Ugradila sam zubni implatat prije dvadesetak dana. Isla sam na kontrole i sve je u redu, ali od jutros sam primjetila da se na mjestu gdje je ugradjen iplatat pojavilo oteknuce koje na dodir uopce ne boli.
Bojim se da ce implatat biti odbacen......na kontrolu trebam tek iduce sedmice.....da li neko od vas ima zubne implatate i kakva su vasa iskustva?
Zubni implatati komplikacije
Moderator: anex
-
bosanka hercegovic
#2 Re: Zubni implatati komplikacije
Da podijelim iskustvo sa svima vama koji zelite da ugradite zubni implatat a nemate hrabrosti.....ja sam implataciju radila u ordinaciji Dentis kod dr. Selmana. Implataciju je radio hirurg Almir Dervisevic. Implatacija traje nekoliko minuta i potpuno je bezbolna. Komplikacija se javila jer sam dirala koncic na rezu koji mi je smetao, pa sam malo zeznula jer je ispod sava uslo hrane koja je izazavala fistulu koju je dr. Dervisevic vjesto sanirao.....sada moram cekati nekih tri mjeseca da zubna kost prihvati implatat.....veoma sam zadovoljna dosadasnjim rezultatima.....a trebalo mi je puno hrabrosti da krenem sa implatacijom
-
bosanka hercegovic
#4 Re: Zubni implatati komplikacije
Zaista mi nije bila namjera da ikoga reklamiram .....samo se radujem sto cu dobiti nove gornje sestice.....malo su poskupe ali ne zalim.....za sad sve ide kako treba samo me brine kako ce se nove krunice uklopiti u moje prirodne zube