve to placajuci i pijuci kafu u istom
Capajebo

#3 Re: Zuta Tabija

Post by Capajebo »

Cuj ne mozes ni picu donijeti vise :lol: :lol:
Bas me zanima sta ce kad ga neko posalje u 100 pi*ki materina :D
bach

#4 Re: Zuta Tabija

Post by bach »

todd_smith wrote:Ko je vlasnik onog kafica na Zutoj Tabiji?

Onako me zanima jeko lik sa takvom vezom da ne samo da otvori kafic tu, nego i da vazi kao za vlasnika iste i odredjuje ko moze uci tu, ko moze sta jesti, piti i slikati?

Danas scena, ljudi dolaze sa pizzom, kaze lik "sef ne da, mi sluzimo hranu nema vise toga, zabranjeno vam je."

Malo poslije toga, brani turistima da piju iz vlastite flase vode jer "sef ne da mi sluzimo pica ovdje, imate meni narucite"

Bas ili velika muda ili gigantsku stelu moras imati da vazis za "vlasnika" nacionalnog spomenika?

Isto kao da ja dodjem na stari most i kazem raji, ako hoces da se slikas ili da prodjes moras platiti marku, wtf
Neko iz SDA 100 posto.
todd_smith

#5 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

Capajebo wrote:Cuj ne mozes ni picu donijeti vise :lol: :lol:
Bas me zanima sta ce kad ga neko posalje u 100 pi*ki materina :D
Ja veceras krenuo, raja me zaustavi uzese i odose ljudi nece da se svadjaju, bukvalno 3 min poslije dolaze momak i cura sa onom sitnom pizzom od mahira isto i lik rece

Jebem li mu oca, i za Ramazan je naplacivao one stolove raji
Capajebo

#6 Re: Zuta Tabija

Post by Capajebo »

Evo ja ovim putem, ukoliko je to sve tako, proklinjem onoga ko mu dade tu dozvolu i ko je to aminov'o. Da Bog da na lijekove potrosio taj mito koji je sigurno uzeo za to.
jao_situacije

#7 Re: Zuta Tabija

Post by jao_situacije »

zovneš mu policiju hladno :mrgreen:
oldtajmer

#8 Re: Zuta Tabija

Post by oldtajmer »

jeste da je kod nas sve nakaradno ali bas ovo nekako ne mogu da vjerujem :lol:
vidjet cu ovih dana da odem gore na jekovac sa pizzom,sokom i sladoledom pa neka mi neko proba zabraniti :)
todd_smith

#9 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

oldtajmer wrote:jeste da je kod nas sve nakaradno ali bas ovo nekako ne mogu da vjerujem :lol:
vidjet cu ovih dana da odem gore na jekovac sa pizzom,sokom i sladoledom pa neka mi neko proba zabraniti :)
Konobar je normala, momak sa chwille ali kaze "gazda je tu ne mogu brate fkt" i pokazuje i neki repati fagonja sjedi tamo u cosku sa cigarom u mraku

Evo niko ime ne zna, bas me zanima

Kao sto rekoh debelu vezu moras imati samoda kafic ba gore otvoris, nije to obicna njiva ili neko brdo, to je NACIONALNI SPOMENIK
todd_smith

#10 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

Capajebo wrote:Evo ja ovim putem, ukoliko je to sve tako, proklinjem onoga ko mu dade tu dozvolu i ko je to aminov'o. Da Bog da na lijekove potrosio taj mito koji je sigurno uzeo za to.
Bas me zanima jeko, cuo sam jos prije dvije godine da se suskalo nisam vjerovao kad godinu dana poslije kafic otvoren, kontam normala hajde ako nista, da ide onako da se doradi malo zbog turista i onda skontam da je privstno to neko sredio.

