Zubna kirurgija !!!
Moderator: anex
-
mikko
#1 Zubna kirurgija !!!
Bok svima, danas sam bio kod zubara, reako mi je da moram vaditi dva zuba, gornju desnu trojku ( koja me i malo boli iznad zuba ) i gornju ljevu cetvorku ali problem je u tome da cu morati na zubnu kirurgiju, jer mi nema za sto uhvatit zub pa ce morati malo zarezat desni, vec me hvata lagana jeza, pomozite sa savjetima i iskustvima , hvala unaprijed

-
mikko
#2 Re: Zubna kirurgija !!!
Danas sam bio kod stomatologa, prepisao mi je antibiotike dok se upala i oteklina ne povuku a onda ode cetvorka 
- Plavo-bijeli
#3 Re: Zubna kirurgija !!!
jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao
+ higijena zuba 
-
mikko
#4 Re: Zubna kirurgija !!!
Ma imam ok zube jedino su mi ta dva otisla, prao sam zube nekoliko puta na dan ali vjeruj mi da to nije pomoglo, izvadit cu ih i staviti implatante, sta drugo da radimPlavo-bijeli wrote:jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao+ higijena zuba
- Plavo-bijeli
#5 Re: Zubna kirurgija !!!
redovno ići kod zubara... + cetkica ne moze otkloniti svu hranu koja je ostala između zuba.. kupi i konac za zubemikko wrote:Ma imam ok zube jedino su mi ta dva otisla, prao sam zube nekoliko puta na dan ali vjeruj mi da to nije pomoglo, izvadit cu ih i staviti implatante, sta drugo da radimPlavo-bijeli wrote:jao hoces ostat krezav:D sto nisi ranije to popravljao+ higijena zuba
- shibonja
#6 Re: Zubna kirurgija !!!
moze on kupit uz zubni konac i zubara i stomatolsku radnju sa 3 stolice ali ako mu je u genima zapisan los kvalitet zuba moze samo gledati odakle j vedro ,imam radnog kolegu koji je u svojim ranim 40-im,,pusi pije ,zdere slatko i provjereno ne pere zube svaki dan al ima bisere u ustima,sve i jedan zub njegov ,holivudski osmjeh ....s druge strane ja za primjer imam los kvalitet zuba i sto neko rece prao 3 puta dnevno dzaba ono se kvari da sam formalin drzo u ustima citav zivot..sreca ima porculan pa to na kraju sve prekrije 
-
mikko
#7 Re: Zubna kirurgija !!!
...istina, ja sam doduse zapustio zube u zadnjih sedam godina nisam isao zubaru i sad sam morao platit, od sada cu ici dva puta godisnje na kontrolu, zlu ne trebalo 
-
ja2
#8 Re: Zubna kirurgija !!!
mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
-
mikko
#9 Re: Zubna kirurgija !!!
Hvala ali vec sam gotov sa time, upravo sam se vratio i sve je bilo ok, vrlo brzo i bezbolno, nije trebao zarezati desni vec je izvadio korijen i ostatak zuba normalnom metodom, inace zivim u Moskvija2 wrote:mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
-
Brus Lee
#10 Re: Zubna kirurgija !!!
Ima li zime u Moskvi?mikko wrote:Hvala ali vec sam gotov sa time, upravo sam se vratio i sve je bilo ok, vrlo brzo i bezbolno, nije trebao zarezati desni vec je izvadio korijen i ostatak zuba normalnom metodom, inace zivim u Moskvija2 wrote:mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
-
shown
#11 Re: Zubna kirurgija !!!
puca li se u Moskvi 
-
mikko
#12 Re: Zubna kirurgija !!!
Upravo sad je -2, sutra + 2Brus Lee wrote:Ima li zime u Moskvi?mikko wrote:Hvala ali vec sam gotov sa time, upravo sam se vratio i sve je bilo ok, vrlo brzo i bezbolno, nije trebao zarezati desni vec je izvadio korijen i ostatak zuba normalnom metodom, inace zivim u Moskvija2 wrote:mikko najbolji oralni hirurg u gradu ti je dr. Asotic na Mostarskom raskrscu. Ako zelis mogu ti na pp poslati broj tel da se najvis. Radi sve vrste komplikovanih vadjenja zuba skoro bezbolno i vrlo brzo. Mom prijatelju je izvadio tri kriticna zuba tj. korjena od jednom, nije nista osjetio, krvarilo jeste, ali vec sutradan je bilo sve ok.
-
mikko
#13 Re: Zubna kirurgija !!!
Pucalo se za Novu Godinu a inace tu i tamo nekog krknu i to je to, realativno miran grad, ljudi su zauzeti sa svojim poslom, tako i treba biti, zar ne ?shown wrote:puca li se u Moskvi