Zujanje u kabini (Grijanje)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Morphious

#1 Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Morphious »

Pozdrav ljudi ovako imam jedan problem i tek maloprije sam provalio do cega moze biti ali, znaci kada dam kontakt cuje se hajmo reci zujanje i kao neko kuckanje kao da dolazi od akomulatora a mozda i ne ne znam tacno. Maloprije nesto cackao oko ventilacije na srednjoj konzoli i slucajno iscupam konektor od grijanja ili ventilacije dam kontakt kad presta zujanje. ne bi da ga vozim majstoru mozda nije kvar mozda mogu ja rijesiti.
Akomulator je kupljen prije 2 mjeseca...
amar1994

#2 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by amar1994 »

Ventilator klime :? , otidji u klima-centar :thumbup:

Image
tempuser

#3 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by tempuser »

Morphious wrote:Pozdrav ljudi ovako imam jedan problem i tek maloprije sam provalio do cega moze biti ali, znaci kada dam kontakt cuje se hajmo reci zujanje i kao neko kuckanje kao da dolazi od akomulatora a mozda i ne ne znam tacno. Maloprije nesto cackao oko ventilacije na srednjoj konzoli i slucajno iscupam konektor od grijanja ili ventilacije dam kontakt kad presta zujanje. ne bi da ga vozim majstoru mozda nije kvar mozda mogu ja rijesiti.
Zujanje i kuckanje se nekad cuje kad procesor digitalne klime "namjesta" klapne u automatskom modu i to sto se cuje su motorcici i klapne, mozda si to nesto iskopcao?
direstraits0078

#4 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by direstraits0078 »

Morphious wrote:Pozdrav ljudi ovako imam jedan problem i tek maloprije sam provalio do cega moze biti ali, znaci kada dam kontakt cuje se hajmo reci zujanje i kao neko kuckanje kao da dolazi od akomulatora a mozda i ne ne znam tacno. Maloprije nesto cackao oko ventilacije na srednjoj konzoli i slucajno iscupam konektor od grijanja ili ventilacije dam kontakt kad presta zujanje. ne bi da ga vozim majstoru mozda nije kvar mozda mogu ja rijesiti.
Pomoglo bi kad bi rekao o kojem vozilu se radi. Ako je vauvau grupa, notorni su po problemima s motorima klapne recirkulacije.
Morphious

#5 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Morphious »

Vozilo je opel astra g 1998 1.7 dizel
Throttle

#6 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Throttle »

Jesi dirao dugme za recirkulaciju zraka? zna crknut oko toga nesto..zna i kao cvilit ventilator, kao kad remen na motoru klize, samo nije toliko glasno
Morphious

#7 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Morphious »

Nista drug nisam dirao kupio auto nedavno i tako je bilo prilikom davanja konakta znaci dam kontakt i cuje se kuckanje negdje gdje je ona latica. A kada izvadim prekidac ventilacije prilikom davanja kontakta sve u redu znaci problem je u ventilaciji.
Morphious

#8 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Morphious »

I da imam joj jedan problem sijalice one gdje je ventilacija imaju dvije ja mislio crkle promjenuo ih i ne rade blizu je pa da nije zajednicki problem.
Rugafet

#9 Re: Zujanje u kabini (Grijanje)

Post by Rugafet »

Ma svrati do elektricara, vjerujem da će problem riješit u roku keks jer po opisu nije veliki kvar. Ovako preko foruma možemo do prekosutra
Post Reply