Sad i za ramazan fest ovo, dijaspore navukli prodavali im stolove i onda posebno hranu za iftar

I evo sad odredjuje ko ce sta unijeti i jesti/piti
oldtajmer

#11 Re: Zuta Tabija

Post by oldtajmer »

u Starom gradu je nacelnik Hadzibajric (SBB) tako da je vjerovatno uz njegovo znanje ta kafana( ili sta vec) otvorena na Jekovcu
mada kada skontas da je i SDA privatizovala vrelo Bosne,pa je uvedena diskriminacija da stanovnici Ilidze ne placaju ulaz, a npr. ja iz Novog grada moram platiti :-) sve je onda moguce :-?
trcicu trceci

#12 Re: Zuta Tabija

Post by trcicu trceci »

gdje ces na topu zabraniti nesto, dobice lik batine prvom prilikom
Logovan

#13 Re: Zuta Tabija

Post by Logovan »

Čuj određuje ko će ući, ne da da se jede pizza, ne smiješ piti vodu iz vlastite flaše... :shock: :shock: Fakat bruka i sramota. Jebem mu mater, papčina obična.
jao_situacije

#14 Re: Zuta Tabija

Post by jao_situacije »

samo kad jednom u muzeju naprave kafić
:mrgreen:
bach

#15 Re: Zuta Tabija

Post by bach »

Izdaje li fiskalne račune?
todd_smith

#16 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

bach wrote:Izdaje li fiskalne račune?
Ne znam za sve musterije, ali meni do sada svaki put
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17 Re: Zuta Tabija

Post by -LIBERO- »

Ukucah na google, i prvo sto mi izbaci je ovo...

http://www.avaz.ba/clanak/132398/ljetno ... toj-tabiji

Obzirom da Avaz promotivno pise o toj 'basti', znaci iza toga stoji Hadzibajric. Il je njegova licno basta, a taj neki lik mu je paravan, kako to najcesce biva, il je neko dobro blizak nacelniku. Nema trece varijante.

Nenormalno je uzurpirati takvo jedno mjesto od istorijskog i arheoloskog znacaja za cijeli grad, pa taman da je nacelnik potpisao sta god. Nacelnik si, nisi Bog. Mada najcesce nacelnici umisle da su dobijanjem mandata postali Svevisnji, i sila im udari u glavu. No to je sociolosko, sociopatska tematika, pa necemo dalje o tome ovdje.

Pisati peticiju ako treba, zasto ne.

Pa cak bi ta basta i prosla, nesto manjih dimenzija da se ne zauzima cijeli ceoni dio zidine, nego nesto manje. Al braniti ljudima da dolaze na tu lokaciju, da ulaze na taj arheoloski kompleks, gdje se dolazilo stotinama godina, narocito ta raja iz Staroga grada, radi privatnog ugostiteljskog objekta, je najblaze receno NEPRIHVATLJIVO.
jao_situacije

#18 Re: Zuta Tabija

Post by jao_situacije »

-LIBERO- wrote:Ukucah na google, i prvo sto mi izbaci je ovo...

http://www.avaz.ba/clanak/132398/ljetno ... toj-tabiji

Obzirom da Avaz promotivno pise o toj 'basti', znaci iza toga stoji Hadzibajric. Il je njegova licno basta, a taj neki lik mu je paravan, kako to najcesce biva, il je neko dobro blizak nacelniku. Nema trece varijante.

Nenormalno je uzurpirati takvo jedno mjesto od istorijskog i arheoloskog znacaja za cijeli grad, pa taman da je nacelnik potpisao sta god. Nacelnik si, nisi Bog. Mada najcesce nacelnici umisle da su dobijanjem mandata postali Svevisnji, i sila im udari u glavu. No to je sociolosko, sociopatska tematika, pa necemo dalje o tome ovdje.

Pisati peticiju ako treba, zasto ne.

