Zubna gleđ

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
senainter

#1 Zubna gleđ

Post by senainter »

Eh ovako, izgleda da imam malo ostecenu zubnu gledj, zapravo to mi je rekla zubarka, nakon sto je otvorila jedan zub i stavila neki lijek u njega jer me je bolio na hladno. Sad je taj ok, al je cackale nesto sa zubom pored, na kojem je valjda bila mrvica karijesa kojeg je popravila stavila plombu i sad me on boli isto na hladno, dakle susjedni zub.
Na snimku oba zuba izgledaju zdravo, tj nema veceg karijesa osim sto je bilo na tom jednom valjda negdje malo sa strane izmedju ta dva zuba.
Sad ona veli, da taj novi sto mi reaguje na hladno da je zubna gledj, jer nema nista drugo na njemu, a tako me sasjece na hladno da ne znam sta bih sad .
Sta da radim, moze li se ovo popraviti necim.
Zubarka nije kriva jer mi je ostala dva zuba sredila bez problema, ona sad veli to ako ne prestane treba malo zaliti plombom nekom a ja sam nasla jos da ima neki gel da se premazuje na tom mjestu.
Ima li neko slicnih iskustava?
Hvala unaprijed,
vivace

#2 Re: Zubna gleđ

Post by vivace »

i ja sam isti slucaj...zahevtala mi je dva zuba sa strane plombom i ne boli me sad ni hladno ni vruce. i to sam ja jos pre 10 godina uradila i sve je ok. to je dobro ,videces,ne plasi se.
senainter

#3 Re: Zubna gleđ

Post by senainter »

Vec koristim sensodyne pastu al to ne pomaze nazalost To me i zubarka pitala koju pasta koristis, ja reko sensodyine i ona veli pa ta je dobra.
Ama ne znam ni sta da radim sad nadam se da ce s tom plombom to biti ok, ako ima jos nekih iskustava please pisite ...
Hvala za sve odgovore
senainter

#4 Re: Zubna gleđ

Post by senainter »

Ne, to nisam vidjela da ima za kupiti ...
rudy81

#5 Re: Zubna gleđ

Post by rudy81 »

sta je zubna gledj?
senainter

#6 Re: Zubna gleđ

Post by senainter »

Caklina ...
senainter

#7 Re: Zubna gleđ

Post by senainter »

Babyline nema sensodyne enamel u Sarajevu ....
prdimahovina

#8 Re: Zubna gleđ

Post by prdimahovina »

Ima Elmex pasta u DM-u
Post Reply