ja sam vise za konkretniji trening tipa anaerobno plus aerobno ..znaci teretana plus neki vid kardia trcanje, traka i sl step..al nikako jedno od ovo dvoje..
mnogi rade gresku ,npr koji imaju puno viska 10-15kg i vise, i krenu samo na trcanje znaci ogromna greska,prvo koljena trpe, zatim tu samo gube vodu, misice i ono malo sto imaju potrose i na kraju sta ostane ,samo mlitavo tijelo da se izrazim...a imaju strah od tegova ..mnogo bolja kobinacija da odma rade trening sa tezinama znaci da zadrze misice tj ucvrste ih a kardio trningom poslije toga gube masti..i tijelo nakon svega moze samo da se zategne ucvrsti..sto i jeste cilj!
al zene imaju strah od tegova plus ako imaju puno viska misle da ce se nabidlat:) daleko od tog da je to tako lako muskarci kojima i jeste to cilj, bi trenirali jednom mjesecno :)plus je zenama to puno teze da povecaju misicnu masa radi zenski hormona.
druuga stvar je sto stalno gledaju vagu , bolje je mjerenje metar i pises cm kolko si izgubila u protekli 2 sedm..znaci ogledalo..
iskrneo meni je pilates, aerobik ,pa i zumba a i ta skakutanja sto neko rece mozda jednom sedmicno cisto radi promjene i druuzenja sto bi se reklo

ne znam kolko tu mozes napredovat tipa mrsanja..
a s druge strane imala sam priliku da idem u teretanu u kojoj cure(instruktorice) drze aerobik i svaki put prije svog treninga aerobika sa zenama su odradile trneing snage u teretani, pa tek onda bi isle u salu na aerobik koji vode.
i sad zene vecinom koje dodju na svoj termin aerobika , gledajuci svoju instruktoricu kako je sva zategnuta zgodna, misle da je to samo od aerobika..nema teorije znaci..
tae boo mi se svidja to bi voljela da probam mislim da je zahtjevan i explozivan..ovo ostalo ...cao