prosle godine sam se vracao sa mora i palila mi se zuta lampica sa munjom,pogotovo kad bi brze vozio.pali se radi 3/4 minute pa prestane.dosao sam kuci i to mi se desilo jos par puta u godini,malo se upali i prestane.juce sam isao u Zenicu i cjelo vrijeme u povratku se palila i gasila,radi par minuta,pa pola sata ne radi,pa nemam pojma sta je.
Jutos sa pregledao tecnost i dodao malo ulja/falilo je ,dizel/i nista drugo se ne primjeti.auto se ponasa normalno,kaze mi jaran da ima veze sa ABS-om,sta mislite.istina da mi se nesto cuje u ljevom tocku,da nije otisao neki senzor,....
hvala unaprijed,pozdrav sa Mejtasa
zuta lampica sa munjom-opel astra
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ZEKI-RIKI
- Qler
meni na corsi to javlja kad nesto sa motorom nije u redu tj. zadnji put je kad je otisao senzor temp. motora pa mi se desavalo da se u pola voznje jednostavno ugasi... bukvalno dok je pod gasom ugasi se... sjeb
u servisu na kompu prikazivao temp 300 stepeni
zato se i gasio 
u glavnom to ti je obicno neki ozbiljniji kvar obavezno u servis.
u servisu na kompu prikazivao temp 300 stepeni
u glavnom to ti je obicno neki ozbiljniji kvar obavezno u servis.
- kaubojstina
Ima nekoliko stvarcica koje bi to mogle uzrokovati, medju njima i ABS, ali nije to to. Provjeri osigurace!!! Jedan od njih je najverovatnije malko "popustio"
Nemoj zaboravit' da iskopcas akumulator prije nego sto otvoris kutiju (naucio sam lekciju
)
Obavezno pogledaj u tehnicku knjizicu koja je dosla sa autom i pogledaj raspored osiguraca u kutiji i njihovu funkciju!
Haj javi kad popravis da vidimo jel' upalilo
Obavezno pogledaj u tehnicku knjizicu koja je dosla sa autom i pogledaj raspored osiguraca u kutiji i njihovu funkciju!
Haj javi kad popravis da vidimo jel' upalilo
-
ZEKI-RIKI
#7 kvar
bio sam kod majstora,dijagnostika kaze da je kvar SENZOR OD PAPUCICE GASA,eto i to postoji.......
trazi 200 km za dio i ruke.........ne znam sta da radi,lampica se od ned. nije ni jednom upalila,auto radi normalno,ali kvar taj pokazuje da postoji
cao
trazi 200 km za dio i ruke.........ne znam sta da radi,lampica se od ned. nije ni jednom upalila,auto radi normalno,ali kvar taj pokazuje da postoji
cao