Pa cak bi ta basta i prosla, nesto manjih dimenzija da se ne zauzima cijeli ceoni dio zidine, nego nesto manje. Al braniti ljudima da dolaze na tu lokaciju, da ulaze na taj arheoloski kompleks, gdje se dolazilo stotinama godina, narocito ta raja iz Staroga grada, radi privatnog ugostiteljskog objekta, je najblaze receno NEPRIHVATLJIVO.
i što je najbolje to je nacionalni spomenik :izet:
a zakonom je definirano da svi mogu ući, a zabranjene su bilo kakve radnje koje uništavaju ili oštećuju izgled i funkciju tog spomenika
realno, samo još nek u nekropoli naprave kamp naselje :izet:
oldtajmer

#19 Re: Zuta Tabija

Post by oldtajmer »

kad su mogli od kule na ploci da naprave muzej i stave na nju staklena vrata,kao i da naruse izvorni izgled zida koji spaja tu kulu sa drugom kulom na sirokcu,moze vala sve
nemam ja nista protiv Alije,treba on da ima svoj muzej,ali isto tako treba cuvati sve ono sto je dio nase istorije
spreca

#20 Re: Zuta Tabija

Post by spreca »

oldtajmer wrote:kad su mogli od kule na ploci da naprave muzej i stave na nju staklena vrata,kao i da naruse izvorni izgled zida koji spaja tu kulu sa drugom kulom na sirokcu,moze vala sve
nemam ja nista protiv Alije,treba on da ima svoj muzej,ali isto tako treba cuvati sve ono sto je dio nase istorije
Allahati cime je to on zasluzio muzej?.........na hiljade je ljudi u BiH koji su zasluzniji od Alije
mO k3

#21 Re: Zuta Tabija

Post by mO k3 »

todd_smith wrote:
Capajebo wrote:Evo ja ovim putem, ukoliko je to sve tako, proklinjem onoga ko mu dade tu dozvolu i ko je to aminov'o. Da Bog da na lijekove potrosio taj mito koji je sigurno uzeo za to.
Bas me zanima jeko, cuo sam jos prije dvije godine da se suskalo nisam vjerovao kad godinu dana poslije kafic otvoren, kontam normala hajde ako nista, da ide onako da se doradi malo zbog turista i onda skontam da je privstno to neko sredio.

Sad i za ramazan fest ovo, dijaspore navukli prodavali im stolove i onda posebno hranu za iftar

I evo sad odredjuje ko ce sta unijeti i jesti/piti
sta znaci prodavali stolove??
:shock:
mO k3

#22 Re: Zuta Tabija

Post by mO k3 »

Logovan wrote:

Čuj određuje ko će ući, ne da da se jede pizza, ne smiješ piti vodu iz vlastite flaše... :shock: :shock: Fakat bruka i sramota. Jebem mu mater, papčina obična.
Sigurno je da kao vlasnik (ako je vlasni) moze da odredi sta se smije sta ne , zamisli imas kafic i dojde ti nek sa jelom i picem i zauzme mjesto a ti imas troskove a nemas zarade
ZenaZbrkovima

#23 Re: Zuta Tabija

Post by ZenaZbrkovima »

.
todd_smith

#24 Re: Zuta Tabija

Post by todd_smith »

mO k3 wrote:
Logovan wrote:

Sigurno je da kao vlasnik (ako je vlasni) moze da odredi sta se smije sta ne , zamisli imas kafic i dojde ti nek sa jelom i picem i zauzme mjesto a ti imas troskove a nemas zarade
Naravno ako si vlasnik kafica na ulici, a ne na jebenom nacionalnom spomeniku

Eto isto kak da ti otvoris kafic na starom mostu, na pocetku odmah i onda kazes raji ej izvini ne mozes mi kroz kafic prolaZiti dok ne platis
nellismo

#25 Re: Zuta Tabija

Post by nellismo »

oldtajmer wrote:jeste da je kod nas sve nakaradno ali bas ovo nekako ne mogu da vjerujem :lol:
Nisam znao za ovo a raspitaću se i ja ko je to otvorio. Baš me zanima.
Lik sa repićem ja samo pušku znam odozgor, ali sumnjam da je on :)
Post Reply