Zujanje laptopa
Moderator: Benq
-
ficodajsflk
#1 Zujanje laptopa
Eh ovako laptop je poceo da zuji prije mozda 2 mjeseca ali ne odma poslije paljenja vec kad se malo ugrije i ja ono BALKANSKI malo lupim po njemu i on prestane zujati. Sad nece da prestane zujati (kad pocne ne prestaje dok se laptop ne ugasi). Laptop sam cistio prije 7 dana (znaci skinuo ventilator i fenom otpuho prasinu) i termalnu pastu sam mijenjao ima mozda 4 mjeseca. Prvo sam mislio da ventilator nije dobro prcvrscen pa sam zaljepio komadic papira na ventilator tako da, kad zatvorim onim poklopcem taj papiric pritisne vantilator i ucvrsti ga ali nije pomoglo. Mozel se ventilator malo podmazati necim i nemojte predlagati za servis hocu ja da pokusam da popravim ako ne uspjem odnjecu na servis
Unaprijed hvala 
- AstorH
#2 Re: Zujanje laptopa
Pa ošo ti lezaj ventilatora, izbaci ga rotacija kad se zagrije iz lezista i zvrnda. Meni je tako na jednom desktop racunalu davno, stisnuo ga u leziste pa se smiri malo, kasnije izleti iz lezista pa oni propeleri zapinju o rub jer nije vise centriran kako treba. A za podmazivanje, tokni pinkicu wd- a, samo nemoj jestivog ulja i sl. Gledao sam na YT lika sa wd-om cisti i monitor.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ficodajsflk
#4 Re: Zujanje laptopa
Ok hvala, nego sta je to wd, neki sprej ili uljeAstorH wrote:Pa ošo ti lezaj ventilatora, izbaci ga rotacija kad se zagrije iz lezista i zvrnda. Meni je tako na jednom desktop racunalu davno, stisnuo ga u leziste pa se smiri malo, kasnije izleti iz lezista pa oni propeleri zapinju o rub jer nije vise centriran kako treba. A za podmazivanje, tokni pinkicu wd- a, samo nemoj jestivog ulja i sl. Gledao sam na YT lika sa wd-om cisti i monitor.
- semirsar
#7 Re: Zujanje laptopa
I da ja dodam, da bi ova limenka od jednog galona bila idealna mjeraficodajsflk wrote:Hvala!Struja__ wrote:
P.S. Moras imati i malu krpicu, k'o ona ca cvikare, zlu ne trebalo.
-
ficodajsflk
#8 Re: Zujanje laptopa
hahahah oksemirsar wrote:I da ja dodam, da bi ova limenka od jednog galona bila idealna mjeraficodajsflk wrote:Hvala!Struja__ wrote:![]()
P.S. Moras imati i malu krpicu, k'o ona ca cvikare, zlu ne trebalo.